Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Η μικρά έντιμος και “καθαρή” Ελλάδα της Μελούνας και οι junkyard Νέες Χώρες

Έναν αιώνα μετά τους βαλκανικούς πολέμους που δημιούργησαν την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, γενιώνται σε κάποιους από τους κατοίκους των “νέων χωρών” σκέψεις μήπως τελικά δεν πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ως απόλυτα ισότιμους με τους συμπατριώτες τους της ευγενούς “παλιάς Ελλάδας”, της προ των βαλκανικών πολέμων Ελλάδας, της Ελλάδας της Μελούνας. Αιτία δεν είναι ο ΠΑΟΚ, ούτε η ρητορική και τα επιχειρήματα του Ψωμιάδη, ούτε η γλωσσικές διαφορές (σε λέω – σου λέω, περνούσαμε – περνάγαμε, σουβλάκι – καλαμάκι κ.λπ.).

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου...

Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. 
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.

«Τσίρκο» ο Παπαδήμος


Σούργελο έχει γίνει η κυβέρνηση Παπαδήμου! Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να την παίρνει στα σοβαρά και να τη σέβεται, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό δεν νοιάζει καθόλου τους κύκλους που επέβαλαν ως πρωθυπουργό τον τραπεζίτη της ΕΚΤ. Τους νοιάζει όμως ότι ο Παπαδήμος δεν έφερε τα λεφτά των δανείων από τη Μέρκελ, ούτε κατάφερε να πείσει τους ιδιώτες τραπεζίτες να χάσουν τα μισά λεφτά που έχουν επενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Τους νοιάζει επίσης το γεγονός ότι λόγω αυτής της αρχικής αποτυχίας του, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου γράφουν πλέον δημοσίως στα παλιά τους τα παπούτσια τον πρωθυπουργό.

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Σημάντρων Σάββατο 31/12/2011.


Ελάτε να διασκεδάσουμε με κλόουν, ζογκλέρ,ξωτικά και τον Αι-Βασίλη να μοιράζει Δώρα σε όλα τα παιδιά! Σε ένα πανυγηρικό παιδικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία Σημάντρων, ένα 2ωρο πρόγραμμα με τους Γνωστούς Αινιματέρ από το λαλα land!
 Τα μεγάλα παιδιά θα διασκεδάζουν στην πλατεία με αναμμένες ψησταριές και άφθονο κρασί, και όλα αυτά σε συνδυασμό με γλυκιές λιχουδιές!
 Ώρα Έναρξης 11:00 π.μ.
 Την Γιορτή Διοργανώνει  αποκλειστικά και μόνο ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Σημάντρων!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-ΕΥΡΩ ΕΠΟΧΗ

Του Στέργιου Πιτσιόρλα
Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, αποτελούν σημείο καμπής στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.
Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας που επέβαλλε το δίδυμο Μέρκελ- Σαρκοζί ενταφιάζει την ενοποίηση,αυτού που μέχρι σήμερα σηματοδοτούσε ο όρος «Ευρώπη» και στη θέση του, επιχειρεί να θέσει τις βάσεις για κάτι εντελώς διαφορετικό. Για κάτι που λίγο υπερβολικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως μίαΔυτικού τύπου, Κίνα.

Μέτωπο εφραιμιστών

Του Θανάση Καρτερού
Πόνος κι αυτός για τον Εφραίμ. Πλήγμα για την ορθοδοξία η προφυλάκισή του κατά τον Άνθιμο. Σχεδόν πολιτικός κρατούμενος κατά τον Καρατζαφέρη. Άξιος, άξιος κατά τους καλόγερους και τους θρησκόληπτους που τον επευφημούν όπου εμφανίζεται, κραδαίνοντας πλακάτ ότι οι άθεοι φυλακίζουν τους χριστιανούς. Μέχρι και ο γνωστός δημοκράτης Πούτιν, επί της εξουσία του οποίου λάμπει ως γνωστό η δικαιοσύνη στη Ρωσία, εξανέστη για την προφυλάκισή του και είδε πίσω από αυτή πολιτικά κίνητρα.

Κοινωνική πολιτική όχι «φιλανθρωπία»


του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη*
Το «εμπόριο ελπίδων» γνωρίζει μεγάλη άνθηση τις «άγιες μέρες». Μάλιστα στις από άμβωνος ικεσίες έχουν προστεθεί οι φαρισαϊκές παραινέσεις του «όλοι μαζί» όσων κανοναρχούν το χορό του «καπιταλισμού της συμπόνιας». Ενώ δοξολογούν  την κατεδάφιση του «σπάταλου» Κοινωνικού Κράτους, παραδίδουν μαθήματα φιλανθρωπίας και εθελοντισμού!
Εξέχοντες εκπρόσωποι και «παπαγαλάκια» του κλεπτοκρατικού– «τρικομματικού» αισίως – συστήματος εξουσίας, που μαράζωσε τον τόπο, αλλά και κάποιες ζάπλουτες «Αντουανέτες» προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους στην κολυμπήθρα μιας με το αζημίωτο φιλανθρωπίας-νεκρανασταίνοντας εποχές Κάρολου Ντίκενς.

Ελλάδα 2012... Θεούσες μου!


Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας

Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθους έπαινος!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Διαβάζοντας πριν λίγες μέρες για την καταδίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας κ. Σιράκ (για παραπτώματα του πριν πολλά χρόνια όταν ήταν ακόμα δήμαρχος στο Παρίσι) αισθάνθηκα θλίψη και μεγάλη ντροπή για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας!
Στην Ελλάδα που γέννησε τις έννοιες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και επί των ημερών μας βιώνουμε τον εξευτελισμό τους αφού επιτρέψαμε και επιτρέπουμε ακόμα σε χοντρόπετσους φαφλατάδες και σε ξεπουλημένα τομάρια τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας!