Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Σιθωνία & Πολύγυρος ...ώρα ΠΑΣΟΚ

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, που ανακοινώθηκε σήμερα, διαθέτει, πέραν των δύο εν ενεργεία βουλευτών, δύο νέα και καλά ονόματα,  Πάνας - Σακελλάρης, και συγχρόνως δύο "κενά" που σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα στην προσέλκυση ψηφοφόρων αφού δεν μπορούν να καλυφθούν και τα δύο:
Απουσιάζει υποψήφιος από την Πρωτεύουσα του Νομού, Πολύγυρος, και υποψήφιος από τη Σιθωνία!
-Όσο κι αν τονίσει κανείς ότι "δεν είναι πρόβλημα" και ότι όποιοι εκλεγούν εκπροσωπούν ισότιμα ολόκληρο το Νομό, δεν θα πείσει κανέναν ότι δεν επηρεάζουν, τα κενά αυτά, το εκλογικό σώμα!

Κάτω τα χέρια από τον σύντροφο Άκη !

"Ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ"


Και στις 6 Μάη να ακουστεί η φωνή της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής
Προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 6 Μάη, ο Παπαδήμος, ο εντολοδόχος της Τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου, υπογράμμισε ότι δεν θα «χαλαρώσουν» οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνη με νέες θυσίες, χαράτσια, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. 
Ακόμα και την τελευταία στιγμή το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό περιφρονεί τη λαϊκή βούληση. Με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις τις καταλήψεις Πλατειών, υπερήφανα και αποφασιστικά τους στείλαμε το μήνυμα της ανατροπής και της απαίτησης να φύγουν ΟΛΟΙ όσοι υπηρέτησαν την πολιτική της χρεοκοπίας της κοινωνίας και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.

Πώς το καταλάβαμε;…

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 191ης ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ “Του Μαύρου Νιου Τ’ Αλώνι”

Συντονιστικό φορέων Σταγείρων - Ακάνθου
Στην Ιερισσό  Χαλκιδικής την Τρίτη ημέρα του  Πάσχα γιορτάζουμε την Ιστορική Επέτειο “Του Μαύρου Νιου Τ’ Αλώνι”.
Τιμούμε τη μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν  για τον τόπο τους και για την  ελευθερία τους.
Τιμούμε τη μνήμη τους, αγωνιζόμενοι ενάντια  σ’ αυτούς που εκ νέου επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Χαλκιδική

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ» ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


«Το «πριν» και το «μετά» είναι ξεκάθαρο
 στην περιφέρεια 
Madre de Dios 
στον Αμαζόνιο, το αριστερό μέρος
έχει απογυμνωθεί με παράνομη μεταλλεία χρυσού»

"Ταραχές με παράνομους χρυσοθήρες του Περού στον Αμαζόνιο"
 ΛΙΜΑ, Περού.
Χιλιάδες παράνομοι χρυσοθήρες άνοιξαν μάχη με την αστυνομία για τον έλεγχο μιας περιφερειακής πρωτεύουσας στην κοιλάδα του Αμαζονίου και τουλάχιστον τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.
 Αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα εναντίον των χρυσοθήρων που χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και πέτρες και προσπαθούσαν να καταλάβουν στρατηγικές εγκαταστάσεις στο Puerto Maldonado. Οι χρυσοθήρες μάχονται ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ρυθμίσει την μικρής κλίμακας μεταλλεία χρυσού, που καταστρέφει το τροπικό δάσος, ρυπαίνοντάς το με τόνους υδραργύρου…

Αριστερή ψήφος διπλής απεύθυνσης

Ένα και κάτι μήνα πριν τις εκλογές, πολλοί αριστεροί πολίτες βλέποντας τον πόθο τους για ενότητα της αριστεράς να μην υλοποιείται, πέρα από το να εκφράζουν την δικαιολογημένη πικρία τους, παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι.
Αυτή η βούληση για ενότητα, εκτός από συναισθηματικούς λόγους, απορρέει και από τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας μιας ισχυρής αριστεράς, για να μπορέσει ο λαός μας να αντιδράσει αποτελεσματικά απέναντι στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, που παίρνονται από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, σε πλήρη ως προς αυτό, σύμπνοια, για να αντιμετωπίσουν τη δομική κρίση του συστήματος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΕΛΟΥ ΤΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Κάποιοι "υπερπατριώτες"  έστρωσαν το χαλί... και το FOCUS
δυσφημεί και πάλι τη χώρα και τη Χαλκιδική...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
-Αιματηρές συγκρούσεις στη Χαλκιδική
-Καναδοί εκμεταλλεύονται τα ελληνικά ορυχεία χρυσού
Τρίτη, 10.04.2012, 12:08 • από το συντάκτη του FOCUS, Michael Odenwald
Μια καναδική μεταλλευτική εταιρεία προβαίνει στην εξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα. Το χρήμα ρέει από το έδαφος αφήνοντας πίσω του καταστροφή. Οι κάτοικοι ερίζουν μεταξύ τους: Οι μεν θέλουν να προστατεύσουν τη φύση, ενώ οι δε εργάζονται στην εταιρεία εξόρυξης.

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική

Αφού γύρισαν τα πάνω κάτω και έγιναν πράγματα και θαύματα που δε γνωρίζουμε, προς το παρόν, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα της εικόνας μας!
-Απουσιάζει το όνομα του Αργύρη Λαφαζάνη! Λείπει και ένα όνομα (...με άρωμα γυναίκας)!
-Από το πρωί πάντως υπάρχει "ταραχή" στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ξέρουν πώς θα καταλήξει το ψηφοδέλτιο.

Εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες...

 ...περήφανα περπάτησα μες στης ζωής τις στράτες!

Ανάλγητο κράτος και κοινωνίες μάλλον αδιάφορες

Είχαμε γράψει προ ημερών ("Κράτος δικαίου" και τρίχες κατσαρές!) για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει οικογένεια αθίγγανων στον Πολύγυρο.
-Το πρόβλημα παραμένει! 
Σε ένα ανάλγητο κράτος ..."φυσικό" είναι (!)
Όμως στη μικρή μας κοινωνία τι συμβαίνει;
-Ο Δήμος Πολυγύρου, η Μητρόπολη Κασσανδρείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής δεν μπορούν να πάρουν κάποια πρωτοβουλία;
-Η οικογένεια των αθίγγανων δεν πρέπει να κάνει Πάσχα στον τόπο καταγωγής της;
-Γιατί οι κοινωνικοί φορείς κωφεύουν ή δεν βλέπουν;

Ο Σαμαράς και η κυρία...

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Ο Σαμαράς δηλώνει ότι αν δεν αναδειχτεί αυτοδύναμος θα μας πάει σε άλλες εκλογές. Ταυτόχρονα όμως δηλώνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι ο επικεφαλής του κόμματος που θα αναδειχτεί πρώτο -αλλά όχι αυτοδύναμο- στις εκλογές θα είναι ο πρωθυπουργός. Δηλώνει ότι δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο γιατί ήταν συνταγή ύφεσης. Ταυτόχρονα όμως δηλώνει ότι ψήφισε το δεύτερο που ήταν ακριβώς στην ίδια λογική και οδηγούσε την ύφεση σε νέα βάθη, για να μην πέσει η Ελλάδα στον γκρεμό. Ό,τι δήλωνε ο Παπανδρέου τότε δηλαδή, το δηλώνει αυτός τώρα.

Όταν ανακοινωθούν...

 ...επίσημα τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στη Χαλκιδική θα γίνει ...χαμός ή θα πάνε όλα καλά;
-Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ γίνεται ήδη χαμός, τα πάντα ανατρέπονται από λεπτό σε λεπτό!
-Στη Ν.Δ. πάει να παγιωθεί μία κατάσταση που θα προκαλέσει μεγάλο "ντράβαλο"!  

Σεμινάριο πληροφορικής


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγ.Νικολάου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για το έτος 2012 διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στο πεδίο της πληροφορικής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των θεματικών ενοτήτων:
Εισαγωγή στους υπολογιστές
Επίπεδο γνώσεων: Βασικό/αρχάριο
Διάρκεια: 4 εβδομάδες ( 1/2 ώρες ανά συνεδρίαση)
Περιγραφή: Θα συζητηθούν βασικά θέματα τα οποία σχετίζονται με :

«Δώρο» μνημειακό έργο Τάσσου στην Εθνική Πινακοθήκη

Εχει μήκος 12,40 μ., είναι από τα ελάχιστα ζωγραφικά έργα του χαράκτη και της συντρόφου του, Λ. Μαγγιώρου, και έχει τίτλο «Η καλλιέργεια του καπνού»
Ενα μνημειακό έργο, ως προς τη σύνθεση και τις διαστάσεις του, με τις υπογραφές του μεγάλου χαράκτη Τάσσου και της συντρόφου του, επίσης σημαντικής χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, απέκτησε χθες η Εθνική Πινακοθήκη.

Ο Άρχων Μυρεψός Αντώνης Σαμαράς


Θέλω να πιστεύω, ότι ο κύριος Σαμαράς δεν συμμετείχε ενεργά στη παρασκευή του Αγίου Μύρου που πραγματοποιείται περίπου κάθε δέκα χρόνια στο Φανάρι, και πως οι φωτογραφίες όπου εικονίζεται να αναμειγνύει α-δέξια το Μύρο, εντάσσονται στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος του. 
Η παρασκευή του Αγίου Μύρου είναι εργασία υπεύθυνη (και οι πέτρες γνωρίζουν πως

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας γνωστοποιεί ότι υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011 που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου

«Το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία»

Η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα για «το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία», αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Independent.
Με σαφώς επικριτική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων ταγών της Ελλάδας, η βρετανική εφημερίδα παρατηρεί και εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα μέτρα της άγριας λιτότητας.

Τα λεφτά αν έχεις μάτσο ... νοίκιασε κι εσύ ένα Μπάτσο!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Διαβάζοντας την είδηση με τις τιμές για την "ενοικίαση" των αστυνομικών με την ώρα κοίταξα το ημερολόγιο με την ελπίδα να γράφει ... 1η Απριλίου!
Δεν μπορεί σκέφτηκα να συμβαίνει και αυτό, δηλ. αφού κατάφεραν να ... τους κάνουν το πιο μισητό σώμα στην Ελληνική κοινωνία (με την παράλογη και αλόγιστη βία που τους επέβαλαν να ασκούν στους εκάστοτε διαμαρτυρόμενους πολίτες) τώρα αποφάσισαν να τους "εκδίδουν" σαν “πόρνες” ... με την ώρα ... για να υπηρετούν τους πολιτικοοικονομικοδημοσιογραφικούς ... Νταβάδες!