Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

«Κακό» προβλέπεται το 2012 για την τουριστική Χαλκιδική

«Κακή» προβλέπεται να είναι η φετινή τουριστική σεζόν για τη Χαλκιδική, όπως τουλάχιστον μαρτυρούν τα μέχρι σήμερα στοιχεία των... ανύπαρκτων κρατήσεων, δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. 
Το πολύ ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουν γίνει κρατήσεις από τις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, όταν τις προηγούμενες χρονιές, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, γίνονταν περίπου το 30% των προκρατήσεων για τη θερινή περίοδο.

Για έργα "Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων" στην Όλυνθο και Πολύγυρο -Καλύβες


Εισήγηση για τη δημοπράτηση των έργων Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην Όλυνθο και Πολύγυρο -Καλύβες υποβλήθηκε από το Δήμο Πολυγύρου στο υπουργείο Υποδομών, μεταφορών και δικτύων.
Δείτε τις εισηγήσεις του Δήμου Πολυγύρου:

Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Πολυγύρου

Με δελτίο τύπου ο πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης, στις 22 Φεβρουαρίου 2012 (ΕΔΩ), ενημέρωνε τους συμπολίτες του ότι "δεν πρόκειται να υλοποιηθούν" τα αντιπλημμυρικά έργα στον Πολύγυρο και στην Ορμύλια!  
Σήμερα από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, εκδόθηκε δελτίο τύπου (εικόνα ανάρτησης) στο οποίο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα έργα δημοπρατούνται στις 3 Απριλίου 2012 και στις 27 Μαρτίου 2012 αντίστοιχα!
-Τι γίνεται τελικά; Θωμά, απαιτούνται διευκρινήσεις... μήπως  δεν "καταλήγουν  οριστικά  σε  ματαίωση τα αντιπλημμυρικά έργα" ;  
Εκτιμούμε πως θα δοθούν κάποιες διευκρινήσεις από τον πρώην Δήμαρχο Πολυγύρου και επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας διαφορετικά μάλλον μένει εκτεθειμένος!

Παρέμβαση προς τον Αστυνομικό Δ/ντή Χαλκιδικής.


 κ.Διευθυντά,
- Το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή μας, όπως και πολλές άλλες περιοχές της Χώρας μας πλήττεται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις-παγετός), γεγονός για το οποίο με Διαταγή σας θέσατε σε ετοιμότητα το αστυνομικό προσωπικό, καθώς επίσης επισημαίνεται η λήψη μέτρων με διαρκή κίνηση των εποχούμενων περιπολιών στο οδικό δίκτυο με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για αποφυγή εγκλωβισμού οδηγών και οχημάτων.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΖΕ...


Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις πολιτικές εξελίξεις


Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, με ρυθμούς πολυβόλου και εντός ενός διαρκούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, προωθεί μια νέα εποχή βαρβαρότητας με θύμα την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Προσπαθούν στα γρήγορα και παρά την λαϊκή αντίθεση να περάσουν μέτρα διάλυσης του λαού, καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, τεράστιων περικοπών στις κοινωνικές παροχές και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Γαλάτιστα: Αποκριάτικος χορός


Υπογραφή ΚΥΑ για αδειοδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων- πηγαδιών


Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150554/10-6-2011 που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις –πηγάδια.

«Πράσινο φως» από την Ε.Σ.Α.Λ. για το νέο λιμάνι του Ν.Μαρμαρά


Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) η μελέτη του Δήμου Σιθωνίας για την κατασκευή του νέου λιμανιού του Ν.Μαρμαρά.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας και ο προϋπολογισμός του αναμένεται να φθάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Eυχόμαστε βίον ανθόσπαρτον στις ELDORADO GOLD και EUROPEAN GOLDFIELDS…

Eυχόμαστε βίον ανθόσπαρτον στην ELDORADO GOLD και τη EUROPEAN GOLDFIELDS που αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τον έρωτά τους για το χρυσό της Ελλάδας και ήρθαν εις χρηματιστηριακού γάμου κοινωνία με την έγκριση των μετόχων τους.
Μόνο που θα τις στεναχωρήσουμε… Χρυσό από την Ελλάδα δεν πρόκειται να δουν. Ούτε για τις βέρες, ούτε για τα κοσμήματα της νύφης…

«ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΞΕΜΟΥΡΙΣΤΑ» - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Πάει καιρός που είχα αναφερθεί τόσο μέσα από έντυπα, όσο και από ραδιοφωνικές εκπομπές σε μια «ειδική» κατηγορία τραγουδιών της παράδοσης μας.
Τα τραγούδια αυτά φέρουν πολλούς «χαρακτηρισμούς» (σκωπτικά, αθυρόστομα, ελευθερόστομα, σόκιν,κλπ), και πολλοί (λανθασμένα όπως έχει αποδειχτεί) τα συνδέαμε μόνο με την περίοδο της αποκριάς.
Μόνο που τα τραγούδια αυτά υπήρχαν, και υπάρχουν παντού στην καθημερινότητα του λαού μας τόσο τα πολύ παλιά τα χρόνια που τα συναντάμε στις διάφορες Διονυσιακές γιορτές και συνάξεις, όσο και στις ημέρες μας τραγουδισμένα από τους γνώστες τους πλέον, τους γεροντότερους (κυρίως).

Οι βιαστές των ονείρων της νεολαίας ... απευθύνουν τώρα και νουθεσίες!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Ο λαός αντιδρά πια με κάθε ευκαιρία σε όλους αυτούς που τον οδηγούν στην υποδούλωση και στην εξαθλίωση μια και τον ξεγέλασαν προεκλογικά με ψεύτικα συνθήματα και υποσχέσεις αλλά το κυριότερο εδώ και πολύ καιρό του στερούν το δικαίωμα να εκφραστεί μέσω εκλογών.
Αυτό το δικαίωμα του το στέρησαν οι παλαιοί συμμαθητές Παπανδρέου και Σαμαράς οι οποίοι ... συνεταιρίστηκαν για να τον αποτελειώσουν διορίζοντας νταβατζιλίδικα έναν δοτό πρωθυπουργό για να προασπίσει όχι τα συμφέροντα του λαού μας αλλά τα συμφέροντα των φίλων  και αφεντικών του δηλ. τον τραπεζιτών και των τοκογλύφων.