Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής»

Δείτε στη συνέχεια όπως τα "βλέπει"  το πολύ καλό blog "ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ"!

Τα παιδιά τραγουδούν για την Αγάπη


Στην κατάμεστη αίθουσα του «ΑΓΑΠΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» στη Γαλάτιστα, η χορωδία ΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ (Ι.Ν.Αγ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Ι.Ν.ΠΑΝΑΓΙΑΣ») σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Γαλάτιστας διοργάνωσαν, χθες το βράδυ συναυλία για την ενίσχυση του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ».
Μάγεψαν τα 40 και πλέον μικρά παιδιά που απέδωσαν καταπληκτικά τα τραγούδια  τους.

Η ΔΗ.ΣΥ. στη Χαλκιδική

Δεν έχουμε νέα για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στη Χαλκιδική, τυχαία έπεσε στα χέρια μας η κάρτα του υποψήφιου βουλευτή Μαντζούφα Κων/νου.

Επιβεβαίωση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Από το επίσημο site της Ν.Δ. πριν λίγο, εμείς το είχαμε γράψει πριν ώρες ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ασήμαντο αλλά... από την ταραχή των αλλεπάλληλων αλλαγών τα ονόματα δεν τα έβαλαν κατ' αλφαβητική σειρά!

Γ.Βαγιωνάς - Τον παραίτησαν ή παραιτήθηκε;

Μέγα πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα στη Ν.Δ. και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική με την αντικατάσταση του Γ. Βαγιωνά από το ψηφοδέλτιο των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Ο ηλεκτρονικός τύπος και τα ιστολόγια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης ασχολούνται με το θέμα και γράφουν διάφορα του τύπου "η κότα γέννησε τ' αυγό ή τ' αυγό την κότα;", τον παραίτησαν ή παραιτήθηκε; 
Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ επικοινώνησε απόψε με το πολιτικό γραφείο του Γ. Βαγιωνά στον Πολύγυρο απ' όπου και μας ενημέρωσαν ότι "Δεν υπάρχει πουθενά παραίτηση του γιατρού, το μόνο που υπάρχει είναι η έγγραφη ενημέρωση, από τα κεντρικά του κόμματος, για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική". 

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής - Βιογραφικό


-Γεννήθηκε το 1956 στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. 
-Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. 
-Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., έτους 1980. 
-Ασκεί ελευθέριο επάγγελμα ως μελετητής –επιβλέπων και κατασκευαστής ιδιωτικών οικοδομικών έργων. 
-Κατοικεί μόνιμα στη Γαλάτιστα.

Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ BASKET 2011-2012


Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 2011-2012  BASKET A' AΝΔΡΩΝ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ    ΠΟΝΤΟΙ    Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ      ΤΡΙΠΟΝΤΑ
4. ΓΡΙΨΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ       125 (13)            9,6        3     
5.  ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ   12 (12)     1,0           -
 6.  ΤΣΙΟΥΝΤΟΣ ΑΡΗΣ            276(13)       21,2       13
 7.  ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ   110( 10)   11,0    14
 8. ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ       60 ( 11 )   5,5      11
 9. ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            171(13)  13,2         2
 10. ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ        8(11)          0,7           -

To ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΡΙΖΑ


Αποφάσισαν χωρίς εμάς ,προχωράμε χωρίς αυτούς
 Στις επερχόμενες εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές θα κριθεί το παρόν και το μέλλον  της χώρας.  
 ΤΩΡΑ είναι η ώρα, να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού μας, να   τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός , να καταδικαστούν τα μνημόνια και  η τρόικα .
 Μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την  ριζοσπαστική Αριστερά, μπορεί να ανατρέψει το σάπιο δικομματικό πολιτικό  σύστημα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης , με πρωταγωνιστή το λαό.

Υποψήφιοι βουλευτές ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΑΥΡΙΟ στην TV 100 Θεσ/νίκης

Στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσ/νίκης (TV 100) θα παραβρεθούν ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 / 4, στις 9.00 π.μ., για να παρουσιάσουν τις θέσεις των κομμάτων τους, οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής: 
Αβέρη Ευαγγελία (ΛΑΟΣ)
Δήμου Αριστομένης (ΣΥΡΙΖΑ)
Πάνας Απόστολος (ΠΑΣΟΚ)
Πάχτας Δημήτρης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
(ΠΗΓΗ)

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις»

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ) ΧΡΥΣΟΣ..., ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ???


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την ανοικτή επιστολή..., που στείλατε σαν απάντηση στο Κιλκισιώτικο blog metalleiastop οι Πολίτες Αριστοτέλη κοινός Πολίτες της Καναδικός Χρυσός.
Θα θέλαμε επάνω σε αυτήν να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις, καθώς η «ενεργή» μειοψηφία της αντίδρασης, παρά τους πάρα πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, βρίσκει τους τρόπους... και τις λύσεις..., να προβάλει και να επιβάλει επικοινωνιακά τις απόψεις τις σε μικρή μερίδα από συντοπίτες μας. Ίσως οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί να μην ισχύουν για όσους ενισχύονται για το έργο τους από μια πολυεθνική επιχείρηση.

Ανάδειξη Αρχαίων Σταγείρων - Ανάπλαση χώρου προτομής Αριστοτέλη


Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη ανάπλασης χώρου προτομής του  Αριστοτέλη και της περιοχής προ της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, προϋπολογισμού 293.000,00€.
 Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη ανάδειξης των Αρχαίων Σταγείρων-Ανάπλαση χώρου προτομής του Αριστοτέλη και της περιοχής προ της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ...


Οι σπουδαστές να αξιοποιήσουν την πείρα τους
Την πείρα που διαθέτουν από τις συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων του πρέπει να κάνουν κριτήριο ψήφου οι νέοι και οι νέες που φοιτούν στα ΙΕΚ, και μπροστά στην κάλπη να μην αφήσουν στην άκρη την κατάσταση που βιώνουν στην οικογένειά τους, στη σχολή τους, στους όρους με τους οποίους εργάζονται ή κάνουν την πρακτική τους. Στην πλειοψηφία τους οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, οι γονείς τους είναι σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι, άνεργοι ή απολυμένοι.

Ο πέμπτος στη Ν.Δ.

Είπαμε: Δεν είναι ο Μαρκογιαννάκης, είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος...

Ο χαμός ...λέμε!!!

Το επίσημο site της Ν.Δ. αυτή τη στιγμή έχει εκτός ψηφοδελτίου το Γιώργο Βαγιωνά και στη θέση του έχει το όνομα "ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ" ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.
Οι δικές πληροφορίες λένε άλλα! Το όνομα του αντικαταστάτη θα σας το πούμε μόλις γίνει ανάκληση του "εμπάργκο" που μας δεσμεύει! 

Ti γίνεται στη Ν.Δ. !!!

Από το επίσημο site της Ν.Δ. αλλά...
οι πληροφορίες μας λένε ότι άλλο είναι το όνομα το καινούριο, μάλλον έγινε λάθος!

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Απόγνωση για τις δραματικές περικοπές


Η κραυγή αγωνίας των πιο ανήμπορων ανθρώπων φανερώνει τη χυδαιότητα των εξαγγελιών του Ευ. Βενιζέλου για «πρόσβαση όλων» σε Υγεία - Φάρμακο
Καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια οι απάνθρωπες συνέπειες της στάσης πληρωμών στην Υγεία, που έχουν κηρύξει εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της επιχειρηματικότητας σε Υγεία - Φάρμακο. Τραγικές περιπτώσεις

Ούτε για όλου του κόσμου το χρυσάφι...


Είναι γνωστή η δήλωση του Κώστα Λαλιώτη, όσο ήτανε υπουργός Περιβάλλοντος, για την εξόρυξη χρυσού στην Πέργαμο της Τουρκίας. Έλεγε: "Η επένδυση του χρυσού αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα όχι μόνο για την υγεία των κατοίκων της(τους κατοίκους που ζουν γύρω από την εξόρυξη χρυσού), αλλά και για ένα μεγάλο τμήμα του Αιγαίου". 

Πολιτική επίσκεψη στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Από το cafe-RESPENTZA πέρασε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική και Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Απόστολος Πάνας.
Συζήτησε με τους φίλους τους και απόλαυσε ένα τσιπουράκι μαζί τους.
Στη φωτογραφία με τον Διευθυντή της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και τον γνωστό Χαλκιδικιώτη δικηγόρο Παναγιώτη Σάγκο.
Όπως ενημερωθήκαμε ο Απόστολος Πάνας υπέβαλε την παραίτηση του (προβλέπεται από το νόμο), από τη θέση του καθηγητή Πληροφορικής στο Ειδικό Σχολείο Ν. Ρυσίου Θέρμης όπου και εργάζεται, για να πάρει μέρος στις εκλογές ως υποψήφιος!

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΤΑΜ.Κ.Στρατωνίου


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ 21η Απριλίου 1967


Η Ο.Κ.Δ.Ε. αυτόνομα στις εκλογές με υποψήφιους σε 26 περιφέρειες


Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας θα συμμετέχει στις εκλογές της 6ης Μάη:
 => Για να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Παπαδήμ(ι)ο, το κεφάλαιο και τους υπηρέτες τουπου μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τώρα υποστηρίζουν τα «Μνημόνια», τη χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας, τη σήψη και διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Όλους αυτούς που κυβέρνησαν με διαρκή πολιτικά πραξικοπήματα και καταργώντας κάθε εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ


Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών και μελών του ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ σε χωριά της Χαλκιδικής. Κυριακή 22/4/2012

ΛΥΣΤΕ ΤΟΝ !...

ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Η υποψηφιότητα του  Θεόδωρου Τοσουνίδη στη Θεσσαλονίκη  σημαίνει κάτι;;

ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ"..., ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ???


Κύριοι από το Μέτωπο του Κιλκίς,
δε δείχνετε τόσο σίγουροι.
.. 

Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την απολογητικού ύφους ανοικτή επιστολή..., που δημοσίευσε πρόσφατα το Κιλκισιώτικο blog metalleiastop.
Θα θέλαμε επάνω σε αυτήν να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις, καθώς η «ενεργή» μειοψηφία της αντίδρασης, παρά τους πάρα πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, βρίσκει τους τρόπους... και τις λύσεις..., να προβάλει και να επιβάλει επικοινωνιακά τις απόψεις τις.
Εμείς δεν θα παίξουμε το ρόλο των αυτόκλητων«συνηγόρων υπεράσπισης» των Κιλκισιωτών, που αρνούνται να υποκύψουν στον παραλογισμό... Όμως έχουμε κάθε δικαίωμα παρέμβασης, όταν για να πειστούν οι χιλιάδες«άπιστοι» πολίτες του Κιλκίς, χρησιμοποιείται σαν κακό παράδειγμα ή ΒΑ Χαλκιδική.

Για να σ' εκδικηθώ - Μητροπάνος & Παπαδόπουλος!


Γράφει η Σ. Κ. (εκπαιδευτικός)
Σαν καλός άγγελος, σαν να ήταν σε ιεραποστολή και θυσιάστηκε είδα το θάνατο του Μητροπάνου που πάντα μου άρεσε η φωνή του γιατί είχε κάτι το ιδιαίτερο. Κάτι είχε αυτή η φωνή που με έκανε να διακρίνω ότι  ο άνθρωπος που τραγουδούσε ήταν αδιάφορος προς τη δημοσιότητα , προς την εμπορικότητα και απλώς όλα αυτά προέκυπταν από την ποιότητα

Τουριστικές επενδύσεις από Ρώσους στη Χαλκιδική

«Απόβαση» στη Χαλκιδική πραγματοποιεί η 19η μεγαλύτερη ρωσική ξενοδοχειακή αλυσίδα, «Cronwell Hotels & Resorts», εξαγοράζοντας ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το οποίο μετατρέπει σε πολυτελέστατη μονάδα πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσει το Μάιο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η συμφωνία της εξαγοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, «Φιλίππειον» (πρώην Σερμύλη) στα Ψακούδια Χαλκιδικής, επισφραγίστηκε το 2011 και ξεκίνησαν εργασίες ριζικής ανακαίνισης, προκειμένου η μονάδα να μετατραπεί από τετράστερη σε πεντάστερη. Το ξενοδοχείο, που θα μετονομαστεί σε Cronwell Resort Sermilia, έχει πάνω από 130 δωμάτια και τέθηκε αρχικά σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του '70.

ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. Τοπικό, αλλά μεγάλης εθνικής σημασίας. Προτάσεις για μια εκκίνηση


Του Αθανάσιου Τσαμουρτζή

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στις 13-6-1954, στο Πολύγυρου, στον καθιερωμένο εορτασμό των εθνικών επαναστάσεων της Χαλκιδικής, μέσα στο μητροπολιτικό ναό, ο τότε υπουργός των Στρατιωτικών, ο μεγάλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, άκουε με μεγάλη προσοχή το Δήμαρχο Πολυγύρου να εξιστορεί την εθνική προσφορά των Χαλκιδικιωτώνστους αγώνες του Εθνους μας.. Στη σχετική αντιφώνησή του ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε μία έκρηξη ειλικρίνειας είπε[1]
“…Αν εις σας τους κατοίκους της Χαλκδικής είναι γνωστά τα γεγονότα του 1821 και 1854, εις πολλόυς όμως είναι άγνωστα. Δεν είναι γνωσταί εις όλην την Ελλάδα αι μαρτυρικαί σελίδες και αι δοκιμασίαι της Βορείου Ελλάδος και ειδικότερον της Χαλκιδικής, της οποίας τιμώμεν σήμερον την ένδοξον και με αίμα ηρώων και μαρτύρων συνυφασμένην ιστορίαν…»
Για να προσθέσει πιο κάτω

ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ...