Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Την αύξηση της θητείας στο αμέσως προσεχές διάστημα προανήγγειλε ουσιαστικά ο υφυπουργούς Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα επάνδρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα στο τραπέζι και όλοι να το αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Πόρτο-Καρράς

Απεργιακή κινητοποίηση εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στο Ν. Μαρμαρά.
Οι τριακόσιοι (300) περίπου εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και στο εκεί καζίνο είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι και διεκδικούν το αυτονόητο, την πληρωμή των δεδουλευμένων!
Η διοίκηση του συγκροτήματος υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν με την είσπραξη των προκαταβολών από κρατήσεις δωματίων, προκαταβολές κρατήσεων εισπράχθηκαν αλλά οι εργαζόμενοι μήνες τώρα είναι απλήρωτοι!
Οι εργαζόμενοι αύριο το πρωί θα καταλάβουν την κεντρική πύλη του συγκροτήματος και δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σ' αυτό.

Ακούει κανείς στο Δήμο Ν. Προποντίδας;

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Η υπομονή έχει και τα όριά της. Ένας χρόνος πέρασε με την νέα διοίκηση στην δημοτική ενότητα Καλλικράτειας και η κατάσταση με την καθαριότητα πάει από το κακό στο χειρότερο. Επανειλημμένα γράψαμε, φωνάξαμε, παρακαλέσαμε, αλλά τίποτα δεν διορθώθηκε.
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια ρύπανση της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας που δεν έχει προηγούμενο. Σε όλο το μήκος της παραλίας συγκεντρώνονται στοίβες από κλαδιά ανακατεμένα με σακούλες απορριμμάτων, διάφορων πλαστικών και άλλων υλικών και καίγονται από το προσωπικό του δήμου, εκλύοντας δηλητηριώδεις διοξίνες στην ατμόσφαιρα. 
ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ;
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Εκλογές θα ξεκινήσουν αύριο στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής και για τρεις μέρες κατά περιοχή. Συγκεκριμένα: 
Αύριο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, θα στηθεί κάλπη στην Ιερισσό για την Βόρεια Χαλκιδική, Δήμος Αριστοτέλη. Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, η κάλπη θα μεταφερθεί στα Ν. Μουδανιά για το Δήμο Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας. Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, θα ψηφίσουν στον Πολύγυρο ο Δήμος Πολυγύρου και ο Δήμος Σιθωνίας.
Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.
Συμμετέχουν τρία ψηφοδέλτια:

"...στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο (της Ευρώπης) μόνο ως φαντάσματα!"

                  Ανεμολόγιο
Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Μητρόπολη Κασσανδρείας και Ενορία Τριλόφου


Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία που έγινε χθες στο site του γνωστού και μη εξαιρετέου Τριανταφυλλόπουλου, Ζougla.gr .
Η καταγγελία αφορά τη Μητρόπολη Κασσανδρείας και την οικονομική διαχείριση της ενορίας Τριλόφου Θεσσαλονίκης η οποία υπάγεται στην Μητρόπολη Κασσανδρείας.
Ο Σεβασμιότατος Κασσανδρείας κ. Νικόδημος έχει τη γενική εποπτεία και της ενορίας Τριλόφου, εκτιμούμε ότι θα δώσει τις αναγκαίες διευκρινίσεις σε σχέση με τη δημόσια αυτή καταγγελία, και τονίζουμε: όχι "εξηγήσεις" σε πιθανά κακοπροαίρετους αλλά σε διευκρινίσεις στο ποίμνιο της Μητρόπολης Κασσανδρείας . 
Το έχουν ανάγκη οι πιστοί της Μητρόπολης ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες, απ' όλες τις πλευρές, εποχές που ζούμε! 

Το άλλο μαγαζί...

Τρίβουν τα χέρια τους εκεί στο άλλο μαγαζί!
Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα και τους βγήκε "λαγός", τους σερβίρισαν  λουκούμι  με δροσερό νερό!
Είναι γνωστό σε όλους ποιος είναι το "κόκκινο πανί" για την άλλη πλευρά, τους τον "πασάρανε" νομίζοντας ότι εκείνοι θα τον κατασπαράξουν! Μάλλον όμως δεν έγινε έτσι! (έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα μέχρι αυτή τη στιγμή). Και αφού εκείνοι δεν έδειξαν προθυμία να τον κατασπαράξουν, έγιναν οι ίδιοι "λύκοι κακοί"
Στο άλλο μαγαζί φαίνεται πως κρατούν τα προσχήματα, δε δείχνουν μικροψυχία,

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη επιχείρησε με διάφορες αστείες δικαιολογίες να κόψει δυο δένδρα τα οποία υπάρχουν σε έναν δευτερεύοντα δρόμο στην Ιερισσό Χαλκιδικής
Τα δένδρα αυτά φυτεύτηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες την περίοδο της πρώτης εγκατάστασης των σεισμόπληκτων Ιερισιωτών στο νέο χωριό περί το 1935.
Είναι λοιπόν μέρος της ιστορίας του χωριού.
Υπήρχαν πολλά τέτοια δένδρα φυτεμένα στο χωριό παλιότερα σήμερα απομένουν μόλις τέσσερα.
Την πρώτη απόπειρα να κοπούν τα δένδρα σταμάτησαν πολίτες της Ιερισσού.
Η νέα δημοτική αρχή επανέρχεται με σύγκληση τοπικού συμβουλίου, η πλειοψηφία του εκλέχθηκε από το πέντε της εκατό των κατοίκων της Ιερισσού, από τα παράξενα και αυτό του Καλλικράτη (μάλλον του ρουφιάνου στρατηγού της Αχαϊκής Συμπολιτείας).

Τηλεόραση Πολυγύρου!

Από τα πιο σύντομα ανέκδοτα! 
Μήπως έχει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League;

Πολύγυρος - Προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ


NIKH Πολυγύρου - Α.Σ.Διονυσίου


Πορεία διαμαρτυρίας .... συγκυβερνητών!

Από τη σημερινή Απεργία

Βίντεο από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!
Διαλύουν τα ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής...

Τα συντροφικά μαχαιρώματα των Πασόκων  στη Χαλκιδική θα το αποτελειώσουν εντελώς!
Καταγγελίες σε βάρος του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη δημιουργούν μία αφόρητη κατάσταση για την οργάνωση του Νομού.
Ανθρωπάκια που ο απλός Χαλκιδικιώτης τους εμπιστεύτηκε και τους ανέδειξε μέσα από κομματικές θέσεις το διαλύουν.
Στις 27 Νοεμβρίου το "ΘΕΜΑ" (έντυπη έκδοση) και σήμερα η ίδια εφημερίδα στην ηλεκτρονική της μορφή (ΕΔΩ) παρουσιάζουν "αυθαίρετο" του Αργ. Λαφαζάνη στη Νικήτη.
Από τη μεριά του ο Βουλευτής Χαλκιδικής και σε επικοινωνία που είχε μαζί του η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, δηλώνει

Είμαστε ... μόνοι!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Οι αλητήριοι της σύγχρονης Ελληνικής πολιτικής σκηνής εδώ και καιρό παίζουν αριστοτεχνικά τον ρόλο τους εκβιάζοντας μας κάθε λίγο και λιγάκι με την δαμόκλεια σπάθη της χρεοκοπίας!   
Μιας χρεοκοπίας την οποία όμως ήδη ζούμε αφού  η ανεργία  χτυπάει κόκκινο, αφού οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν και τείνουν να γίνουν “χαρτζιλίκια” αφού η παράλογη φορολογία και τα χαράτσια πέφτουν βροχή ενώ το κόστος ζωής ανέβηκε στα ύψη υποβαθμίζοντας και οδηγώντας μαθηματικά στην εξαθλίωση το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας!!!

"Λερώνουν" τα φύλλα τους! Να κοπούν!!!

Δημότες Δήμου Αριστοτέλη,
Ιερισσός Χαλκιδικής - Οδός Σωκράτους- 2 δέντρα 10μ. 60 ετών, υγιέστατα, σπάνια μέσα στο χωριό με 2 μειονεκτήματα που τα καθιστούν άξια τακτικής συνεδρίασης τοπικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Αριστοτέλη σήμερα στις 6μμ 1/12/2011 προκειμένου να ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ!
Ισχυρίζονται ότι εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οχημάτων (επί 6 δεκαετίες μεγαλώνουν στο ίδιο σημείο μισό μέτρο μέσα στο δρόμο).
και... ο αληθινός λόγος: ρίχνουν φύλλα!!! ΕΛΕΟΣ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ π.χ. ΣΗΜΑΝΣΗ με κάποια πινακίδα, πεζοδρόμηση κ.λ.π. ΠΑΡΑ ΣΑ ΛΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εκλογές Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Εκλογές Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: "ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"


Τώρα που η «αυλαία» του προεκλογικού αγώνα έπεσε, καλούμε τους επιχειρηματίες του Νομού να προσέλθουν στις κάλπες του Επιμελητηρίου και να εκλέξουν με νηφαλιότητα τον Συνδυασμό της προτίμησής τους.
Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Συνδυασμό μας, η οποία απέδειξε ότι οι ανεξάρτητες πρωτοβουλίες, σαν τη δική μας, που κινούνται μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και από προσωπικές ματαιοδοξίες, βρίσκουν ανταπόκριση και δημιουργούν προσδοκίες για ουσιαστικές αλλαγές στον τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ Β/Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Γονυπετής ζητώ συγγνώμη από τους φίλους «οικολόγους», που χρόνια τώρα μάχονται για τη ματαίωση της μεταλλευτικής επένδυσης στη Β/Α Χαλκιδική!
Υποτίμησα το πλήθος τους, τη συσπείρωσή τους....
Δεν ήταν 300 περίπου, όπως υπολόγισα από τις προσφυγές τους στο Σ.τ.Ε., θεωρώντας μάλιστα εαυτήν γενναιόδωρη!
Έληξε το γκάλοπ του blog Respentza και αποκαλύφθηκε η μεγάλη αλήθεια.... δικαιώθηκαν, επιτέλους μετρήθηκαν!
Τελικά, δεν ήταν δυο.... δεν ήταν τρεις..... δεν ήταν 1013.....  ήταν ... 1606 !!!!!

ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ...


Εκδήλωση στην Καλλικράτεια


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Τ.


Καταγγελία  στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από αναγνώστη μας.
Αφορά τις τηλεφωνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, οι οποίες "εκμεταλλεύονται την άγνοια και την αφέλεια των συνανθρώπων μας και ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία,  εξαπατώντας τους για να καρπωθούν κέρδη. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!"
Το κείμενο της καταγγελίας: