Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΛάΟΣ - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!!!

Δήλωση Πάνα Απόστολου για τη ψήφιση του Προϋπολογισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε και ψήφισε το προϋπολογισμό του 2012 ένα προϋπολογισμό ανάγκης και λιτότητας όπως τον χαρακτήρισε. Πράγματι ο φετινός προϋπολογισμός ήταν μικρότερος όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί μια συνεχή δικαιολογία στη Περιφέρεια μας. Ο προϋπολογισμός του 2012 ήταν ακόμα μια απόδειξη ότι η περιφέρεια προχωράει χωρίς κανένα σχεδιασμό καμία αξιολόγηση , καμιά σύνδεση με στρατηγικό επιχειρησιακό  σχεδιασμό

Η «Πανχαλκιδικιώτικη Επιτροπή Πολιτών» «Ρεύμα χωρίς τέλος»


ενημερώνει τους κατοίκους της Χαλκιδικής ότι:

 Για την καταβολή μόνο της αξίας του ρεύματος κλπ εκτός από το «χαράτσι», αφού πληρωθεί σε ΑΤΜ, οι κάτοικοι του Πολυγύρου να αποτανθούν στις παρακάτω ώρες και ημέρες στο Δημαρχείο, στους δε υπόλοιπους δήμους να αποτανθούν στις κατά τόπους επιτροπές προσκομίζοντας :

Γεμάτος ΧΡΥΣΑΦΙ ο νομός Κιλκίς

Ο υφυπουργός Ενέργειας, Ι. Μανιάτης, μιλώντας στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας εξήγγειλε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού και χαλκού στην περιοχή Βάθη Κιλκίς, ενώ θα γίνει και έρευνα από το ΙΓΜΕ για το γειτονικό κοίτασμα της Ποντοκερασιάς. Και οι δύο περιοχές ανήκουν στον πρώην Δήμο Κρουσσών ο οποίος με τον Καλλικράτη συνενώθηκε με τον Δήμο Κιλκίς.

Συνήγορος του Πολίτη: "επαχθές μέτρο η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος"

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών χαρακτηρίζει επαχθές μέτρο τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Υπογραμμίζει ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο τέλος συνιστά στέρηση βασικών βιοτικών αγαθών αναγκαίων για τη

Στον Πολύγυρο για μεροκάματο...

Ντοκιμαντέρ: INSIDE JOB

Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκιμαντέρ του Charles Ferguson
 με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας...
Στο ντοκιμαντέρ αυτό που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ισχυρών οικονομικών στελεχών, σκιαγραφείται η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων...

"Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο"


Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων. Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει.
Η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Στρέφεται ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.

Παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία το κόψιμο του ρεύματος

Η απάντηση του Γερμανού επιτρόπου της ΕΕ σε θέματα ενέργειας Έτινγκερ, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή ήταν ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε κανέναν πολίτη που πληρώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά δεν πληρώνει τους φόρους, ειδικά όταν αυτός ανήκει σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Έτσι υποδέχονται τους φασίστες στη Μυτιλήνη!

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Του Τάσου Κανταρά
Πρώτη η χώρα μας και σταδιακά και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, κυρίως δε της ευρω-περιφέρειας, βιώνουν τις επώδυνες επιπτώσεις μιας καπιταλιστικής κρίσης, η ένταση της οποίας εκδηλώνεται με έναν δραματικό τρόπο που δεν έχει προηγούμενο. Το ενδιαφέρον σήμερα μεταφέρεται στην 3η και 4η δύναμη της ευρωζώνης, την Ιταλία και την Ισπανία, οι εξελίξεις στις οποίες , παίρνοντας υπ' όψη και το μέγεθος τους, μπορούν να δώσουν τη χαριστική βολή στην ίδια την Ευρωζώνη. Τα οικονομικά δεδομένα επιδεινώνονται δραματικά με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική των χαρατσιών και των ΜΑΤ


Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιδρομή στο Κέντρο Διακοπών Συνδέσεων της ΔΕΗ, με σκοπό τη λήξη της κατάληψής του από εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με την υποστήριξη όλων των εργαζομένων και του λαού. Η άγρια αντιλαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ φέρνει σαν αναγκαίο στήριγμα τον ωμό αυταρχισμό και την καταστολή.

Διαμαρτυρία ενάντια στο χαράτσι

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Η πρωτοβουλία καλεί τον κόσμο της Χαλκιδικής σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στον Πολύγυρο για
· διαμαρτυρία ενάντια στο χαράτσι
· αλληλεγγύη στους κρατούμενους συνδικαλιστές της ΔΕΗ
Παρασκευή 25/11 στις 12:00

Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ...

"Από εκεί ψηλά που ζουν...
Λεφτά υπάρχουν... Προβλήματα; Όχι"
 Όταν τα «τέκνα» της στείρας άρνησης έχουν κέφια… «ξεπλένουν» τη μαύρη προπαγάνδα τους με «απορρυπαντική» ρητορεία, που περιέχει αντιμνημονιακούς κόκκους…
Όταν δεν έχουν κέφια… καταφεύγουν στην κωλοτούμπα…, αναπαράγοντας άρθρα τον οποίων η πηγή κατακεραυνώνει… την προσφιλή τους  «πράσινη ανάπτυξη»!!! Μόνο και μόνο για να μην αισθανθούν επικοινωνιακά κατώτεροι…
 Ενώ όταν πρόκειται για να επιχειρηματολογήσουν εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, τα ζητήματα που θίγουν στην κυριολεξία ανεβάζουν το κέφι(ρ)…στα ύψη!!!

Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ...


Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δ.Κ. Αρναίας


Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 960.000,00€, στο πρόγραμμα:  «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας  2007–2013».
                     Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 960.000,00€, στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», άξονας «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας», Μέτρο «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών».

Οι δικές μας ευθύνες!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τον τελευταίο καιρό σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι»
Μάλιστα πρόσφατα μία πολύ καλή και αξιόλογη φίλη, μου εξέθεσε τις σκέψεις της με ένα τρόπο που ένιωσα εκτεθειμένος ως προς το πως λειτουργούμε όλοι όσοι αρθρογραφούμε στο διαδίκτυο μια και η αρθογραφία αυτή επικεντρώνεται σε αφορισμούς και κριτική που έχουν να κάνουν με διαπιστώσεις και όχι με προτάσεις και ιδέες για το πως θα ξεπεράσουμε την ζοφερή πραγματικότητα των ημερών μας.

Φθινοπώριασε για τα καλά

Τίποτα απ' όσα τώρα συμβαίνουν στη φύση δεν είναι καινούργιο, δεν είναι ξαφνικό, δεν το ξέραμε ή δεν μας είχε προειδοποιήσει.
Το φθινόπωρο σε όλο του το μεγαλείο, όπως το περιμέναμε. Όμορφα φυλλοβόλα και

Οι δασεργάτες παραμένουν στα βαρέα και ανθυγιεινά

Δελτίο τύπου 
Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, διαψεύδονται όσοι μέχρι τώρα διέδιδαν ότι οι δασεργάτες θα εξαιρεθούν από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 
Ενώ είχα ανακοινώσει, εδώ και μήνες, στους συλλόγους των δασεργατών ότι δεν θα εξαιρεθούν από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, διότι είχα τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τοπικοί θεσμικοί παράγοντες διέδιδαν τα περί του αντιθέτου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους. 

Ανακαλούνται προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος»

Την ανάκληση - απόσυρση από την αγορά φυσικού χυμού, στον οποίο διαπιστώθηκε η ανάπτυξη μυκήτων στο στόμιο της πλαστικής φιάλης, αποφάσισαν οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΟΛΥΜΠΟΣ 100% Ελληνικός Φυσικός Χυμός, μήλο, πορτοκάλι, καρότο»,

ΣΟΚ! 500.000 Έλληνες ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα

Συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας δημιουργούν η βαθιά ύφεση και ο καλπασμός της ανεργίας.
Τα στοιχεία που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι αυξάνεται ελέω κρίσης ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά τα οποία δεν διαθέτουν εισόδημα από εργασία.
Υπολογίζεται πως πλέον 500.000 Έλληνες ηλικίας από 18 έως και 59 ετών ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο μέλος .

1η Δεκεμβρίου: Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία


"Μπλοκάρουν τις εκλογές"

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Επίθεση των ΜΑΤ στην κατάληψη. Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ: Ευρωπαϊκές επιτυχίες


Ο Παπανδρέου απάλλαξε τον Παπαδήμο από τα καθήκοντά του

Δηλαδή αυτός που συμβούλευε πώς θα καταστραφεί η Ελλάδα, τώρα προήχθη σε πρωθυπουργό για να αποτελειώσει το έργο του!!! (SIBILLA)