Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Μανώλης Γλέζος: ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗTV του Μανώλη Γλέζου (ΠΗΓΗ: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου)

Εκλογές Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: "ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"

1η του Δεκέμβρη: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τι λες μωρή κυράτσα!!!

" ...η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μία συνοχή, και μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη" Νίκη Τζαβέλα, ευρωβουλευτής του αρχιφασίστα Καρατζαφέρη!

Xαλίλ Γκιμπράν - «Ο άνθρωπος από τον Λίβανο»!


Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη"
To ποίημα εκδόθηκε το 1923 !!! (λες και ..."προφήτευε" για την Ελλάδα...του σήμερα)
Ιδού ένα απόσπασμα :
 "Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα  που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Άρνηση συνδικαλιστών να συναντηθούν με τον φασίστα υφυπουργό Γεωργιάδη – Μπράβο τους !

Ανοιχτή επιστολή των Νίκου Ζαρταμόπουλου και Ηρακλή Κουντουρέλλη, προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία εξηγούν προς τα μέλη του συλλόγου τους την άρνησή τους να υλοποιήσουν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη που επισκέπτεται την Γενική Γραμματεία με την ιδιότητα του υφυπουργού Ναυτιλίας.
Διαβάστε την επιστολή των συνδικαλιστών:

Ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, σήμερα, στο Δήμο Σιθωνίας

Τρελό και Ελληνικό!

"Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης ζήτησε βοήθεια για την επίλυση του θέματος. Άμεσα επικοινώνησα με τον υφυπουργό Οικονομικών και με διαβεβαίωσε για την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης των δύο Δ.Ο.Υ." (Ρ: Μουδανιών - Κασσάνδρας) 
(Γιάννης Δριβελέγκας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης"
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Αρρωστημένα δομημένο πολιτικό σύστημα και αρρωστημένη λειτουργία του! Με την ίδια λογική και πρακτική οι έχοντες πρόσβαση βουλευτές επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπουργό και ακυρώνουν στην πράξη νόμους και υπουργικές αποφάσεις!

Βερολίνο: «Επιφυλάξεις για την επιστολή Σαμαρά»

Το Βερολίνο παραμένει επιφυλακτικό έναντι της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά. «Δεν πρόκειται να την αξιολογήσουμε δημόσια» δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους. Το μήνυμα που στέλνουμε στην Αθήνα, πρόσθεσε, είναι ότι δεν την κρίνουμε «ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Απλώς ουδέτερα».

Σας ευχαριστούμε!


IKA : ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ "ΜΑΪΜΟΥ" ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Σε 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ από τις συντάξεις «μαϊμού» και για τα οποία, όπως είπε ο διοικητής του ιδρύματος Ρ. Σπυρόπουλος θα ξεκινήσει από 1η Δεκμεβρίου η διεκδίκησή τους νομικά από εκείνους που παρανόμως τα εισέπρατταν.
Ερωτηθείς σχετικά για νέες μειώσεις στις συντάξεις τόνισε ότι οι συνταξιούχοι «δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους. Αντί γι' αυτό», όπως είπε, «θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των "μαϊμού" συντάξεων». 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ !!! Να μπει στη λίστα με τους "Μεγάλους Έλληνες"...

...και να ανακηρυχτεί, ο "κορυφαίος Έλληνας", τουλάχιστον για το 2011. Ονομάζεται Γ. Αλαϊάδης και είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου στεγάζεται το εκδοτήριο της ΔΕΗ, που ήταν υπό κατάληψη, με τα γνωστά επακόλουθα. Είναι αποφασισμένος, να μην πληρώσει το "χαράτσι", εάν και εφόσον κοπεί το ρεύμα έστω και σε έναν καταναλωτή. Σ' αυτή την περίπτωση, η εταιρεία θα είναι αναγκασμένη να εκδώσει εντολή διακοπής ρεύματος και για ...τον εαυτό της !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ και ...υποκλιθείτε !!! (ΠΗΓΗ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ)

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Γ. Αλαϊάδης 

Ο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

Ντόρα για την επιστολή Σαμαρά στους Ευρωπαίους

«Με καθυστέρηση ενάμισι χρόνου, αφού αυτοπαγιδεύθηκε σε παράλογες θέσεις, ο κ. Σαμαράς αναγκάσθηκε συρόμενος από τις εξελίξεις -έστω και προσωρινά- να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. 
Στο μεταξύ όμως, τροφοδότησε το λαϊκισμό και την έξαλλη ανευθυνότητα των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας.
Το κυριότερο είναι ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου υπονόμευσαν την αξιοπιστία της Ελλάδας.
Η χώρα όμως έφτασε στο έσχατο όριο. Δεν αντέχει άλλη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα».

Εθνική ανακούφιση!

Καταγγελία εναντίον της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου για μεροληπτική αντιμετώπιση του συνδυασμού μας, διότι, με την αφελή δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, απέρριψε αίτησή μας με την οποία ζητούμε κοινοποίηση των καταλόγων με τους έχοντες δικαίωμα ψήφου, ως εκπρόσωποι εταιριών-μελών. Η αιτιολόγηση της ανήκουστης αυτής απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής έρχεται σε ευθεία αντίθεση

Ημερίδα Προληπτικής Ιατρικής στον Πολύγυρο


Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Πολιτιστικούς Φορείς του Δήμου διοργανώνει Ημερίδα Προληπτικής Ιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, στις 7.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Π.Α.ΜΕ. Χαλκιδικής: Πρόσκληση σε σύσκεψη


Συνάδελφοι – σσες,
Χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνεχίζει τους αγώνες του, σχεδιάζει την οργάνωση της πάλης, που ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να δοθεί απέναντι και στη νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Σταθερά και πριν και μετά  την δημιουργία της νέας συγκυβέρνησης έβαζε το θέμα της νέας απεργιακής κλιμάκωσης. Σε όλη τη χώρα εκατοντάδες Λαϊκές Επιτροπές που συμμετέχει το ΠΑΜΕ οργάνωνε την πάλη εναντία στα χαράτσια της ΔΕΗ.

ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ... Ο ΧΡΥΣΟΣ (video)


Και βέβαια απασχολεί το ζήτημα της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων χρυσού και άλλων μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων.
Πέρα και έξω  από τη μειοψηφία των"επαγγελματίων" της άρνησης, που έχουμε στη Χαλκιδική και σιγοντάρονται από αντιαναπτυξιακούς κύκλους εκτός Χαλκιδικής, υπάρχουν και ακαδημαικοί του Α.Π.Θ. που με επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα  δίνουν το παρών σε σχετικές ημερίδες για να ενημερώσουν με ψυχραιμία και όχι με κραυγές και αφορισμούς, για τους λόγους που καθιστούν ακίνδυνες για το περιβάλλον και επιτακτικές για την οικονομία μας και τις ζωές μας, τέτοιες επενδύσεις μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων.
Δείτε το video που ακολουθεί...

Ευρώ...


Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LEBENSMITTEL ZEITUNG

Συνέντευξη του Υφυπουργού Γ.  Δριβελέγκα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lebensmittel Zeitung. Ο Υφυπουργός παραχώρησε τη συνέντευξη στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2011 που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην Κολωνία.

1.  Κύριε Υπουργέ, εσείς που γνωρίζετε από πρώτο χέρι,  τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα…Πως αισθάνεστε?
 Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης που απαρτίζεται από τα 4/5 του ελληνικού Κοινοβουλίου αποτελεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρα εξέλιξη. Η νέα κυβέρνηση έχει ως στόχο να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να εφαρμόσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που ελήφθη στις 26 Οκτωβρίου, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ.


Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την κατάσταση της ψωροκώσταινας και είναι να αυτοκτονήσουμε ΟΛΟΙ με το θράσος των πολιτικών, των τέως των …. νυν, και άντε μη το  πάω σε «αει και εις τους αιώνες των αιώνων».
Η Ελλάδα της «κρίσης», των αλλεπάλληλων χαρατσιών, της φτώχειας και της κακομοιριάς, η Ελλάδα που ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, είναι πεδίον δόξης λαμπρό για το κάθε λαμόγιο πολιτικό η παρατρεχάμενο.
Μας κατάντησαν ένα λαό «ΚΑΤΑΚΟΙΤΟ», να μας πίνουν το μεδούλι και να μην κουνιόμαστε.
Να ανακοινώνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και νέα μέτρα οι σωτήρες οι δικοί μας, νέα χαράτσια, και ενώ οι ευρωπαίοι τα χαρακτηρίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ, εμείς τα δεχόμαστε και χώνουμε το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη γιατί λέει φοβόμαστε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ