Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΓΙΑ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Δεν υπάρχει Βηθλεέμ...

Από το σημερινό "ΠΟΝΤΙΚΙ"

"Γίνιτι του γρούν αρνί";

Δείτε το θέμα ΕΔΩ

Το πόθεν έσχες και η κυρία Φανή

Του Θανάση Καρτερού
Με το φάντασμα της κατηγορίας για λαϊκισμό να πλανάται πάνω από το κεφάλι σου, δεν μπορείς εντούτοις και να μη σκεφτείς βλέποντας τα πόθεν έσχες πολλών, πάρα πολλών βουλευτών: Δηλαδή αυτοί τώρα είναι σε θέση να καταλάβουν τι σημαίνουν τα δέκα ευρώ για τον συνταξιούχο, ή τα πενήντα για τον εργαζόμενο; Έχουν κάποια σχέση τα επισήμως δηλωθέντα εισοδήματά τους του 2009 με τα πέντε, έξι, εφτά, ή οχτώ κατοστάρικα που καταφέρνουν να αποσπάσουν ως εισόδημα εκατομμύρια συμπολιτών και ψηφοφόρων τους; Τα οποία μάλιστα τα τρώει, ακόμα κι αυτά, ο δράκος του αφορολόγητου που συγκεκριμένοι βουλευτές σήκωσαν το χεράκι τους για να κατέβει στα 5.000 ευρώ;

Παιδεία; Ποια Παιδεία...

Στο απ' αυτό της η Παιδεία...

Έγκριση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους στον Δήμο Αριστοτέλη.


Εγκρίθηκαν 15 Προγράμματα Άθλησης για Όλους
στον Δήμο Αριστοτέλη
Ανακοινώθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. Στο Δήμο Αριστοτέλη εγκρίθηκαν συνολικά 15 Προγράμματα Άθλησης για Όλους Μεγάλης Διάρκειας, εκ των οποίων 12 απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό και 3 αφορούν σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Παράλληλα, εγκρίθηκε και μία Εκδήλωση, αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία. 
Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόκειται να υλοποιήσει το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, ως δικαιούχος φορέας.

"Αδύνατο να φυλακίσω σε μια φωτο αυτό που έβλεπε το μάτι..."


Νωρίς το απόγευμα χθες  (Τετάρτη 21 Δεκέμβρη) , λίγες ώρες πριν απ’ τη μπόρα.
Βαριά συννεφιά στον Πολύγυρο, μα σ’ένα παιχνίδισμα της φύσης,  ένα “μάτι” ήλιου φώτιζε τις άκρες από τα “πόδια” της Χαλκιδικής, και μια σχετικά καλή ορατότητα, άφηνε να αχνοφαίνονται - πίσω απ’ τη Χελώνα (το νησάκι του Μαρμαρά) κι ανάμεσα στις άκρες της Σιθωνίας απ’ τη μια  και της Κασσάνδρας από την άλλη-  οι Σποράδες!!  Μάλλον η Ψαθούρα και τα Γιούρα της Αλοννήσου, αν υπολόγισα καλά, βλέποντας το χάρτη.

Πόθεν έσχες; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιασονίδη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
"...η πτωχευμένη Ελλάδα διαθέτει το πιο πλούσιο πολιτικό προσωπικό"!!!
Πόθεν έσχες ήσαν και πέρασαν. Άλλωστε δεν βγαίνει άκρη. Ούτε συνέβη δε και τίποτε το σπουδαίο και το ριζοσπαστικό, επειδή τάχα μου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής. 
Κάθε χρόνο δημοσιεύονται οι δηλώσεις του πόθεν έσχες – κατεβατά ολόκληρα δημοσίευαν οι εφημερίδες και προ διαδικτύου - κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε ότι βλέπουμε μόνο το «έσχες» και ποτέ το «πόθεν», κάθε χρόνο πληροφορούμεθα πως κάποτε θα γίνει και η σύγκριση των εισοδημάτων από την είσοδο στην πολιτική μέχρι σήμερα. 

Τα παπαγαλάκια Υπηρεσίας και οι ροζ “αριστεροί”…


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Αφορμή αυτής της παρέμβασης είναι τα σχετικά σχόλια και άρθρα, εκπομπές των κρατικοδίαιτων καναλιών με προεξέχοντα σήμερα τον «δημοσιογράφο» Καμπουράκη, με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Β. Κορέα, τη Μέση Ανατολή και τη στάση «δημοσιογράφων», ΜΜΕ, αλλά και κομμάτων του προοδευτικού χώρου.
Στη γραμμή της αμερικάνικης υποκουλτούρας του ιμπεριαλισμού είναι ταγμένα τα παγκόσμια ΜΜΕ και δυστυχώς ορισμένοι “προοδευτικοί” του πλανήτη.
Αν το φαινόμενο ήταν μια αντανάκλαση της άγνοιας και της αμάθειας των εγχώριων παπαγάλων Υπηρεσίας, θα μπορούσε κάποιος να το παραγνωρίσει.
Όμως αυτό δεν είναι έτσι …και επειδή τα ΜΜΕ είναι πλήρως ελεγχόμενα θα προσπαθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση.

Πέφτουν οι συγκυβερνώντες, ανεβαίνει η αριστερά

Συνεχίζεται η κατάρρευση της κυβέρνησης Παπαδήμου στα μάτια της κοινής γνώμης και, κατά συνέπεια, σε πλειοψηφικό ρεύμα αναδεικνύεται το αίτημα για τη διεξαγωγή εκλογών εδώ και τώρα. Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό “Επίκαιρα”, φαίνεται ξεκάθαρα και η διαχωριστική γραμμή του Μνημονίου: τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης πληρώνουν το μάρμαρο της πολιτικής λιτότητας, ενώ όσοι είναι απέναντι βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν, καθώς το άθροισμα των ποσοστών των δυνάμεων της αριστεράς και της οικολογίας φτάνει το 35,5%.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ...


Οι μνηστήρες … παραληρούν!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
«Ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσω ως υπουργός οικονομικών την οικονομική πολιτική που πιστεύω ως ωφέλιμη για την χώρα»
Η παραπάνω δήλωση θυμίζει την χιουμοριστική ατάκα από τις κωμωδίες του Ελληνικού Κινηματογράφου που έλεγε ...
«Κάνε με Πρωθυπουργό για μια βδομάδα και θα δεις τι θα κάνω».

Επιστρέψτε τα χρήματα και τιμωρήστε τους ενόχους


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η καταδίκη της εταιρείας Ferostaal από τη γερμανική δικαιοσύνη και η παραδοχή της ότι δωροδόκησε στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι το κερασάκι στην τούρτα της διαφθοράς που χαρακτηρίζει την υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο ελληνικός λαός έχει ήδη πληρώσει 3 δισ. � και έχει πάρει "μισό" υποβρύχιο αντί των εννιά που προβλέπουν οι συμβάσεις!
Η Δημοκρατική Συμμαχία ζητάει την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την επιστροφή των χρημάτων στην χώρα μας με παράλληλη τιμωρία των ενόχων!»

"Παπαδιαμάντη Χριστούγεννα"


            Συνεχίζονται οι παραστάσεις αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το “πέρασμα στην αθανασία” του μεγάλου λογοτέχνη μας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη , στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου από τον πολυγυρινό θίασο “'Ενεπε μούσα” .
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ Βάβδου και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου  στη Γαλάτιστα στην αίθουσα “ΑΓΑΠΕΙΟΝ”.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Παιδικού Σταθμού Αγ.Νικολάου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν οι νηπιαγωγοί και τα μικρά παιδιά του Παιδικού Σταθμού Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου. 
    Ο Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά τη λειτουργία του, αφού εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2011-2013, υπό την εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ" ΜΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ... ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ!!!

"Αν ήθελαν οι Σκοπιανοί τις Καβουρότρυπες
οι οικολόγοι θα αντιδρούσαν;"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ότανδιαβάσαμετην είδηση, η αλήθεια είναι ότι την...ξαναδιαβάσαμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη!!!
Σε σχετική ανάρτηση της Ρεσπέντζα λοιπόν κοντέψαμε να σκάσουμε από τα γέλια, όταν μάθαμε, ότι η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης καταγγέλλει σχέδια τσιμεντοποίησης στις Καβουρότρυπες... 

ΓΙΩΡΓΟΥ-ΠΑΝΑΣ για το δρόμο Ποτίδαιας-Κασσάνδρας

Αναγνώριση ως ΠΓΕ Οίνων της Χαλκιδικής


Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στην ΕΕ υπεγράφησαν 16 υπουργικές αποφάσεις για την αναγνώριση τοπικών οίνων της χώρας μας με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, ανάμεσά τους και της Χαλκιδικής.
Όπως τόνισε ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας «η απόφαση που αναγνωρίζει ως Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης τους λευκούς, ερυθρούς, ερυθρωπούς ξηρούς, ημίξηρους και ημίγλυκους οίνους της Χαλκιδικής αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προώθηση των οίνων ποιότητας του τόπου μας.

Ο Α. Πάνας για τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι»

Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, παίρνει ανάσα ζωής λίγες μέρες πριν την λήξη του.
Η συνέχεια της λειτουργίας του προγράμματος που χρηματοδοτούνταν μέχρι τώρα από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις με την Ε.Ε θα διασφαλισθεί από συνέργειες των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πάλι θα κλάψω. Άρνη Μαρία

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ 1-2 (21/12/2011)