Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Αύριο στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ...

Αύριο η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ θα ασχοληθεί με θέμα που αφορά την πολιτική ζωή του νομού Χαλκιδικής!
Τα γεγονότα τρέχουν... 
Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ αφουγκράζεται, παρατηρεί, συλλέγει πληροφορίες, κρατάει στοιχεία και όπως πάντα θα ενημερώσει σωστά, ολοκληρωμένα και πολύπλευρα!
Υπομονή...

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Έκλεισε σήμερα η ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ με το ερώτημα στους αναγνώστες της "Να γίνει η εξόρυξη κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Χαλκιδική;".
Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ψήφισαν 2219 αναγνώστες και απ' αυτούς αποφάνθηκαν: 
ΝΑΙ: 578 (26%) ΟΧΙ: 1606 (72%) ΔΕΝ ΞΕΡΩ:  35 (1%).
-Η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται πως αντιδρά στην εξόρυξη των κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Χαλκιδική (επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ).

Π.Α.ΜΕ. για την απεργία της 1ης του Δεκέμβρη


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες,
ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
§                                 Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
§                                 Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μη πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.

Μια άλλη άποψη...


ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ  ΔΕΗ         
            ΙΣΩΣ Ο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Παλιότερα, θυμάμαι, όποτε σαλτάραμε τελείως με τα αυθαίρετα έβγαινε ένας υπουργός και δήλωνε ότι θα αρχίσει εκστρατεία κατεδάφισης των αυθαιρέτων.  Τι ήταν να το πει, όλα τα λαμόγια της πολεοδομίας, του δήμου και της νομαρχίας έβρισκαν με τη μία το   φτωχότερο αυθαίρετο του άνεργου πολύτεκνου, έφτιαχναν μια εντολή κατεδάφισης και το επόμενο πρωί όλα τα κανάλια έπαιζαν την ίδια εικόνα: ένα χαμόσπιτο με μια θηριώδη μπουλντόζα δίπλα του έτοιμη να το κάνει μια χαψιά, δυο τεράστια φορτηγά, μια διμοιρία ματ, πενήντα με κόκκινες σημαίες να φωνάζουν συνθήματα, ένας παπάς που θυμιάτιζε, ο δήμαρχος να προτάσσει τα στήθη του,  μια καημένη μητέρα με πεντέξη κουτσούβελα και ένα κατακαημένο πατέρα μπροστά σε καμιά δεκαριά μικρόφωνα με δημοσιογράφους να τον ξετρελαίνουν και να τον ντοπάρουν με ερωτήσεις του στιλ ¨και η βενζίνη που θα αυτοπυρποληθείτε είναι αμόλυβδη η σούπερ?¨

Εκλογές Εργαζομένων Νοσοκομείου - Άλλαξε η διοίκηση.


Η Εφορευτική Επιτροπή

Εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκιδικής
 Η ψηφοφορία  γίνεται πάντα χωρίς  να διακοπεί η ομαλότητα της λειτουργίας του Νοσοκομείου και με παρουσία δικαστικού.
 Άλλα σωματεία έχουν το προνόμιο της μη εργασίας την ημέρα των εκλογών  και ακόμα το  διατηρούν παρά τον χλευασμό της κοινωνίας.
Είναι και ένας από τους λόγος που εδώ και χρόνια το Νοσοκομείο έπαψε να συμμετέχει στις κομματικοποιημένες εκλογές του Νομαρχ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χαλκιδικής.

Σκιαγμένα και τα παιδιά από το αβέβαιο μέλλον..


Παγκόσμια διάκριση για το χαλκιδικιώτικο μέλι ΣΙΘΩΝ


Το σημαντικότερο βραβείο γεύσης στον κόσμο, το SUPERIOR TASTE AWARD 2011, κατέκτησε ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής με το «Ανθόμελο ΣΙΘΩΝ».
 Η βράβευση από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητική και είναι ευρέως αναγνωρισμένη διεθνώς σε τέτοιο βαθμό, ώστε το βραβείο να αποτελεί διαβατήριο για τη διεθνή καταξίωση των βραβευθέντων προϊόντων.

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πάγκαλου


Με τις αισχρές δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται το λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν. Η σιδερένια γροθιά της λαϊκής ενότητας και αντεπίθεσης είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στους εχθρούς του λαού.
 ΑΘΗΝΑ 30/11/2011              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προβοκάτσια ! κατά Πάγκαλου, το "φασίστες-κομουνιστές-μαλάκες" (2 video)


γράφει ο προβοκατορας 
Εγώ Γαλλικά (όπως και ...πιάνο) ξέρω μόνο τα ...βασικάκαι -εννοείται- όχι "κακές λεξούλες". Επομένως δεν μπορώ να σας βοηθήσω σχετικά με ένα video στα Γαλλικά (χωρίς υπότιτλους !!!) που κυκλοφορεί στο (γεμάτο ...ψευτιές)διαδίκτυο.  Σ' αυτό, κάποιοι ...ισχυρίζονται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο κανάλι 5, αναφέρθηκε στους Αγανακτισμένους πολίτες που διαδηλώνουν στους δρόμους,  αποκαλώντας τους: «ένα μίγμα από φασίστες, κομουνιστές και μαλάκες» !!!.
Αδυνατώ φυσικά να το πιστέψω (και μάλλον είναι έργο κάποιου "κακού συνάδελφου" ...προβοκάτορα -καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλους τους ...κλάδους-), διότι ο αντιπρόεδρος δε βρίζει ποτέ του και μάλιστα μ' αυτό τον τρόπο !!! Και μέχρι να υπάρξει διάψευση 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ΘΥΜΗΘΗΚΕ» ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ…. (ΟΥΑΟΥΟΥΟΥ!!!)


Μπράβο Κύριοι βο(υ)λευτές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Το blog  μας (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.Α.«χαιρετίζει» την επιστροφή 4 βουλευτών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στη σκληρή πραγματικότητα… 
Μετά από τόσα χιλιόμετρα…αδιαφορίας και περιφρόνησης απέναντι στην τάξη των μεταλλωρύχων, όπως απέδειξε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη  του στην Ιερισσό, οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης,  Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Τάσος Κουράκης, δείχνουν να  «πνίγονται» από την αγωνία… για την υγεία των εργαζομένων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ…

Δημοτική συγκοινωνία Πολυγύρου

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι για αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το αστικό λεωφορείο δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια λόγω βλάβης.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μετά από έκτακτο  ΔΣ του ΔΙΓΕΝΗ  ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ την 29 Νοε. 2011 αποφασίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 03 Δεκ. 2001 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Ν. Μουδανιών, να τιμηθούν με πλακέτες οι παρακάτω:
1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ: Ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των τελευταίων πενήντα ετών στην Ελλάδα.
2. ΔΑΝΙΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ως ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την φανέλλα του ΗΡΑΚΛΗ.
3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΙΤΑΣ: Εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του ΗΡΑΚΛΗ ο οποίος κατάγεται και διαμένει στο ΛΑΚΚΩΜΑ.
Επίσης αποφασίστηκε η κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ, ΑΛΕΞΗ και ΒΑΣΙΛΗ.

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη χρήση πετρελαίου κίνησης από τις επιχειρήσεις


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό των μελών μας, σχετικά και με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3986/01-07-2011 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) και με την απόφαση σας αριθ. ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13.10.2011, που αφορούν στην προμήθεια και χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης, στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ατομικές και εταιρικές (Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ).

Π.Ο.Ν.Μουδανιών- Μακεδονικός, Νέα Μουδανιά 1/12/2011


Ντέρμπι κορυφής την Πέμπτη 01/12/2011 στις 21:00 μ.μ. στο κλειστό των Μουδανιών,  μεταξύ του ΠΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ . Ένα πρώτο ξεκαθάρισμα για την διεκδίκηση της κορυφής στη βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας ανδρών Βόλεϊ ,  όπου ο Μακεδονικός προηγείται με 21 βαθμούς έναντι 16 βαθμών των Μουδανιών αλλά και με ένα αγώνα περισσότερο. Η ομάδα των Μουδανιών με έξι συνεχόμενες νίκες θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο στην κατηγορία έχοντας κοντά όλους τους φίλους του Βόλεϊ .

Γενική Συνέλευση του Γ.Σ. "Η Σιθωνία"


Μπήκε στα ταμεία του ΠΑΟ η πρώτη επιταγή του Σουλτάν!!!

Αρκετά πια με τους άπιστους Θωμάδες...
Σώνει πια με τον ευτελισμό προσωπικοτήτων και ιδεών... 
Τα πετροδόλλαρα έχουν αρχίσει να ρέουν...  
Πριν λίγο έφτασε στην Αθήνα η πρώτη επιταγή για την αγορά του Παναθηναϊκού απο τον Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νασέρ Αλ Σαούντ, δείτε την και φάτε την, άπιστοι!!! 
Η επιταγή έφτασε στην Αθήνα αεροπορικώς, συνοδευόμενη όπως βλέπετε από έμπιστους του πρίγκηπα και αμέσως μπήκε στο χρηματοκιβώτιο της πράσινης ΠΑΕ...
Τελικά, ο Τσάκας δικαιώθηκε... 

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΑΒΟΥΝ... ( το λάκο μας;)


"Γι' αυτό τόση πρεμούρα για τον
αποχαρακτηρισμό
της μεταλλευτικής γης;"
Η προχθεσινή αναδημοσίευση του ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", που αναφερόταν σε επίδοξους χρυσοθήρες, που σκάβουν με η χωρίς άδεια, όπου τους λένε τα "κετάπια" τους, έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και απο αυτές που περιέγραφε το άρθρο και απο αυτες, που φανταζόμασταν και σχολιάζαμε σχετικά... 
Σε τέτοιο βαθμό που οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι και μας οδηγούν σε βαθύτερες σκέψεις για την εμμονή κάποιων, που λες και έχει κολλήσει η βελόνα... και συνεχώς κάνουν λόγο για αποχαρακτηρισμό της γης, που συμπεριλαμβάνει στα όρια της την επικείμενη μεταλλευτική δραστηριότητα των Σκουριών.

Φθορές και κλοπή σε καταστήματα γουναρικών στην Καλλικράτεια.

Την 28-11-2011 το απόγευμα, άγνωστοι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 26-11-2011 στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε κατάστημα πώλησης γουναρικών ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής, στη Νέα Καλλικράτεια, προκαλώντας φθορές, χωρίς όμως να αφαιρέσουν εμπορεύματα, αφού η ιδιοκτήτρια ήδη τα είχε μεταφέρει σε άλλο κατάστημα στην περιοχή της Καστοριάς.

Η ώρα της παπαριάς του φύρερ...

1η Δεκεμβρίου: Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία


Η ομορφιά της επικονίασης

Οι μεγάλοι του Έθνους Σωτήρες

Περισσότερα ΕΔΩ