Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου για ΕΟΠΥΥ


“Με την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ επιδιώκεται να εξασφαλισθεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, που έχει ως σκοπό την πρόληψη, διατήρηση, προαγωγή, βελτίωση, αποκατάσταση και προστασία της υγείας των δικαιούχων, όπου και όποτε τις έχουν ανάγκη.”
(Από το site του ΕΟΠΥΥ)
Νομός Χαλκιδικής
Πληθυσμός
Συμβεβλημένοι Ιατροί
Ασθενείς ανά Ιατρό
ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
105950
3
35316,67
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
105950
1
105950,00
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
105950
1
105950,00
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ
105950
2
52975,00
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
105950
3
35316,67
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
42380
1
42380,00
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ - ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
105950
1
105950,00
ΙΑΤΡΟΙ ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
105950
1
105950,00

(Από την πραγματικότητα)
Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για την αποτελεσματικότητα ενός οργανισμού που σχεδιάστηκε «στο πόδι» και τέθηκε σε λειτουργία χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε «η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων» να είναι διασφαλισμένη.

Μεγάλη συγκέντρωση κατά των χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης για να διαδηλώσει κατά της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα Έβρου. Δυναμικό παρόν έδωσαν και εκατοντάδες μαθητές.
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, με τις ομιλίες τους, κάλεσαν τους πολίτες του Έβρου και της Ροδόπης να αντιταχθούν στη δημιουργία χρυσωρυχείου στην περιοχή Περάματος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επένδυση που απειλεί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, θα έχει μηδαμινό οικονομικό όφελος και θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος.

Πατάτες με... γραμμή


Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Το πρόβλημα της πατάτας από πρώτη ματιά είναι πολύπλοκο. Αλλά μπορεί να φωτιστεί αμέσως αν συνυπολογίσει κανείς ότι όπως όλα τα προβλήματα συνδέεται με την κατεύθυνση του επαναστατικού κινήματος. Έρχονται πιο κοντά, ή απομακρύνονται από τον ακριβό επαναστατικό δρόμο οι άνθρωποι κυνηγώντας φτηνές πατάτες; Η σχετική εκστρατεία έχει τη λάμψη της αλληλεγγύης μεταξύ των φτωχών –παραγωγών και καταναλωτών- ή το σκότος της εκτροπής από την πολιτική ορθότητα; Και τελικώς λίγες πατάτες στο τραπέζι μας ψήνουν την επαναστατική μας συνείδηση ή τη μετατρέπουν σε πουρέ στο πιάτο των μονοπωλίων;

Ο Δριβελέγκας στηρίζει Βενιζέλο...


Την υποστήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασαν οι επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, με τους οποίους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Οι  Φ. Σαχινίδης, Σ. Ξυνίδης, Θ. Μωραϊτης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής, Εμ. Όθωνας και Γιάννης Δριβελέγκας,  συζήτησαν με τον Βενιζέλο για τις εσωκομματικές εξελίξεις ενόψει και της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Μαρτίου.

Τον Ιούνιο τα χειρότερα!

Από το πρωτοσέλιδο στο αυριανό "ΠΟΝΤΙΚΙ"

ΟΧΙ στον έρωτα ...ΝΑΙ στο προξενιό !!!

Προσλήψεις στο Δήμο Πολυγύρου

Πρόσληψη είκοσι ενός (21) εργατών καθαριότητας, τριών (3) οδηγών απορριμματοφόρου και ενός (1) εργάτη γενικών καθηκόντων θα γίνει στο Δήμο Πολυγύρου.
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική γνωστοποίηση.

“Αρνούμαι, αντιδρώ στη βία στο Σχολείο”

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Νικήτης στις 6 Μαρτίου με θέμα, “Αρνούμαι, αντιδρώ στη βία στο Σχολείο” με κεντρική ομιλήτρια την ψυχολόγο Φωτεινή Αργυρούδη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Από το "κίνημα των τροφίμων" στα Σήμαντρα Χαλκιδικής

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Π.Α.ΜΕ. στα Μουδανιά
ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ, 12.00 πρωί, στον ΟΑΕΔ, Ν.Μουδανιών
ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΊ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΊΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ....
ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΎΜΕ ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΕΊΓOΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡIΒΕΛΕΓΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΝΑ ΑΓΟΡΆΖΕΙ ΨΑΡΙΑ...
ΜΠΡΑΒO ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ... ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πληρωμές ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2011


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πληρωμής της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2011, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η πληρωμή αφορά 49.045 δικαιούχους με ποσό πληρωμής 189.432.181 €.
Τα σχετικά αρχεία πληρωμής εστάλησαν στην ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι από αύριο μπορούν να λαμβάνουν τα σχετικά ποσά.
Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 705 €/ εκτάριο (70,5€/ στρέμμα).

Προς Γονέα Αλεξανδρούπολης και Πολίτες Αριστοτέλη

Χαιρετίζω την ευθιξία σας σε θέματα δημοκρατίας καθώς και την προσπάθεια σας να μη φιμωθεί καμία φωνή, όπως αυτή του γονέα στην Αλεξανδρούπολη, που του ‘λαχε του δύσμοιρου, τέτοιες δύσκολες εποχές να ‘χει ένα παιδί στην ξενιτιά να σπουδάζει Χημικός Μηχανικός από το υστέρημα της οικογενείας, και το άλλο να ετοιμάζεται για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο.
Είμαι και ‘γω γονιός και ξέρω τι σημαίνει κανείς να προσπαθεί το καλύτερο για τα παιδιά του. Παρ’ όλα αυτά, διαβάζοντας την επιστολή-καταγγελία μου γεννήθηκαν απορίες:

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης υδρευτικών γεωτρήσεων και εξωτερικών υδραγωγείων στις ΤΚ Πυργαδικίων και Γοματίου

Δύο νέες προτάσεις υδροδότησης των Πυργαδικίων και του Δεβελικίου (Γομάτι).
Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις θέσεις: Α) “Στουγιαννάδικες Καλύβες” Τ.Κ. Πυργαδικίων και Β) “Ρακίτα” Τ.Κ. Γοματίου (Δεβελίκι)», προϋπολογισμού 416.000,00€.
O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις θέσεις: Α)“Στουγιαννάδικες Καλύβες” Τ.Κ. Πυργαδικίων και Β)“Ρακίτα” Τ.Κ. Γοματίου (Δεβελίκι)», προϋπολογισμού 416.000,00€, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον ανασχηματισμό της η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, θύμισε και πάλι το αντιλαϊκό της πρόσωπο. Αναθέτει την ανάπτυξη στην αποτυχημένη υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου που η θητεία ήταν πραγματικός όλεθρος: έκλεισε σχολεία, άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, απειλεί με απολύσεις καθηγητών, ενώ εξήγγειλε και τη μετατροπή του λυκείου σε εξεταστικό κέντρο. Η παιδεία της αγοράς, της παπαγαλίας και της αμάθειας έχει στόχο τον εργαζόμενο των 400 ευρώ που απαιτούν τα Μνημόνια. 

Παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών ο Ι. Κούβελος

Παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών και των συγγενικών τους προσώπων, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος για «ανακριβή δήλωση». 

Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με τη στήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.


Είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.
Οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε Προγραμματική Σύμβαση για τη  λήψη μέτρων όπως: περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για  μείωση του επιτοκίου και παράταση της συμβατικής  διάρκειας του δανείου. Δάνειο  για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος, να διαγράφεται.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012


Ο Δήμος Ν. Προποντίδας πρόκειται να συμμετάσχει ως φορέας υλοποίησης στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους της χώρας. Δικαιούχοι ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της ΕΕ που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Άπορα άτομα θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο οικονομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000€, προσαυξημένο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευμένο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα.

Πρωτοσέλιδα 7-3-2012

Πολιτικό ριφιφί

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Την αρχή την έκανε ο Λοβέρδος -πρέπει να του δοθούν εν καιρώ τα εύσημα για τη μνημονιακή του συνέπεια-, που τάχθηκε δημοσίως υπέρ της συγκυβέρνησης και μετά τις εκλογές. Δέχτηκε βέβαια κάποια πυρά, αλλά η σπορά δεν πήγε χαμένη. Ο Παπαδήμος με τις σιβυλλικές του δηλώσεις, ο Βενιζέλος πιο ανοιχτά και ο Αβραμόπουλος με τον Πάγκαλο φάτσα φόρα το ξεκαθάρισαν το ζήτημα: η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι η κυβέρνηση συνεργασίας και μετά τις εκλογές. Ο τελευταίος μάλιστα αποκάλυψε και ότι γίνονται σχετικές συζητήσεις ανάμεσα σε βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά πρόσωπα και διανοούμενους -εδώ σηκώνει θαυμαστικό!

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «We blame you, ηλίθιε Ευρωπαίε»


Δριμύ κατηγορώ προς τους Ευρωπαίους που κατηγορούν τους Έλληνες ως τεμπέληδες, εξαπολύει ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, κάνει επίθεση στην νοοτροπία πολλώς Ευρωπαϊκών λαών, όπως των Άγγλων για τα αποικιοκρατικά τους συμπλέγματα, τους Γερμανούς, και όλους όσους μας κατηγορούν ως τεμπέληδες.
Ακολουθεί το κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη:

Ξεκίνησε η δίκη του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων της Χαλκιδικής


Δεκάδες τόνοι καπνού, υπερσύγχρονος εξοπλισμός παρασκευής και τυποποίησης τσιγάρων, μεγάλος όγκος χαρτιού, μηχανήματα συσκευασίας και εκτύπωσης πακέτων τσιγάρων, περιείχε το παράνομο εργοστάσιο που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής κατά την έφοδο των διωκτικών αρχών και την αποκάλυψη της δράσης του πολυμελούς κυκλώματος παρασκευής και λαθρεμπορίας τσιγάρων. Μάλιστα, για να μην κινεί τις υποψίες των διερχόμενων, το κύκλωμα είχε τοποθετήσει "μπάλες" με άχυρα μπροστά από το εργοστάσιο.

"Μικροανασχηματισμός" με έναν ακόμα υφυπουργό...

Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου:
- Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
- Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η κ. Άννα Διαμαντοπούλου
- Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης
- Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου.
Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 15:30.