Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Μην κάνετε θόρυβο και τους ξυπνήσετε...

Στολίστηκε η .....ΚΑΜΗΛΑ στη Γαλάτιστα

Από το απόγεμα η Γαλάτιστα «χορεύει» στο ρυθμό της «ΚΑΜΗΛΑΣ». Μιας «ΚΑΜΗΛΑΣ» που πάνω από εκατό χρόνια την έχουν «χορέψει» γενιές και γενιές.
Το απόγεμα σήμερα με τα νταούλια και τους ζουρνάδες να ξεσηκώνουν στον κόσμο υπενθυμίζοντας τους το αυριανό έθιμο, πάρθηκαν τα κουδούνια από τους κτηνοτρόφους για να τα κρεμάσουν στην «ΚΑΜΗΛΑ». 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ....!

Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι,
φουντώνει η ελπίδα...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
… Ώριμες σκέψεις πάνω σε μία συνέντευξη μνημείο.., που θα αφήσει εποχή σε ιστοσελίδα του Κιλκίς...
Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του 12ου έτους της νέας χιλιετίας. Ενός χρόνου που η ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά από πέρσι, αλλά και η εν γένει περιέργεια, ή προσμονή, όπως νομίζετε πείτε το, για το τι μέλλει γενέσθαι αποτελούν για τον περισσότερο κόσμο αυτού του τόπου, ετούτης της χώρας, κινητήριες ή αποθαρρυντικές δυνάμεις αντίστοιχα και ανάλογα με τη ψυχοσύνθεση και την πνευματική ισορροπία του καθενός από εμάς. 
Κατά τη γνώμη μας όμως υπάρχει ελπίδα…!!! Και μάλιστα με πολύ σοβαρές προδιαγραφές οικονομικής ανάκαμψης, όχι μόνο για τη  Β/Α Χαλκιδική, αλλά για ολόκληρη τη χώρα!!! Αρκεί αυτός ο υπέροχος νους που εντοπίσαμε να δεχθεί να αλλάξει… επάγγελμα και να θέσει τον εαυτό και τις οικονομικές εμπειρίες και γνώσεις του, αρχικά στην υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και μετέπειτα γιατί όχι, σε ολόκληρη την Ελλάδα!!! 

Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων από Παρασκευή 6 ως και Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Μεθαύριο Παρασκευή  06.01.2012 (Θεοφάνεια) αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της :
• τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,
•τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 Μποφόρ
Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα)
από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού.

Πτώχευσαν τη χώρα και κουβεντιάζουν για την επόμενη μέρα τους

Μέχρι τώρα ο πολίτης δεν έφταιγε. Από εδώ και πέρα όμως είναι συνυπεύθυνος.

Μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες μπορούν να θεωρηθούν καλόπιστοι και να δικαιολογηθούν. Η προπαγάνδα του καθεστώτος τους είχε ενδεχομένως πείσει, ότι έχουμε μια καλή και στέρεη δημοκρατία, με γερούς και υγιείς δημοκρατικούς θεσμούς (ΠτΔ, Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη κ.λ.π.). Η καταναλωτική ευδαιμονία, ενδεχομένως και πάλι, έκανε πολλούς να κλείνουν τα μάτια σε κάποια φαινόμενα που δεν τους άρεσαν, αλλά και τα αυτιά, σε φωνές που τους ξεβόλευαν από την μακαριότητα του μεταπολιτευτικού μοντέλου.

Η κυρά-Μαλάμω είπε...

«..χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε με ρεαλισμό, γιατί οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι η αποκλειστική αιτία της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, αλλά είναι μία από τις αιτίες. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε με ρεαλισμό, οι εργοδότες οι εργαζόμενοι, η Κυβέρνηση, ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση για όλες τις κοινωνικές ομάδες. (M. Δαμανάκη) 
-Το πήραμε το μήνυμα κυρά Μαλάμω: Μείωση των αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα!

Aύξηση 9,2% στα οικιακά τιμολόγια ανακοίνωσε η ΔΕΗ


Από 9% έως 12,1% κλιμακώνονται οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου (η μεσοσταθμική αύξηση είναι 9,2%). Στο νυχτερινό ρεύμα αντίστοιχα οι αυξήσεις κυμαίνονται από 9% έως 11,6%, ενώ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων «παγώνουν» για το 2012. Στις εμπορικές-βιομηχανικές χρήσεις οι ανατιμήσεις κυμαίνονται από 6,9% έως 9,4%, στο αγροτικό ρεύμα φτάνουν στο 8,9%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση (14,9 %) έγινε στο τιμολόγιο φωτισμού οδών και πλατειών.

ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

Το Σάββατο, 7-1-2012, στο Εθνικό Στάδιο Πολυγύρου στις 15.00 μ.μ  η Ελπίδα Πολυγύρου υποδέχεται την ομάδα της Ορμύλιας για το πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας Χαλκιδικής.

Ο τροϊκανός εργατοπατέρας...

...είναι το ίδιο ένοχος με τους πολιτικούς εγκληματίες που καταδίκασαν το λαό μας στη φτώχεια και την ανέχεια!
Ένοχοι κι όσοι δεν έχουν καταθέσει μομφή (ακούει, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ;) στον εργατοπατέρα υπηρέτη των τροϊκανών νενέκων! (SIBILLA)

Το έθιμο των Φωταρών στο Παλαιόκαστρο


Από τον Αθλητικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου, ανακοινώνεται πως η αναβίωση του εθίμου των Φωταρών, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες πλην της βροχής.
Από ότι δείχνουν μέχρι στιγμής όλα τα μετεωρολογικά δελτία την ημέρα εκείνη προβλέπεται βροχή για την περιοχή μας. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση η αναβίωση του εθίμου  θα ματαιωθεί.
 Από το Δ.Σ.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου (9-1-2012)


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, στο Δημαρχείο Πολυγύρου ως εξής:
Στις 6.00 μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πολυγύρου για το έτος 2012
2) Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Πολυγύρου για το έτος 2012
Στις 7.00 μ.μ. με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Κρατείται στην Ασφάλεια Πολυγύρου ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Γούμενος κρατείται στην  Ασφάλεια Πολυγύρου για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η οφειλή αφορά την ανώνυμη εταιρία "Παρατηρητής", της οποίας ο  Γ. Γούμενος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος. Η εταιρία έχει έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται στον τομέα των Εκδόσεων.
Η σύλληψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε χθες το βράδυ στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ύψος της οφειλής, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανέρχεται σε 1.045.670, 66 ευρώ. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: Απολύσεις ή εργασία εκ περιτροπής

Σενάρια ομαδικών απολύσεων, εκ περιτροπής εργασίας αλλά κι εποχικής απασχόλησης, προκειμένου να περιορίσει το εργασιακό κόστος στο 30% - 32%, από περίπου 42% που βρίσκεται τώρα, επεξεργάζεται η διοίκηση του «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική, για να αντεπεξέλθει της κρίσης.
Το «πακέτο» προτάσεων, που διακρίνονται για κλιμακωτή διαβάθμιση σκληρότητας, τέθηκε υπόψη εκπροσώπων των εργαζομένων το βράδυ της Τρίτης στη συνάντηση με τη διοίκηση, στο πλαίσιο διαβούλευσης για τη διευθέτηση εργασιακών εκκρεμοτήτων.

Ομορφάντρα μου...!!!

...μόνο εσύ μπορούσες να σκεφτείς κάτι τέτοιο!!!