Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Παπανδρέου, δεν τον θέλει ...κανένας! (αναμενόμενο)

Δημοσκόπηση της ALCO για το τηλεοπτικό κανάλι Kontrachannel

Ο ΦΟΒΟΣ!


ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
Όσο βαθαίνει η κρίση, ο φόβος μοιάζει να γίνεται το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα στους πολίτες!
Ο Φόβος για το σήμερα και το αύριο, τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας.
 Ο Φόβος μέσα στην κρίση έχει καταστεί το «υπερόπλο» της εξουσίας προκειμένου να επιβάλλει μέτρα απίστευτης μνημονιακής λεηλασίας και να τα δικαιολογεί με το σκεπτικό ότι αν δεν εφαρμοστούν, τότε έρχεται, περίπου, η συντέλεια του κόσμου!

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης υδρευτικής γεώτρησης και εγκατάστασης φίλτρανσης στη Μ. Παναγία


O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: “Αντικατάσταση και λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης καθώς και εγκατάσταση φίλτρανσης νερού στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας”, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”.
       Η πρόταση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου εμπίπτει σε συγκριτική αξιολόγηση και, εφόσον εγκριθεί, θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100%. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.380.000,00 €.  
Η προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με τρία υποέργα:

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ…, ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!


"Dum, spiro, constracto...!!!"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Παρατηρούμε πως το τελευταίο πενθήμερο έχει δημιουργηθεί «μείζον» θέμα με το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που βάσει νόμου έχει χωροθετηθεί περιμετρικά του οικισμού των Πυργαδικίων.
Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η πλευρά που χειρίζεται με «εργολαβική συνέπεια» την επικοινωνιακή απαξίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής, με το αιτιολογικό ότι αυτή η χωροθέτηση στερεί την περαιτέρω οικιστική ανάπτυξη στα Πυργαδίκια.
Δε θα υπεισέλθουμε στις λεπτομέρειες που αφορούν την υπόθεση, καθώς ως blog δε μας αφορά σε κανένα σκέλος της, υπάρχουν όμως κάποια σημεία που χρήζουν παρατήρησης.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό cocktail


Ο δικός μας θα παραιτηθεί του "δικαιώματος" ;

Μετά την κατακραυγή της κοινής γνώμης που προκάλεσε η είδηση πως 117 βουλευτές ζητούν να πάρουν αναδρομικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ένας - ένας οι πρώην και νυν βουλευτές βγάζουν ανακοινώσεις όπου δηλώνουν πως δεν θα διεκδικήσουν τα χρήματα από τα κρατικά ταμεία.
Περιμένουμε να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και ο δικός μας ΤΕΩΣ βουλευτής που οι Χαλκιδικιώτες τον τίμησαν με την ψήφο τους επανειλημμένα !
Σημαντικό είναι, και ο δικός μας και οι υπόλοιποι, να μην περιοριστούν σε κάποια δήλωση της πλάκας αλλά να δημοσιοποιήσουν πρωτοκολλημένη την αίτηση παραίτησης του "δικαιώματος" λήψης αναδρομικών, από το Δικαστήριο απ' όπου είχαν ζητήσει τα αναδρομικά της ντροπής και της μιζέριας! Να 'χουμε και το νου μας με δαύτους!

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ετοιμαστείτε για δύο γιορτές αγάπης που προετοιμάζουν τα μέλη και οι φίλοι των γιατρών του κόσμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η πρώτη γιορτή θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα και θα είναι ο στολισμός ενός Χριστουγεννιάτικου έλατου από τον Ταξιάρχη μας το οποίο είναι στημένο ήδη Στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ πόρτα πόρτα διαγώνια του Δημαρχείου Νέας Προποντίδας. Το δέντρο θα στολιστεί με ευχές για τους γιατρούς του κόσμου από μαθητές του Δήμου μας το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, ώρες 11.30 με 12.00. Στον ίδιο χώρο αφού προσφέρθηκε η επιχείρηση, μπορείτε όποιοι επιθυμείτε να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας, Ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα σε κουτιά, λάδι κλπ, ακόμη και ρούχα σε καλή κατάσταση.

Εκδήλωση στο Παλαιοχώρι


Συλλέγουν υπογραφές για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων


Μία προσπάθεια συλλογής υπογραφών με αίτημα την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται μέσω διαδικτύου. Τη διοργάνωση της προσπάθειας, έχει η οργάνωση «Hellenic Electronic Center», που συστήνεται ως εθελοντική, μη κερδοσκοπική. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας greece.org/blogs/wwii.
Στο κείμενο με το οποίο καλούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα τους, γίνεται μία αναδρομή στα όσα συνέβησαν κατά τον πόλεμο και τις θηριωδίες που διεπράχθησαν κατά των Ελλήνων. Επισημαίνεται η ύπαρξη του κατοχικού δανείου, το οποίο οι κατακτητές ανάγκασαν την Ελλάδα να δώσει και το οποίο ουδέποτε επιστράφηκε.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ


Σχετικά με την κατάργηση της χωροθετημένης από το ΓΠΣ Μ. Παναγίας περιοχής Β κατοικίας στα Πυργαδίκια και της απαγόρευσης δόμησης


Παραλία "Κάμπος" Πυργαδικίων
Του Μιχάλη Βλαχόπουλου,
επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη

27/7/11 με το έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩ/ Κεντρικής Μακεδονίας ζητείται η γνώμη του Δήμου Αριστοτέλη για τροποποίηση του ΓΠΣ Μ. Παναγίας.
29/7/11 Χωρίς να συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο το θέμα ,απαντά ο Δήμαρχος και εκφράζει την άποψη του Δήμου (σύμφωνα με τον Νόμο ,ο Δήμαρχος εκπροσωπεί τον Δήμο και εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, δεν γνωμοδοτεί ο ίδιος.)
Παρόλα αυτά ο κ. Γ. Γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί ότι καλύπτεται με την επιστολή του Δημάρχου, χωρίς την από τον Νόμο απαραίτητη γνωμοδότηση του Δημ. Συμβουλίου και προσαρμόζει το ΓΠΣ στην υπερκείμενη Νομοθεσία .

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΝΤΡΑ...


Σε ρωσικά χέρια πέρασε το ξενοδοχείο «Portes Palace»


Σε Ρώσους επενδυτές μεταβιβάστηκε το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Portes Palace», 4 αστέρων, δυναμικότητας 164 δωματίων, που βρίσκεται στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κέρδος» ο επικεφαλής του ξενοδοχειακού ομίλου Πόρτες κ. Γεράσιμος Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης αιτιολόγησε την πώληση του «Porto Palace» ως μία στρατηγική κίνηση, την οποία σχεδίαζε τον τελευταίο χρόνο και όχι λόγω οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μπακογιάννης δεν αποκάλυψε το αντίτιμο της πώλησης, αλλά διευκρίνισε ότι οι Ρώσοι επενδυτές, από τους οποίους ο ένας έχει καταγωγή ελβετική, ασχολούνται ήδη με τον ξενοδοχειακό κλάδο σε διάφορες χώρες. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντίτιμο προσεγγίζει τα 9-10 εκατ. ευρώ.

Υπουργός ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου: Μια διχασμένη προσωπικότητα...


Άρθρο του Γιάννη Κύρκου Αικατερινάρη
Τα μεταλλεία χρυσού και το φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής
Για τους περισσότερους Έλληνες ο πρώην υπουργός Οικονομίας υπήρξε μια τραγική φιγούρα κυβερνητικού παράγοντα. Τί όμως  μπορεί να υποθέσει κανείς για τη διχασμένη προσωπικότητά του, καθώς ως υπουργός ΥΠΕΚΑ  άλλα υποστηρίζει σε πρόσφατο άρθρο του, σχετικό με το περιβάλλον, και άλλα εφαρμόζει στην πράξη ;  
Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"   φ. της 4 Δεκεμβρίου 2011, σ. 21 γράφει σχετικά με την κλιματική αλλαγή:

ΔΗ.ΣΥ.: Προκλητική και ανεξήγητη η διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτές

«Σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει με βίαιο τρόπο να μειώνεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, η διεκδίκηση αναδρομικών αποδοχών και αποζημιώσεων από βουλευτές και πρώην βουλευτές είναι προκλητική και αδικαιολόγητη πράξη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραιτηθούν άμεσα από την περαιτέρω διεκδίκηση των αναδρομικών, κλείνοντας οριστικά το θέμα».

Πώς ακυρώθηκε η επέκταση του οικισμού Πυργαδικίων για να γίνει η μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές


Με δυο λόγια:
Με μια παράνομη γνωμοδότηση του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα και μια επίσης παράνομη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Σιώκου, 3.600 στρέμματα του δάσους του Κακάβου αφαιρέθηκαν από το καθεστώς “προστασίας δάσους” και οριστηκαν ως “Περιοχή βιομηχανιών-βιοτεχνιών συναφών με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ

Οι σύλλογοι "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος" Αλεξανδρουπόλεως, Καβάλας και Παιανίας Αττικής, διοργανώνουν εκδήλωση που αφορά την εκδήλωση για την "Κάρτα Του Πολίτη" στη Νικήτη το προσεχές Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο ATHINA PALACE στις 5 το απόγευμα.
Ομιλητής θα είναι ο Γέροντας Μεθόδιος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής (11/12/2011)

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών (5η Αγωνιστική) 
Νότιος Όμιλος 
Μουδανιά 51 Τρίγλια 88 
Διαιτητές: Εδιάρογλου-Μάνιου 
Δεκάλεπτα: 21-23,30-45,39-66,51-88 
Μουδανιά (Παυλάκης) 
Κοκκινίδης Π. 12(1), Παπαδόπουλος 3, Σαρχώσης , Κοκκινίδης Δ. 4, Καρατζίδης 4, Ασημακόπουλος 2, Τεζετζίδης 14, Κάσσανδρος 2, Λασκαρίδης 2, Κουτζούχας 6(1), Αναγνώστου 2, Βάσιος 

Εννιά νομά σ' ένα δωμά ...