Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τρίτη 24/01, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αιθ. Αβραάμ Μπεναρόγια, 6.30 μ.μ.
 ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,  ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 ·Στάση πληρωμών - διαγραφή του χρέους
·Έξοδος από ευρώ - ρήξη με ΕΕ
·Εθνικοποιήσεις - αναδιανομή εισοδήματος
·Παραγωγική ανασυγκρότηση σε σοσιαλιστική κατεύθυνση
 Με ποια Αριστερά και ποιο κίνημα μπορούμε να τα πετύχουμε;
 Ομιλητές:

Στον επόμενο τόνο η ανεργία θα είναι….

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Γιατί όχι άλλες μειώσεις; "Παίρνει" ακόμα!

"Αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας στο ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της Τρόικας." (από την ειδησεογραφία  της ημέρας)
-Ομορφάντρα μου, αντιμνημονιακός το παίζεις τώρα;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ


Οι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη δεκάδων «υπεράνω πάσης υποψίας» παραγόντων της πόλης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με κύρια απασχόληση τους εκβιασμούς, την τοκογλυφία και την προστασία νυχτερινών κέντρων αναδεικνύει την ηθική και πολιτική δυσοσμία του μαύρου μπλοκ που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εγκληματεί «νόμιμα» σε βάρος όλου του εργαζόμενου λαού, τα πρωτοπαλίκαρά τους συμπληρώνουν το παζλ με την παράνομη εγκληματικότητα.

Τα σύκα τους και τα καρύδια μας

Του Θανάση Καρτερού
Θα δούμε τι θα γίνει με το PSI και τον κύριο Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος χώθηκε στη ζωή μας και πλούτισε τον κύκλο των γνωριμιών μας. Μετά από την τρόικα, τους επιτελείς του ΔΝΤ, πλήθος από τραπεζίτες, τόσους και τόσους Γερμανούς κομισάριους, είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε κι αυτόν. Και να καταλάβουμε τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας άνθρωποι που ούτε ακουστά τους είχαμε πριν και ξαφνικά αντιληφθήκαμε ότι καθορίζουν τον μισθό, το μεροκάματο, το αν θα έχουμε δουλειά ή όχι, το σήμερα και το αύριο εν γένει - δικό μας και των παιδιών μας.

ΟΛΗ Η ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!


ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!
TO ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Με μια μόνη φράση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα περιλαμβάνει το άρθρο 7 του επείγοντος πολυνομοσχεδίου της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, άρθρο το οποίο, μεταξύ άλλων, τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη στις 7 μ.μ. στη Βουλή.
Και αυτή η φράση είναι: ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ.

Νικήτη: Συνελήφθησαν την ώρα που έσκαβαν για το θησαυρό

Στην τσιμπίδα της Αστυνομίας πιάστηκαν τέσσερις Έλληνες 42 έως 56 ετών και ένας αλλοδαπός 36 ετών, για παράνομες ανασκαφές σε χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προς ανεύρεση θησαυρού στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Τα άτομα είχαν προλάβει να ανοίξουν παράνομα τρύπα μήκους 16 μέτρων και βάθους 10 μέτρων χρησιμοποιώντας σκαπτικά μηχανήματα και ραβδοσκοπικό ανιχνευτή μετάλλων.

Απεβίωσε ο π. υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

“Αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής Πολυγύρου στην είσπραξη των Δημοτικών φόρων”.


Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαν οι συνδημότες μας τα αυξημένα Δημοτικά τέλη και φόρους στους νέους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ιδιαίτερα στο Δημοτικό φόρο για τους “ηλεκτροδοτούμενους χώρους” είδαν αυξήσεις που δεν περίμεναν.
  Και αυτό γιατί ο Δήμος μας, αυθαιρετώντας και πρωτοτυπώντας ως ο μόνος Δήμος στη Χαλκιδική (ίσως και στην Ελλάδα), επιβάλλει το συγκεκριμένο Δημοτικό φόρο, εκτός από την κύρια κατοικία και σε χώρους σταυλισμού (ποιμνιοστάσια), αλλά και στις μικρές αποθήκες, πλυσταριά, κοτέτσια, υπόγεια, στους εκτός κύριας κατοικίας δηλαδή βοηθητικούς χώρους, που έχουν όλοι σχεδόν οι συνδημότες μας στα χωριά.

Έλα μάστορα, κάνε τη δουλίτσα σου...!

Τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητεί με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής.

KKE για τη χθεσινή σύσκεψη των ...συγκυβερνητών


Η συμφωνία τους στη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι δεδομένη, δεν έχει σχέση με το PSI, αλλά αφορά αποκλειστικά την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν έχει ελπίδα αν δεν οργανωθεί έγκαιρα σε κάθε τόπο δουλειάς και αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της κόντρα στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της, για τη δική της εργατική  - λαϊκή εξουσία.
 ΑΘΗΝΑ 20/1/2012                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ


Αγρότες, αγρότισσες,
        Με τη νέα χρονιά που ξεκίνησε  εντάθηκε, η  βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης, με νέα  πιο άγρια μέτρα ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά.  Όμως το 2012 μπορεί  και πρέπει να γίνει η χρονιά της εργατοαγροτικής λαϊκής επίθεσης. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
       Το αγροτικό εισόδημα θα μειωθεί  δραστικά ακόμα μια χρονιά. Το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής στην ύπαιθρο είναι αβάσταχτο. Η ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η τιμή του αγροτικού  ρεύματος αυξάνει κατά 11%, συνοδευόμενο  με το χαράτσι ακινήτων. Τα ίδια  στο νερό, στα διόδια, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στο ΦΠΑ.

Κατάληψη στο ζαχαροπλαστείο ΧΑΤΖΗΣ

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα προχώρησαν και σε κατάληψη του μαγαζιού στην Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ότι η εταιρία, έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο, Ι.Κ.Α. και εργαζόμενους, δρομολογεί

Έρχονται...

...κάποιοι καταδότες (ρουφιάνοι) και απειλούν (!!!) να κατονομάσουν διαχειριστές  blogs της Χαλκιδικής!
-Δεν ξέρουν όμως ότι οι διαχειριστές αυτών των ιστολογίων είναι γνωστοί ; Είναι νέο αυτό που θα μας πουν; 
-Ωρέ "παλικάρια", τα ξέρετε και δεν τα λέτε!
-Άντε, λοιπόν βγάλτε τα ονόματα στον αέρα! Μη δείχνετε μόνο με το δάχτυλο!!!  

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ!!!


O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ
Κύριε Παπουτσή, Σε μια περιοχή που κοσμείται από το Δάσος του Χολομώντα και κινδυνεύει από πυρκαγιά ανά πάσα στιγμή, σε μια περιοχή που εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα (σε επιφάνεια ευθύνης) Δασαρχεία της Ελλάδας,

2 χρόνια "σαματάς στην Ορμύλια"...

Σήμερα (20/1/2012) το blog της Ορμύλιας κλείνει 2 χρόνια παρουσίας στη blogόσφαιρα!
Ευχόμαστε καλή συνέχεια και όπως μέχρι τώρα, πάντα όμορφη και σοβαρή παρουσία στο διαδίκτυο!
-Με την ευκαιρία των "γενεθλίων" ο "Σαματάς στην Ορμύλια" προσφέρει δώρα στους αναγνώστες του. Δείτε ΕΔΩ.

Αδελφοποίηση Πολιτιστικών συλλόγων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Νέας Καλλικράτειας της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας του νομού Χαλκιδικής,  ενστερνιζόμενο την ιδέα της αδελφοποίησης μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Καλλικράτειας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Επιβατών, καθώς κατά τις άτυπες μεταξύ των δύο Συλλόγων συναντήσεις και συζητήσεις είχε από καιρό ωριμάσει, χάρη στους κάτωθι λόγους:
Α) Στην κοινή θρησκευτική παράδοση: Προστάτης, Καθοδηγητής και Πολιούχος     των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων είναι η Οσία Παρασκευή η Επιβατηνή