Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ο Ψωμιάδης έστελνε πελάτες στους τοκογλύφους


Οι μάσκες έπεσαν. Οι «ψίθυροι» που ήθελαν πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο να γνώριζαν για τη δράση του κυκλώματος της Camorra στη Θεσσαλονίκη αλλά να έστελναν και «πελάτες» στους αρχιτοκογλύφους, οι οποίοι -κατά το κατηγορητήριο- γονάτισαν οικονομικά δεκάδες οικογένειες και «έστειλαν» ανθρώπους στον άλλο κόσμο, επιβεβαιώνονται.
Αδιάψευστος μάρτυρας το υλικό της δικογραφίας και οι απόρρητες συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της Ε.Υ.Π. και αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr.

H Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής για τη δήλωση Μπουτάρη


Με έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς, διαβάσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη σε τοπική εφημερίδα για τις απόψεις του για την πατρίδα μας την Χαλκιδική.  Λέμε θα μπορούσε να πει κανείς με έκπληξη, αν δεν είχε ήδη έρθει σε επαφή με το απαράμιλλο κάλλος και τους τρόπους του «κυρίου» δημάρχου Θεσσαλονίκης παλαιότερα.
Στο κωλοχώρι μας λέμε κύριε Μπουτάρη:  «η κότα σαν πίνει νερό, κοιτάζει και το Θεό».  Εσείς μάλλον θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο, και όταν σκέφτεστε για το πώς θα κάνετε την Θεσσαλονίκη σας να αναπτυχθεί, καλά θα κάνετε να κοιτάζετε και το «επίνειό σας».  Σύμφωνα με την μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Χαλκιδική αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό εντός Ελλάδος για τους Έλληνες τουρίστες μετά την Αττική και τις Κυκλάδες.  Για να μην αναφερθούμε στο πασίγνωστο Θεσσαλονικιώτικο απόφθεγμα: « Σαν την Χαλκιδική δεν έχει». 

ΚΚΕ: «Στα τσακίδια η Τρόικα»!

"Η απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη στους τροϊκανούς είναι μία: στα τσακίδια και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα κόμματα που συνδιαλέγεστε και τον ΣΕΒ που υπηρετείτε. Το νέο σφαγείο που μας στήνετε όλοι μαζί, δεν θα τo δεχτούμε είτε υπογράψουν είτε όχι οι αρχηγοί των κομμάτων της πλουτοκρατίας και η ΓΣΕΕ, που τα συναποφασίζετε."

«ΠΕΙΝΑΜΕ, ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ…»

Εικόνες απο το "οικολογικό" μας 
παρόν και μέλλον
;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

…Φωνάζουν κάτοικοι της Θράκης!!!
Σε αυτές τις 6 μόλις λέξεις αποτυπώνεται η οργή, η αγανάκτηση και η απόγνωση των κατοίκων των Σαπών του δήμου Μαρωνείας, τους οποίους η ανεργία και η ανέχεια τους απειλεί ευθέως με φυσική  εξόντωση.
Τη στιγμή που κάποιοι μεγαλόσχημοι άρχοντες της ακριτικής μας περιφέρειας, μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης, εξακολουθούν να παίζουν… με τις πολύ εύηχες ακουστικά λέξεις, «πράσινη ανάπτυξη» και «υγιείς επενδύσεις», κάτοικοι του Σαπών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, για να τους ζητήσουν να καταλάβουν το αυτονόητο. Πως η επιβίωση τους περνάει μέσα από την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, και όχι διαιώνισης ευχών ή αφορισμών.

"Κοινωνική Συνοχή σε περίοδο κρίσης"


"Θα ψηφίσω "μικρό" κόμμα"!!!

Οι συζητήσεις "δίνουν και παίρνουν" για τα τελευταία γκάλοπ όπου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στην τέταρτη ή πέμπτη θέση και ποσοστό λίγο παραπάνω από το 11%!
Ο "αμετανόητος" ΠΑΣΟΚΟΣ σε παρέα της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, παρόλα τα "χτυπήματα" από τα μνημόνια της συγκυβέρνησης αλλά και από τους συνομιλητές του, δηλώνει: "Οκ, αυτή τη φορά θα ψηφίσω κι εγώ μικρό κόμμα"!
-Τους "έστειλε" τους συνομιλητές του!!! Το τσίπουρο της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ δεν τους επέτρεψε να καταλάβουν αμέσως τι εννοούσε ο "ποιητής" ! Το "μικρό" κόμμα δεν ήταν άλλο από το ΠΑΣΟΚ

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Σε νέα δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, εφόσον ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν ήταν αιτιολογημένη επαρκώς.
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία ο τέως περιφερειάρχης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Ο Π. Ψωμιάδης μετά την επίμαχη καταδίκη του τέθηκε σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!


Συμβαίνει σε μια βουλή μιας ακροδεξιάς συμμαχίας πασοκ-λάος-νδ, από νενέκους υπηρέτες ξένων συμφερόντων…
Θ. Αγγελόπουλος: Η οπτική του δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας, αλλά η οπτική ενός ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς!!!
(Η άποψη για τον Θ. Αγγελόπουλο του ΛΑΟΣ δια του βουλευτού του Η. Παλατίδη)
«Κύριε Υπουργέ, κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990. Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: «η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα», «το...

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής για τις δηλώσεις Μπουτάρη


Ως Χαλκιδιώτες καλούμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει δημόσια,  τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό εις βάρος του τόπου μας. Επίσης, να του επισημάνουμε πως οι έξι συν την Θεσσαλονίκη νομοί που αποτελούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν συγχωνεύτηκαν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όπως υπονόησε. Προφανώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το διοικητικό κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας και το μεγάλο αστικό  κέντρο της Βορείου Ελλάδας.

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής για τις δηλώσεις Μπουτάρη


Την εποχή που οι χειμαζόμενες, από την πολύμορφη κρίση, κοινωνικές μάζες στην Ελλάδα, αναζητούν τρόπους να στηρίξουν την πατρίδα που τους γέννησε και τους εξέθρεψε, διάλεξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, για να εκφράσει τα «εγκάρδια» συναισθήματα του για τον πιο όμορφο ελληνικό τόπο, τη Χαλκιδική, καρφιτσώνοντας της τον χαρακτηρισμό «κωλοχώρι», προς τέρψη, αποκλειστικά και μόνο, της δήθεν φιλοπροοδευτικής ελευθεροστομίας του.

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, χαιρετίζει το μεγάλο κίνημα των πολιτών και στο νομό μας, που εναντιώνονται στο εκβιαστικό και παράνομο χαράτσι ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες πολιτών κάθε δήμου που δίνουν την μάχη υπεράσπισης της κοινωνίας από την εξαθλίωση και την φτώχεια που εντείνεται με αυτό το βάρβαρο και απάνθρωπο μέτρο.

Τα μέτρα που απαιτεί η τρόϊκα


Στο νέο ‘πακέτο’ μέτρων για την αποφυγή της χρεοκοπίας, από την τρόικα ζητούνται :
- ‘Μαχαίρι’ στον 13ο και 14ο μισθό, ‘πάγωμα’ μισθών και επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων
- Επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας
- Απολύσεις στο Δημόσιο (προτείνονται ακόμα και οι τομείς της Υγείας και της Άμυνας)
- Υποχρεωτική χρήση της Κάρτας Εργασίας
- Πώληση ή ένταξη της Αγροτικής Τράπεζας σε νέο σχήμα
- Ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών
- Απολύσεις στις τράπεζες

«Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ... ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΙΑ»


Συνεχίζεται το Θεατρικό Ημερολόγιο στο Δήμο Σιθωνίας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Ιανουάριο.
Το Σάββατο 28 Ιανουάριου 2012, στο Μεταγγίτσι και στη Νικήτη, η ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει μια δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για παιδιά κάθε ηλικίας: «Ο κυνηγός και… τα πετειναράκια».
Πρόκειται για μια παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, όπου πρωταγωνιστές είναι τα ζώα.

Ο Περ/κός Σύμβουλος Απόστολος Πάνας για τις δηλώσεις Μπουτάρη


O Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος
Προς απάντηση  των δηλώσεων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη  για την Χαλκιδική: 
Αποτελεί  άξιο απορίας πως μπορεί κάποιος με τόσο σημαντικό θεσμικό ρόλο,  να προβεί σε τόσο  άστοχους χαρακτηρισμούς για  ένα τόπο, ο οποίος συμβάλλει αδιάλειπτα σε ότι συνθέτει τη βαριά  «βιομηχανία» αυτής της χώρας, αγροτικά προϊόντα και τουρισμό.
Σε μια δύσκολη  εποχή, η Χαλκιδική συνεχίζει να  αποτελεί  εγγύηση για την Βόρεια Ελλάδα και επέκταση  για όλη την χώρα χάρη στην συνεχή προσπάθεια των κατοίκων  της για ανάπτυξη και ευημερία.