Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Οι «στρατηγοί» του Νευροκοπίου κήρυξαν πόλεμο στους μεσάζοντες

Χρήστος Γκόντζιας
Το κίνημα της πατάτας είχε σπορά. Πρωταγωνιστές του στη Δράμα είναι ανεξάρτητοι και νέοι αγρότες, που στις κινητοποιήσεις του 2009 και του 2010 έκαναν τη δική τους υπέρβαση, ξεπέρασαν κόμματα και παρατάξεις και συμμετείχαν στη συγκρότηση της νέας Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών ρίχνοντας απέναντι στο γνωστό σύνθημα «Ολα τα λεφτά όλα τα κιλά» το δικό τους, για μια άλλη οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, για τα ποιοτικά προϊόντα και τη διάθεσή τους.

Η "ΟΒΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ" ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ...

 ...Και  ύστερα το πέταγμα προς την "αληθειά"...;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στη ζωή μας είναι σύνηθες, πολλοί άνθρωποι να αλλάζουν απόψεις και ιδέες και να μεταπηδούν από τη μια σχολή σκέψης στην ακριβώς απέναντι... Αυτό το έχουμε  δει ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας και αλίμονο αποτελεί δικαίωμα του καθενός να ανήκει και να υποστηρίζει ότι  τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει.
Πολλές φορές όμως αυτές οι «οβιδιακές μεταμορφώσεις», δημιουργούν ερωτηματικά, ιδίως όταν αφορούν ανθρώπους, που συμμετέχουν σε δράσεις και διατυπώνουν δημόσιο λόγο,που διαμορφώνει αντιλήψεις και καταστάσεις στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Απάντηση του Φώτη Κουβέλη στις δηλώσεις Βενιζέλου

Αυτές τις μέρες ακούμε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους να μιλούν και πάλι για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Από το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περάσαμε τώρα στο διακηρυγμένο στόχο για την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού.
Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν, λέει, για υπεκφυγή και μάλιστα συμπαθητική υπεκφυγή. Kαι τους απαντούμε: λευκός χάρτης στην πολιτική δεν υπάρχει. Με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους.

Η Ν.Δ. ξεκινάει στη Χαλκιδική με Στυλιανίδη


Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, στη Χαλκιδική, του Βουλευτή Ροδόπης - Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας  Ευρυπίδη Στυλιανίδη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.


Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας η προθεσμία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, αρχίζει από σήμερα 12 Μαρτίου και ώρα 18:00 και εκπνέει την 18:00 ώρα της Πέμπτης, 15 Μαρτίου 2012. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την ως άνω εγκύκλιο από τα γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο κατά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής

Αποτελεί ύβρι προς την νοημοσύνη μας αυτό που επιχειρεί πλέον ο κ. Βενιζέλος με ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζει πως μας δουλεύει γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι αυτός που έστειλε στο καναβάτσο τη κοινωνία, που επί θητείας του ως υπουργού Οικονομίας έφτασε τους ανέργους στο 20%, αυτός που έχει καταδικάσει στην φτώχεια και την ανέχεια το μισό του πληθυσμού της χώρας, αυτός τέλος που στο όνομα της Ευρώπης ταυτίστηκε με ότι πιό νεοφιλελευθερο να μιλά για σοσιαλισμούς. 
Το ερώτημα είναι ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Εκκλησία των Ταξιαρχών στη Σιγή της Προποντίδας

Χαιρετισμοί στην εκκλησία των Ταξιαρχών στη Σιγή της Προποντίδας
Η Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Προύσης κ. Ελπιδοφόρο στις 10-3-2012 κατά τη διάρκεια προσκυνηματικής – εκπαιδευτικής επίσκεψης και σεμιναρίου στην Κωνσταντινούπολη - Προύσα – Προποντίδα.
(Από την εκδρομή των εκπαιδευτικών Χαλκιδικής στην Κωνσταντινούπολη)

Και Χαλκιδικιώτης στην Εθνική Αντιπροσωπεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ


Το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11 Μαρτίου) η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας διοργάνωσε το Ιδρυτικό της Συνέδριο στην Αθήνα. 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν η ονομασία (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΩΝ), το σήμα (+), εγκρίθηκε το καταστατικό και διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων.
Για την εκλογή του Προέδρου και της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νέων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ ψήφισαν 302 νέοι από όλη την Ελλάδα.
Πρόεδρος της Συμμαχίας Νέων αναδείχθηκε ο Βασίλης Τσιατσιάμης με 296 ψήφους 4 λευκά και 2 άκυρα.
Τα αποτελέσματα για την Εθνική Αντιπροσωπεία Νέων έχουν ως εξής:

Εάν θέλουμε η κρίση να γίνει ευκαιρία ...

Του Φώτη Μπέλλου
-Μια καινούρια κοινωνική τάξη εμφανίστηκε στην Ελλάδα και αποτελείται από επίορκους και λαμόγια τα οποία με μανία άρπαξαν τον δημόσιο πλούτο και εξαπάτησαν την μεσαία τάξη και την εργατική τάξη.
-Τα αμαρτωλά ΜΜΕ με τους επίορκους δημοσιογράφους καθοδηγούν την ελληνική κοινωνία για να στηρίξουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
-Οι υπεύθυνοι της κρίσης μας παρουσιάζουν το PSI ως λύτρωση και οι ίδιοι εμφανίζονται ως σωτήρες. Πρέπει ο λαός να γνωρίζει ότι το μόνο που έκαναν οι "σωτήρες" μας είναι το ότι υπέγραψαν μια σύμβαση υποδούλωσης στο γερμανικό κατεστημένο, υπέγραψαν την καταδίκη της χώρας μας! 

Ρήμαξαν τους μετασχηματιστές στην Χαλκιδική

Ακόμη και σε γειτονικές χώρες προωθούν λαθραία τον χαλκό που κλέβουν από στύλους και κολώνες της ΔΕΗ οι συμμορίες των «κυνηγών»που έχουν ρημάξει τους μετασχηματιστές και τα καλώδια στην Χαλκιδική, όπου μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν καταγραφεί 40 κλοπές!
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν παρατηρηθεί σε εγκαταστάσεις απομονωμένων αγροτικών περιοχών του δήμου Νέας Προποντίδας, όπου οι δράστες λεηλατούν το δίκτυο της ΔΕΗ χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Η Επιχείρηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση των κλοπών, αλλά η δράση των «κυνηγών» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αποχετευτικό Ν.Μαρμαρά


«Πράσινο φως» για την κατασκευή του έργου «Ύδρευση – αποχέτευση όμβριων και ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά (Εγκιβωτισμός αντλιοστασίων)» δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο (υπ.αριθμ. 108/2012 πράξης του Ε’ Κλιμακίου Ε.Σ που συνεδρίασε στις 21/2/2012).
 Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο σημαντικό έργο για το Ν.Μαρμαρά, του οποίου οι διαδικασίες είχαν σταματήσει τα τελευταία 3- 4 χρόνια.

Κατάθεση πρότασης κατασκευής αγωγών μεταφοράς νερού και νέας δεξαμενής στην Τ.Κ. Βαρβάρας


-Πρόταση υδροδότησης του οικισμού των Καλυβίων Βαρβάρας και της παραλιακής περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Βαρβάρας.
-Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού και νέας δεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Βαρβάρας, Δήμου Αριστοτέλη”, προϋπολογισμού 2.980.000,00€.

Παρελάσεις

Έγινε σήμερα: 
Κυβερνητική σύσκεψη για να αποφασίσουν αν θα γίνουν οι παρελάσεις!
Φοβούνται την οργή του λαού!
-Τελικά αποφασίστηκε οι παρελάσεις να γίνουν κανονικά! 

Εκτός ψηφοδελτίου Ν.Δ. ο Γιώργος Βαγιωνάς

Εγκύκλιο εξέδωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. 
Επίσης διευκρινίστηκε ότι δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια οι διαγραμμένοι βουλευτές που δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά και πρόσωπα τα οποία περιφέρονται ανά την επικράτεια και λένε ότι είναι εναντίον του μνημονίου.
Σύμφωνα με τα παραπάνω μένει εκτός ψηφοδελτίου της Ν.Δ. και ο δικός μας Χαλκιδικιώτης βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απειθαρχία στους μεσάζοντες.Φθηνά & ποιοτικά τρόφιμα για το λαό!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απειθαρχία των παραγωγών του Κάτω Νευροκοπίου να πουλήσουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους σε τιμές κάτω του κόστους. Οι μεγαλέμποροι και οι μεσάζοντες δεν είναι πανίσχυροι. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν πως η παράκαμψη των μεσαζόντων είναι αναγκαίο βήμα για να μπορέσουν παραγωγοί και λαός να μην συνθλιβούν από την επίθεση συγκυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.  

Συνέντευξη Δριβελέγκα στη ΝΕΤ

Προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»


Ερώτηση και τα πρακτικά από τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ». 

Παπαριές της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ...

Το οχτάστηλο πρωτοσέλιδο της καραδεξιάς (όπως λέμε: καραδεξιός, καραπασόκος κ.λ.π.) εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (;) σήμερα.
Παραλληλίζει,  η φυλλάδα, τον Βενιζέλο με τον Τσαουσέσκου λόγω του ότι είναι μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λες κι αν ήταν υποψήφιος και ο Παπουτσής με τον Τζουμάκα θα άλλαζε κάτι ως προς το αποτέλεσμα! Αλλά εν τέλει...

Όχι!... κύριε γραμματέα!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση …
Απίστευτη απάντηση … στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά όταν η συμπαρουσιάστρια του δημοσιογράφου ρώτησε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών «πως θα πληρώσω τα χαράτσια αν δεν έχω;» η απάντηση ήταν κυριολεκτικά αποστομωτική και πρακτικότατη: «Από τους ανθρώπους γύρω μας......».
Ο σχολιασμός …
Οι θρασείς και οι ξεδιάντροποι έχουν ξεπεράσει πλέον όλα τα όρια της απαξίωσης τους απέναντι μας.

Το «χρυσό» άλμα του Χονδροκούκη!

Ομορφάντρα μου, τι ρεζιλίκι ήταν το χθεσινό;

Παραιτήθηκε από υπουργός ληγμένων χημικών πιστεύοντας ότι θα γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ
Τελικά δε μπόρεσε να είναι ούτε καν υποψήφιος!!!

Ποινική δίωξη σε βάρος των αδερφών Ψωμιάδη για απ’ ευθείας αναθέσεις έργων από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση, άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια», δηλαδή τα έργα τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Με την εκτός έδρας ήττα από την Αγία Παρασκευή στην Αθήνα με 94-70 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση εμφάνιση και έμεινα κοντά στο σκορ μέχρι το 18' (41-34) αλλά οι πολύ εύστοχοι γηπεδούχοι μεγάλωσαν την διαφορά μέχρι το +29 (88-59) και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη. 
Επόμενος αγώνας την Κυριακή (18/3,17.00) στην Αρναία με τον Αίλο Τρικάλων που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας . 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής

Ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται με πανικό, δέσμιος των ιδεολογικών του αγκυλώσεων, ανασύρει σύμβολα του εθνικισμού και του υπερπατριωτισμού.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του και τις παλινωδίες του, επιτίθεται συλλήβδην στην αριστερά για να "ασκήσει κριτική". Ερμηνεύουμε τον πανικό του.
Πριν 1,5 χρόνο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλούσε σε αντιμνημονιακό μέτωπο. Σήμερα ψηφίζει το 2ο μνημόνιο και καλεί σε αντιαριστερό μέτωπο.

Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη


Αναβολή τελικού Μπάσκετ Εφήβων

Αναβλήθηκε ο τελικός Μπάσκετ εφήβων 2011-2012 της ΕΚΑΣΧ λόγω κακοκαιρίας στην Βόρειο Χαλκιδική.