Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής αφουγκραζόμενοι το κλίμα έντονης ανησυχίας, που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, έπειτα από την προσωρινή διαταγή του προέδρου του 5ου τμήματος του ΣτΕ, για διακοπή όλων υλοτομικών εργασιών της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, δηλώνουμε τα εξής:
Α) Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να παρέμβουμε, ή να επηρεάσουμε το θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όμως στεκόμαστε στο πλευρό των 700 εργαζομένων και των 3 σωματείων τους, που πασχίζουν όχι μόνο για τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας, αλλά και την αύξηση τους στα αριθμητικά επίπεδα, που απορρέουν από τις σχετικές δεσμεύσεις της αδειοδοτημένης εταιρείας προς την πολιτεία.

Βρήκαν αστυνομικό «λιώμα» μέσα σε περιπολικό μαζί με φίλους

Αν και εκτός υπηρεσίας, πήρε το περιπολικό για να βγει με την παρέα του, «τά 'πιανε» και τελικά κατέληξαν ξημερώματα στο λιμάνι της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, όπου τους εντόπισε άλλο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. 
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος συνελήφθη, διότι βρέθηκε σε κατάσταση μέθης, μαζί με τρεις ιδιώτες φίλους του, μέσα σε περιπολικό. Σε βάρος του διατάχθηκε, επιπλέον, η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, κ. ΙΓΓΛΕΖΗ, ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ...?

Οι μεταλλωρύχοι και οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων
αρνούνται να κάνουν "συμβόλαιο" με την ανεργία και τη μιζέρια σας!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το Συντονιστικό της Ιερισσού (και η νέα βουλευτής Ιερισσού και όχι ολόκληρης της Χαλκιδικής) με σεβασμό στις «αρχές» της διαστρέβλωσης, του προπαγανδισμού και του κοινωνικού διχασμού που υπηρετούν πιστά, εξέδωσαν  ανακοίνωσεις με τις οποίες μαλώνουν τη ΓΣΕΕ, για το δελτίο τύπου εξέδωσε υπέρ των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και θέμα την πρόσφατη προσωρινή διαταγή του του 5ου τμήματος του  ΣτΕ, που παγώνει προς το παρον τις υλοτομικές εργασίες της Ε.Χ... 

«Πολιτιστικό καλοκαίρι» του Δήμου Σιθωνίας


Με τη θεατρική παράσταση  «Η Λυσσιστράτη το 2012» ξεκινά το «Πολιτιστικό καλοκαίρι» του Δήμου Σιθωνίας, μια διοργάνωση που θα διαρθρώνεται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα με στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής αλλά και την ανάδειξη χώρων πολιτισμού.
    Η θεατρική παράσταση  «Η Λυσσιστράτη το 2012» από το θίασο «Ταξίδι Ονείρου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ηλιάδη, πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 21.15 στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαρμαρά.
   Σ’ ένα θεατράκι αξεπέραστης ομορφιάς, με φυσικό σκηνικό τη θάλασσα και κάτω από τις φυλλωσιές των πεύκων, οι φίλοι της Λυσσιστράτης θα απολαύσουν μια εξαιρετική παράσταση, γεμάτη γέλιο !

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη


Ιγγλέζη για ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Σχετικά με το από 3-7-2012 Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ που αναφέρεται στην “ανεργία στα μεταλλεία Χαλκιδικής” (ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ ΕΔΩ) και χωρίς να διαφωνούμε επί της αρχής, ότι ανάπτυξη και περιβάλλον είναι έννοιες ταυτόσημες και άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, θέλουμε όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω.
Αυτό που σταμάτησε με την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η υλοτόμηση δάσους 3400 στρεμμάτων, που απασχολούσε 10-15 εργαζόμενους, σύμφωνα με την κατάσταση που κατέθεσε η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” στο Δασαρχείο Αρναίας και όχι “700 οικογένειες που ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση”.

Πολιτικός συρφετός ... δέσμιος των χορηγών και των μιζαδόρων!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πριν λίγες ημέρες έκανα το τραγικό λάθος και έκανα ζάπινγκ στα δελτία ειδήσεων των 8:00 μ.μ και πραγματικά έμεινα αποσβολωμένος  γιατί διαπίστωσα ότι ζούμε πλέον ολοφάνερα σε χώρα υπό κατοχή!
Στις εικόνες και τα βίντεο του πολιτικοοικονομικού  ρεπορτάζ έβλεπα και άκουγα ονόματα Φούχτερ, Μπούχτερ κ.λ.π οι οποίοι ως εντεταλμένοι των Ευρωπαίων

Αγώνες τραπ το Σαββατοκύριακο στον Πολύγυρο

Το ενδιαφέρον των φίλων της σκοποβολής πήλινου στόχου είναι στραμμένο αυτό το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουλίου 2012 στη Βόρεια Ελλάδα. Εκτός από τους Πανελληνίους Αγώνες σκητ που γίνονται στη Σκύδρα, διεξάγονται και αγώνες τραπ Β' και Γ' κατηγορίας στο σκοπευτήριο του Πολύγυρου Χαλκιδικής. Η αγωνιστική αυτή εκδήλωση οργανώνεται από τον Σκοπευτικό Όμιλο Χαλκιδικής (ΣΚΟΧΑΛΚ) που έχει μακρά παράδοση επιτυχημένων διοργανώσεων.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2012 - Έναρξη

Καλλιεργούσαν ..."λουλούδια"


 Στα Ν.Πλάγια αυτή τη φορά, αστυνομικοί του Τ.Α. Πολυγύρου συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς για καλλιέργεια κάνναβης σε θερμοκήπιο!
Στις φωτογραφίες τα κατασχεθέντα "ευρήματα" .