Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Απόστολος Πάνας: Καινοτομία και Ανάπτυξη, ο ρόλος της Χαλκιδικής

ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΄΄ΕΠΙΧΕΙΡΩ΄΄


Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής προσκαλεί όλους τους Χαλκιδικιώτες και ιδιαίτερα τη νεολαία στην παρουσίαση της δράσης "Επιχειρώ". Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30/11/2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Χ (πρώην Νομαρχία) στον Πολύγυρο.
Λίγα λόγια για το "Επιχειρώ"
Το epixeiro.info είναι ένα πλήρες website με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές που χρειάζεται ένας νέος για να βελτιστοποιήσει τις πιθανότητές του στην αγορά εργασίας αλλά και για

Μήνυση σε βάρος αστυνομικών για σοβαρό τραυματισμού αλλοδαπού

Μήνυση εναντίον τριών αστυνομικών κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής δύο Αλβανοί υπήκοοι. Οι δύο άνδρες ζητούν να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες καθώς τους θεωρούν υπαίτιους για τον σοβαρότατο τραυματισμό του 22χρονου αδελφού τους μετά από καταδίωξη.
Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής όταν, σύμφωνα με τη μήνυση, τζιπάκι της ελληνικής αστυνομίας με τριμελές πλήρωμα πραγματοποιώντας «απότομο» ελιγμό, πλησίασε τον 22χρονο. Ο νεαρός αλλοδαπός, που δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα μας, στη θέα των αστυνομικών να κινούνται προς το μέρος του, τρομοκρατήθηκε και το έβαλε στα πόδια.

Διαρροή νερού στο κέντρο του Πολύγυρου

Όπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας, υπάρχει διαρροή νερού από το φρεάτιο στο δρόμο μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.
Το οδόστρωμα έχει κλίση και αν παγώσει το νερό στο δρόμο θα είναι επικίνδυνο και για τους οδηγούς.
-Δεν γνωρίζουμε αν στο Δήμο Πολυγύρου λειτουργεί υπηρεσία βλαβών τέτοια ώρα.

1ου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ιερισσού

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 
Ø Μετατροπή του 1ου Νηπιαγωγείου Ιερισσού σε ολοήμερο Νηπιαγωγείο. 
Ø Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες και η προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού. 
Ø Ικανοποιείται χρόνιο αίτημα των γονέων. 
Από αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 ξεκινά η λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου Ιερισσού ως ολοήμερου Νηπιαγωγείου. 
O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών (υδραυλική εγκατάσταση, αποχέτευση, ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις, ελαιοχρωματισμός), καθώς επίσης και στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (ηλεκτρικές συσκευές, καναπεδάκια, έπιπλα κουζίνας κλπ), για τη μετατροπή του σε ολοήμερο Νηπιαγωγείο.

Εκλογές Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: "ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"


Σαμαράς: ΝΑΙ σε όλα! (...και τζάμπα μάγκας!)

Σημερινή Επιστολή του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στους επικεφαλής  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και τοπυ ΔΝΤ.
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Ήμαρτον Κύριε...

Συγχώρεσέ μας για όλα όσα κάναμε και μας άφησες να ξεπέσουμε. Απομακρυνθήκαμε από το φως της αγάπης σου και καταλήξαμε στο σκότος. Πιστέψαμε στο εύκολο χρήμα των μικρο-απατών μας και αρνηθήκαμε τη σκληρή δουλειά με την οποία οι παππούδες μας έκαναν περήφανη την πατρίδα μας. Γίναμε έθνος ανάλγητο και άπονο, τεμπέλικο και βαριεστημένο. Η οκνηρία μας έγινε τέτοια που ξεχάσαμε ακόμα και να σκεπτόμαστε. Ξεχάσαμε ακόμα και να θυμόμαστε.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην εξόρυξη των κοιτασμάτων χρυσού;

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει, οι απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες, οι τοπικές κοινωνίες χωρισμένες σε δύο στρατόπεδα!
Οι αναρτήσεις (και των δύο πλευρών) για το θέμα στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ  πάμπολλες!
Αναφερόμαστε για την επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και την εξόρυξη των κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Χαλκιδική.
Κάποιοι, επειδή υπάρχουν αντιδράσεις, προτείνουν τη λύση του τοπικού δημοψηφίσματος ή και γενικού, ίσως, ίσως λέμε, να είναι μία λύση αν και είναι βέβαιο ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν θα το δεχθεί η μειοψηφία που θα προκύψει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών της ΔΕΗ

Τα χαράτσια της εξαθλίωσης θα ανατραπούν 
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ να επιτεθεί κατά της κατάληψης του Κέντρου Έκδοσης Διακοπών Ρεύματος, που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ήδη στηρίζουν εργαζόμενοι και νέοι από όλη την Αθήνα. Η κατάληψη του Κέντρου και οι άλλες ανάλογες κινητοποιήσεις εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας ενάντια στα χαράτσια και γενικότερα στο σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αποτυπώνουν επίσης την απόφαση να μην περάσουν τα χαράτσια και τα αντιλαϊκά μέτρα, να ανατραπούν με αποφασιστικούς αγώνες, με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις.

ΟΛΑ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ...


ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ – ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Η αειφόρος ή βιώσιμη ανάπτυξη ορίστηκε για πρώτη φορά το 1987 στην Παγκόσμια επιτροπή για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη από τον τότε πρωθυπουργό της Νορβηγίας Gro Harlem Brundtland ως: «Η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να δεσμεύει την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες».
Οι αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης διατυπώθηκαν το 1992 με μορφή Διακήρυξης στη Διάσκεψη του Ρίο. Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε μια συνολική προσέγγιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της διαχείρισης των φυσικών πόρων της γης. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η έννοια της αειφόρου ανάπτυξης έχει ενσωματωθεί σε όλες σχεδόν τις Οδηγίες της Ε.Ε. στις συμβάσεις μεταξύ των κρατών, αλλά και στις αποφάσεις των δικαστηρίων, που αφορούν περιβαλλοντικές διαφορές.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ζητούν εγγύηση υποταγής

Πλήρως ταυτισμένος με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μέρκελ – Σαρκοζί εμφανίστηκε ο τραπεζίτης – πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλες. Όχι μόνο επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει αυστηρά την ολέθρια συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά αντιμετώπισε θετικά ακόμα και τις εξευτελιστικές «γραπτές εγγυήσεις», που ζητούν οι ευρω-κράτες.

221.203,82 € για προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η ένταξη της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Πολυγύρου», 221.203,83 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη». 
Η πράξη αφορά την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πολυγύρου. Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη από τις ακόλουθες κατηγορίες: υπολογιστές – μηχανές γραφείου – συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικοί πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμός φυσιοθεραπείας, εξοπλισμός γυμναστικής,

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Απογραφή του 2011

Ερώτηση που οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Ζιώγας, Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Βέρα Νικολαΐδου, Γιάννης Πρωτούλης, κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με την ανάγκη για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και της ασφάλισης των εργαζομένων στην απογραφή που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης:

ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ - ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Τα οικονομικά ανάγκασαν τον "ΚΕΝΤΑΥΡΟ" να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Ν. Καλλικράτεια 22 Νοε 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
1. Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής ,το ΔΣ του σωματείου ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ , στην έκτακτη συνεδρίαση της 22 Νοε 2011 , αφού συνεκτίμησε την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αφενός, εξαιτίας της κρίσης, αφετέρου, της μη καταβολής οποιοσδήποτε μορφής επιχορηγήσεων από την ΓΓΑ, τα δυο τελευταία χρόνια ,αλλά και αυτών ακόμη των οδοιπορικών 2010-2011, καθώς και τις προοπτικές που διαμορφώνονται μέχρι της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, αποφάσισε ομόφωνα την απόσυρση της συμμετοχής της ομάδας από την συνέχεια του πρωταθλήματος της Εθνικής κατηγορίας. Η διοίκηση του σωματείου πάντα είχε την φιλοσοφία

Από το Αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


Α.Ο.Πολυγύρου - Γαλάτιστα


Το πρόβλημα Μπεγλίτη...

"Πολιτικό λάθος" χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, τη συμμετοχή του ΛάΟΣ στην μεταβατική κυβέρνηση του Παπαδήμου, επισημαίνοντας πως εξαιτίας της συνεργασίας με το ΛάΟΣ (το χαρακτήρισε ακροδεξιό κόμμα) το ΠΑΣΟΚ έχει "εκροή ψηφοφόρων προς την Αριστερά".
-Μπεγλίτη, το πρόβλημα δεν είναι η "εκροή ψηφοφόρων προς την Αριστερά", το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δώσατε εξουσία στους φασίστες!

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Σύμφωνα με έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής όλοι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον Ο.Π.Α.Δ. αναστέλλουν από 1-12-2011 τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι στον Ο.Π.Α.Δ.
Κατά συνέπεια οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τους γιατρούς για τις υπηρεσίες υγείας και στη συνέχεια καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά  στον Ο.Π.Α.Δ. θα τους επιστρέφονται τα χρήματα της αμοιβής του γιατρού.

"Νοσταλγοί της χούντας καμαρώνουν σε υπουργικές καρέκλες, δίπλα σε υποτιθέμενους δημοκράτες και σοσιαλιστές..."


"Οι νοσταλγοί της χούντας, οι κάπηλοι τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας καμαρώνουν σε υπουργικές καρέκλες, δίπλα σε υποτιθέμενους δημοκράτες και σοσιαλιστές. Γιατί οι νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά είναι νοσταλγοί της χούντας. Τελεία και παύλα. Αυτό, ο λαός μας το ξέρει, όσο και αν η διαπλοκή προσπαθεί να τους φτιάξει προφίλ μεσαίου χώρου. Σε λίγο ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρουσιάζει και τα δελτία των οκτώ. Αυτό το ξέπλυμα της ακροδεξιάς, η οποία ανησυχεί μήπως υπάρξει εκλογική συνεργασία της αριστεράς, θα είναι το επιστέγασμα ντροπής για το σύντομο και καταστροφικό πέρασμα του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Θα είναι και το στίγμα που θα ακολουθεί τον κ. Παπαδήμο."
(Απόσπασμα ομιλίας Τσίπρα σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο Σπόρτινγκ)

Η ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Έκλεισε η ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, μέσω του συστήματος που παρέχει η Google στα blogs.
Το ερώτημα της ψηφοφορίας ήταν "ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ (ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ...".
Να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι αυτή η μέτρηση δε στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια και είναι η απλούστερη που μπορεί να γίνει. Επίσης να τονίσουμε πως γίνεται αυτόματα, από την Google, η εκκαθάριση διπλών ψήφων όταν γίνει από τον ίδιο υπολογιστή.
Στην ψηφοφορία μας πήραν μέρος

Κατάληψη ΔΕΗ - ΟΧΙ στο χαράτσι