Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νέα χρονιά με νέους αγώνες!


Με δυνατή Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με μαζικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής! 
Ελάχιστες μέρες πριν τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου, η καθημερινότητα στη χώρα μας έχει γίνει εφιαλτική για την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, κυβέρνηση σωτηρίας της αστικής τάξης και των τραπεζών, του ΔΝΤ και της ΕΕ, κυβέρνηση στην οποία  για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση συμμετέχουν ανοιχτά δηλωμένοι φασίστες,

Ενα ολόκληρο χωριό ζει από τα έλατα

Το 65% των χριστουγεννιάτικων δένδρων στην Ελλάδα προέρχεται από τις καλλιέργειες των κατοίκων του Ταξιάρχη Χαλκιδικής
Για όλους τα Χριστούγεννα είναι γιορτή. Για τους κατοίκους του Ταξιάρχη Χαλκιδικής τα Χριστούγεννα είναι ζωή. Η ζωή τους. Στην ιστορία μιας ελληνικής χριστουγεννιάτικης μυθοπλασίας, όπου μπερδεύονται γλυκά ο Αη Βασίλης, τα κάλαντα, οι παραδοσιακές νοστιμιές, τα παιχνίδια και τα δώρα, οι κάτοικοι του Χολομώντα θα μπορούσαν να γίνουν σκανδαλιάρικα ξωτικά που κλέβουν το πνεύμα των Χριστουγέννων από τον κόσμο.

Απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίόυ Εφετών Αθηνών ο ηγούμενος της μονής Βατοπέδιου Εφραίμ, ο οποίος είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της ανταλλαγής των ακινήτων, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της μονής. 
Το δικαστικό συμβούλιο με την απόφασή του έλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανάμεσα στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη.

Η ΝΙΚΗ ευχαριστεί...

Το Δ.Σ. της ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον συμπολίτη μας Γιώργο Γκλάβα, παιδί της διασποράς, που αν και χρόνια μακριά δε μας ξέχασε και μας πρόσφερε σημαντική οικονομική βοήθεια δίνοντάς μας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.
Ευχόμαστε η χειρονομία του αυτή να βρει κι άλλους μιμητές.
Γιώργο, σ' ευχαριστούμε και σε περιμένουμε το καλοκαίρι. Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.
Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος 
Ζούνης Δημήτριος

Απάντηση της ΠΟΣΠΥΔ στο δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για το διαγωνισμό της Πυροσβεστικής


Είναι ωφέλιμο, θεωρούμε, αξιότιμε κ. Διονυσόπουλε όταν γράφετε κάτι να το διασταυρώνετε και να παίρνετε όλες τις απόψεις για κάποιο θέμα.
Έκπληκτοι διαβάσαμε στην τωρινή έκδοση του περιοδικού σας άρθρο που αφορά πρόσφατο διαγωνισμό του Π.Σ. και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
* Αναφέρατε ότι υπάρχουν 27.000 αιτήσεις και γίνανε 320 ενστάσεις και βρέθηκαν 20 περιπτώσεις πλαστών. Αυτό σημαίνει ότι ενστάσεις υπέβαλλε ποσοστό περίπου 1% των αιτούντων και οι περιπτώσεις των πλαστών αφορούν δηλ. περίπου το 0,001% των αιτήσεων. Και ερωτούμε, υπάρχει κανένας διαγωνισμός οπουδήποτε που δεν έχει ενστάσεις ή πλαστά;

Δεξίωση του Διγενή Λακκώματος στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές

ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-11 ΣΤΟΥΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΌ ΤΙΜ  ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ.

Παραμονή Χριστουγέννων - Αρναία: Μέλωμα του Χριστού

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας σας προσκαλεί στην καθιερωμένη αναβίωση του εθίμου του μελώματος του Χριστού με το γιγαντιαίο Χριστόψωμο που μοιράζετε στους παρευρισκομένους. 
Όλοι το Σάββατο 24-12-2011 στις 7 το βράδυ Παραμονή των Χριστουγέννων στην κεντρική Πλατεία Αρναίας. Μαζί μας η μικτή χορωδία και η φιλαρμονική του Δήμου.
Κέρασμα: μέλι-καρίδια και κρασί
Στη συνέχεια βίντεο Χριστουγέννων 2010

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με την με αριθ. πρωτ. 7664/21-12-011 απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη εγκρίθηκε συνολικά για τον Δήμο Πολυγύρου σ’ εκτέλεση σχετικής πρότασής του, το συνολικό ποσό των 294.737,52€ (διακοσίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων τριάντα επτά ευρώ και πενήντα δύο) για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Δήμου Πολυγύρου από τον Άξονα Προτεραιότητας 07 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης». 

Ποιος, ποιον και πώς;


Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον πως βρισκόμαστεστη δίνη μιας  καπιταλιστικής κρίσης με βάθος, ποιότητα και διάρκεια που υπερβαίνουν τα όρια ενός συνηθισμένου καθοδικού κύκλου.
Κι οι πιο ανυποψίαστοι συνειδητοποιούν-συχνά με τρόμο-κάτι ακόμη: Η κοινωνική σύγκρουση,  στο φόντο αυτής της κρίσης και των προσπαθειών εξόδου από αυτήν, θα είναι αντίστοιχης ποιότητας και βάθους και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, θα είναι εξαιρετικά βίαιη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ώρα να φεύγει η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου


Ένα μήνα μετά τη συγκρότησή της η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»έχει αποδείξει ότι ο μόνος λόγος ύπαρξής της είναι το πέρασμα νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ όχι μόνο δεν πρέπει να παρατείνει το βίο της, αλλά όσο πιο γρήγορα πέσει τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η πανελλήνια αξιολόγηση των συλλόγων του στίβου της αγωνιστικής περιόδου 2011 απ’τον κεντρικό Σ.Ε.Γ.Α.Σ


Τρεις Σύλλογοι της Χαλκιδικής στην τελική αξιολόγηση
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία για την αξιολόγηση των Συλλόγων της φετινής αγωνιστικής περιόδου κατά την οποία αξιολογήθηκαν-βαθμολογήθηκαν 299 Σύλλογοι που καλλιεργούν και έχουν αγωνιστική δραστηριότητα στον στίβο. 
Στην πρώτη θέση της φετινής αξιολόγησης βρίσκεται ο Πανελλήνιος ΓΣ που συγκέντρωσε 14.320 βαθμούς από την συμμετοχή στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων καθώς και το αντίστοιχο δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.