Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Η αέρια ρύπανση και η όξινη βροχή από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, μέχρι που θα φτάνει;

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ

1) Η ΕΙΔΗΣΗ: Βροχή με κόκκινη σκόνη από την Σαχάρα, έπεσε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσαλονικείς αντίκρισαν όταν ξύπνησαν κόκκινη λάσπη σε δρόμους, αλλά και επάνω στα αυτοκίνητά τους. Οι νότιοι άνεμοι έφεραν μαζί τους από την Αφρική κόκκινη σκόνη, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά τους ανοιξιάτικους μήνες. ( Μ.Μ.Ε Θεσσαλονίκης 18 Απριλίου 2012)
(Απόσταση Σαχάρας από Θεσσαλονίκη σε ευθεία γραμμή 1100 χιλιόμετρα!)
2) ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από την μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας:

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση


ΤΟ "ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ" Πολυγύρου στις 27-4-2012, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ-Προκοπίου "Η ανάσα στο σβέρκο". Χώρος η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου.
Εισηγητές: Αικατερινάρης Γ., αρχιτέκτων και Κώστογλου-Λιαμάδη Α., δασκάλα.
Αφηγητές: Εμμανουήλ Γ., τοπογράφος και Όρη-Λειβαδιώτη Χ., επαγγελματίας-ηθοποιός. 
Μουσικοί: Μπαντές Γ., κιθάρα, Λειβαδιώτης Σ., ηλεκτρική κιθάρα και Νταλαμίσιος Σ., μπουζούκι.
Η συγγραφέας, γνωστή απο τα λογοτεχνικά έργα της αλλά και από την επί σειρά ετών γόνιμη παρουσία της στο Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει και θα υπογράψει βιβλία της.

Εκδήλωση στη Καλλιθέα

Δείτε το πρόγραμμα:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Υ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΡΩΝΗΣ "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ". 

Εκδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


ΚΚΕ Χαλκιδικής - Προεκλογική κίνηση


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές στις 6 Μαΐου διοργανώνει τις παρακάτω δραστηριότητες :
 ΤΡΙΤΗ 24/4/2012
==> 6.30μμ -Περιοδεία στα χωριά Χανιώτη, Πολύχρονο επικεφαλής Ποτίογλου Μάκης.
==> 6.30μμ-Περιοδεία στα χωριά Νικήτη, Μαρμαρά επικεφαλής Παρθενιώτης Νίκος.                        
==> 6.00μ-Πανεξόρμηση στα χωρία Μουδανιά, Ποτίδεα, Α. Μάμα, Όλυνθος επικεφαλής Μωυσιάδης.

Σας θέλουμε όλους.


Σύντροφοι, καλή επιτυχία σε όποιο Αριστερό κόμμα κι αν ανήκετε. Οι εκλογές για μένα, είναι απλά ένα μέσο αντίστασης. Πάμε να στηρίξουμε τη δύναμη, που κατά τη γνώμη μας έχει κάνει τον καλύτερο αγώνα εναντίον της χούντας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει καλύτερη λύση στα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Μια μορφή αγώνα στην οποία, κατά την προσωπική μου γνώμη, πρέπει να συμμετέχουμε. Μάλιστα καλό θα ήταν να συμμετέχουμε ενωμένοι. Επειδή αναγνωρίζω τη...

ΚΚΕ και Οικολόγοι Πράσινοι για τις δηλώσεις Προβόπουλου

Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας περιέχει μια αλήθεια και έναν εκβιασμό. Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι υπαρκτό. Ο εκβιασμός βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Γ. Προβόπουλος καλεί το λαό να σκύψει το κεφάλι και να υποστεί ακόμα περισσότερα συναινώντας στον πόλεμο της πλουτοκρατίας εναντίον του, προκειμένου να διασωθεί δήθεν η χώρα, δηλαδή η αστική τάξη.

"Πρόσωπο έκπληξη" μας λένε συνήθως τις ανόητες επιλογές, σε τέτοιες περιπτώσεις!

Πύρρος Δήμας τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ."
-Όταν έχεις σαν μοναδικό στόχο την συγκέντρωση (κι αν..) ψήφων και όχι την αξιοποίηση ικανών προσώπων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τέτοιες επιλογές γίνονται! 
-Ελλαδίτσα, ποτέ δεν θ' αλλάξεις!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΧΤΑΣ: Υπ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη Ν.Δ.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...,


Πείτε μας την αλήθεια, για να μην πάει
 και αυτή η ψήφος χαμένη

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
...Τι είδους ανάπτυξη οραματίζονται για τη ΒΑ Χαλκιδική, οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων...
Βρισκόμαστε 13 μέρες μόλις πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκλογές που κατά γενική ομολογία θα καθορίσουν το σήμερα και το αύριο της χώρας μας. 
Το blog μας έχει καταθέσει πολλές φορές την άποψη του, για το επίπεδο της πολιτικής αλλά και του πολιτικού κόσμου. 
Είναι απογοητευτικό απ’ όλες τις απόψεις, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσων διεκδικούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα και οι κάτοικοι της.

Συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης στη Χαλκιδική


Στη δεύτερη συνάντηση συλλογικοτήτων και πολιτών της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/4/2012, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής αλληλεγγύης στη Χαλκιδική”, με αντικείμενο την υποστήριξη του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενάντια στα σχέδια των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”.

Η θέση της ΔΗΜ.ΑΡ για την εξόρυξη και την μεταλλουργία χρυσού στην Β. Χαλκιδική


Σε απάντηση της έρευνας που κάνετε για τις θέσεις των υποψηφίων βουλευτών του Νομού μας, σας στέλνουμε εν περιλήψει την θέση του κόμματός μας και των υποψηφίων βουλευτών μας.
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Ευχαριστούμε και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Χαλκιδικής για την ανταπόκριση. Ακολουθούν οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.:
 Όπως επανειλημμένα και σε κάθε ευκαιρία έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος, σας γνωρίζουμε ότι το κόμμα μας είναι απολύτως αντίθετο στην εν λόγω δραστηριότητα διότι:

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τις μονοεδρικές.


Επειδή πολλοί συμπατριώτες μάς ρωτάνε «γιατί δεν δεχτήκατε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο των αριστερών κομμάτων στις μονοεδρικές προκειμένου να στερήσουμε από το δικομματισμό οκτώ έδρες», έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:
1.  Η κοινή κάθοδος στις μονοεδρικές δεν σημαίνει επί της ουσίας απολύτως τίποτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει "Στον ενικό"

ΕΚΛΟΓΕΣ 6/5/2012 ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο)


ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Η τρόικα με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο της που σφετερίζεται το αξίωμα του πρωθυπουργού, εξάγγειλε στις 11 Απρίλη με «διάγγελμα» την διεξαγωγή εκλογών για τις 6 Μάη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο TVXαλκιδική

Την Τρίτη 24/4 στις 9 μ.μ. στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV Χαλκιδική , ο υπ. βουλευτής Νίκος Πλεύρης θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στις 6 του Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Συνέντευξη Δριβελέγκα

Το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Χαλκιδική


Ο Πάγκαλος φλερτάρει με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Δείτε το θέμα ΕΔΩ

Παραπέμπονται ως “υπαίτιοι για τις τελεσθείσες εγκληματικές πράξεις” στις Σκουριές οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – Αθώοι ως “αναίτιοι” οι σεκιουριτάδες


(ΠΗΓΗ) Μετά από δίκη αυτόφωρης διαδικασίας, στις 6:45 το βράδυ της Δευτέρας 23 Απριλίου το Δικαστήριο Πολυγύρου κήρυξε αθώους τους 11 άνδρες “σεκιουριτυ”της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ως αναίτιους για τις βεβαιωθείσες έκνομες πράξεις στις Σκουριές.
Σε δίκη παραπέμπονται εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά των οποίων το Δικαστήριο αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης ως υπευθύνων όλων των εγκληματικών πράξεων που τελέσθηκαν κατόπιν εντολών τους στις Σκουριές, από τους “11″ και άλλους υπαλλήλους της.

Το απάνθρωπο πρόσωπο της ELDORADO-MΠΟΜΠΟΛΑΣ στη στημένη σύλληψη των 7 “κλεπτών” της Ολυμπιάδας


Από τη …θριαμβευτική ανάρτηση των Πολιτών Αριστοτέλη “ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ…, ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ…”, όπου ανοήτως προσπαθούν να αποσιωπήσουν ότι αθωώθηκαν μεν – και πολύ σωστά!- οι 11 σεκιουριτάδες αλλά παραπέμπονται σε δίκη τα “κεφάλια” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ,αντιγράφουμε:

Oι "Θαμυριάδες" στο 2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μιούζικαλ

Το 2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών με αναφορά στο Μusical διοργανώνει η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Απριλίου 2012 και ώρα 20.00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στο Φεστιβάλ θα πάρει μέρος και το φωνητικό σύνολο του Πολυγύρου ''ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ'' που αποτελούν οι :

Σας ευχαριστούμε!


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Λαβιαδίτης
Ξεκαθάρισμα θέσεων κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών σ’ ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Χαλκιδικιώτες
Μπράβο στην πρωτοβουλία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ γιατί έτσι ξεσκεπάζει όλους όσους θέλουν να την σκαπουλάρουν σ’ ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Χαλκιδικιώτες, πατώντας σε δυο βάρκες. Να αφήσουν λοιπόν οι υποψήφιοι και τα κόμματα τις γενικολογίες περί ανάπτυξης και τα τέτοια. Οι ψηφοφόροι της

Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ άμεσα ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Ανέθεσαν σε ΠΑΡΆΝΟΜΟΥΣ να «αναπτύξουν» την περιοχή.
Δεν ΘΕΛΟΥΝ να προστατέψουν το Δημόσιο συμφέρον.
Μήπως θέλουν και κράτος κουκουλοφόρων δίπλα στο μνημονιακό κράτος;
Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΎΝ άμεσα ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη
Η σύλληψη των κουκουλοφόρων καταπατητών τηςEldorado Gold και η παραπομπή σε δίκη της τρομοκρατικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» φέρνει στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα ένα μείζον ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα που έχει δυο πλευρές άρρηκτα συνδεδεμένες με τη «δραστηριότητα» του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη στο θέμα της χρυσής «επένδυσης».

Νίκος Καραμανλής, Υπ. βουλευτής Χαλκιδικής

Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - προεκλογικό spot

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ..., ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

*Η παρατεταμένη σιωπή κάποιων,
δεν είναι "χρυσός"...Καλό είναι να το ξέρουν!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η συντονισμένη απόπειρα καταδίκης των 11 εργαζομένων τελικά δεν πέρασε, παρά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε βάρος τους. 
Οι εργαζόμενοι κάθισαν στο εδώλιο, έχοντας τρεις βασικές κατηγορίες.Αυτοδικία, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία
Κατηγορίες που κατέπεσαν, παρά το μακρύ κατάλογο μαρτύρων κατηγορίας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διαρκέσει 6 ολόκληρες ώρες. Χρόνος πρωτοφανής λένε όσοι γνωρίζουν τα νομικά ζητήματα, για τα δικαστικά χρονικά, καθώς τέτοιο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκδίκαση σοβαρών ανθρωποκτονιών!

Το στημένο σκηνικό της ... κάθαρσης!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Κάποιοι με χαρακτήρισαν υπερβολικό για την άποψη μου ότι όλο αυτό το σκηνικό με την προφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου είναι στημένο και προσυμφωνημένο ακόμα και με τον ίδιο (για να μη τα χάσει όλα) μπροστά στο φόβο του δικομματισμού αλλά και των δανειστών μας μήπως επικρατήσουν αντιμνημονιακές δυνάμεις στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΟΛΤΑ» ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 20-4-2012, μία βόλτα στο πανέμορφο βουνό των Σκουριών είχε ως συνέπεια μία απίστευτη δικαστική περιπέτεια με την αυτόφωρη διαδικασία. Το ιστορικό έχει ως εξής: Περί τις 5 μ.μ. την Παρασκευή, κάναμε μαζί με άλλα 8 άτομα και τον π. Χριστόδουλο μία βόλτα στις Σκουριές. Εκεί στον δημόσιο, δημοτικό, κοινόχρηστο δρόμο που ενώνει το «Χονδρό Δένδρο» με την περιοχή «Γύφτισσα», η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» είχε εγκαταστήσει επί του δρόμου σιδερένιες μπάρες πακτωμένες με τσιμέντο στο έδαφος, με απαγορευτικό για την διέλευση σήμα. Η μπάρα ήταν κατεβασμένη και όπισθεν αυτής υπήρχαν περί τους 10 άνδρες security.

"Τι ψηφίζω αν δεν ψηφίσω?"‏

Αν πιστεύετε ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, δείτε αυτό: 
Aν δεν ψηφίσουμε, τους κρατάμε ...στη βουλή και στη ζωή μας!
Με την αιτιολογία οτι το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο (λες και δεν ήταν πάντα έτσι), πολλοί Έλληνες αποστρέφονται τις εκλογές, και δεν ψηφίζουν.
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, και αφού βγουν πάλι οι ίδιοι και κάνουν πάλι τα ίδια και χειρότερα, αυτοί που δεν ψήφισαν συνηθίζουν να λένε: "Εγώ δεν φταίω, δεν τους ψήφισα!", ενώ άλλοι βρίζουν αυτούς που τους ψήφισαν, νομίζοντας ότι οι ίδιοι δεν ευθύνονται για το αποτέλεσμα.
Παρακάτω αποδεικνύεται μαθηματικά ποιόν ψηφίζει κάποιος ο οποίος δεν ψηφίζει: