Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε δημοπράτηση η επέκταση του ΧΥΤΑ στην Κασσάνδρα


Τελικά έστω και καθυστερημένα ο Δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική βγάζει σε διαγωνισμό την επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠ Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΠΑ 82,95 %-εθνικοί πόροι 17,05 %).
Ο προϋπολογισμός του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή είναι 5.632.327,83 ευρώ και ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης είναι 360 μέρες (περίπου 1 έτος) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η ημέρα του διαγωνισμού είναι στις 24 Απριλίου 2012.
Με την παρούσα δημοπρασία θα εκτελεστούν τα παρακάτω:

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ «ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ»


Τα αληθινά γεγονότα
Το Μάρτιο του 2011 Έλληνας επιχειρηματίας πούλησε μετοχές που είχε στην κατοχή του στην Αμερική, αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων .  Τα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό του και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται για την αγορά πλοίου, αφού ο εν λόγω επιχειρηματίας ασχολείται με την ναυτιλία.

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας...

Αγαπητοί φίλοι, σας ζητούμε συγγνώμη για τη ροή των αναρτήσεων...
Δυστυχώς μείναμε χωρίς τα απαραίτητα "εργαλεία" ...μας τα πήραν όλα (κατάσχεση από την αστυνομία)! 
Υπομονή μέχρι να ξεπεράσουμε τον οικονομικό σκόπελο (για πίστωση ούτε λόγος, κανείς δε θέλει να ακούει αυτή τη λέξη...)!

Δρόμος προς "Σκουριές" ΚΛΕΙΣΤΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η πολιτική γελοιότητα έχει φτάσει πλέον στα όρια της πολιτικής αλητείας!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Μάλλον ήρθε η ώρα να ζητήσουμε από τους εταίρους και "φίλους" μας Ευρωπαίους εκτός από την οικονομική "τοκογλυφική" τους βοήθεια να μας στείλουν και ψυχιάτρους μπας και μπορέσουν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τα όσα ακούμε, βλέπουμε και βιώνουμε τον τελευταίο καιρό!
Ναι φίλες/οι ζούμε στην εποχή όπου το λογικό και το αυτονόητο φαντάζει παράλογο και το παράλογο φαντάζει λογικό και αυτονόητο!

Ο Γ. Βαγιωνάς πετάει το γάντι στα "κομματικά τρωκτικά" για τις συκοφαντίες εις βάρος του ονόματός του.


Ορισμένα παράκεντρα ονειρεύονται την πολιτική αλλά πρωτίστως ηθική μου εξόντωση. Ακολουθώντας την γνωστή τακτική του "πες, πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει", επιχείρησαν να πετύχουν αυτό για το οποίο, κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων της πολιτικής μου σταδιοδρομίας και της πολυετούς κοινωνικής και επαγγελματικής μου παρουσίας στη Χαλκιδική και όχι μόνο, δεν έχω επιτρέψει σε κανέναν να μου αμφισβητήσει: την ηθική ακεραιότητα και εντιμότητά μου. Όλο το προηγούμενο διάστημα, κάποια "κομματικά τρωκτικά" μαζί με τα "παπαγαλάκια" τους άρχισαν να διασπείρουν τη φήμη ότι ο Γιώργος Βαγιωνάς ήταν το πολιτικό πρόσωπο που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Η ίδια η πραγματικότητα αντέκρουσε για ακόμα μία φορά τον οχετό λάσπης που πέταξαν εναντίον μου για πολλοστή φορά.

Αναγκαιότητα στήριξης του Σ.Β.Β.Ε.Χ


ΠΡΟΣ: 1. Δήμαρχο Δήμου Ν. Προποντίδας
  2. Δημοτικούς Συμβούλους
   3. Πρόεδρο Δ.Σ. Ν. Προποντίδας
      (προς ανάγνωση στο Δ.Σ.)
   ΚΟΙΝ: 1. Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής
   2. ΣΒΕΧ και Δ.Σ.
 Θέμα: «Αναγκαιότητα στήριξης του Σ.Β.Β.Ε.Χ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΒΙΟΤΕΧΩΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας     λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία βασικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή».
  Ο Σύνδεσμος Σ.Β.Β.Ε.Χ  επανειλημμένα έχει ζητήσει   τη στήριξη των τοπικών αρχών και ειδικότερα του Δήμου Νέας Προποντίδας μέσω προτάσεων που έχει καταθέσει  για τη διευθέτηση διάφορων ζητημάτων που αφορούν την βελτίωση της ευρύτερης περιοχής και κατ’ επέκταση την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» Σηκώνουν εμπόδια στην επίθεση της εγοδοσίας


Επιτροπή Αγώνα ανέδειξαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συνέλευση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Καταγγελία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την εργοδοτική τρομοκρατία
Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, μαζί με το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ» οργανώνουν την πάλη τους, για να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας που εκβιάζει, απειλεί, τρομοκρατεί ωμά, προκειμένου να τους αναγκάσει να υπογράψουν μετατροπή της σύμβασής τους, ώστε το περιεχόμενό της να υπακούει στην ΕΓΣΣΕ, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών τους στα 400 - 450 ευρώ, μετά και την εφαρμογή του νόμου για τη μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22%.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Πολλοί άκουσαν ότι υπάρχει και στην Ελλάδα ELDORADO. Πολλοί άκουσαν ή γνωρίζουν ότι τα μεταλλεία ‘’χρυσού’’ στη  Β.Α. Χαλκιδική λειτουργούν από την αρχαιότητα  και ότι αποτελούν μέρος του ΄΄μεταλλευτικού μας πολιτισμού’’ και του ‘’πολιτισμού’’ μας εν γένει, όπως και το Λαύριο, η Κίρκη, η Γκιώνα, η Πτολεμαΐδα κλπ. Δυστυχώς το παραμύθιασμα του χρυσού από τη μία και της σωτηριολογικής ανάπτυξηςαπό την άλλη καθηλώνουν τη σκέψη των περισσότερων οι οποίοι αφήνονται στις παραισθήσεις των αμύθητων θησαυρών και των ‘’χρυσών κουταλιών’’.