Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Προς «Οικολόγους» Παραινέσεις Ε’


«…Η διέξοδος από την οικολογική κρίση δεν είναι απλώς ένα ζήτημα αλλαγής των αξιών μας για να θέσουμε τη φύση σε ίση θέση με τις πολύτιμες ανθρώπινες αξίες. Κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει σοβαρά ότι μια νέα κουλτούρα, που θα προσέγγιζε μη-κυριαρχικά τη φύση, θα μπορούσε να ασκήσει οποιαδήποτε έλξη στη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της γης, όσο αυτή είναι αντιμέτωπη με το δίλημμα «απασχόληση ή περιβάλλον» - πράγμα που αποτελεί αδυσώπητο δίλημμα στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο, παρά τα φληναφήματα των περιβαλλοντολόγων, της Γκρίνπις κλπ. 

Πρόσκληση σε πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση.

Στα Νέα Μουδανιά την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 9 μμ στο κέντρο «ΣΥΝΑΥΛΙΑ». 
Ομιλητής ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

ΤΕΛΙΚΑ..., ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ...ΠΟΙΟΝ; (ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ;)


Στην ομάδα "ενημέρωσης"
κατά της μεταλλείας!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στα υψηλότερα επίπεδα κορύφωσης της βρίσκεται η διαμάχη μεταξύ επιστημόνων του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και επιστημόνων, που πασχίζουν για την κατάργηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη χώρα.
 Πρόσφατα σε άρθρο του ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ.  Σαράντης Δημητριάδης, που αναρτήθηκε και στην Κιλκισιώτικη ιστοσελίδα Kilkis 24, εμμέσως πλην σαφώς άφηνε να εννοηθεί, πως οι εξαγγελίες που έγιναν στη  βουλή  από τον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. και αφορούσαν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους της σχεδιασθείσας από την πολιτεία μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Κιλκίς και  αποκλείουν τη χρήση κυανίου ενώ ελαχιστοποιούν την επιφάνεια της ανοικτής εξόρυξης (εάν και εφόσον γίνει ποτέ στην περιοχή), όπως και μια σειρά άλλων ζητημάτων, οφείλονται στην ενημέρωση..., 

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΑΛΙ...


Συγχαρητήρια στον μαλάκα...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον μαλάκα που κατάφερε και έβγαλε από την μέση στειρωμένο – αποπαρασιτωμένο – εμβολιασμένο σκύλο που τόσο πολύ τον ενοχλούσε, στην γωνία των οδών 22ας Απριλίου & Γαληνού στον Πολύγυρο.
Το έχεις ξανακάνει αλλά επειδή σε προλάβαμε σηκώθηκες τα μεσάνυχτα αυτή τη φορά.
Σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γάιδαρε!!! Πάντα τέτοια και εις ανώτερα!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής


Στα πλαίσια της ίδρυσης του νέου κινήματος η Χαλκιδική μας δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός.
Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη που μας έστειλαν  οι Χαλκιδικιώτες του κινήματος.
Ιδρυτική διακήρυξη
Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

2ο φιλικό ENDURO


«Διαγραφή χρεών των νοικοκυριών από τις τράπεζες»


Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Τσίπρας με θέμα «Διαγραφή χρεών των νοικοκυριών από τις τράπεζες».
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
 “Επίκαιρη ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: «Διαγραφή χρεών των νοικοκυριών από τις τράπεζες»
 Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δις ευρώ. Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες, με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τρία χρόνια τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τριπλασιάστηκαν.

Καταγγελία για "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο 
Τηλ.2310 268-673, FΑΧ.2310 268673 email: emporoy1@otenet.gr
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της πόλης, στους εργαζόμενους της χώρας την τρομοκρατική και βρώμικη επιχείρηση που έστησε η ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. για να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζόμενων στα S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ για να μην αντιδράσουν στους εκβιασμούς ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις στα όρια της εξαθλίωσης.

Εγκαίνια ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ιερισσού.


Αύριο Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ιερισσού στο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Ιερισσού.
Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη προσκαλεί τους γονείς των νηπίων, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους Δημότες να παρευρεθούν στην τελετή των εγκαινίων.
Η παρουσία στην τελετή των εγκαινίων θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοτική Αρχή.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη


Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ιερισσού, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.Ενημέρωση για τα έργα που καταθέσαμε προτάσεις για χρηματοδότηση και η εξέλιξή τους-Λήψη απόφασης για υποβολή νέων προτάσεων.
2. Ενημέρωση περί πλειστηριασμών, πορεία αγωγών και παρακρατήσεων.
3. Έγκριση προϋπολογισμού Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Βόρειας Χαλκιδικής οικ. έτους 2012.

Τα πρώτα συμβόλαια μίσθωσης αγροτικής γης σε εννέα δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας


Υλοποιώντας τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για διάθεση προς ενοικίαση με συμβολικό μίσθωμα αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο διανομών και αναδασμών του ΥΠΑΑΤ, παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα, σε εννέα δικαιούχους 21 αγροτεμάχια έκτασης περίπου 181 στρεμμάτων.
Τα σημερινά συμβόλαια θα αναρτηθούν άμεσα στο διαδίκτυο στην σχετική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βόρειας Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Το    Δ.Σ.   του    Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  Βόρειας Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»  εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού, του σύγχρονου «καπνικού φόρου». Τα εκτελεστικά όργανα των εξουσιαστών μας φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της δικής τους κακοδιαχείρισης. Προσπαθώντας να μαζέψουν όσα αυτοί οι ίδιοι και οι κολλητοί τους φυγάδευσαν σε ευρωπαϊκές τράπεζες, σκαρφίζονται εισπρακτικούς μηχανισμούς που εφάρμοζαν βυζαντινοί αυτοκράτορες σε περιόδους παρακμής.

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 97-90 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση για το 20' παρά το κουραστικό ταξίδι των 8 ωρών και την απουσία του Νουκάρη αλλά στο 2ο ημίχρονο λίγο η κακή μας άμυνα και λίγο τα σοβαρά διαιτητικά λάθη μας στέρησαν την νίκη. Παρά το καλό μας ξεκίνημα (25-34στο 15') οι γηπεδούχοι με ευστοχία στα σουτ τριών πόντων έμειναν κοντά στο σκόρ μέχρι το ημίχρονο(43-44). Σε εκείνο το σημείο οι φίλαθλοι των γηπεδούχων με τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους επηρέασαν το διατητικό δίδυμο που φόρτωσε με πολλά φάουλ τους παίκτες μας και έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με 68-55(29').

Ενώ οι προδότες συνασπίζονται, οι αντίθετες προς αυτούς πολιτικές δυνάμεις κατακερματίζονται!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Η είδηση …
Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, το βράδυ του Σαββάτου, στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω μετά τον εντοπισμό ισχυρής εμπρηστικής βόμβας στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που θα ξεκινούσε σε λίγη ώρα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο σχολιασμός …
Διαβάζοντας τη παραπάνω είδηση το μυαλό του κάθε “υποψιασμένου” πολίτη δεν μπορεί να μη σκεφτεί ότι το χουντικό “καθεστώς” που μας κυβερνά δεν θα ήταν ικανό να προχωρήσει σε τέτοιες “τακτικές” αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της Ελληνικής κοινωνίας.