Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Τι σου κάνει μια σφαλιάρα!

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Τελικώς δεν είναι τόσο γρανιτένιο το Μνημόνιο όσο μας το παρουσίαζαν. Ούτε τόσο ανελαστικό όσο μας είχαν πάρει τ’ αυτιά να λένε. Ούτε βεβαίως-βεβαίως και τόσο εθνικά απαραίτητο και ωφέλιμο όπως το διαφήμιζαν -δυσφημώντας τον εαυτό τους- οι αλλοδαποί νονοί και οι εγχώριοι προαγωγοί του.
Πόθεν το συμπέρασμα, ότι το επίμαχο τεφτέρι των δανειστών, που γράφει τη μαύρη μοίρα μας για εκατό χρόνια, δεν είναι "τζάνεμ" και Magna karta; Μα δεν χρειάζεται σοφία - άρκεσε μια γερή σφαλιάρα από τις ελληνικές κάλπες και μια απειλητική χειρονομία από τις γαλλικές για να πιάσουν άλλο τραγούδι οι μνημονιολάτρες. Εγχώριοι και ξένοι, παρακαλώ.

ΚΚΕ: Αμεση προσφυγή στις κάλπες

"Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός."

Το ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ


Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ με θλίψη αλλά και με περηφάνια αποχαιρετά σήμερα το άξιο τέκνο, τον ακαταπόνητο μαχητή και ανυπότακτο αγωνιστή της εργατικής τάξης, Βασίλη Γεωργαντά που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πλήρης αγωνιστικών ημερών.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους του συντρόφου μας Βασίλη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τα εκατομμύρια εργαζομένων και λαού που με τους αγώνες και την ψήφο τους έδωσαν εντολή προς την Αριστερά για ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ. Αυτή η λαϊκή εντολή μπορεί να δικαιωθεί, τελικά, μόνο από ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και επίθεσης του κεφαλαίου,ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξεων και ανατροπής, όπως το παρακάτω:
 1. Ακύρωση όλων των Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, κατάργηση όλων των μέτρων που συνδέονται με αυτές.

Ας μην κουράζονται κάποιοι...

...κι ας μη διαμαρτύρονται, το ξεκαθαρίσαμε:
Σχόλια που εξυμνούν, άμεσα ή έμμεσα, ναζιστικά μορφώματα ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ σε τούτο το ιστολόγιο! 

Κάλεσμα Σαμαρά ...

...αλλά την  ..."Άνοιξη" κανένας δεν ακούει!

Άρχισαν τα όργανα...

Πάγκαλος 1: "Όποιος το είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής είναι γελοίος". (Ο Βενιζέλος είναι αυτός που μίλησε για ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση Τσίπρα!)
Πάγκαλος 2: "Να γίνει τακτικό συνέδριο στο οποίο θα τεθεί και το θέμα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ "!
-Κι όλα αυτά δύο μέρες μετά τις εκλογές! Φανταστείτε τι έχει να γίνει τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες που θα συνέλθουν από τη συντριβή!!!

«Όχι» σε συνάντηση με Τσίπρα από Μέρκελ και Ολάντ

Αρνητική ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση, εάν η Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
«Η καγκελάριος της Γερμανίας συναντάται με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων» δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Αρνητικά απάντησαν τα συνδικάτα στην πρόσκληση Τσίπρα

Κύριε Πρόεδρε,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντώντας στην από 08/05/2012 πρόσκλησή σας, για συνάντηση σήμερα, 09/05/2012, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό Κυβέρνησης, σας ενημερώνει ότι:
•1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ζητήσει προεκλογικά και είχε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία και κατέθεσε τις προτάσεις της, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Εκπροσωπείτε όλους τους πολίτες του νομού,
να το θυμάστε...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο, αυτοί που ομιλούν για τη «μοναξιά» των άλλων, έτσι να«ξεγελούν» τη δική τους... 
Επομένως καταλαβαίνουμε τη χαρά που νιώθουν οι «αγωνιστές της καταγγελίας». Το ζήτημα είναι βέβαια, να αλλάξουν επίπεδο και να πάνε λίγο πιο πέρα... Να μας ανεβάσουν και εμάς λίγο πιο πάνω...

Πρωτιά "ντροπής"...

Σε εκλογικό τμήμα της Χαλκιδικής και σε σύνολο 394 εγκύρων ψηφοδελτίων βρέθηκαν 82 (!!!) της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή! Ποσοστό 20,81% !!!
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβαίνει στο συγκεκριμένο ΕΤ! 
Αυτό όμως που ακούστηκε είναι ότι υπήρξαν αυτά τα ψηφοδέλτια από (λανθασμένη και απαράδεκτη αν είναι έτσι) αντίδραση προς το ΠΑΣΟΚ.
-Γιατί αυτή η "αρρωστημένη" αντίδραση ειδικά σ' αυτό το εκλογικό τμήμα;
-Το εκλογικό αυτό τμήμα ήταν το μοναδικό ΕΤ στο χωριό του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής! Στα ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ!

Γ. Μπουτάρης: Να κηρυχτεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ' Σώμα Στρατού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να κηρυχτεί παράνομο -όπως έχει γίνει στη Γερμανία- «το ναζιστικό κόμμα» στην Ελλάδα. 
Είναι σημεία των καιρών μας, ισχυρίστηκε ο κ. Μπουτάρης, καθώς σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα. Η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη. 

ΜΑΪΟΣ 2012 – ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2012
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 20.00
Θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ;


Δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που παρατήρησα ότι οι βενζινοπώλες του Πολυγύρου απ’ την ημέρα που εκτοξεύτηκε η τιμή της βενζίνης σχεδόν πανελλαδικά κοντά στα 1,90 Ευρώ/λίτρο δεν έχουν ξαναπειράξει τις τιμές στις πινακίδες τους αν και η τιμή έχει μειωθεί αισθητά εδώ και τουλάχιστον 15 μέρες.
Για του λόγου του αληθές αν ελέγξετε τις ισοτιμίες θα δείτε ότι οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν καθημερινά από τις 13 Απριλίου.

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πλατείας Γιανούδενας και παρακείμων κοινόχρηστων χώρων Αρναίας


-Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την ανάπλαση της πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενας) και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Κοινότητα Αρναίας.
-Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 189.459,42€.
Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδαινας) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Κοινότητα Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη». 

Eύλογα ερωτήματα προς την κα Μαργαρίτα Καραβασίλη για τη “χρυσή επένδυση” της Χαλκιδικής


Aναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την απάντηση της Ειδικής Γραμματέως… που είναι λαλίστατη όταν κατακεραυνώνει τους “ψευτοοικολόγους” (δείτε αυτό).
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ
Tου
Aρχιμανδρίτη π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ,
κατοίκου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63076
Π Ρ Ο Σ
Την αξιότιμη Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
κα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ
Μεσογείων 119, 10192 Αθήνα
(Τηλ. 210-6974.714, 210-6974.730, Φαξ: 210-6969.708)

ΕΓΕΡΘΗΤΩ...!


Ποδηλατικό Φεστιβάλ 11 με 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη


Το ποδήλατο είναι ένα περίεργο όχημα. Ο επιβάτης του είναι και η μηχανή του. John Howard
Το ποδήλατο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τρόπος ζωής για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η ποδηλασία εκτός του ότι προσφέρει γρήγορη, φτηνή μετακίνηση και άσκηση , δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συγκοινωνία, την ενέργεια, τις πόλεις, την οικολογία και τελικά την ίδια την κοινωνία και την οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά τοπικά κινήματα συσπειρώθηκαν γύρω από το ποδήλατο, ενώ όλο και περισσότεροι ποδηλάτες δίνουν ισχυρό παρόν στα πράγματα της πόλης.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μια ιδιαίτερα σημαντική εμφάνιση κάνει η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών «Φωνές των Βαλκανίων» που οργανώνει ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών συμμετέχουν παιδικές χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη και τη Βουλγαρία, με πλήθος συναυλιών, κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών (9-13 Μαΐου) .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής


Για μια ακόμη χρονιά το Τουρνουά 3 με 3 κάνει την εμφάνιση του στην Χαλκιδική. Στις 19-20 Μαίου 2012 θα γεμίσει ο αύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου της Γαλάτιστας. Ωρα προσέλευσης 8.45.
        Η Ε.Ο.Κ. έχει την ευθύνη της διοργάνωσης αλλά πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι οι ΑΟ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ – Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και οι χορηγοί  Champion , Molten και Avis.
Οι χορηγοί στέκονται δίπλα στην Ε.Ο.Κ. και επιβραβεύουν  τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες τόσο για την συμμετοχής τους, όσο και για τις νίκες τους στους διαγωνισμούς που γίνονται.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο.Π.Ε.Δ.Τ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ Π.Υ


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 15/05/2012 ΑΛΛΑ ΚΑΙ 22/05/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ (ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ).

ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας