Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα πάει στο Πολυτεχνείο η Διαμαντοπούλου

"Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτήν τη διαδικασία, που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων" δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
-Καλά Αννούλα, επόμενο είναι με τις "παρέες" που κάνεις τελευταία! Εκτός...
Εκτός κι αν φοβάσαι να πλησιάσεις στο Χώρο ξέροντας τι σε περιμένει!

«Αν είσαι άντρας ρε κοντέ ,πάμε να περπατήσουμε μαζί στον Πειραιά»!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Γιάννη Τραγάκη. Ως βασιλικότερος του βασιλέως ο Τραγάκης είχε βγει νωρίτερα στα ραδιόφωνα, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν από τη Συγγρού, λέγοντας ως

Νικήτη: Μουσικές πινελιές στο ρακοκάζανο (βίντεο)

Νικήτη Οι μουσικές πινελιές στο ρακοκάζανο, ζωγραφίζουν τους μελανούς ορίζοντες του Νοέμβρη.
Νοέμβρης, ο μήνας του Πολυτεχνείου. Εξοργισμένες οι ψυχές των αγωνιστών με τους Ιούδες που εξαργύρωσαν τους αγώνες, για προσωπικό τους όφελος.
Νοέμβρης, ο μήνας που έδειξε την αποσάθρωση του πολιτικού συστήματος και που πολιτικοί της εξουσίας κατέβασαν τα κομματικά τους σώβρακα στους τεχνοκράτες.
Νοέμβρης ο μήνας. Μου έρχονται τα χαράτσια μαζεμένα. Είμαι έτοιμος να πάρω τα ηρεμιστικά μου. Χτυπά το τηλέφωνο. Έλα στη Νικήτη στο ρακοκάζανο του Μάντσιου τσιπροβράζουμε. Πετάω τα χάπια στην δικαιολογημένα νευριασμένη γυναίκα μου.

38 ΟΧΙ

255 ΝΑΙ έδωσε σήμερα η Ελληνική Βουλή σε μια κυβέρνηση όπου συμμετέχουν φιλοχουντικοί, νεοφασίστες και ρατσιστές!!!
Σήμερα 16 Νοεμβρίου 2011, παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Μπουμπούκια!

ΚΚΕ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Η πλήρης αδυναμία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι για τα σπίτια καθώς και η πλατιά άρνηση καταβολής του από τις οικογένειες εκείνες που για να το πληρώσουν πρέπει να κάνουν δραστικές περικοπές στις ανάγκες που αφορούν στη διαβίωσή τους, φανερώνει από τη μία τη βαρβαρότητα του νόμου και από την άλλη την ισχυρή αντίσταση του λαού παρά τους άθλιους εκβιασμούς για διακοπή ρεύματος. 

ΟΧΙ στους φασίστες και τους ρατσιστές!

Τσετίν Μάντατζη βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ.
Ο άνθρωπος είναι σοβαρός, κατά πως φαίνεται, και το δήλωσε ξεκάθαρα: Δε συνεργάζομαι και δε δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε φασίστες και ρατσιστές!
-Σωστός! Ας τ' ακούνε αυτά κάποιοι άλλοι σοσιαλιστές που τρελάθηκαν από "έρωτα" με τον Άδωνη, τον Βορίδη, τον Ροντούλη, τον Πλεύρη, τον Καρατζαφεροτέτοιο κ.λ.π. 

Τ. Κανταράς: Απεγνωσμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και κάμψης του λαϊκού φρονήματος από τη νέα κατοχική κυβέρνηση"

Με αφορμή την ενέργεια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να στείλει στον εισαγγελέα δικογραφίες με οπτικό υλικό που στοχοποιεί διαδηλωτές της 28ης Οκτωβρίου 2011, ο Τ. Κανταράς, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Η νέα κατοχική κυβέρνηση με τον δεύτερο κατά σειρά πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, κάτω από τον πανικό των επερχόμενων λαϊκών αντιδράσεων που κυοφορούνται ως αποτέλεσμα της έντασης της ευρωμνημονιακής πολιτικής της, προχωρά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και κάμψης του λαϊκού φρονήματος.

Αργ. Λαφαζάνης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων Παπαδήμου

Στρατώνι: Παραμυθοχώρα 2011-12

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της Παραμυθοχώρας ΕΔΩ

ΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΡΕ ΦΙΡΦΙΡΙΚΟ; Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ;


ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ 
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ¨Φιρφιρίκος¨, όπως εύστοχα τον ονόμασε ο λαός της Κοζάνης, ξεπουλά από το βήμα της βουλής… 
Πουλάει 4 μονάδες της ΔΕΗ, πουλάει ορυχεία, αναγγέλλει την μείωση των ποσοστών του Δημοσίου, την πώληση μεριδίων των θυγατρικών Μεταφοράς και Διανομής της ΔΕΗ, με το επιχείρημα ¨προς όφελος των καταναλωτών¨… 

Ξημέρωμα Πολυτεχνείου!

Στην Αθήνα, στις 19/11/1978, στην εκδήλωση για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ο τότε πρόεδρος της ΕΦΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής, ανάμεσα στα άλλα είχε πει και τα εξής:
«Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια από τότε που τα ηρωικά νιάτα της πατρίδας μας και μαζί τους και ο λαός της Αθήνας, ο λαός της Ελλάδας έδινε τη μάχη ενάντια στη χούντα, στο φασισμό...

Κατασκευή υδρευτικής γεωτρήσεως στην Τ.Κ. Στρατωνίου


Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: «Κατασκευή υδρευτικής γεωτρήσεως στην Τ.Κ. Στρατωνίου, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 93.394,19€.
Μετά τη θετική αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου Αριστοτέλη από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου: «Κατασκευή υδρευτικής γεωτρήσεως στην Τ.Κ. Στρατωνίου, Δήμου Αριστοτέλη» από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΔΗΜ.Ο.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΔΗΜ.Ο.Σ. μαζί με όλους τους πολίτες και τη νέα γενιά θα συμμετέχει αγωνιστικά στις εκδηλώσεις μνήμης για τον αγώνα του Πολυτεχνείου και θα διεκδικήσει τα επίκαιρα αιτήματά του.
 Η παράταξη <ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ> θα συμμετέχει με  όλους τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά για να  διεκδικήσει  δυναμικά τα ιδιαίτερα επίκαιρα   αιτήματα του αγώνα     Πολυτεχνείου, λαμβάνοντας μέρος  στις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης  και στην πορεία διαμαρτυρίας  της Πέμπτης, επισημαίνοντας ότι:

Ο Καμμένος τα λέει χύμα στους ... προσκυνημένους!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Ακούγοντας την ομιλία του βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου ένιωσα ότι υπάρχει ελπίδα να ξεφορτωθούμε αυτά τα πολιτικά “τσογλάνια” που απαρτίζουν την κυβέρνηση “κατοχής” του σύγχρονου “Τσολάκογλου” του κ. Παπαδήμου!
Ο κ. Καμμένος εδώ και καιρό με ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Βουλή καταγγέλλει "τρομακτικά" πράγματα ζητώντας εξηγήσεις αλλά  η φωνή του μοιάζει ως “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” μια και η χουντοδημοκρατία που βιώνουμε έχει φροντίσει για το φίμωμα (από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ) κάθε φωνής που δεν υποκύπτει στις προσταγές των Μερκο-Σαρκοζί!

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ...


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 1 – 1

Η δραστήρια ομάδα παλαιμάχων της Νίκης Πολυγύρου, το βράδυ της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, υποδέχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο υπό το φως των προβολέων την αντίστοιχη ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με την οποία συμμετείχαν γνωστοί παλιοί ποδοσφαιριστές της Α΄ Εθνικής, όπως οι Β. Τραιανόπουλος, Κ. Βιόπουλος, Θ. Σαλαπασίδης, Γ. Τραυλός, Ν. Μαλιόγλου και πολλοί άλλοι.

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


Τέτοιος σπαραξικάρδιος πόνος πια...! Τους πρέπει Όσκαρ!


Ο Δήμος Ν. Προποντίδας αντιδρά για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Τα καλά πρέπει να λέγονται και να προβάλλονται!
Άσχετα με τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ν. Προποντίδας (απλήρωτοι υπάλληλοι κ.λ.π.) δεν μπορούμε να μη επαινέσουμε την κίνηση του Δήμου να στείλει εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι στους Πολίτες και την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ΠΑΡΑΝΟΜΟ αυτό χαράτσι!
 Διαβάστε το κείμενο της εξωδίκου δήλωσης του Δήμου Ν. Προποντίδας:
"ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ /  ΔΗΛΩΣΗ
Του ΝΠΔΔ (ΟΤΑ) με την επωνυμία "ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ", που εδρεύει στα Νέα Μουδανιά και εκπροσωπείται νόμιμα. 

ΠΑΜΕ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 5 το απόγευμα. 
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της πόλης να τιμήσει μαζικά, ταξικά, μαχητικά τη 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
Η αγωνιστική, ηρωϊκή παρακαταθήκη

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Υπ.Υγείας για οφειλές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ

Για τουλάχιστον τέσσερις ώρες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προχώρησε στη συμβολική διακοπή του ρεύματος στο Υπουργείο Υγείας. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο στις μεγάλες οφειλές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ του υπουργείου στην επιχείρηση. Επίσης με αυτόν τον τρόπο η ΓΕΝΟΠ θέλει να διαμαρτυρηθεί για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες τη στιγμή που το κράτος χρωστάει τεράστια ποσά.

Πολυτεχνείο - 17 Νοέμβρη 1973

Παπαρήγα: Ο ΛάΟΣ θα κάνει την βρώμικη δουλειά.

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973


ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
 Σημαντικά είναι τα ψηφίσματα που εκδόθηκαν από αρχιτέκτονες της Θεσσαλονίκης την παραμονή του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973. Το ένα αναφερόταν στην πολιτική κατάσταση της χώρας και στη συμπαράσταση των αρχιτεκτόνων της πόλης στους εξεγερμένους φοιτητές και το άλλο αφορούσε στη διαμαρτυρία για την επιχειρούμενη ανοικοδόμηση στον αρχαιολογικό χώρο της πλατείας Ναυαρίνου, στη Θεσσαλονίκη. Και στα δυο ψηφίσματα εξουσιοδοτούνταν ο συντάκτης τους και συμπατριώτης μας αρχιτέκτονας Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης  να τα επιδώσει αναλόγως.

"Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....!"