Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ


Κεραία κινητής τηλεφωνίας έχει εγκατασταθεί στην οροφή οικοδομής στο κέντρο του Ν. Μαρμαρά. Η κεραία εδράζεται σε σημείο απ’ όπου καθημερινά εκτίθενται όλα τα παιδιά –και όχι μόνον-του Ν. Μαρμαρά ηλικίας από 4-18 ετών αφού :
1.Σε απόσταση 200 μέτρων βρίσκεται το Νηπιαγωγείο- Δημοτικό σχολείο.
2. Σε απόσταση 20 και 100 μέτρων βρίσκονται 2 φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Έργα του Δήμου Σιθωνίας στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης


Την πορεία μιας σειράς έργων επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος, στη Δημοτική Κοινότητα Συκιάς, συνοδευμένος από συνεργάτες του.
   Με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας επισκέφθηκε τη Συκιά και παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας  κ.κ. Νικόδημος. Ο κ.Τζίτζιος επιθεώρησε την πορεία των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ – ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ


Δολοφονική για τους καρκινοπαθείς και τους χρονίως πάσχοντες η πολιτική της χούντας ΕΕ – ΔΝΤ. Οι ζωές των Ελλήνων ασθενών θυσία για την σωτηρία του ευρώ.
Η ανθρωπιστική υγειονομική κρίση για την οποία οι δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και των κινημάτων είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει εκτυλίσσεται τώρα μπροστά στα μάτια μας. Δραματικές εκκλήσεις από τους καρκινοπαθείς και τους άλλους χρονίως πάσχοντες (νεφροπαθείς, ηπατοπαθείς κ.λπ.) που αφήνονται –κυριολεκτικά- να πεθάνουν αβοήθητοι, ενώ από την άλλη οι… ασφαλιστικές τους εισφορές (!) έχουν αυξηθεί δραματικά…

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Τα μεταλλεία της εξόρυξης χρυσού και ο ρόλος των ΜΜΕ

Μεθαύριο 6-6-2012 εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και της σχετικής αδειοδότησης από το ΥΠΕΚΑ. Είναι βέβαιο πως το σκάνδαλο των μεταλλείων χρυσού σύντομα θα αποκαλυφθεί σε όλες τις πτυχές του και τότε θα γελάσει και η κάθε πικραμένη ψυχή. Όταν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (κανάλια και εφημερίδες μεγαλοεκδοτών) περιορίσουν την επιροή τους ή και κλείσουν, γιατί δεν θα τα επιδοτούν τα κόμματα των σκανδάλων και του ξεπουλήματος της χώρας, που ασκούσαν επί δεκαετίες την εξουσία, τότε θα λάμψει όλη η αλήθεια. Τότε ο κόσμος θα μάθει για το μέγεθος της καταστροφής που θα επέφεραν στη Χαλκιδική και για το μέγα σκάνδαλο που επιμελώς, μέχρι τώρα,κουκούλωναν.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΧΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΧΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΝ 2/6/2012 ΜΕ ΒΟΛΗ 41 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 6η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΛΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χθες το Βράδυ και ώρα 8:30 μ.μ., ο Χαλκιδικιώτης Πρωταθλητής Μαρίνος Φυλαχτός, με καλύτερη βολή στα 41 μέτρα κατέκτησε την πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Η βολή αυτή είναι η 6η καλύτερη βολή αθλητή, φέτος στον κόσμο.
Να σημειωθεί ότι όλες οι βολές του Έλληνα Πρωταθλητή ήταν στα 40 μέτρα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής από το 2002 κατακτά συνεχώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ομιλία ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ στον Πολύγυρο 3-6-2012

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ Β. Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΔΑΦΗ, ΚΑΛΛΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΤΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Η εργασία αποτελεί ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας που αφορά στις επιδράσεις μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα εκείνων που στοχεύουν στην απόληψη χρυσού, στο ευρύτερο περιβάλλον και ειδικότερα στα εδάφη και στα καλλιεργούμενα φυτά. Οι δραστηριότητες αυτές, οπουδήποτε αναπτύχθηκαν, είχαν ιδιαίτερα αρνητικές και μη αντιστρέψιμες επιπτώσεις στα εδάφη και στις καλλιέργειες ακόμη και σε περιοχές που απείχαν σημαντικά από την περιοχή της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Πιστεύεται επομένως ότι, η σχεδιαζόμενη δραματική επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στις γεωργοκτηνοτροφικές και συναφείς δραστηριότητες και στον τρόπο ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Καθηγητής Κυριάκος Π. Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Εργαστηρίου Εδαφολογίας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...;


Επιλεγμένη ... ευαισθησία!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Εισαγγελική έρευνα κατά φαρμακοποιών.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν, λόγω των μεγάλων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου.
Ο σχολιασμός ...
Η "τυφλή" δικαιοσύνη δείχνει να βρίσκει το “φως της” και παρεμβαίνει δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων των ταμείων “συναινώντας” για άλλη μία φορά υπέρ των φυσικών προσώπων που ηγούνται του ανάλγητου αυτού κράτους!

"ΤΟ ΧΩΝΙ" για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Από την εφημερίδα "ΤΟ ΧΩΝΙ" (3-6-2012) αφιέρωμα στη ΒΑ Χαλκιδική και το χρυσό της. Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στη συνέχεια...