Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Αν ζούσε ο Ανδρούτσος

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Αναρωτιέσαι, γιατί την έκαναν αυτή την παρέλαση; Γιατί αποφάσισαν να επιβάλουν κατάσταση πολιορκίας στις πλατείες, να πνίξουν με αστυνομικούς τους δρόμους, να τραβολογήσουν εκατοντάδες ανθρώπους στα κρατητήρια, να διεξάγουν χημικό πόλεμο, να αμαυρώσουν όχι μόνο κάθε έννοια εθνικής γιορτής, αλλά και κάθε έννοια λογικής και ευαισθησίας; Για ποιο λόγο αποφάσισαν να στείλουν σε όλο τον κόσμο την εικόνα μιας Ελλάδας της ερημιάς, των συρματοπλεγμάτων και της ηλίθιας εξουσίας;

Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Λιάμπα

Ο Λιάμπας Δημήτρης, μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρουεκθέτει τα έργα του στο Ξενοδοχείο-cafe Μαρέλια (στον Πολύγυρο).
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 25 Μαρτίου - 15 Απριλίου.

Α.Ο.Πολυγύρου - Τρίγλια


Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής για την αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας γυρίζει στις κωμικοτραγικές αντιπαλότητες της εποχής του κραταιού δικομματισμού. Αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, διαπληκτίζονται μεταξύ τους φτάνοντας και σε γκάφες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ για το ζήτημα των προσλήψεων. Οι πολίτες, όμως, έχουν αντιληφθεί ότι η μάχη για το ποιος κάνει περισσότερα ρουσφέτια δεν έχει πλέον καμία αξία. Και εδώ στη Χαλκιδική, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, θα τους δώσει στις προσεχείς εκλογές την πρέπουσα απάντηση.

Ευνοϊκή ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Οι πρώτες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Πολυγύρου, που αφορούν ρυθμίσεις χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, εκδόθηκαν σήμερα.
Πρόκειται για δύο (2) αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες ρυθμίζονται χρέη ιδιωτών σε τράπεζες με "κούρεμα" και αποπληρωμή του υπολοίπου χωρίς τόκους.
Τις υποθέσεις χειρίστηκε η δικηγόρος Πολυγύρου  Θεανώ Ζούνη.

Η ΧΑΜΕΝΗ ¨ΑΙΓΛΗ¨ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Π.Ο.Μ


Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Μουδανιών έχοντας ως αιτία την κατάσταση που επικρατεί στην ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας , τον Π.Ο.Μ...
Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά από τον Σεπτέμβριο οπού υπήρχαν αντιδράσεις για την ανάληψη της διοίκησης από συγκεκριμένους ανθρώπους που είχαν ως σκοπό τους μονό την προσωπική τους προβολή και όχι να επενδύσουν και να βοηθήσουν του Π.Ο.Μ.

Η ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ...

Τα Μαδεμοχώρια δεν ζήτησαν ΠΟΤΕ
τέτοια "αλληλεγγύη"...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της, παραδέχεται ευθαρσώς την παρουσία μελών της, στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στις Σκουριές. Βέβαια αυτήν την παρουσία την καλύπτει με το "μανδύα της αλληλεγγύης"...
 Αναμφίβολα αυτή η ρητορική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ιδεολογικού-αξιακού κώδικα των αντιεξουσιαστών, καταδεικνύει όπως για πολλοστή φορά, ότι οι ντόπιοι Κοτζαμπάσηδες, έχοντας χάσει τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, προστρέχουν σε"συμμαχίες", που δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας.
Γιατί κοντά τα ψέματα..., αν είχαν την τοπική κοινωνία, δε θα έκαναν τέτοιου επιπέδου καλέσματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Σύλληψη για μη απόδοση Φ.Π.Α.


Λιμενικό Ταμείο Χαλκιδικής - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Από το Λιμενικό Ταμείο Χαλκιδικής, καλούνται όσοι είναι ιδιοκτήτες όμορης επιχείρησης, όπως αυτή νοείται στην ΚΥΑ 1038460/2439/Β0010/15-4-2009 (ΦΕΚ 792/29-4-2009 τεύχος Β΄) και έχουν το δικαίωμα της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματός τους, άνευ δημοπρασίας, στην τιμή που έχει καθοριστεί ανά τετραγωνικό μέτρο από την σχετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής, όπως τακτοποιήσουν εκ τον προτέρων τον κοινόχρηστο χώρο τον οποίο καταλαμβάνουν έμπροσθεν της επιχείρησής τους, ώστε να έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα της χρήσης του χώρου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής


Δελτίο Τύπου
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
Την Κυριακή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερισσό, πορεία στη Μεγάλη Παναγιά και συγκέντρωση στο όρος Κάκκαβος όπου συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Θεσσαλονίκη.

8o Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων


Δριβελέγκας για τα γεγονότα στις "Σκουριές"


Η χώρα μας σήμερα διέρχεται τη σοβαρότερη οικονομική κρίση, μετά τον πόλεμο .
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, κατανοώντας τις δυσκολίες συνεισφέρουν τα μέγιστα, αδίκως σε αρκετές των περιπτώσεων, για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.
Είναι αλήθεια ότι, όσο τα σημάδια της ανάκαμψης αργούν να φανούν η ανεργία καλπάζει  και η αβεβαιότητα, η αγωνία αυξάνει.
Ως εκ τούτου σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, απαιτείται συνεννόηση, συναίνεση, κοινωνική συμφωνία, για να προλάβουμε τα χειρότερα και να διασφαλίσουμε την οικογενειακή και κοινωνική γαλήνη.

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...!

Συγνώμη που φαίνονται 400,
δεν τους χωρούσε όλους η φωτό...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Κλείνουμε σχεδόν μια εβδομάδα, όπου η περιοχή των Μαδεμοχωρίων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρωταγωνιστεί στην πανελλήνια ειδησεογραφία. Αυτή την προβολή είναι ηλίου φαεινότερον πως οι κύκλοι των Κοτζαμπάσηδων της ΒΑ Χαλκιδικής , την επιδίωκαν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με κάποιες όμως σημαντικές διαφορές, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε μπούμερανγκ γι' αυτούς.
Θα ήθελαν πάρα πολύ αυτοί να βρίσκονται στο βουνό, αντί των μεταλλωρύχων. Θα γούσταραν τρελά..., αυτοί να είχαν τραυματίες και όχι οι μεταλλωρύχοι στη «συμπλοκή των Σκουριών», την περασμένη Τρίτη. Θα επιθυμούσαν όσο τίποτα άλλο, το προχθεσινό αποτυχημένο συλλαλητήριο, από πλευράς συμμετοχής κατοίκων της περιοχής, να το είχαν κάνει άλλοι... πάντως όχι αυτοί...

Aυτοί είναι οι “ξενόφερτοι τραμπούκοι” κ. Πάχτα;

Βίντεο με πλήρη κάλυψη της 25ης Μαρτίου, από τη συγκέντρωση μετά την παρέλαση στην Ιερισσό, μετά στην Παναγία και στα δακρυγόνα στο “Χοντρό Δέντρο”. Δείτε το καλά γιατί δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα στη Χαλκιδική! (antigoldgreece)

Δήμος Αριστοτέλη: Έγκριση χρηματοδότησης ΧΥΤΑ/Υ

-Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων/Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α./Υ.) 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Χαλκιδικής».
Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 14.856.463,58€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013».
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χαλκιδικής, που ταυτίζεται με τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αριστοτέλη, για τηνυλοποίηση του έργου: «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων/Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α./Υ.) 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Χαλκιδικής», αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαστε Έλληνες (;)


Της Άννας Καραγιάννη*
Προς τους κατοίκους της Βόρειας Χαλκιδικής
Είμαστε Έλληνες, μα το ‘χουμε ξεχάσει! Μας έκαναν να το ξεχάσουμε εκείνοι που μας πρόδωσαν, που μας πούλησαν… που έχτισαν τα συμφέροντα και τις απολαύσεις τους πάνω στη δική μας λήθη! Ήθελαν να ξεχάσουμε τι σημαίνει ελευθερία, για να μπορούν να πλουτίζουν ανενόχλητα πάνω στις πλάτες μας και να μας ξεγελούν μ’ ένα κομμάτι ψωμί! Τώρα μας στερούν και αυτό το κομμάτι ψωμιού, και μας ξεπουλούν στους ξένους… Πούλησαν τον τόπο μας για δυο εκατομμύρια και μας αφήνουν νηστικούς, πετώντας μας ξεροκόμματα, ίσα για να νομίζουμε πως τους έχουμε ανάγκη και πως απ’ αυτούς εξαρτάται η ζωή μας!

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ


Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνει Διεθνές φεστιβάλ σκακιού από 30/3 έως 1/4 2012 για νέους έως 16 ετών.
Το  πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Θεσ/νικης και Χαλκιδικής και Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Οι  αγώνες θα διεξαχθούν στον φιλόξενο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ATHENA PALLAS***** (ακτή Ελιά)
Το  πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής:

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΛΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

"ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΛΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ", με σκοπό την ανάδειξη των εισόδων του «χωριού των Χριστουγέννων», του «χωριού των Φυσικών Ελάτων», ξεκίνησε πέρυσι στις 26 Μαρτίου, και ολοκληρώθηκε φέτος 24 Μαρτίου, με τη συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητας, του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών και του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Σκουριές: Ηχηρό μήνυμα με πολλούς παραλήπτες


Στην μεγάλη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Ιερισσό, πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, οι μαθητές παρέλασαν με σφιγμένες γροθιές και φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Το κάναν μόνα τους τα παιδιά, χωρίς να ρωτήσουν ούτε γονείς ούτε δασκάλους. Όχι για το Μνημόνιο, την οικονομική κατάσταση, την ανεργία, αλλά για το πρόβλημα της δικής τους περιοχής, το καρκίνωμα που απειλεί να τους στερήσει το μέλλον και λέγεται “μεταλλεία χρυσού”. Καμμιά εξέδρα “επισήμων” δε στήθηκε και κανένας πολιτικός δεν τόλμησε να φανεί γιατί γνωρίζουν ότι είναι ανεπιθύμητοι. Το πολιτικό κατεστημένο της Χαλκιδικής είναι υπέρ των μεταλλείων άρα ενάντια στη θέληση της κοινωνίας, ενώ ο Δήμαρχος Αριστοτέλη  Χρήστος Πάχτας λόγω του ρόλου του στην υπόθεση των μεταλλείων δεν τολμάει ούτε να ζυγώσει την Ιερισσό – την έδρα του Δήμου!