Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝ/ΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!
1. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!
Η πραξικοπηματική ψήφιση του 2ου Μνημονίου πάει να δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα, την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον γκρεμό και κατρακυλάει ασταμάτητα στην άβυσσο.
 Ο αστικός κόσμος της χώρας, για πρώτη, ίσως, φορά στην ελληνική ιστορία, προκειμένου να «περισώσει» το σύστημα του και τις διεθνείς διασυνδέσεις του, πάει να βάλει, -ήδη το κάνει- στην «κατάψυξη» ακόμα και αυτήν την αστική δημοκρατία, να βυθίσει στα τάρταρα την ελληνική οικονομία και κυρίως να κατακρημνίσει εκ θεμελίων κοινωνικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, εν μέσω γενικής φτώχειας και εξαθλίωσης.

ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ


Συντάξεις πείνας... δεν υπολογίζουν τίποτα πια!

Μειώσεις-σοκ έως και 20% στις επικουρικές συντάξεις από το πρώτο ευρώ
Από το πρώτο ευρώ θα επιβληθούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κλιμακωτά από 10% και θα φτάσουν μέχρι και το 20%. Στο τελικό (εκτός απροόπτου) κείμενο που ετοιμάζεται στο υπουργείο Εργασίας, προβλέπεται:
- μείωση 10% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από 0-250 ευρώ, 
- μείωση 15% σε όλες τις συντάξεις έως 300 ευρώ. 
- και μείωση 20% σε όλες τις συντάξεις από 300 ευρώ και πάνω.
Η μείωση αφορά στο συνολικό ποσό της επικουρικής σύνταξης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: ΚΑΛΕΣΜΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλο το λαό της πόλης να μην αφήσει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο! Τώρα που ανακοινώνονται επιπλέον περικοπές σε συντάξεις και ζητούνται από την Τρόικα κι άλλες δεσμεύσεις, είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης  - ΕΕ – ΔΝΤ!

"Μασαλιάδα" στο ΑΧΑΙΝΙΟ - ΝΤΟΥΜΠΡΕΕΕΕΕ!!!


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ...» ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...;


Να πούμε καλή επιστροφή...;
Ή "έρημος" η ψυχή τους...;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Κατά την άποψη μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και παρήγορο, ότι το «Παρατηρητήριο…» αργά αλλά σταθερά προσγειώνεται στην πραγματικότητα, έπειτα από ένα μακροχρόνιο κυνήγι φαντασμάτων σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, κατά το "παρατηρητήριο..." όποιος διατυπώνει θέση υπέρ της μεταλλευτικής στην Ελλάδα, είναι «μισθοφόρος»,«τυχοδιώκτης», καταστροφέας του περιβάλλοντος», «εγκληματίας» και άλλα πολλά κοσμητικά με τα οποία προσδιορίζει εμφατικά τη θέση ανθρώπων της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και όχι μόνο. Ενώ αντιθέτως, όσοι συμπλέουν μαζί του είναι αυθεντίες, τίμιοι, ηθικοί και πάνω απ’ όλα αμείβονται αυστηρά με ηλιόσπορους...

Δήμος Σιθωνίας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012

Ο Δήμος Σιθωνίας είναι φορέας του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων (άρθρο 2 παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 22830/05-04-2011 Κ.Υ.Α). 
Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012.
Οι κάτοικοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

1ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργανώνει το 1ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χαλκιδική, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο ATHENA PALACE (μεταξύ Νικήτης- Ν.Μαρμαρά). 
Στους αγώνες συμμετέχουν όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), των Δήμων Χαλκιδικής.

Χρηματοδότηση υδρευτικής γεώτρησης και εγκατάστασης φίλτρανσης στη Μ. Παναγία


-Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: «Αντικατάσταση και λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης καθώς και εγκατάσταση φίλτρανσης νερού στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, Δήμου Αριστοτέλη».
 -Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 1.377.644,73 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013».

Οι Ιχνηλάτες της Παράδοσης στο Σαράι


67 Ακαδημαϊκοί ζητούν καταγγελία του μνημονίου και στάση πληρωμών

Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Ομορφάααντρες μου!

Γιατί ο Σαμαράς γέρνει προς τον Τσεκουράτο;

Σκάνδαλο Πόρτο Καρράς: Νέα προκλητική φωτογραφική διάταξη


Ο Χαλκιδικιώτης υφυπουργός Γεωργίας Γ. Δριβελέγκας με μια αντισυνταγματική διάταξη ανοίγει το δρόμο στην εταιρία του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ (συμφερόντων Κ. Στέγγου) να χτίσει 585 πολυτελέστατες βίλες σε δάσος 17.630 στρεμμάτων. Η διάταξη αυτή είναι το άρθρο 29 ενός νομοσχεδίου που την προηγούμενη Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωσή του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και αφορά τα ακίνητα που διαχειρίζεται το υπουργείο Γεωργίας.

ΜΗΝΥΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το θράσος τους δεν έχει όρια! Μόλις χθες ο περιφερειακός σύμβουλος της κίνησής μας Γιάννης Κούτρας έλαβε κλήση για να απολογηθεί για μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του ο Π. Ψωμιάδης και οι αντιπεριφερειάρχες της παράταξής του για… συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση διότι είχε το θάρρος να δηλώσει στο περιφερειακό συμβούλιο ότι η παράταξη του Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά! Είναι πρόκληση ένα μόλις μήνα μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη που δικαιώνουν την τότε στάση μας, οι φίλοι του Καραμπέρη και του Λαμπάκη να μας ζητάνε και τα ρέστα!

Άντε ρε, να τους χαίρεστε! Και σ΄ανώτερα!

Προσχωρούν στη Ν.Δ., Βορίδης και Γεωργιάδης! 
Εμείς τι να πούμε τώρα... "δεν μας πέφτει λόγος"... Πάντως οι της Ν.Δ. έχουν τις ευχές μας για την "απόκτηση" και του Πλεύρη!
Υ.Γ. Δικαιωματικά πλέον τα μπουμπούκια του φασισμού μπορούν να προτείνουν την μετονομασία της Ν.Δ. σε:
ΝΕΑ ΛαΟ(Σ)ΚΡΑΤΙΑ

Ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας από δύο κουκουλοφόρους που έφεραν καλάσνικοφ και ακινητοποίησαν τη φύλακα για να κλέψουν στη συνέχεια περίπου 65 αντικείμενα από τις προθήκες. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ένα σκίτσο ...χίλιες λέξεις

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τον Πολυγυρινό Πέτρο Τσιολάκη  τα σκίτσα του οποίου "γεμίζουν" τις σελίδες της εφημερίδας "Το Ποντίκι" (έντυπη και ηλεκτρονική) και αναδημοσιεύονται από δεκάδες ιστοσελίδες και ιστολόγια!