Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Συνέχιση της μάχης για την ανατροπή των Μνημονίων εδώ και τώρα"


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καταγγέλλει την προσπάθεια νεκρανάστασης των Μνημονίων που ο λαός έστειλε στο καλάθι των αχρήστων. Οι «υπεύθυνες» δυνάμεις προφασίζονται ότι δεν θέλουν να αφήσουν τον λαό «ακυβέρνητο». Αυτό που τους φοβίζει είναι η απόφαση των εργαζόμενων να πάνε κόντρα στις «νουθεσίες» της Μέρκελ και του Τόμσεν, να πάψουν να φοβούνται το ΔΝΤ και την ΕΕ, να πάψουν να δέχονται τις ανθρωποθυσίες στο βωμό της «ευρωπαϊκής οικογένειας».

Σκάνδαλο Πόρτο Καρράς: Απλόχερη βοήθεια στον Κ. Στέγγο


Εδώ και χρόνια, έχουμε ανοιχτό μέτωπο ενάντια στον ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς Κ. Στέγγο που βάζει λυτούς και δεμένους για να νομιμοποιήσει την άδεια 199/2010 και να μπορέσει να οικοδομήσει 585 βίλες σε δάσος 17.500 στρεμμάτων στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Πρόκειται για το δάσος που πήγε να αποχαρακτηρίσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χ. Πάχτας, με την περιβόητη ντροπολογία που είχαν καταθέσει έντεκα πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οσο αναπνέουμε θα παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε για να χαλάσουμε τα σχέδια του Κ. Στέγγου και των παραγόντων, αυτοδιοικητικών και κυβερνητικών.

Η Ρουμανία αποφεύγει το μοιραίο


Του ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΙΚΚΑ
Στα ψιλά του διεθνούς Τύπου πέρασε η είδηση ότι η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας, που μόλις τη Δευτέρα εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της χώρας για αποκατάσταση των μισθών στον δημόσιο τομέα μέσα στους επόμενους μήνες.
Τι είχε προηγηθεί για να συμβεί αυτό; Τον περασμένο Ιανουάριο, εκδηλώθηκε στη χώρα ένα πρωτοφανές σε μαζικότητα κίνημα κατά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί και στη Ρουμανία, καθ’ υπαγόρευση του ΔΝΤ. Οι περιορισμένες αρχικά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας εξελίχθηκαν σύντομα σε ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης. Για τρεις εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες κατέβαιναν καθημερινά στους δρόμους του Βουκουρεστίου και των άλλων μεγάλων πόλεων διεκδικώντας την ανάκληση των μέτρων και την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μιχάι Ουνγκουρεάνου.

Η τσούπρα και ο Τσίπρας

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ

Συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, που θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, ζήτησε προχτές ο Φώτης Κουβέλης. Παρέλειψε βέβαια να πει ότι η εν λόγω κυβέρνηση, που θα κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα στην Ευρώπη, θα πρέπει να κρατήσει και τους Έλληνες ζωντανούς στην Ελλάδα. Ξέχασε όμως και μια βασική θέση του προχτές και τη θυμήθηκε χτες: Ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει σε τέτοια κυβέρνηση.

Ένας στους δύο αστυνομικούς στην Αθήνα ψήφισε Χρυσή Αυγή!

"Με βάση τα αποτελέσματα σε 11 συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα της Α’ Αθηνών όπου ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς καταλόγους περισσότεροι από 5.000 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η Χρυσή Αυγή κατέγραψε ποσοστό από 19 έως 24%." (από τις τελευταίες ειδήσεις)
-"Φυσιολογικά" πράγματα ...αν σκεφτεί κανείς ότι στις περισσότερες "επιχειρήσεις" τούς είχαν για βοηθούς!!!