Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ TOY "NATIONAL GEOGRAPHIC" ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Αφιέρωμα - ορισμός της δημοσιογραφικής
 έρευνας!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

H  Ελληνική έκδοση του έγκριτου και διεθνούς φήμης περιοδικού ποικίλης ύλης National Geographic, κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου, παρουσιάζοντας μια πολυσέλιδη δημοσιογραφική έρευνα για τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής. 
Η έρευνα με τίτλο : « Ελληνικός Χρυσός – Τα μεταλλεία της Κασσάνδρας και της Χαλκιδικής, αποκτούν και πάλι ζωή», θεωρούμε πως αποτελεί την επιτομή της αντικειμενικής ενημέρωσης σε σχέση μ’ όλα αυτά, που κατά καιρούς έχουμε δει και διαβάσει σε έντυπα μέσα. Καθώς όλοι έχουμε διαπιστώσει, πως όταν κάποια ΜΜΕ ξυπνούν από το λήθαργο τους, και παίρνουν την«απόφαση» να ασχοληθούν με το θέμα, κατά σύμπτωση παρουσιάζουν μόνο την πλευρά των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας... 

Την Δούρου σήμερα την υπερασπίστηκε γυναίκα και μπράβο της! Κότες τα "αρσενικά" μπροστά στο ναζιστή!

Στα μαύρα χρόνια μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο μπαίνουν μέσα στο μαγαζί της Μπέλλου μια παρέα χίτες φασισταριά.
Της ζητάνε να πει του Αητού τον γιο (τραγούδι για το βασιλια) και αυτή αρνείται επίμονα από ιδεολογία.
Την σπάνε στο ξύλο και διαλάνε το μαγαζί ενώ κανένας "αρσενικός" από το μαγαζί ή από την ορχήστρα δεν τολμάει να την υπερασπιστεί.

ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Εξόρυξη χρυσού: Σχετικά με την έγκριση της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) 
Με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Καραβασίλη για τη διαβούλευση, όπου τονίζει ότι (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ): "δεν πραγματοποιήθηκε η δημόσια διαβούλευση, που αν και την επιχειρήσαμε ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ενημέρωση και διάλογος ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία κοινωνική συναίνεση", αναφερόμενη στις προσπάθειες, που έκανε η ίδια το 2011).
Είναι χαρακτηριστικές οι συνθήκες που επικράτησαν στη διαβούλευση του Πολυγύρου στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής και επί αυτού μπορούν να επιβεβαιώσουν τόσο η κ. Καραβασίλη, όσο και η τότε διευθύντρια του ΥΠΕΚΑ (Πόλη Σαββίδου;).

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγίρων - Ακάνθου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 6/6/2012 εκδικάστηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές κατοίκων και φορέων της Βόρειας Χαλκιδικής, ενάντια στην απόφαση, με την οποία , η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού καθώς και χημικής βιομηχανίας παραγωγής θειικού οξέος.
 Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για κατάθεση συμπληρωματικών προτάσεων μέχρι την 4/7/2012 και η απόφαση αναμένεται μετά την παρέλευση εξαμήνου. 

Δηλώσεις Κανέλλη - Δούρου για το επεισόδιο με το ναζιστή της Χρυσής Αυγής

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ"


Οι "προστάτες" της διαβούλευσης επί τω έργω...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο, η απάντησηπου δίνει η γ.γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ.Μαργαρίτα Καραβασίλη, στο ρασοφόρο, που με προηγούμενη ανοιχτή επιστολή του, καταγγέλει το Υπουργείο και τη διεύθυνση επιθεωρητών για την αδειοδότηση, που έδωσαν στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, ενώ επίσης την "εγκαλεί" για την απουσία διαβούλευσης επί του θέματος..

Ποιος είδε (Γεώργιος Σουρής)

Ποιος είδε κράτος κλασικό
 Σ’όλη τη γη μοναδικό,
 εκατό να εξωδεύη
 Και πενήντα να μαζεύη;

Να τρέφη όλους τους αργούς,
 Νάχη επτά Πρωθυπουργούς,
 Ταμείο δίχως χρήματα,
 Και δόξης τόσα μνήματα;

Νάχη βουλή ωσάν κι αυτή
 Με Τσουτσουνάτο βουλευτή,
 Να γεμίζη κάθε μέρα
 Από λόγια τον αέρα;

Δείτε το άνανδρο τσογλάνι σε άλλη φάση ...

Γιατί κυρία δεν έχουμε ευρώ ;

ΟΧΙ ΤΣΙΠΡΑ...!


Προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στην Ορμύλια


Ποδηλατοδρομία στην Ιερισσό


Ο πρωθυπουργός καταδικάζει τη ναζιστική επίθεση του χρυσαυγίτη

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντία στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι τραμπουκισμοί Κασιδιάρη δείχνουν πως εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά, όχι το σύστημα

Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία.Η έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εκλογές Ιούνη 2012

Απάντηση κόλαφος του π. Χριστόδουλου στην Γ. Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη. Αξίζει να την διαβάσετε και να την προωθήσετε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟ 16-5-2012 ΜΕ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 1028 ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ κ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ (εδώ)
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tου
Aρχιμανδρίτη π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ,
κατοίκου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63076
Π Ρ Ο Σ
Την αξιότιμη Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 
κα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ
Μεσογείων 119, 10192 Αθήνα
(Τηλ. 210-6974.714, 210-6974.730, Φαξ: 210-6969.708)

Προεκλογική δραστηριότητα ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής


-Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χαλκιδικής και της υπ. βουλευτού Ιγγλέζη Κατερίνας, την Παρασκευή 8/6 στην λαϊκή αγορά του Παλαιοχωρίου και επίσκεψη στις Δημόσιες υπηρεσίες της Αρναίας.
Συγκέντρωση και ομιλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χαλκιδικής στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, την Παρασκευή 8/6 στις 9.00 μ.μ.
Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χαλκιδικής στην λαϊκή αγορά του Πολυγύρου και στην Βαρβάρατο Σάββατο 9/6.

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος και Μητρώου Αιμοδοτών

Δημιουργία Τράπεζας αίματος και Μητρώου αιμοδοτών στο Δήμο Αριστοτέλη.
- Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, στην Αρναία.
-Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», προχωρά στη δημιουργία δημοτικής Τράπεζας αίματος και Μητρώου αιμοδοτών.
Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αριστοτέλη θα λειτουργεί σε συνεργασία με Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και το Πανεπιστημιακό ΓενικόΝοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση


Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, οι Δήμοι, Θέρμης, Πολυγύρου, Σιθωνίας και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, με τις ευλογίες της Ι. Μονής της Αγ. Αναστασίας
οργανώνουν και εφέτος την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 εκδηλώσεις
με την ευκαιρία συμπλήρωσης 191 χρόνων από την πολύνεκρη και φονικότατη μάχη των Βασιλικών της 13ης Ιουνίου 1821,

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημαρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνιαστηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.

Σιχαμένος Φασίστας σε δράση!