Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Το αγαπημένο σπορ του Αντώνη...

Γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν χωρά αμφιβολία, τα σπορ των "εθνικών κεφαλαίων" Κωστάκη και Γιωργάκη:
-Κωστάκης: playmobil games και γυρόπιτα!
-Γιωργάκης: Ποδήλατο, κανό!
Σίγουρα όμως δεν γνωρίζετε το σπορ που αγαπάει ο Αντώνης Σαμαράς! Και μη βιαστείτε να μου πείτε "κωλοτούμπες", αυτό είναι παλιό!
Δείτε το νέο αγαπημένο του στη συνέχεια ===>

Παρ' όλα αυτά ψήφο στην Αριστερά

Του Ευτύχη Μπιτσάκη - "Δρόμος της Αριστεράς"
Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση, το πρόγραμμα και η διαλεκτική στρατηγικής και τακτικής. 
Το «αόρατο χέρι της Αγοράς», οδηγημένο από τα δόγματα του «νεοφιλελευθερισμού», προκάλεσε τη σημερινή παγκόσμια κρίση.
Η Ελλάδα ήταν ένας από τους «αδύναμους κρίκους». Εντούτοις, η κρίση ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί με αξιοποίηση εγχώριων πηγών. (Βλ. σχετικό άρθρο μου, Ουτοπία, τ. 95, 2011). Αλλά ο Παπανδρέου, οι συν αυτώ και οι μετά απ' αυτόν, δεν θέλησαν: παρέδωσαν αμαχητί τη χώρα στα όρνεα του ΔΝΤ. Αναίσθητοι, θρασείς και ανήθικοι, τολμούν τώρα να ισχυρίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα! Απειλούν και υβρίζουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 1/15 ΜΑΙΟΥ 2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. 
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ . 
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών από το Τ.Α. Πολυγύρου

Αστυνομικοί του Τ.Α. Πολυγύρου χάλασαν τα σχέδια δυο Αλβανών, επίδοξων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι εισήγαγαν στην Ελλάδα από την Κρυσταλλοπηγή τεσσεράμισι κιλά κάνναβης τα οποία είχαν επιμελώς κρυμμένα σε ταξί ιδιοκτησίας τους και τα προόριζαν για εμπορία στη Θεσσαλονίκη. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν επί της Εγνατίας οδού και στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης τους συνέλαβαν.

Εκδήλωση-Συζήτηση: "Ένας χρόνος μετά" - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


O Δήμαρχος ξαναχτύπησε


Με το έγγραφο 7171/13-3-2012 προς το Δασαρχείο Αρναίας, με κοινοποίηση στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας γνωστοποιεί ότι:
 …Σας γνωρίζουμε ότι γνωμοδοτούμε θετικά στην παραχώρηση δημοσίων δασών για την υλοποίηση των έργων: α) Μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων Ολυπιάδας, όπως αυτές εγκρίθηκαν με την ΚΥΑ 201745/26-7-2011.
 Στο 225943/48/19-1-2012 του ΥΠΕΚΑ/Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας, επισημαίνεται ότι:

Κ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΄ΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ...


"Κ. Τρεμόπουλε κάντε και μια επίσκεψη
στα μεταλλεία"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικολόγοι-πράσινοι για την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Άλλωστε πρώτοι απ’ όλους δώσαμε την πραγματική ερμηνεία και διάσταση αυτής της απόφασης. 
Πρόκειται για μια απόφαση – δεκανίκι, που θα ενσωματωθεί στις κουτσές προσφυγές, που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ«οι ιεροκήρυκες της καταστροφής του περιβάλλοντος»
Μια απόφαση - ανακύκλωση των γνωστών πορισμάτων ΤΕΕ/ΤΚΜ και τουΣυμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, την οποία έρχονται να εκμεταλλευτούν πολιτικά και οι οικολόγοι –πράσινοι..., καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος!

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές και πολιτευτές του δικομματισμού!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Καθημερινά βλέπουμε στα βοθρο-κάναλα των μεγαλοκαναλαρχοεργολάβων να φιλοξενούνται εκπρόσωποι του δικομματισμού οι οποίοι με την αβάντα των δημοσιοκάφρων (άραγε πόσοι από αυτούς είναι στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου) προσπαθούν να ...
τρομοκρατήσουν τους τηλεθεατές για την προοπτική του χάους αν δεν τους εμπιστευτούμε ξανά για να μας σώσουν ... από τα αποτελέσματα των δικών τους λαθών!

ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ: Αφιέρωμα στην "ΕΛΠΙΔΑ" Πολυγύρου

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Αναδίπλωση από τη λαϊκή απαίτηση για ακύρωση του Μνημονίου η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική καταγγελία» του


Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, στις πλατείες απαίτησαν την κατάργηση του Μνημονίου που οδήγησαν στις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Στις εκλογές της 6ης Μάη μαύρισαν τα κόμματά του.

Δήμος Σιθωνίας: ΟΧΙ στη λειτουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Διαπόρι της Βουρβουρούς

Σχετικά με τη χθεσινή μας ανάρτηση (ΕΔΩ) (λόγω συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, χθες 25/6/2012) και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής που έχει προκαλέσει η λειτουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Διαπόρι της Βουρβουρούς, διαβάστε σήμερα το από 26 Γενάρη 2012 ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας καθώς και έγγραφο του ΕΛΚΕΘΕ το οποίο αναφέρει πως πριν το τέλος Ιουνίου θα έχει συνταχθεί σχετική έκθεση για την εκτίμηση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη συμβατότητα της περιοχής με την ιχθυοκαλλιεργητική δραστηριότητα.

...Καλοδεχούμενος κι αυτός!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου των "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ" στη Χαλκιδική!
Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής θα έχει συμβολικό χαρακτήρα λόγω των πολλών περιβαλλοντικών προβλημάτων στο νομό. 

Το πραξικόπημα των οχτάστηλων

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Αν δεν υπάρχει ο όρος εκτροπή των ΜΜΕ, θα πρέπει ίσως να καθιερωθεί στην Ελλάδα, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τον ΣΥΡΙΖΑ. Και που χαρακτηρίζεται από αρχές όπως η διαστρέβλωση, η μονομέρεια, η υπερβολή, η εμπάθεια. Ορισμένες φορές τρομάζει ακόμα και τους πιο έμπειρους το μίσος, ναι το μίσος, που κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές σοβαρών υποτίθεται -και δημοκρατικών!!- εφημερίδων. Και στα πρόσωπα σοβαρών υποτίθεται -συχνά και με αριστερό πρότερο βίο- τηλεοπτικών αστέρων.

Οικολόγοι Πράσινοι για την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου


ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ «ΟΧΙ» ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»
Παρά τη διπλωματική γλώσσα που καταλήγει σε ένα «ναι υπό όρους» για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική, οι όροι πουθέτει το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ με την απόφασή του της 24ης Μαϊου αναδεικνύουν θέματα για τα οποία υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το αν μπορεί ή θέλει να ανταποκριθεί ηεταιρεία, καταλήγοντας το «ναι» να σημαίνει τελικά «όχι».