Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Ευτυχώς δεν είμαστε Βολιβιάνοι

Καρτερός Θανάσης-ΑΥΓΗ

Την Πρωτομαγιά ο Έβο Μοράλες, πρόεδρος της Βολιβίας, αποφάσισε να εθνικοποιήσει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, που είχε παραχωρηθεί σε μεγάλη ισπανική εταιρεία. Είχε προηγηθεί η εθνικοποίηση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού, η εθνικοποίηση της παραγωγής υδρογονανθράκων, η εθνικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, η διανομή γης στους ακτήμονες. Μια προσπάθεια δηλαδή να ανασυγκροτηθεί η Βολιβία σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει επιβληθεί ως μονόδρομος σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η γυναίκα του Ελύτη ζητά την απόσυρση της διαφήμισης της Ν.Δ.


Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου εξέφρασε τη λύπη της για τη χρήση του έργου και φωτογραφίας του Οδυσσέα Ελύτη σε προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας. Η κα Ηλιοπούλου δήλωσε ότι «με λύπη μου είδα φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και... απόσπασμα από την ποίησή του να χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση. Έχοντας την ευθύνη του έργου του και τιμώντας την μνήμη και τις αρχές του ζητώ την άμεση απόσυρση. Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό.
«Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα!»

Bιβλιοπαρουσίαση Πολύγυρος

Τι ομορφιά αυτός ο τόπος! Δε χορταίνεται. Και τι ζεστασιά οι άνθρωποί του! Μια από τις καλύτερες βιβλιοπαρουσιάσεις που έχω ζήσει μέχρι τώρα. Οργανωμένη στις 27 Απριλίου από το ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ Πολυγύρου και το βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στην ωραία αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μάζεψε πολύ κόσμο παρά τις παράλληλες εκδηλώσεις που υπήρχαν την ίδια ώρα.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι βουλευτές της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, στο μικρό χρονικό διάστημα της προεκλογικής μας προσπάθειας, αλλά και σε όλο το προηγούμενο διάστημα των μεγάλων κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και που ήμασταν δίπλα στον ταλαίπωρο λαό μας, νιώσαμε την απόγνωση του, την αγωνία του για το αύριο, την επίμονη  αναζήτηση μιας θετικής προοπτικής. Σε όλα τα μέρη της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ όπου πήγαμε, οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι από τον τουριστικό νότο μέχρι τον πολύπαθο βορρά (των επί της ουσίας  αιχμαλώτων-εργαζομένων),  οι αυτοαπασχολούμενοι, οι θυμωμένοι και απογοητευμένοι άνεργοι στέλνουν μηνύματα-κραυγές.

Ο «ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ»... Dr. CYANIDE (Γ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ) ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ!!!


Η "ακαδημαϊκή" προσφορά του λέκτορα...!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ας μην ξεχάσουμε να «σταυρώσουμε» το Μαυρογυαλούρο της επιστημονικής κοινότητας...
Ο λέκτορας... που αθώωνε το κυάνιο, πριν από 14 χρόνια όταν εργαζόταν στην εταιρεία“Μεταλλευτική Θράκης...” (Δείτε εδώ)
Ο λέκτορας... που πριν από μια 6ετία «φύτεψε» κυάνιο στον ύπνο και τον ξύπνιο των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και χωρίς να αναφέρεται σε καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων...,

Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

1) Η έκθεση Αγιογραφίας στο χώρο του Συλλόγου (Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου) θα πραγματοποιηθεί στις 16/5 μέχρι 26/5, με ημερα εγκαινίων την 16/5. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 19:00 - 22:00. Υπεύθυνη στο θέμα διοργάνωσης της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η κα Ζαγορίτη Φούλα (τηλ 6947077973)
2) Στις 18/7/2012 ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης, θα διοργανώσει μια μουσική βραδιά με τίτλο "Τα χρώματα της Μεσογείου", στην πλατεία του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο Πολυγύρου. 

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ...»


Ούτε δωρεάν δεν τρώγονται πια...,
οι πατάτες του "Παρατηρητηρίου..."

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Έχει πάρει το φτυάρι και ξεθάβει, ότι είδους «πατάτα», μπορεί να φανταστεί κανείς...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά...
Η πρώτη πατάτα... βγήκε στην επιφάνεια την περασμένη Παρασκευή και έφερε την υπογραφή(???) ενός πρώην κατοίκου του Στρατωνίου, ο οποίος μετά από είκοσι χρόνια απουσίας του από την κοινότητα,«θυμήθηκε» τώρα... και συνέταξε(???) ένα κείμενο απωθημένων,  με μπόλικη δόση κιτρινισμού.(Δείτε εδώ)

Προεκλογική εκδήλωση Ευθύμη Καρανάσιου


ΕΚΛΟΓΕΣ 2012. Το ΚΚΕ και η Διέξοδος.


Μπροστά στην εκλογική μάχη το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να διασώσει τα κόμματα του και κατ’ επέκταση τα κέρδη  των επιχειρηματιών, τραπεζών, εφοπλιστών μεταφέροντας όλη την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Προσπαθεί να σώσει τη Ν.Δ το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα συμπληρώματά τους «Καμένος», ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη κ.λ.π. και όλους τους πρόθυμους «αντιμνημονιακούς»για μια συγκυβέρνηση σε όφελος των καπιταλιστών.

Μπορεί να μην είμαστε συνένοχοι αλλά πρέπει πλέον να πάψουμε να είμαστε αμέτοχοι!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τον τελευταίο καιρό πέρα από την γνωστή ατάκα του (τυχερού ... κληρονόμου πολλών κατοικιών) κ. Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε" πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι (φίλοι) αρθρογραφούν στα διάφορα blogs με πολύ κόσμιο και ευπρεπή λόγο αλλά με μια επιχειρηματολογία η οποία έχει ως στόχο την ενοχοποίηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας για τα σημερινά μας χάλια. 

Συνέντευξη Γιάννη Δριβελέγκα στην TV Χαλκιδική


Περί μπουρδέλων ο λόγος...

Για δεκαετίες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διατηρούσαν  ένα κράτος μπουρδέλο...
... κι αυτό το γέμισαν με AIDS ...οι ανίκανοι!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Δεξιόστροφο το κυβερνητικό κουστούμι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητώντας κυβέρνηση χωρίς ανατροπή της δικτατορίας του χρέους και της ΕΕ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει έναν όλο και πιο δεξιόστροφο λόγο.
Ο Α. Τσίπρας έκανε δηλώσεις σήμερα (Πρωινή Ενημέρωση, ΝΕΤ), όπουεπανέλαβε τα περί «κυβέρνησης της αριστεράς» με ψήφο άλλων, ζωγραφίζοντας τον Καμμένο. Ζήτησε ένα «υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» για να προσελκύσει η χώρα ξένους επενδυτές, λες και η Siemens έδρασε σε άλλη χώρα.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο πεδίο του Άρεως (2/5/2012)