Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Παρουσίαση νέου εντύπου-οδηγού Χαλκιδικής


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής παρουσίασε το νέο έντυπο – οδηγό της περιοχής. Το έντυπο προτρέπει τους επισκέπτες να μην ονειρεύονται απλώς τη Χαλκιδική αλλά να τη ζήσουν (Dream not.Go live!)
Ο οδηγός είναι στα αγγλικά και προορίζεται για τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ στόχος του είναι η προβολή της Χαλκιδικής στην αλλοδαπή τουριστική αγορά.
Το έντυπο αποτελεί πλήρη οδηγό αξιοθέατων και δράσεων που καλύπτουν όλες τις εποχές του χρόνου. Περιέχει γενικές πληροφορίες για το κλίμα, τον τρόπο μετάβαση και στοιχεία για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, π.χ. καταδυτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, γαστρονομικό κλπ. Ακολουθούν ξεχωριστές ενότητες για την δυτική, την ανατολική ακτή, την κεντρική Χαλκιδική και τις τρεις χερσονήσους, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω, με χάρτες και συνοπτικά κείμενα για κάθε χωριό.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη, Τρίτη 29 Μαΐου 2012


Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα στην Ιστορική έδρα του Δήμου, την Αρναία, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
 1. Ενημέρωση για τα έργα που καταθέσαμε προτάσεις για χρηματοδότηση και η εξέλιξή τους. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).
2. Έγκριση-Παραλαβή μελετών και τρόπος εκτέλεσης αυτών. (κ. Αντιδήμαρχοι).

Ο... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗΣ.


Ο Δήμος Αριστοτέλη, 1ος Δήμος στη Χαλκιδική και 4ος σε όλη την Ελλάδα για το 2012 με 14 Γαλάζιες Σημαίες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2012. Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, οποίος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», βραβεύθηκε και για τις 14 ακτές για τις οποίες κατατέθηκαν υποψηφιότητες, γεγονός που τον κατατάσσει 1ο Δήμο στη Χαλκιδική και 4ο σε όλη την Ελλάδα, μετά τους Δήμους Κέρκυρας, Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Ημερίδα: «περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις»


Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο ξενοδοχείο ISTION CLUB & SPA, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, στις 5.30μ.μ., σε ημερίδα με θέμα «περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις».

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ...


Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Α' ΜΕΡΟΣ


Η "βρύση" της προπαγάνδας τους,
δε στερεύει σχεδόν ποτέ...
,
Τον Κάκαβο όμως, στα λόγια,
τον έχουν ήδη στερέψει
...!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Όπως φαίνεται στο καλάθι της προπαγάνδαςχωρούν και παίζουν τα πάντα! 
Από οχετούς, ύβρεις, απειλές, παραπλανητικά βίντεο, στοχοποιήσεις μέχρι... και Νόαμ Τσόμσκι! Μπορεί να φαίνεται από περίεργο μέχρι και αστείο...Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά!
Στη δική μας περίπτωση και στη μάχη που δίνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να καμφθούν οι πραγματικές ανάγκες και τα θέλω της τοπικής μας κοινωνίας, η προπαγάνδα και οι τρόποι με τους οποίους αυτή ασκείται μέσα από τα «πουριτανικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοχετεύεται πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός τους  να σφραγίσουν όλα τα πιθανά «παράθυρα» από τα οποία θα μπορούσε να μπει η αλήθεια, που συνοδεύει το μεγάλο εχθρό των «πουριτανών»... Τη μεταλλευτική δραστηριότητα.