Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ποδόσφαιρο: Η Χαλκιδική στη Δ΄ Εθνική (8-4-2012)

Δείτε και τη βαθμολογία

"ΧΡΥΣΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Την αρμονική συνύπαρξη μονάδων εξόρυξης χρυσού και περιβαλλοντικής προστασίας, διαπίστωσαν τα μέλη της αποστολής που διοργάνωσε στην Φιλανδική πόλη Κίτιλα, η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης. Οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στα μεταλλεία, συνομίλησαν με τους κατοίκους, αντάλλαξαν απόψεις με τους τοπικούς φορείς και είδαν από κοντά τους ρυθμούς ανάπτυξης της Φιλανδικής περιοχής, η οποία κατάφερε δίπλα στα μεταλλεία χρυσού να αναπτύξει φυσιολατρικό τουρισμό.
Δείτε το βίντεο

Λίγο από το σιχαμένο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Η "τυφλή" διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκα φρόντισε έτσι ώστε οι τελευταίες αγωνιστικές να γίνονται την ίδια μέρα και την ίδια ώρα προς αποφυγή "παρεξηγήσεων" για στημένα παιχνίδια!
-Σωστή απόφαση και μάλλον ο στόχος επετεύχθη!
Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-1 (Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το πρωτάθλημα!)

Το ψηφοδέλτιο των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" στη Χαλκιδική

Μπράβο οργάνωση οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" της Χαλκιδικής! Έχουν συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο ενώ πολλοί άλλοι ψάχνονται ή κουράζονται για την οριστική κατάρτιση!
Θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής οι:
1. Κωνσταντίνος Καμπάνης (Οδοντίατρος)
2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Αυτοκινητιστής) 
3. Δημήτριος Μικρόπουλος (Ιατρός)
4. Άννα Χαλκιά (Εκπαιδευτικός)
Η πέμπτη θέση,

Προσμονή

Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους».

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής

Την Κυριακή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερισσό, πορεία στη Μεγάλη Παναγιά και συγκέντρωση στο όρος Κάκκαβος όπου συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Θεσσαλονίκη.
Το καθεστώς βυθισμένο σε μία οριακή και πολύπλευρη κρίση προσπαθεί να επιβληθεί με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα. Είναι το μόνο όπλο που διαθέτει για να αποκρύψει την ουσία και το βάθος της κρίσης του.

Να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας!

Απαράδεκτος ο τραυματισμός του ειδικού φρουρού στο Σύνταγμα
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε ως απαράδεκτη την επίθεση σε βάρος δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός από αυτούς το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα.
Η αύξηση των κρουσμάτων αστυνομικής βίας, την οποία έχουμε επανειλημμένα καταγγείλλει, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για καμιά πράξη αυτοδικίας σε βάρος εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας η οποία ως μόνο αποτέλεσμα έχει τη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της βίας.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Ο Δημήτρης Πάχτας με τους νέους της Καλλικράτειας

Ο Δημήτρης Πάχτας διεκδικεί το χρίσμα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική, υπόθεση σίγουρα δύσκολη τόσο για το ίδιο όσο και για κάθε άλλον διεκδικητή.
Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ρευστά για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στη Χαλκιδική αλλά ο ίδιος κάνει τον αγώνα του έχοντας ως προτεραιότητα την επαφή του με τους νέους της Χαλκιδικής. 
Χθες το βράδυ είχε ανοιχτή συζήτηση με τους νέους της Ν. Καλλικράτειας !

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ...


Ευχές από το Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου


ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ...


Αδύνατη η αυτοδυναμία

Τι είχες Γιάννη μ’ τι είχα πάντα ...

Διαβάστε ΕΔΩ την "ιστορία"...

Κυριακή των σκουπιδιών

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Ο Βενιζέλος λέει ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 γιατί θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για δυο γενιές. Εννοεί ότι οι κάλπες θα κρίνουν αν θα συνεχιστεί η πορεία που χάραξαν ο ίδιος, μαζί με τον Σαμαρά και όλη τη συντροφιά των Μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, της Μέρκελ, της τρόικας - όλων τέλος πάντων των επιφανών ξένων παραγόντων που έχουν ενσκήψει τελευταία στον ελληνικό δημόσιο βίο. Με την απαίτηση, την οποία η συντροφιά του Μνημονίου έχει συνυπογράψει, να καθορίσουν όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο των Ελλήνων.

Έστω, ας κάνουν το ελάχιστο!

Συνεργασία, απ' ότι φαίνεται, δεν μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς!
Τουλάχιστον ας πετύχουν το ελάχιστο: τη συνεργασία στις μονοεδρικές!
-Αν όχι ...να μη διαμαρτύρονται, μετά τις εκλογές, για τις επιλογές του εκλογικού σώματος!

Ο ορισμός της κινδυνολογίας δοσμένος από τον Βενιζέλο!


Μεταλλεία Χαλκιδικής: Προκλητική αδιαφορία για το περιβάλλον

Της Πέτης Πέρκα* - ΑΥΓΗ
Η βόρεια και βορειοανατολική Χαλκιδική είναι μια περιοχή όπου η χρόνια μεταλλευτική δραστηριότητα, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο, οι τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων και η αδυναμία ελέγχου και επίβλεψης από την πλευρά της πολιτείας έχουν σωρεύσει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνεχίζουν να την επιβαρύνουν.
Οι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση επιμερίζονται, εκτός από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν και εκμεταλλεύθηκαν -στην κυριολεξία- την περιοχή, και στην πολιτεία, διότι, πέρα από την απουσία ελέγχου, δεν προάσπισε τα συμφέροντα της περιοχής κατά τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων.

Προτεκτοράτο των χρυσοθήρων η Χαλκιδική

Μαρούλα Πλήκα - ΑΥΓΗ
Στις μικρές τοπικές κοινωνίες των ορεινών και παραθαλάσσιων χωριών -εκεί όπου η καναδική "Ελντοράντο" (σ.σ.: η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία των μεταλλείων) σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της “Ελληνικός Χρυσός” καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων για να εξορύξει χρυσό και χαλκό- αδέλφια, φίλοι, συγγενείς έχουν σταματήσει να μιλάνε μεταξύ τους και ο ένας δεν μπορεί να κοιτά στα μάτια τον άλλον. Χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα και η κοινωνική ειρήνη, η αρμονική συμβίωση πήγαν περίπατο.

8 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά


Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό!
Η παγκόσμια ημέρα των Ρομά, βρίσκει και φέτος τους Ρομά και τις νομαδικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη να εξακολουθούν να αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, υφιστάμενοι διώξεις, διακρίσεις, ρατσιστική βία και αποκλεισμό από την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αγορά εργασίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.