Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Η ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Έκλεισε πριν λίγο η ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ με το ερώτημα (;) "Στις εκλογές, όταν κι άμα γίνουν θα ψηφίσω".
Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην εικόνα της ανάρτησης και στο τέλος της δεξιάς στήλης του ιστολογίου μας. Πήραν μέρος 1011 αναγνώστες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!
Τα αποτελέσματα δείχνουν μία σταθερή τάση ανόδου της αριστεράς και μεγάλη πτώση των συγκυβερνητών!
Όσο μας αφορά: Σίγουρα το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όταν γίνουν, δεν μπορεί να είναι αυτό που καταγράφεται σε τούτη τη μέτρηση αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι κι αυτά που βλέπαμε μέχρι τώρα τις βραδιές των εκλογών! Η κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού θεωρείται βέβαιη, όπως βέβαιη θεωρείται και η μεγάλη άνοδος των κομμάτων της αριστεράς.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΕΒΗΤΑ PELLET


Τον  περασμένο  Οκτώβριο  λόγω   της  ανόδου  της  τιμής  του  πετρελαίου  θέρμανσης  αποφάσισα  να  αλλάξω  λέβητα  στην  κατοικία  μου  για  να  εξοικονομήσω  χρήματα. Αποφάσισα  να  εγκαταστήσω  λέβητα   PELLET. Έτσι  ξεκίνησα  να  κάνω  έρευνα  αγοράς.... Επισκέφτηκα  διάφορα  καταστήματα  στην  Θεσσαλονίκη  και  στην  Χαλκιδική. Από  ένα  περιοδικό  του  νομού  μας  είδα  μια  διαφήμιση  ενός  κατασκευαστή  διαφόρων  μηχανημάτων που  κατασκευάζει  και  λέβητες  στα  ΣΗΜΑΝΤΡΑ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Έτσι  τον  επισκέφτηκα.... Παρ'  όλο  που  η  κατασκευή  λέβητα  που  μου  πρότειναν  ήταν  500  ευρώ  ακριβότερη   από  τον  μέσο  όρο  της  αγοράς  αποφάσισα  να  τον  εμπιστευτώ   στηρίζοντας  έτσι  και  την  τοπική  αγορά   του  νομού  μας.

“Eγκρίθηκαν” χωρίς να εγκριθούν Τεχνικές Μελέτες υποέργων του Επενδυτικού Σχεδίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

antigoldgreece
Μοιάζει με γρίφο αλλά δεν είναι γρίφος.
Είναι οι Αποφάσεις Έγκρισης από το ΥΠΕΚΑ των Τεχνικών Μελετών για δυο από τα υποέργα του έργου “Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστασεις Μεταλλείων Κασσάνδρας:

 “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών” – Απόφαση Δ8-Α/Φ.7.49.13/2809/349/10.02.2012 και

Η μέθοδος-φάντασμα flash smelting για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας – VIDEO

antigoldgreece
Eίμαι ειδικευμένος στη μεταλλουργία και δεν έχω πειστεί ότι αυτή η μέθοδος (flash smelting) μπορεί να λειτουργήσει για τους αρσενοπυρίτες της Ολυμπιάδας.

Η δήλωση που ακούγεται στο τέλος του βίντεο έγινε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς από τον κ. Γιάννη Ζαφειράτο, τμηματάρχη του Τμήματος Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών της Γενικής Διευθυνσης Φυσικού Πλούτου του ΥΠΕΚΑ, ενώπιον 400 ανθρώπων.
Στην αμφίβολη καταλληλότητα της μεθόδου flash smelting για τη μεταλλουργική επεξεργασία των αρσενοπυριτών της Ολυμπιάδας έχει αναφερθεί ειδικά το πόρισμα/κριτική του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη ΜΠΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

7o ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ


ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ PSI ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ.... ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΤΕΒΕ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ... ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΞΩ.
 ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ "ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ" ... ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ,  ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γροθιά στο παραπαίον πολιτικό σύστημα

Το περιεχόμενο των επιστολών  παραίτησης του κ. Α.Λαφαζάνη, όντως αποτελεί αφορμή προβληματισμού για τον τρόπο σκέψης των «νέων» πολιτικών που θέλουν να γκρεμίσουν το παλιό και να κτίσουν το καινούργιο πολιτικό σύστημα στη χώρα μας.

Τι υποστηρίζει λοιπόν ο κ. Α. Λαφαζάνης.  
Πρώτη επιστολή, προς τον κ. Παπανδρέου
Θεωρεί πατριωτικό του καθήκον που ταυτίστηκε με την παράταξή του τα τελευταία δυόμιση χρόνια, τιμά την γενναιότητα του Γ.Α.Π., της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για τον ξένο σταυρό που σήκωσαν, αλλά και τον κ. Ε. Βενιζέλου που μπήκε στη φωτιά χωρίς να το οφείλει ( γιατί άραγε αυτή η διαπίστωση; ).
Αναγνωρίζει θετικά στοιχεία που περιέχει η δανειακή σύμβαση για να βγούμε από την κρίση, αλλά δεν είναι σίγουρος γι αυτό. Αντίθετα διαπιστώνει ότι η χρεοκοπία θα είχε για τη χώρα μας χαρακτηριστικά πολεμικής ήττας.

«Χορός της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής»


Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής πραγματοποιεί στον ετήσιο χορό της το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 , στις 10 μ.μ. στο κέντρο  «Μοντάζ» στον Πολύγυρο. Θα τιμηθούν οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011. Σας καλούμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με καλή έντεχνη και λαϊκή μουσική. 
Τιμή πρόσκλησης για την ενίσχυση του σωματείου 3 ευρώ. Τιμή ποτού 6 ευρώ.
Σας περιμένουμε όλους !

Έκθεση ζωγραφικής

Ο  Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου  ανακοινώνει ότι στις 16/02/12 ημέρα Πέμπτη  και ώρα 19.00 θα γίνει η έναρξη  της  ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής . 
Ανοιχτά κάθε μέρα από 19.00-22.00 .Η έκθεση θα διαρκέσει έως 26/02/12 ημέρα Κυριακή . Μόνο την τελευταία μέρα θα είναι ανοιχτά από 11.00-18.00
Είμαστε στο κτήριο της παλιάς Εμπορικής τράπεζας (πεζόδρομο) απέναντι από το Επιμελητήριο.

"Να γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης του Καρατζαφέρη"

Νέα άνοδος για τα κόμματα της Αριστεράς

Κοντά στο 45% κινούνται τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς στη δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στα Επίκαιρα. Το γκάλοπ δείχνει ότι μέσα σε 15 μέρες η ΝΔ έχασε 3 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ 1% και το ΛΑΟΣ 1,5%.
Σε αντίθεση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα των Οικολόγων καταγράφουν και πάλι άνοδο.

Ακόμη το !!! Ρυθμίζουμε και υπάρχουν παιδιά χωρίς γάλα.

Η είδηση ξεκινάει ως εξής: O Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών και ο Οργανισμός Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας ανακοινώνουν ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για χορήγηση Κοινοτικής ενίσχυσης μέσα στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) 657/2008 που αφορά τη χορήγηση Κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος και ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές των σχολικών ιδρυμάτων. Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνονται για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) 966/2009 και που έχουν καταναλωθεί από τους μαθητές στα σχολεία και νηπιαγωγεία κατά την περίοδο από 1η Αυγούστου 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου - Πολυγυρινό γλέντι

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πολυγύρου για την Αποκριά, σας προσκαλεί στο Πολυγυρινό γλέντι που διοργανώνει με τη συνοδεία ζουρνάδων και χάλκινων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στον πεζόδρομο της πόλης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ 3 ΤΟΥ ΠΑΑ


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει την έναρξη έκδοσης των Αποφάσεων ένταξης δημοσίων έργων στον Άξονα 3 του ΠΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 100.000.000€, με βάση τις αιτήσεις χρηματοδότησης δημοσίων έργων, οι οποίες υπεβλήθησαν το Νοέμβριο 2011.
 Η αξιολόγηση των αιτήσεων προωθήθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και έχουν ήδη υπογραφεί, από τον Ειδικό Γραμματέα του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Βαγγέλη Διβάρη, 30 Αποφάσεις ένταξης δημοσίων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 16.700.000€.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ

ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Μπαχαλάκηδες» και Αστυνομία στο ίδιο «παρεάκι»


ΑΝ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΛΑΣ....
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ,
ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ.. ΕΜΕΙΣ...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Ν. Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος συμμετείχε στην Επιτροπή Θρησκευτικού Τουρισμού, ως τακτικό μέλος, που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η παρουσίαση της Ελλάδας ως θρησκευτικού προορισμού στις εκθέσεις της Ρωσίας.

Πρόσληψη ανέργων από το Δήμο Αριστοτέλη για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία


Ο Δήμος Αριστοτέλη θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για την πρόσληψη  εγγεγραμμένων ανέργων για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους ενδιαφερόμενους ανέργους να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα και να επιλέξουν μεταξύ των φορέων εργασίας,  το Δήμο Αριστοτέλη.
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, με τις εξής ειδικότητες:

-Μας τρομάζουν τα νέα μέτρα; -...Μας σκοτώνουν!

Πρωτοσέλιδο: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Λειτουργία των Σχολείων στο Δήμο Πολυγύρου

Μετά από απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία του Πολυγύρου (της πόλης), της Γαλάτιστας (πόλης) και Βάβδου θα λειτουργήσουν από τις 9.00 π.μ. και μετά.
Το σχολείο του Ταξιάρχη θα παραμείνει κλειστό.

Χαλκιδική: Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,1 Ρίχτερ


Ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μετασεισμική ακολουθία μετά τη σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη τα ξημερώματα, μεταξύ των χερσονήσων της Σιθωνίας και του 'Αθω, στη Χαλκιδική.
Όπως είπε ο σεισμολόγος στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης, το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά, τονίζοντας ότι μέχρις στιγμής ακολούθησαν δέκα μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους (μεταξύ 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ).