Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Πάγκαλος περί εθνικής κυριαρχίας !!!

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πολυγύρου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Γενική Συνέλευση


Εκβιασμός των εργαζομένων από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».

Ερώτηση της Ευαγγελίας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε βάρος των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ".
Δείτε το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Θωμάς Καπλάνης: "Πολυδιαφημισμένα «έργα» καταλήγουν οριστικά σε ματαίωση".


Ακόμη  τρία  πολυδιαφημισμένα  «έργα»  που  αφορούν  το  νέο  δήμο  Πολυγύρου  καταλήγουν  οριστικά  σε  ματαίωση.  Τα  «έργα»  αυτά  που  είχαν  δήθεν  ενταχθεί  σε  ένα  χρηματοδοτικό  πακέτο  9.000.000  ευρώ,  το  οποίο  «είχε  εξασφαλισθεί»  από  την  προηγούμενη  διοίκηση  της  Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης,  αν  και  εξαγγέλθηκαν  επανειλημμένα  δεν  πρόκειται  να  υλοποιηθούν.
 Πρόκειται  για  την  αντιπλημμυρική  προστασία  της  πόλης  του  Πολυγύρου  στην  περιοχή  των  «Έξι  Βρύσεων»  και  συγκεκριμένα

"Πολύγυρος"

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ" του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.
Δείτε το στη συνέχεια σε ηλεκτρονική μορφή! Βέβαια ...
...άλλη η χάρη του σε έντυπη μορφή! Ασύγκριτα καλύτερα, γι' αυτό να το προμηθευτούμε όλοι μας από τα σημεία διανομής του στον Πολύγυρο!

Πολυγυρινό γλέντι με τον Λαογραφικό Όμιλο


Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πολυγύρου για την Αποκριά, σας προσκαλεί στο Πολυγυρινό γλέντι που διοργανώνει με τη συνοδεία ζουρνάδων και χάλκινων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στον πεζόδρομο της πόλης.
 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Μνημόνια ανά διετία!


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ακριβώς την ίδια στιγμή που οι Παπαδήμος, Βενιζέλος και Σαμαράς, συνεπικουρούμενοι από τα απαστράπτοντα καταγώγια του μιντιακού κατεστημένου, πανηγύριζαν για την «ιστορικής σημασίας» απόφαση που επετεύχθη στις Βρυξέλλες
(σ.σ.: πρέπει να πρόκειται για την 34η ή την 35η «ιστορική» απόφαση του τελευταίου δίχρονου...)
το κοντέρ της υποκρισίας και του αδίστακτου ψεύδους χτυπούσε συναγερμό ξεπερνώντας όλα τα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα... «σπρεντς» της πολιτικής απάτης.

Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου για τη Καθαρά Δευτέρα


Το ΔΣ της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής, μετά από ερωτήσεις μελών ως προς την Αργία της Καθαράς Δευτέρας, θέλοντας να ενημερώσει τα μέλη γνωστοποιεί (από την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ) :
1. Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), ως εκ τούτου η λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή είναι ελεύθερη, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος – επιχειρηματίας. Συνακόλουθα, η Καθαρή Δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα και για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Είναι όμως δυνατόν η ανωτέρω εορτή να οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ειδικές διατάξεις, όπως π.χ. με συλλογική σύμβαση, υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή), επιχειρησιακή πρωτοβουλία κ.λπ..

Η Χαλκιδική στους καταλόγους των Ιταλών Tour Operators…

Ο προβληματισμός των Ιταλών σχετικά με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε και από μια έμπρακτη απόδειξη της φιλίας τους: τη διεύρυνση των ελληνικών προορισμών στα προγράμματα των Tour Operators.
Στη διεθνή έκθεση BIT που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο, εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής υποδέχθηκαν τους διευθυντές των τριών τουριστικών οργανισμών που για πρώτη φορά μετά από χρόνια επανέφεραν τη Χαλκιδική στις μπροσούρες τους.

Περίπατος του ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ στο ντέρμπι της Α΄ ΕΚΑΣΧ ανδρών.

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Πολύ δύσκολο παιχνίδι για την εξ’ αναβολής αγωνιστική με αντίπαλο την Ορμύλια στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν.Μουδανιών έχει η ομάδα μας, που επικράτησε και στο ντέρμπι της Α΄ ΕΚΑΣΧ ανδρών της Χαλκιδικής με 57-41 του Μαρμαρά και ξέφυγε με διαφορά δύο βαθμών στη βαθμολογία.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ...


"Λαογραφικό Μουσείο" από τους μικρούς μαθητές του Αγίου Νικολάου


«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» Επιχειρεί δραματική μείωση των μισθών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, παλεύουν να σταματήσουν την επίθεση που εξαπέλυσε η επιχείρηση σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» με στόχο τη σαρωτική μείωση των μισθών των εργαζομένων. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση και συμβολικός αποκλεισμός σε κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στη Βέροια με τη συμμετοχή εργαζομένων από καταστήματα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» σε Βέροια, Νάουσα και Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, από το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης στη Βέροια.

Αποκριάτικος χορός


ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΝΗ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ… ΥΒΡΙΣΤΗ

« Μετά μικρόν δε προσελθόντες οι εστώτες είπον 
τω Πέτρω. Αληθώς και συ εξ αυτών εί . Και 
γαρ η λαλιά σου δήλον σε ποιεί.» 

                                                     ( Ματθαίος κστ΄ 73 )

 Άνώνυμε, δειλέ και ασήμαντε συκοφάντη.
 Κλείνοντας την προχθεσινή μου επώνυμη ανάρτηση, σε προσκάλεσα να βγάλεις τη μάσκα που μονίμως φοράς και σε προκάλεσα να δείξεις –αν, πράγματι διαθέτεις- την τόλμη, το ήθος και την αξιοπρέπεια που απαιτούνται, και να απαντήσεις και να υποστηρίξεις επώνυμα τα όσα ανιστόρητα, φαιδρά και συκοφαντικά μου προσάπτεις.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής για Βαγιωνά - Λαφαζάνη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και οι εργαζόμενοι συγχαίρουν την στάση των δύο βουλευτών νομού Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Αργυρίου Λαφαζάνη και της Ν.Δ. κ. Γεωργίου Βαγιωνά για την στάση που τήρησαν στο κοινοβούλιο μη ψηφίζοντας τα πιο σκληρά αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που δέχεται η χώρα μας κάτω από την ασφυκτική πίεση του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. 
Δεχόμενοι την σκληρή κομματική πειθαρχία τέθηκαν εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά δεν έχουν τεθεί εκτός της αποδοχής της εργατικής τάξης και ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής. 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίκαιρο-σατιρικό τραγούδι

Ενημέρωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής


Στα πλαίσια αποφυγής ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων  και λόγω του ασυντόνιστου των κινήσεων από μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να  απαντήσουμε στα πιο συχνά ερωτήματα  .
 Ιατροί του ΕΟΠΥΥ
Α) Στον ΕΟΠΥΥ ανήκουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ,ΟΠΑΔ ,ΟΑΕΕ ,ΙΚΑ ,ΤΥΔΚΥ.
Β) Εξυπηρετούνται από τους ιατρούς του ΙΚΑ ,Κέντρων Υγείας ,Αγροτικών Ιατρείων, Εξωτερικών ιατρείων νοσοκομείου και  τους  ιδιώτες  που έχουν σύμβασηhttp://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index.

Επιστολή Τσίπρα προς αρχηγούς κρατών της ευρωζώνης


Αξιότιμοι κύριοι,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να θέσω υπό την προσοχή σας ένα δημοκρατικό ζήτημα επείγουσας σημασίας για την Ελλάδα. Το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν τις προηγούμενες δύο ημέρες από την παρούσα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι

Η Όλγα Παπαμέτη στην ΕΤ3

Κάλεσμα εργαζομένων...


Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες του Αρβανιτίδη.
 Όλοι μαζί, μια γροθιά, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32, κάτω από τον Ι.Ναό του Αγίου Δημητρίου), την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ, στον 1ο όροφο του κτιρίου. 
 Για να μην επιτρέψουμε πλέον σε κανένα "καρναβάλι" να συνεχίσει να παίζει με τη ζωή, τη νοημοσύνη και την υπόληψή μας.