Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Λ.Ο.Πολυγύρου


ΟΙ 7 ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ» ΤΗΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ….

"Οι Καλλικάντζαροι της υπανάπτυξης επί τω έργω..."
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Προπαραμονές Χριστουγέννων και οι «καλλικάντζαροι» του τόπου μας…, αυτοί που πριονίζουν κάθε χρόνο το δέντρο της ανάπτυξης του, βγήκαν από τις τρύπες τους, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και για να μην καταπλακωθούν από την πτώση του ετοιμόρροπου δέντρου που πριόνιζαν, αλλά και ναγευτούν τη θέα της πτώσης του…
Έχουν ξεσαλώσει στην κυριολεξία… Χαίρονται. Πανηγυρίζουν. Μεθούν και δακρύζουν για τη «δικαίωση» των «κόπων» τους. Νιώθουν σίγουροι πως αυτή τη φορά το δέντρο της ανάπτυξης θα πέσει… Οριστικά... Όχι μόνο εδώ αλλά παντού στη χώρα!!!

ΔΙΓΕΝΗΣ Λακκώματος - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 3-0

Για το κύπελλο Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής, σήμερα στο Λάκκωμα, ο Διγενής Λακκώματος κέρδισε  την ΝΙΚΗ Πολυγύρου με τέρματα 3-0.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ

Πληρωμή εξόφλησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2011


Ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας γνωστοποιεί ότι ξεκινά από την ΑΤΕ αύριο, το βράδυ, Πέμπτη 22.12.2011 η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης. Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων από την Παρασκευή 23.12.2011.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ:
Πληρωμή Εξόφλησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2011.

Ρωσική απόβαση στις ..."Καβουρότρυπες"

Απόπειρα «τσιμεντοποίησης», μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, στη χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής, καταγγέλλουν -με ανακοίνωσή τους- οι «Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χθες επρόκειτο να υπογραφεί το συμβόλαιο, για την πώληση έκτασης 3.000 στρεμμάτων, στην τοποθεσία «Καβουρότρυπες», από το Συνεταιρισμό Δασικών Υπαλλήλων σε Ρώσους επενδυτές, με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και άλλων τουριστικών υποδομών. Όμως, όπως αναφέρουν οι οικολόγοι, η συμφωνία τελικά δεν έκλεισε επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται, εμφανίστηκε και δεύτερος διεκδικητής της έκτασης.

Συμβαίνουν στην Ελλάδα του ... 2011!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Όπως είναι γνωστό ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου αποτελείται από τρεις βασικές περιόδους, την παιδική, την ενηλικίωση και τα γηρατειά.
Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2011 και οι τρεις αυτές ηλικιακές κατηγορίες βάλλονται από τις πολιτικές επιλογές των εθνοπροδοτών που μας κυβερνούν!
Η παιδική ηλικία (η λεγόμενη και ηλικία της μάθησης) βιώνει τα τελευταία χρόνια μια υποβαθμισμένη παιδεία που την οδήγησε στα φροντιστήρια και στην παραπαιδεία ενώ το αποκορύφωμα το έζησε εφέτος (επί υπουργίας της κ. Διαμαντοπούλου) όπου υποχρεώθηκε να ξεκινήσει την σχολική χρονιά χωρίς βιβλία και με ελλιπή εκπαιδευτικό προσωπικό!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ.


Ως τέως Δήμαρχος, στις 16/12/2011 προσήλθα στην Περιφέρεια (ΔΙΠΕΧΩ), για να πληροφορηθώ με ποιον τρόπο και γιατί προχώρησε η κατάργηση της χωροθέτησης από το ΓΠΣ της Β’ κατοικίας στην περιοχή του κάμπου των Πυργαδικίων.
            Εκεί, διαπίστωσα ότι οι υπηρεσίες που εισηγήθηκαν πρόσφατα στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας την τροποποίηση του ΓΠΣ για την κατάργηση της Β’ κατοικίας στα Πυργαδίκια αγνοούσαν απόφαση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ελήφθη το 2001 (ΦΕΚ 864/06-07-2001), με την οποία καταργούσε το «Καταφύγιο άγριας ζωής». Επομένως, δεν υπήρχε κανένας πολεοδομικός περιορισμός στην περιοχή ως προς αυτό το θέμα, κι έτσι η χωροθέτηση της Β’ κατοικίας ήταν νόμιμη.