Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Οι σημερινές προεκλογικές συγκεντρώσεις στον Πολύγυρο

Δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Πολύγυρο: Του ΠΑΣΟΚ στο Κλειστό Θέατρο Πολυγύρου και του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία των Έξη Βρυσών!
Παρατηρητές των συγκεντρώσεων λένε πως οι δύο συγκεντρώσεις ήταν ίδιες, περίπου, σε μέγεθος (τελικά ο μαγικός αριθμός των συγκεντρώσεων είναι ο 100! εκεί ήταν και η Ν.Δ.!) αλλά πολύ διαφορετική η ατμόσφαιρα που επικρατούσε σ' αυτές!
Αισιοδοξία στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς το αντίθετο σ' αυτήν του ΠΑΣΟΚ!

Τοποθέτηση υπ. βουλευτή του "ΟΧΙ" Χαλκιδικής για το θέμα του χρυσού στις Σκουριές

Είμαι υποψήφιος βουλευτής του νομού Χαλκιδικής του «ΟΧΙ» και μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Μου ζητήθηκε να τοποθετηθώ για το θέμα του χρυσού στις Σκουριές και δίστασα για έναν και μόνο λόγο. Δεν θέλησα η τοποθέτησή μου να θεωρηθεί ψηφοθηρική και θα προτιμούσα να είμαι παρόν σε οιαδήποτε διαδικασία διαλόγου μετά τις εκλογές. Μετά από την επίσκεψη μου στην εκδήλωση της πρωτομαγιάς κατάλαβα πώς είναι απαραίτητο να τοποθετηθώ για την αποφυγή οιασδήποτε παρεξήγησης.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ Η "ΕΙΡΗΝΙΚΗ" ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...;;;


Τόσο μικρής διάρκειας είναι
ο "περιβαλλοντικός πολιτισμός"...;;;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Εικονική η "εκεχειρία"...;;;
Ξεκινώντας το σχολιασμό του«μανιφέστου-μηνύματος» που επιχειρεί να μας πλασάρει το«Παρατηρητήριο...», θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως μας προξενεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός, ότι χρησιμοποιεί θέσεις και απόψεις τουblog μας για να δικαιολογήσει τη χθεσινή επικοινωνιακή φούσκα του εορτασμού της αντιμεταλλευτικής πρωτομαγιάς στις Σκουριές. 

Επιστράτευση τώρα


Ζήτησαν κάποτε από τον μεγάλο φιλόσοφο Μπερξόν να συνοψίσει σε μια μονάχα λέξη ολόκληρη την κοσμοθεωρία του. εκείνος σώπασε για μια στιγμή κι ύστερα αναφώνησε επιστράτευση επιστράτευση! Όταν βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα εμπόδιο να επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις κι έτσι το εμπόδιο θα νικηθεί.

Δ. Δεσύλλας: Είναι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαμένη;


Υποστηρίζουν μερικοί «βαλτοί» που επιπλέον το παίζουν και «αριστεροί» ότι η ψήφος των εργαζομένων και της νεολαίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χαμένη! Χρησιμοποιούν διάφορα αστήρικτα και σαθρά επιχειρήματα (ότι δεν βγάζει βουλευτή σε αυτό ή στον άλλο νομό, ότι αν δεν πιάσει το 3% τάχα θα «ενισχύσει» το πρώτο κόμμα και άλλες ανοησίες).
Η άποψη αυτή είναι:
1. Σκοταδιστική και μεσαιωνική. Ο Βολταίρος πριν 200 χρόνια έλεγε: «Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υποστηρίξω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»! Ποιά κοινωνία οραματίζεται αυτός που χρησιμοποιεί αυτά τα επιχειρήματα;

Προεκλογική κίνηση Ν.Δ. Χαλκιδικής


Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 ο Δήμαρχος Πειραιά, τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ Βασίλειος Μιχαλολιάκος, θα επισκεφθεί τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας και συγκεκριμένα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αφύτου στις 9:30, της Χανιώτης στις 10:15, του Παλιουρίου στις 11:00, της Νέας Σκιώνης στις 11:45 και τέλος θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Δήμου Κασσάνδρας, την Κασσανδρεία στις 12:30.

Ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη


Μακεδόνες, Μακεδόνισσες,
 Σήμερα η καρδιά όλης της Ελλάδας χτυπά εδώ, στη Θεσσαλονίκη.
Χτυπά εδώ στην καρδιά της Μακεδονίας μας.
Χτυπά με αισιοδοξία, χτυπά με Ελπίδα.
Τη Δευτέρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα!
Θα κάνει τη μεγάλη Ανατροπή!
 Η Ελλάδα θα σηκωθεί όρθια και θα πάρει την τύχη της στα χέρια της ...
Ο λαός μας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα μπει στη μεγάλη λεωφόρο της Ανάπτυξης!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Σε στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη καλούν με κείμενο που υπογράφουν 426 εκπαιδευτικοί 47 από τους οποίους πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτιά της. Πρόκειται 163 εκπαιδευτικούς από την πρωτοβάθμια, 174 από τη δευτεροβάθμια και 89 από την ιδιωτική εκπαίδευση. Ακολουθούν το κείμενο και ο κατάλογος των υπογραφών: 
Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Ζούμε έναν πραγματικό κοινωνικό πόλεμο, που μας οδηγεί στα άκρα της ταπείνωσης και της υπερεκμετάλλευσης. Αυτός ο πόλεμος μετρά ήδη τα θύματα του: H UNICEF μιλά για 440.000 παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Έγκριση χρηματοδότησης βιολογικού Μ. Παναγίας

-Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Μεγάλης Παναγίας Δήμου Αριστοτέλη”.
-Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 6.460.088,73€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Μεγάλης Παναγίας Δήμου Αριστοτέλη” αξιολογήθηκε θετικά.

Απάντηση σε άρθρο του Αγγελιοφόρου από τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής


Προς τον επιβάτη και τον κάθε πολίτη της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Σήμερα Τετάρτη 2/5 στην εφημερίδα "Aγγελιοφόρος" δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο:
"Στάσεις εργασίας στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
«Μπουρλότο» στα καλοκαιρινά τριήμερα χιλιάδων κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας βάζουν οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οι οποίοι προαναγγέλλουν στάσεις εργασίας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το σωματείο τους διεκδικεί την ανάκληση των απολύσεων 12 συναδέλφων τους, προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ, από την άλλη, απαντά ότι η εταιρία «μπαίνει μέσα» και καλεί τους εργαζομένους σε διάλογο προκειμένου να βρεθεί «η χρυσή τομή».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. αποφάσισε τη σταύρωση του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων. Από 1/7/2012 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΤΕΒΕ τα τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας από έξι (6) δωμάτια και πάνω. Καλούμε τα μέλη του Σωματείου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων το Σάββατο, 5 Μαΐου 2012 , στις 9:00μ.μ. στο πνευματικό κέντρο για ενημέρωση και αντίσταση πάνω στο κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων.

ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ-ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης


Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 6ης Μάη, είναι πλέον ολοφάνερο ότι πίσω από τις κούφιες διακηρύξεις για απαλλαγή από το Μνημόνιο το 2015, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τα δεκανίκια τους επιφυλάσσουν στο λαό μόνο τη δυστυχία της λιτότητας και τη φρίκη της ακροδεξιάς. Νέες στρατιές ανέργων, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μεγαλύτερη διάλυση για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμά τους.

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. ζητούν 24ωρη πανεργατική απεργία από τη Γ.Σ.Ε.Ε.


Προς:  την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
        Σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών οι εργοδότες με απειλές, εκβιασμούς και ωμή τρομοκρατία εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο και προκλητικά μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, αλλάζουν τα ωράρια εργασίας, ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους κλάδους είναι ακόμα σε ισχύ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
       Σε αρκετούς επίσης κλάδους παράλληλα έχουν οι ίδιοι οι εργοδότες καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις και απαιτούν την υπογραφή νέων με μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που οι προηγούμενες συμβάσεις προέβλεπαν.

Η Σιωπή μας, ο Χρυσός τους

Όλγα Παπαμέτη – Υποψήφια Βουλευτής Χαλκιδικής


Στο πλαίσιο των τηλεοπτικών της εμφανίσεων στα ΜΜΕ της Χαλκιδικής, η κ. Παπαμέτη θα πραγματοποιήσει εμφάνιση σήμερα Τετάρτη 02 Μαϊου 2012 στον τηλεοπτικό σταθμό TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ στις 23: 00 μ.μ.
 Εκ του Πολιτικού Γραφείου

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στις Σκουριές

Χιλιάδες πολίτες από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη, έκαναν χθες Πρωτομαγιά στις Σκουριές. Αναμενόμενα χαμηλότερος ο μέσος όρος ηλικίαςσε σχέση με την 25η Μαρτίου, λιγότεροι ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, δεδομένου ότι η πιθανότητα της σύγκρουσης υπήρχε μέχρι την τελευταία στιγμή, στην περίπτωση που η Αστυνομία επιχειρούσε ξανά να εμποδίσει την πρόσβαση στις Σκουριές. Αλλά και πολύ “νέο αίμα” στον αγώνα, ειδικά από τα χωριά κάτω από την Ιερισσό – Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 30/4

8η Χορωδιακή Συνάντηση στο Δήμο Σιθωνίας


Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ν. Μαρμαρά «Προικόννησος» διοργανώνει την 8η Χορωδιακή Συνάντηση το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 20.00 στην αίθουσα Μeliton hall  του ξενοδοχείου «Μελίτον» , Πόρτο Καρράς Grand Resort.
 Στην 8η Χορωδιακή Συνάντηση θα συμμετέχουν οι χορωδίες :
 α) Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών
β) Μουσικομορφωτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης «Ορφέας»

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης

Με την εντός έδρας νίκη επί της Νήαρ Ήστ με 75-71 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Αυτός ήταν ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας για την ομάδα μας και οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου ήθελαν να κλείσουν με νίκη ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά. Το παιχνίδι ήτνα ντέρμπι σε όλη την διάρκεια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι μέχρι το 32'. Στο τέλος 2 άστοχες βολές του Παππά στα 7''(73-71) και 2 εύστοχες του Πιπιλιάρη έκριναν τον νικητή. Επόμενος αγώνας την Κυριακή(13/5,17.00) στην Αθήνα με τον Δούκα, στο τελευταίο παιχνίδι για αυτή τη περίοδο αφού την 30η αγωνιστική κερδίζουμε άνευ αγώνα την Χαλκηδόνα.
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ, ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ο Ευθύμης Καρανάσιος, υποψ. Βουλευτής της ΝΔ, θα επισκεφτεί:
Την Πέμπτη 03 Μαΐου 2012
1.       Την Χανιώτη, ώρα 11:30
2.       Το Πευκοχώρι, ώρα 12:00
3.       Το Παλιούρι, ώρα    12:30
4.       Την Αγ.Παρασκευή, ώρα 13:00

Το ξεπούλημα της ΒΑ Χαλκιδικής

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
11.000.000 ευρώ.

Tο τίμημα που κατέβαλε η Hellas Gold, για να αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης 317.000 στρεμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική με σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο, κατόπιν μεσολάβησης του Πάχτα, τότε υφυπουργού Οικονομίας και σημερινού Δημάρχου Αριστοτέλη. Η σύμβαση έγινε χωρίς διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση

Τι Κύπρος τι Σκουριές


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Εικόνες πράσινης γραμμής στα κατεχόμενα της Κύπρου αντίκρισαν χθες το πρωί στις Σκουριές, ανήμερα Πρωτομαγιάς, οι χιλιάδες διαδηλωτές που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην Eldorado και την νέα μεταλλευτική δραστηριότητα. Συρματοπλέγματα, φυλάκια και συστήματα συναγερμού, κλούβες και ΜΑΤ παρατεταγμένα που δεν ταίριαζαν στην ομορφιά της φύσης και του βουνού.

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙ

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου ανακοινώνει ότι, λόγω των εκλογών, τα μαθήματα σκακιού της Κυριακής 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης 3-5-12 από τις 5 έως και τις 8.-