Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Απόφαση - σταθμός του ΟΗΕ για την ελευθερία έκφρασης στο Διαδίκτυο

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε για πρώτη φορά -σήμερα Πέμπτη- ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται ελευθερία έκφρασης στο Διαδίκτυο και ζήτησε από όλες τις κυβερνήσεις να την προστατέψουν.
Σε ομιλίες τους, εκπρόσωποι της Κίνας και της Κούβας εξέφρασαν δισταγμό, αλλά τελικά συμμετείχαν στην ομόφωνη απόφαση του 47μελούς συμβουλίου να ακολουθήσουν τη λύση που πρότεινε η Σουηδία και υποστήριξαν χώρες, όπως οι ΗΠΑ. (ΠΗΓΗ)

Διακοπή κράτησης του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πλημμελειοδικείο Πειραιά με βούλευμά του αποφάσισε την πεντάμηνη διακοπή της κράτησης του Σάββα Ξηρού για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς, σύμφωνα με βεβαιώσεις ιατρών, κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης, ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά.

Πού βρίσκουν τα blogs τις φωτογραφίες από παρακολουθήσεις;

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη φιλοξενεί το HOT DOC που κυκλοφορεί. Ένα παρακρατικό σύστημα που χρηματίζεται από ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, παρακολουθεί δημοσιογράφους και «ενοχλητικούς» πολίτες. Κομμάτι αυτού του παρακρατικού μηχανισμού είναι διάφορα blogs.
Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, στις 23 Μαίου, τρία bogs Fimotro, Nonews και Noname, με διαφορά μερικών λεπτών έκαναν την ίδια ανάρτηση που αναφερόταν στην επίσκεψη του δημοσιογράφου του REUTERS Στήβεν Γκρέι, για μία έρευνα που αφορούσε τις Τράπεζες. Ο Grey όπως και το HOT DOC είχαν αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ελληνικές Τράπεζες

Γνωρίζει η ΓΣΕΕ ;


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ
Η ΓΣΕΕ με δελτίο τύπου της 03/07/2012 «εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην απόφαση προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.
Γνωρίζει η ΓΣΕΕ ότι δεν σταμάτησαν οι εργασίες στα μεταλλεία αλλά στην παράνομη υλοτόμηση 3400 στρεμμάτων;
Γνωρίζει η ΓΣΕΕ ότι η εταιρία απέλυσε μόνο αυτούς που εργάζονταν στην υλοτόμηση και όχι τις 700 οικογένειες όπως αναφέρει;
Γνωρίζει η ΓΣΕΕ ότι η επιτροπή περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, (26 τμήματα) γνωμοδότησαν αρνητικά για το σχεδιαζόμενο έργο;

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΎΡΟΥ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Από τους οργανωτές του Φεστιβάλ Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι δικαιούχοι του ΟΓΑ, παρότι ο ΟΓΑ δεν έχει ανοίξει ακόμη το πρόγραμμα διανομής εισιτηρίων για τη θεατρική παράσταση της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2012, «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή», μπορούν να προμηθεύονται μειωμένο εισιτήριο των 12 € είτε από το σημείο προπώλησης (Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, ισόγειο δημαρχείου) είτε στην είσοδο του θεάτρου με απλή επίδειξη του βιβλιαρίου τους.

Έκθεση ζωγραφικής στον Πολύγυρο


ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012, το κεντρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, με την θεατρική παράσταση «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή;» σε κείμενα των Α. Παναγιωτοπούλου, Α. Καλλίτση και Μ. Θεοχάρη.
 Θεατρική παράσταση με τους Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα,

Αίολες όλες οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου Αριστοτέλη


Αίολες καθίστανται με το έγγραφο 24503/21-6-2012 (φωτογραφίες) της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που πάρθηκαν από την 30η Μαρτίου 2012 μέχρι σήμερα και ανατρέπονται οι σχεδιασμοί του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. (Αίολος, -η, -ο: μετέωρος, ευμετάβολος, ασταθής, αστήρικτος: αυτός που εύκολα μπορεί να ανατραπεί λογικά και κατά συνέπεια δεν είναι αξιόπιστος).

Η δική μας ... ευθύνη!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Συζητώντας με μία φίλη, μου επισήμανε για άλλη μία φορά την πάγια θέση της δηλ. αυτή της συνευθύνης όλων μας για την τρέχουσα τραγική μας κατάσταση. Ναι σίγουρα έχουμε ευθύνη αλλά πόση άραγε αναλογεί στην γιαγιά ή στο παππού που τους κάνουν κάθε μέρα πλύση εγκεφάλου στα τηλεπαράθυρα οι δημοσιογράφοι; Τι ευθύνη να ζητήσω

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ ΞΗ Ημερίδας στίβου «τα Μεταγγίτσεια»


Από τον Γυμναστικό Σύλλογο «η Σιθωνία» σε συνεργασία με τους Αλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους Μεταγγιτσίου και υπό την αιγίδα του δήμου Σιθωνίας,προκηρύσσεται και διοργανώνεται ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΙΒΟΥ, με την συμμετοχή αθλητών-τριών από συλλόγους στίβου και απο αγόρια-κορίτσια  ηλικίας απο 6 ετών και άνω.
 1.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:               Κυριακή   15/7/2012   ( Απόγευμα)
   2.  ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:  Δημοτικό Γήπεδο Μεταγγιτσίου
 3. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ-ΗΛΙΚΙΕΣ:

Μουσικό Σχολαρχείο

Το μουσικό σχολαρχείο έρχεται το σαββατόβραδο 7/7, στο μπαράκι στο αγιονέρι (RED/GREEN) για να μας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά με καλή ελληνική μουσική
Τιμή ποτού 6 Ευρώ
Κρατήσεις 6947 028 522 Άρης