Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Στην "Καλύβα"

Τι λένε οι πληροφορίες μας πάλι!
Σάββατο 21 Απριλίου το μεσημέρι και σε "Καλύβα", νότια της Πρωτεύουσας, θα γίνει μάζωξη φίλων, του δεξιού χώρου.
Μεταξύ των αρνιών και του κρασιού θα γίνει και αποτίμηση της διαμορφωθείσας πολιτικής κατάστασης στο Νομό και σίγουρα θα γίνουν "εκτιμήσεις" (έτσι λένε τις κατευθυντήριες γραμμές) για τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων και τις "πιθανές προτιμήσεις" των φίλων ψηφοφόρων!

Οι αλλαγές έγιναν, τώρα λένε να παίξουν μπάλα!

Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα, 21-4-2012 στις 6:00, η Νομαρχιακή εκλογική επιτροπή της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής με την παρουσία του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ.  Γ. Παπανικολάου.
Μετά τις γνωστές περιπέτειες με το ψηφοδέλτιο και μη έχοντας άλλες αλλαγές (τρεις επιτρέπει ο κανονισμός ποδοσφαίρου, τρεις έγιναν!)  το πήραν απόφαση να πέσουν με τα μούτρα στη "δουλειά"!

Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοκάστρου σε διαρκή επαγρύπνηση!

Το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοκάστρου με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του και συντονισμένες ενέργειες των μελών του πέτυχε την απαγόρευση ανόρυξης αρδευτικής γεώτρησης ιδιώτη στην περιοχή της Βατόνιας (και ενώ είχαν εγκατασταθεί τα μηχανήματα -στη φωτο-) αποτρέποντας τον κίνδυνο μείωσης των αποθεμάτων νερού της δημοτικής γεώτρησης από την οποία υδρεύεται όλη η πόλη του Πολυγύρου και η Τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου.

Σποτ Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 39 - Α.Ο.Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ 33


Επιμέλεια: Αμπαράς Θ. Νίκος

Νίκησε το Γυναικείο τμήμα του συλλόγου μας την αντίστοιχη ομάδα της Τρίγλιας, ωστόσο δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά των 10 πόντων της ήττας του εκτός έδρας αγώνα, παρόλο που αυτή, στις αρχές του 4ου δεκάλεπτου, είχε φτάσει τους 13 πόντους. Στο πρώτο δεκάλεπτο (19 – 12) παίχτηκε καλό μπάσκετ, στα υπόλοιπα όμως δεκάλεπτα, λόγω της πιεστικής άμυνας και από τις δυο ομάδες, έγιναν πολλά λάθη που έκριναν την έκβαση του αγώνα. Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 18 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου μας και τον παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι της ομάδας τους οποίους ευχαριστούμε για την στήριξή τους.
Αναλυτικά: 

Ο καιρός στη Ν.Δ. Χαλκιδικής


K. Kαραγιάννης με τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"


Χαλκιδική: Υποψήφιοι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ)
ΚΟΥΤΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΣΥΝΤΑΞ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)
ΜΑΝΤΖΟΥΦΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΧΑΛ/ΚΗΣ)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΣΤΟΡΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ)
ΡΑΜΑΝΔΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ MBA ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Δείτε και τα βιογραφικά τους:

Δημήτρης Πάχτας vs ...Δασαρχείο Αρναίας και...Τράπεζες

Αγαπητέ συμπατριώτη Δημήτρη Πάχτα, 
Το μετάνιωσα που δεν σε στήριξα "σαν το μικρότερο κακό" στην αναμέτρησή σου με τον απαράδεκτο (αποδείχτηκε) Γιώργο Κατσιαμούρη για τη Δημαρχία της Αρναίας. Από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι. Έκανες και διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής επί Καραμανλή junior. Εκεί συμπεριφέρθηκες -όπως ήταν αναμενόμενο- σαν όλα τα Golden Blue Boys της εποχής που διψούσαν από την έλλειψη εξουσίας και λαχταρούσαν να βάλουν και αυτά το δάχτυλο στο μέλι -όπως και τα προηγούμενα Golden Green Boys - δεν ξέρω αν το έβαλες, αλλά τουλάχιστον δεν απέδειξες ότι ήσουν ο ικανότερος μεταξύ των ικανών για την παχυλή αμοιβή. 
Και περνάμε στο ζητούμενο: Which side are you on (Golden Green and Blue) Boys?

Εθελοντική αιμοδοσία


Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ


Το τελευταίο διάστημα, στη Χαλκιδική, ειδικότερα στη θέση “Σκουριές” τους όρους Κάκαβος, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», με τη συνδρομή κρατικών υπηρεσιών και τοπικών παραγόντων, να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο κατασκευής μιας καταστρεπτικής επένδυσης μεταλλείας χρυσού και χαλκού. Στην προσπάθειά της αυτή κατέφυγε σε χρήση ωμής βίας, απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, που υπερασπίζονται με την παρουσία τους το βουνό, μπροστά στη λαίλαπα της επερχόμενης φυσικής καταστροφής και της αποδιάρθρωσης κάθε άλλης δραστηριότητας.

Οι "εκτελεστές" ...

...των Γ.Β. και Α.Λ.

Ένας Πολυγυρινός, υποψήφιος στην Αττική

Υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην Αττική είναι ο Πολυγυρινός Μάριος Σπηλιόπουλος (Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών).
-Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...

...Και η προπαγάνδα τους
 πιο κοντά στην "αλήθεια"...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

«Οχι στα μεταλλεία του θανάτου»..., 
 «Τον χρυσό αγάπησαν πολλοί, τον καρκίνο κανείς»...
Πανό, αφίσες, καραμούζες, μαύρες σημαίες,... Θάνατος! Καρκίνος! Φόβος και τρόμος!
Με αυτές τις εικόνες και αυτά τα ακούσματα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι τους τελευταίους 12 μήνες οι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας. Εικόνες πολύ σκληρές, που έρχονται να συμπληρώσουν το«πακέτο χειραγώγησης», που «τρώνε» έτσι κι αλλιώς καθημερινά – συνειδητά ή ασυνείδητα.
Μιλάνε για θάνατο και καρκίνο όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Το καρκίνωμα ξέρουμε ποιο είναι... Τον άλλο τον καρκίνο θα μας πει κάποιος, με χαρτιά και όχι στα λόγια, πού το βρήκαν;

Παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ για στέγαση Αστυνομικού Τμήματος

-Παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αρναίας (πρώην ΚΕΓΕ Αρναίας) στοΔήμο Αριστοτέλη, για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας.
-Εξασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας.
Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αρναίας (πρώην ΚΕΓΕ Αρναίας) στο Δήμο Αριστοτέλη, για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας.

Άθλια εικόνα η είσοδος των Σημάντρων.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα διαπιστώσετε την άθλια εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η είσοδος των Σημάντρων σήμερα 20 Απριλίου ημέρα που δεκάδες προσκυνητές επισκέφτηκαν το χωριό μας λόγω της πανηγυρικής θείας λειτουργίας της Ζωοδόχου Πηγής.
Υπάρχουν χόρτα σε μορφή δέντρων! Έχουν να κοπούν από το προηγούμενο καλοκαίρι και κάνουν την ορατότητα μηδαμινή ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος!
Αυτή είναι η εικόνα που θέλετε να έχει το χωριό μας κύριοι τοπικοί άρχοντες;
Δείτε φώτο.... (ΣΗΜΑΝΤΡΑ)

Π.Α.ΜΕ. για την πρωτομαγιά

Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) ανακοινώνει ότι το Απεργιακό Πανεργατικό Συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου την Τρίτη 1η Μάη 2012, στις 10:30 το πρωί.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκλογές 2012

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ‘67


Το στρατιωτικό πραξικόπημα, δεν είχε τη στήριξη μόνο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αλλά και της αστικής τάξης της χώρας μας προκειμένου να επιβάλλουν στο λαό τα αντιδραστικά τους σχέδια. Οι στρατιωτικές δικτατορίες αποτέλεσαν πάντα λύσεις  για την πλουτοκρατία όταν με τα κοινοβουλευτικά μέσα δεν μπορούσε να προωθήσει τα αντιλαϊκά σχέδια.

ΧΑΛΚΙΑ ΑΝΝΑ με τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Πρωτομαγιά στις Σκουριές


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔ


Ασφαλιστικές εισφορές δύο περιόδων θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό μέσα στο μήνα Μάιο, μετά από τις αλλαγές στις προθεσμίες πληρωμής αυτών που επέφερε ο τελευταίος νόμος 4075/2012 "Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις."
Συγκεκριμένα, το άρθρο 20 του νόμου 4075/2012 τροποποίησε την παράγραφο 3 του Α.Ν. 1846/1951 "Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων." και ορίζει ότι ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη (5η) για τις Δημόσιες υπηρεσίες εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο.

«Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών».


Ο Δήμος Πολυγύρου ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση της απόφασης 14473/11-4-2012 του Υπουργού Εσωτερικών με θέμα: «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών», καλεί σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Πολυγύρου, προκειμένου να καθοριστούν οι χώροι και οι τρόποι χρήσης τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Απώλεια μέγιστου πολιτικού ανδρός!

Δεν πρέπει να χάνονται αυτού του μεγέθους πολιτικοί άνδρες! 
Δυστυχώς... σήμερα ο Συμπιλίδης δήλωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Κιλκίς!
-Κρίμα!!!

Τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές!

-Σύμφωνα με την έρευνα της Kapa-Research, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 19,1%, το ΚΚΕ 10,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6% και η Δράση 1,7%.
-Σε άλλη έρευνα της εταιρείας Rass, η ΝΔ προηγείται με 24,1%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 17,1% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 9,4%, το ΚΚΕ με 8,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι φθάνουν στο 3,8%, ενώ ΛΑ.Ο.Σ. και Δημοκρατική Συμμαχία βρίσκονται στο 3,4% και 3,2% αντίστοιχα. Στο 2,2% είναι το ποσοστό της Δράσης του Στέφανου Μάνου και τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,3%.

Η ζωή των παιδιών μας αξίζει ποιο πολύ από τον χρυσό σας!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ


ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ερ.: Έχετε πει επανειλημμένα ότι αυτές οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι εκλογές στρατηγικού προσανατολισμού. Τι ακριβώς εννοείτε;
Π.Λ.: Οι εκλογές αυτές είναι προφανές ότι δεν είναι συνηθισμένες. Αντίθετα, θα έλεγα ότι μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά είτε σε μια κατεύθυνση χειραφέτησης και προοδευτικής ανατροπής είτε σε ένα δρόμο νέας βαρβαρότητας και καταστροφής το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.
Ίσως από την άποψη της στρατηγικής σημασίας τους και μόνο αυτής, μοιάζουν με τις εκλογές του Μάρτη του 1946.