Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Στο αυριανό "ΠΟΝΤΙΚΙ"... με τον δικό μας Πέτρο !

 Η γνωστή σε όλους εβδομαδιαία εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ", αύριο Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο το σκίτσο του δικού μας ανθρώπου, του Πολυγυρινού Πέτρου Τσιολάκη!
-Πέτρο, ευχόμαστε πάντα επιτυχίες, το αξίζεις!

Ο άνθρωπος, είναι άσχετος ! Δεν κάνει για πρωθυπουργός !...


Είναι φανερό πλέον... 
Πήρε στη ΝΔ όλη τη σαβούρα του ΛΑΟΣ κι άφησε στον Καρατζαφέρη... 

Η "νύφη της Συγγρού" ετοιμάζεται για την … καρέκλα!

ΑΠΘ - "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..." TALE QUALE... Ή ΟΧΙ...?

Αν σας γνώριζε καλύτερα ο Μπενίνι,
δε θα γελούσε μαζί σας...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει αύριο η αίθουσα τελετών του ΑΠΘ....
«Προσωπικότητες» της αντιμεταλλευτικής δραστηριότητας, ενώνουν τις «προσευχές» τους για να σωθεί(!) η Βόρεια Ελλάδα από την«κατάρα» της αξιοποίησης των ορυκτών της πόρων. Μπράβο τους... ! 
Το μεγαλύτερο μπράβο όμως αξίζει στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου και ειδικότερα στον πρύτανη του, τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αποδεικνύει «πως πενία τέχνας κατεργάζεται», όπως σημείωνε και σε παλαιότερο άρθρο του. (Δείτε εδώ)

Επιστροφή ΦΠΑ στους Αγρότες

Η επιστροφή του ΦΠΑ γίνεται από την περασμένη Δευτέρα (21/5) στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεγάλος αγώνας των Ενώσεων Πολυγύρου και Μουδανιών και μεγάλη η επιτυχία της καταχώρισης στο μητρώο των προϊόντων ΠΟΠ, της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής.
Σχετικά δείτε ΕΔΩ.
(Φωτο: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Πρόεδρος Ένωσης Πολυγύρου)

Ολανδρεϊσμός

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Το καινούργιο κοσκινάκι τους είναι ο… Ολανδρέου. Τον αποκάλεσε, λένε, έτσι ο Τσίπρας τον Γάλλο πρόεδρο και τους έπιασε στην Ελλάδα φρίκη. Ο Σαμαράς βρήκε τον Τσίπρα αφελή και επικίνδυνο, η Ντόρα μη ευγενή, η Άννα των θρανίων επιπόλαιο. Σύμπας ο αστερισμός του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έπεσε πάλι πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαταράσσει τις σχέσεις με τους συμμάχους!
Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας είπε ότι, αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, θα γίνει… Ολανδρέου. Ένας Γάλλος Παπανδρέου, ας πούμε. Τι το μεμπτό και θυμώνουν στην

ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΟΥΣ !...

Ο ελληνισμός στην μακρινή Μοζαμβίκη...


Την περασμένη Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητα του ως Συνδέσμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης κ. Armando Mario Correia, προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα ο Επίσκοπος για την πορεία της συνεργασίας των δύο πολυσήμαντων αυτών και συνεργαζόμενων φορέων, κυρίως δε για την εξέλιξη της λειτουργίας του Ιδρύματος για την Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό, την θρησκευτική Συνεργασία και Καταλλαγή στην Αφρική [φωτογραφίες 1 και 2].

Κατοχυρώνονται ως ΠΟΠ οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής


Σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. η καταχώριση στο μητρώο των προϊόντων ΠΟΠ, των Πράσινων Ελιών Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ενισταμένων, δυνάμει της οποίας οι προδιαγραφές και η σύνοψη τροποποιήθηκαν με την προσθήκη του γαλακτικού και του κιτρικού οξέος στον κατάλογο των επιτρεπόμενων συντηρητικών και με τον περιορισμό σε 8,5 % της περιεκτικότητας του διαλύματος άλμης σε χλωριούχο νάτριο στο στάδιο της ζύμωσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σε ανθρωπιστική καταστροφή οδηγούν τα μέτρα του Μνημονίου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


Η κινητοποίηση των φαρμακοποιών που αρνούνται να εκτελέσουν συνταγές λόγω της υπερδιόγκωσης του χρέους από τον ΕΟΠΥΥ προς αυτούς, φέρνει στο προσκήνιο την καταστροφική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι επιλογές του Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης, σε συνέχεια των πολιτικών που «φούσκωναν» μέσω υπερτιμολογήσεων

Η μεταγραφή του αιώνα...

Πού είναι ο Νίκος Μπογιόπουλος ηλίθιε;

Τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Νίκο Μπογιόπουλο τον είχαμε συνηθίσει να εμφανίζεται κάθε τόσο στα κανάλια, για να υπερασπιστεί το ΚΚΕ και την πολιτική του. Πράγμα που έκανε με μεγάλη μαχητικότητα και χωρίς το γνωστό ξύλινο λόγο. 
Ο Μπογιόπουλος έγραψε μάλιστα το βιβλίο "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" το οποίο διαφημίστηκε πολύ, αν και όχι από το ΚΚΕ, καθώς δεν εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο του κόμματος, αλλά από τον "εχθρικό" Λιβάνη. 

Ολοταχώς για το πριμ των 50 εδρών!

Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα - αντί για συνασπισμός κομμάτων - υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με αυτήν, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα. Παράλληλα, προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή Διοικούσα Επιτροπή, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι είπε το ..."άτομο" !

"εγώ δε μίλησα στο όνομα του ΠΑΣΟΚ ή ως άτομο, αλλά μίλησα στο ...όνομα των αναγκών και των συμφερόντων της πατρίδας και όλου του ελληνικού λαού. Γιατί όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό, δε λειτουργώ κομματικά, λειτουργώ εθνικά".
(Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Ολάντ)
-Και ποιος τον εξουσιοδότησε να μιλάει για λογαριασμό μας; Ποιο είναι το άτομο;
-Ρε Βαγγέλα,  τουλάχιστον μίλα για το "όλον ΠΑΣΟΚ", όχι και για το Έθνος!

"Ευχαριστούμε", δεν θα πάρουμε

Νέα γραμμή σερβίρει πλέον το μπλοκ του Μνημονίου και του Κεφαλαίου προκειμένου να ανασχέσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την ενσωμάτωση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της απόρριψης του Μνημονίου στο οπλοστάσιο των “υπευθύνων δυνάμεων” οι οποίες πήραν το μάθημά τους, όπως το πήραν και οι εταίροι μας, και τώρα θα πράξουν το σωστό, αφού βέβαια ο λαός αφήσει κατά μέρος τα αστεία και ψηφίσει -αυτή τη φορά- αυτούς που ξέρουν, δηλαδή τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Ο "λαϊκιστής" ...Τσίπρας και οι άλλοι!


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ


Με προϋπολογισμό 188.500 € έγινε δεκτή η ένταξη της πρότασης,  που υπέβαλλε ο Δήμος Πολυγύρου στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» - «Πρόσκληση 31 Πολιτισμός» με δικαιούχο τονΔήμο Πολυγύρου και Φορέα Υλοποίησης τον Σύλλογο Φίλων των Ιδρυμάτων στου Στέφανου Κότσιανου και τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ».
Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την ψηφιοποίηση του μεγάλου αρχείου του Στέφανου Κότσιανου

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Η Ένωση Κάμπινγκ Χαλκιδικής και τα μέλη της διοργανώνουν βόλτα με το ποδήλατο από το κάμπινγκ ΛΑΚΑΡΑ στο κάμπινγκ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.
Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ανάδειξη του ποδηλάτου, του αθλητικού τουρισμού, του φυσικού πλούτου και της ιστορικής κληρονομιάς της Σιθωνίας με στόχο την καθιέρωση της βόλτας με το ποδήλατο κάθε Άνοιξη αναδεικνύοντας τον τουριστικό προορισμό. Ο αγώνας θα έχει τον χαρακτήρα της βόλτας και θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ Χαλκιδικής

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί:
ΠΕΜΠΤΗ 24/5:
09:00 Περιοδεία στο δημαρχείο Προποντίδας με επικεφαλής τον Γ. Νοτάκη, μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
18:00 Περιοδεία σε Ν. Πλάγια, Φλογητά και Διονυσίου με επικεφαλής τον Γ. Νοτάκη, μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
18:30 Περιοδεία σε Στάγειρα, Στρατονίκη και Βαρβάρα με επικεφαλής τον Γ. Τρικαλιώτη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Για τον ...νέο αγώνα

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής,  Δημήτριος Τσούφης, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στις 12.00 για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας στον Πολύγυρο - πλατεία Ειρηναίου.
-Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα ειπωθεί για τις νέες συνεργασίες, τα υπόλοιπα λίγο-πολύ είναι γνωστά!

Πρόσκληση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα πλαίσια της νέας εκλογικής μάχης στο Δημαρχείο της Κασσάνδρας την Πέμπτη 24/5/2012 και ώρα 8μ.μ. με θέμα :
Οι νέες πολιτικές- κοινωνικές συνθήκες και η προοπτική διακυβέρνησης της χώρας.
Από το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ