Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Ξεπλατσ'μένοι - Μπαϊλντ'σμένοι

Ο ΑΣ ΑΣΤΗΡ Αγ. Νικολάου διοργανώνει το Μ. Σάββατο τον καθιερωμένο αγώνα ποδοσφαίρου Ξεπλατσ’μένοι – Μπαϊλντ’σμένοι στις 16:30 στο Γήπεδο του Χωριού «Παλιουρούδια».

Ο δρόμος Κελί - Ορμύλια

ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ"


"Προσοχή... Κάνει τζιζζζζζζ !!!!!"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Θα το ξαναπούμε.... Ευτυχώς που υπάρχει το «Παρατηρητήριο...» και οι φίλοι του και μας χαρίζουν στιγμές γέλιου, μέσα στη μαυρίλα μας.  Να ναι καλά... Μας βάζουν στη πρίζα καλά-καλά...και μετά μας κάνουν πάσα και το λογαριασμό της ΔΕΗ!!!
Τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο στην κυριολεξία και η «ανίκητη πνευματική τους υπεροχή»ερωτά: «Γιατί όλα αυτά;»,  κατά το «Γιατί μαμά;»...
Γιατί πάντα φταίνε ο άλλοι και ποτέ αυτοί... Γιατί αυτούς τους γέννησε η μήτρα της«δικαιοσύνης» και της «αλήθειας»...

O ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής βρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στις 08/04/2012 δεύτερη 4ωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης του ΚΤΕΛ να απολύσει ήδη 6 συναδέλφους τους, ενώ προγραμματίζουν από 6 απολύσεις για κάθε επόμενο μήνα, μέχρι τον αφανισμό των επαγγελματιών οδηγών και εισπρακτόρων.

Ο «κίτρινος πυρετός» δεν έκαμψε τους Ελβετούς χωρικούς

Eνα ξερό «όχι» ήταν η απάντηση των κατοίκων μιας απομονωμένης αλπικής κοιλάδας στο επικερδές, πλην «βρόμικο» μέλλον που τους πρότεινε μεγάλη καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού. 
Μετά από μήνες διενέξεων, οι κάτοικου του χωριού Κουράγκλια και των γυρω οικισμων ψήφισαν όχι στο δημοψήφισμα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για την εκμετάλλευση των εδαφών τους. Η καναδική εταιρεία NV Gold προσφέρει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να εκμεταλλευτεί τα χιονισμένα βουνά της κοιλάδας, καθώς εκτιμά στο υπεδάφος υπάρχει χρυσός. Συγκεκριμένα, στο δημοψήφισμα 90 άτομα τάχθηκαν υπέρ της εκμετάλλευσης και 180 κατά.

ΕΝΟΧΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Ένοχος κρίθηκε εκ νέου ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη γνωστή υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατά τη νομαρχιακή του θητεία. 
Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή. Ήταν η τρίτη φορά που ο Π. Ψωμιάδης δικάστηκε γι' αυτή την υπόθεση.

Χωρίς ΚΤΕΛ στις 12 Απριλίου


Τις απολύσεις στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής καταδικάζει το ΕΚΘ

Για παράλογες και αντεργατικές αποφάσεις της επιχείρησης των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις απολύσεις έξι ατόμων από το προσωπικό, προφασιζόμενη «οικονομική ζημιά».
Όπως μάλιστα, αναφέρει το ΕΚΘ, η επιχείρηση έχει ήδη αναγγείλει και άλλες απολύσεις, φτάνοντας τον αριθμό των 20 εργαζομένων. «Στόχος της εταιρείας όπως όλα δείχνουν, η μείωση των δρομολογίων και η κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών με έκτακτο πιο φθηνό προσωπικό, εις βάρος πάντα του επιβατικού κοινού» τονίζει το ΕΚΘ.
«Το ΚΤΕΛ «χρυσάφι» του Νομού Χαλκιδικής, είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα ΚΤΕΛ της χώρας μας,

Διανομή ελαιολάδου σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει τους δημότες του ότι, η διανομή ελαιολάδου από παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πολεμαρχίου, Χανίων Κρήτης, σε όσους είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση, θα γίνει στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, τη Μ. Τετάρτη 11-4-2012 και τη Μ. Πέμπτη 12-4-2012.
Το ελαιόλαδο που θα διατεθεί θα είναι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).
Οι δημότες θα ενημερωθούν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, για τους κατά τόπους χώρους και την ακριβή ώρα διανομής του προϊόντος.

Το Νόμο “Eldorado-Μπόμπολα” επιβάλουν ο Αστυνομικός Διοικητής και ο Εισαγγελέας Χαλκιδικής

Xθες Κυριακή 8 Απριλίου μια ομάδα περίπου 200 κατοίκων της Μ. Παναγιάς και της Ιερισσού πήγαν στη θέση “Χοντρό Δέντρο” και επιχείρησαν να περπατήσουν στο βουνό. Βρήκαν τον κεντρικό, άλλοτε δασικό, δρόμο Χοντρό Δέντρο-Σκουριές αποκλεισμένο από κλούβες της Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ που απαγόρευαν την είσοδο στο “ιδιόκτητο” βουνό της ELDORADO και του Μπόμπολα, τον Κάκαβο. Όλοι οι υπόλοιποι δασικοί δρόμοι που οδηγούν στις Σκουριές ήταν φραγμένοι από μπουλντόζες της εταιρείας και όγκους χωμάτων. Όπως περιγράφει στο βίντεο ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς που πήγε με περιπολικό της Αστυνομίας μέχρι πάνω στις Σκουριές, μαζί με άλλους τρεις κατοίκους και τη δικηγόρο τους, κάθε πρόσβαση στο βουνό είναι αδύνατη.

Αργ. Λαφαζάνης: Μεγάλη επιτυχία η ένταξη του ΧΥΤΑ Αρναίας


Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον Νομό αποτελεί η ένταξη στο Ε.Π. “Μακεδονία-Θράκη” του ΧΥΤΑ Αρναίας και μάλιστα με τον αυξημένο προϋπολογισμό των 15 εκατ.ευρώ.
Με την ένταξη αυτή παγιώνεται ο εγκεκριμένος σχεδιασμός των πέντε ΧΥΤΑ για τον Νομό.
Βέβαια παραμένει η εκκρεμότητα του ΧΥΤΑ Σιθωνίας που δεν φαίνεται να προωθείται, αν και καταφέραμε εδώ και μήνες να ανακληθεί η απορριπτική απόφαση για την χωροθέτησή του.

Σκάνδαλο: 30.000.000 € μοιράζονται τα κόμματα της Βουλής

Η τροπολογία Γιαννίτση – κατά υπερκομματική παραγγελία – για τα δάνεια των κομμάτων, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα σε συνεργασία και αγαστή σύμπνοια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όχι μόνο, δεν είναι απλα μια χαριστική ρύθμιση δανείων.

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ...


Οι "δόξες" του ΑΡΗ στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Τρεις παλιές δόξες του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν σήμερα τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για να συναντήσουν τους καλούς τους φίλους στον Πολύγυρο!
Στη φωτογραφία από αριστερά: ο Βασίλης Ψηφίδης (ή "Κεφτές"), ο Διευθυντής της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, ο Νίκος Χρηστίδης και ο Άγγελος Μητρόπουλος.

Εξιχνίαση κλοπών σε Super Market

Β.Α. Χαλκιδική και βόρεια Φιλανδία, ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Β.Α. Χαλκιδική και βόρεια Φιλανδία, ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ: Μα είναι δυνατό να γίνεται μια τέτοια σύγκριση;
Τι σχέση μπορεί να έχει η πυκνοκατοικημένη και με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά (χλωρίδα, ιστορικότητα, μνημεία, κλίμα κ.λπ.) πανέμορφη ΒΑ Χαλκιδική με την στεπώδη περιοχή της Φιλανδίας; Ακόμη κι αν εκεί ήταν τα πράγματα όπως τα περιγράφετε, μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση μια περιοχή κοντά στο βόρειο πόλο, που δεν έχει άλλες δυνατότητες ανάπτυξης; Η περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής με τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ασχέτως αν οι διοικούντες την άφησαν δεκαετίες τώρα χωρίς καμιά στήριξη, μπορεί να αναπτυχθεί κι αλλιώς, χωρίς δηλαδή την βιβλική καταστροφή των μεταλλείων χρυσού.

Οικολογική Εταιρεία Έβρου: Άλλο Πέραμα, άλλο Λαπωνία...

Απάντηση στην ανάρτηση : "ΧΡΥΣΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"
Οικολογική Εταιρεία Έβρου: Άλλο Πέραμα, άλλο Λαπωνία...
Με ανακοίνωσή της εξηγεί τις τεράστιες διαφορές μεταξύ του Έβρου και της περιοχής Kittila της Λαπωνίας, στην οποία διοργανώνουν τα "Χρυσορυχεία Θράκης" ενημερωτικό ταξίδι (αναψυχής) για φορείς και ΜΜΕ: 

Από τη συνάντηση Αλληλεγγύης στην Ευκαρπία


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 7-4-2012, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, η μεγάλη συνάντηση Αλληλεγγύης για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνα, που οργάνωσε το δίκτυο μας, μεταξύ των συντονιστικών αγώνα του ΧΥΤΑ Κερατέας (που έχει ήδη αποτραπεί), του ΣΜΑ Ευκαρπίας, των Μεταλλείων Χαλκιδικής, του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών Ημαθίας, των Μεταλλείων Κιλκίς και του ΧΥΤΑ

Ηλεκτροφόρα σύρματα και σεκιουριτάδες ο πασχαλινός διάκοσμος του Στρατωνίου

H πασχαλινή διακόσμηση του Στρατωνίου είναι αυτά τα όμορφα ηλεκτροφόρα σύρματα στο πυλωρείο του εργοστασίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Η εικόνα συμπληρώνεται με τους σεκιουριτάδες που στέκονται λίγο παρακάτω. Έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο, ξέρει απ’αυτά η ELDORADO. Ξέρει ότι αυτές οι “επενδύσεις” είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλείς και πρέπει να προστατεύσει την “περιουσία” της.

Τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα...

...και δεν χρειάζεται περισσότερα να πούμε!
Το ιστολόγιό μας δεν θα αναρτήσει τίποτα που έχει να κάνει με την προβολή ναζιστικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική!
Να μην κουράζονται λοιπόν με την αποστολή ανακοινώσεων και δελτίων τύπου!

Βιογραφικά υποψηφίων "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" στη Χαλκιδική


Καμπάνης Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και κατοικεί στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Παπαθανασίου-Γεροφωκά Χαμαϊδή  και έχει 5 παιδιά,την Βασιλική,τον Χριστόδουλο,τον Αθανάσιο,την Ελένη και την Ελευθερία.
Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ

Τελικά η παραπληροφόρηση είναι χειρότερη από την μη πληροφόρηση!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Όλη η Ελληνική κοινωνία εδώ και καιρό βιώνει ένα κράμα άγχους, φόβου και κυρίως μεγάλης αβεβαιότητας για το τι φέρνει το άμεσο αλλά και το πιο μακρινό μέλλον που υποτίθεται θα αφήσουμε στα παιδιά μας! 
Πιστεύω ακράδαντα ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο κινούνται και δρουν υπό τις οδηγίες "εξειδικευμένων" ατόμων που τους καθοδηγούν σε “μεθοδευμένες” ενέργειες και πρακτικές οι οποίες μας προκαλούν "Σοκ και Δέος" ενώ μπροστά μας ορθώνεται ένα τοίχος προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που δεν μας αφήνει, να δούμε, να ακούσουμε αλλά το κυριότερο να αξιολογήσουμε σωστά τα πραγματικά γεγονότα με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις μας να είναι σπασμωδικές, χωρίς οργάνωση και στόχο!!!

Η "Ελληνικός Χρυσός" απασχολεί Δημόσιους Υπαλλήλους !

Και όμως η Ελληνικός Χρυσός προσλαμβάνει προσωπικό Δημόσιους Υπαλλήλους και όχι ανέργους …. 

Για τους Πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη που επιθυμούν την λειτουργία των μεταλλείων στον Κάκκαβο με την δικαιολογία ότι θα τονώσει την ανεργία του τόπου και ότι η εταιρεία θα φροντίσει για αυτούς .
Δείτε (εικόνα, απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, 5-4-2012) ότι την εταιρεία δεν την ενδιαφέρει η ανεργία γιατί απλά όπως καταλαβαίνω στην απόφαση προσλαμβάνει σε θέσεις εργασίας δημόσιους Υπαλλήλους ενώ θα μπορούσε για την ίδια θέση να προσλάβει κάποιον άνεργο της ειδικότητας που τους χρειάζεται στο ιατρείο τους .

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου με 71-64 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι οι αθλητές δεν κατάφεραν πάρουν μια νίκη που θα μας βελτίωνε την θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Οι παίκτες του Δημήτρη Μύθου απαλλαγμένοι από το άγχος της παραμονής στην κατηγορία,πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση αλλά η αστοχία μας στις βολές, κάποιες λάθος επιλογές στα τελευταία λεπτά αλλά και ένα κρίσιμο τρίποντο του Γκογκίδη στα 40'' πριν την λήξη που έκανε το 65-60 μας στέρησαν τη νίκη.