Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Η Δημοκρατία είναι μπριζόλα;

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ 
Αισθάνονται άραγε καλά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παρέα με τους αστέρες της ακροδεξιάς; Λίγο δαγκωμένοι πρέπει να πούμε, αν κρίνουμε από τις δημόσιες δηλώσεις τους, αλλά κατά τα άλλα σαν έτοιμοι από καιρό μας προκύπτουν. Άντρες έτοιμοι για όλα. Αποφασισμένοι να το πιουν κι αυτό το πικρό ποτήρι για το καλό της πατρίδας. Εξάλλου όπως εξήγησε χτες η κυρία Φώφη στη δημόσια τηλεόραση το λυπηρό για την ίδια δεν είναι η παρέα με τους φασίστες τύπου Βορίδη αλλά η απουσία από την παρέα της αριστεράς!

101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου


101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά του Καρατζαφέρη.
Το κείμενο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ:
Συντρόφισσες κι σύντροφοι,
Εδώ και λίγες ημέρες η χώρα και ο λαός, εκ νέου και με πρωτοφανή ένταση βιώνουν από τη μια βίαιες και προσβλητικές για την εθνική μας αξιοπρέπεια, ξένες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας και από την άλλη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που πατώντας στις παραπάνω παρεμβάσεις επιδιώκει να φιμώσει το λαό, καταδικάζοντας τον σε αργό οικονομικό θάνατο, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου και σε μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας, ώστε να μην αμφισβητήσει την εφαρμοζόμενη εδώ και δυο χρόνια στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού. 

ΟΧΙ στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ


1o ΕΤΗΣΙΟ FORUM ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. Cluster


ΠΑΣΟΚ + ΛαΟΣ στην εξουσία!

Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ όπως πάντα ...πριν τα γεγονότα! Αναμνηστική φωτογραφία των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Δριβελέγκα-Ροντούλη με τον Γ.Γ. της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιώργο Παπαδόπουλο (γνωστό ως Χομεϊνί) από ...μελλοντική (!!!) επίσκεψη στη Χαλκιδική!
Το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου  "ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ" το άλλαξαν οι "κληρονόμοι" και το έκαναν "ΛάΟΣ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"

Εκλογές Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: "Ο Γκιλής αν σέβεται τις διαδικασίες και την ηθική που τις διέπει, οφείλει να παραιτηθεί"

Από τότε που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γκιλής πληροφορήθηκε την ύπαρξη του Συνδυασμού μας, έχασε την ψυχραιμία του και προέβη σε μια σειρά ενεργειών, που αντιβαίνουν στο θεσμικό του ρόλο. 
Κατ’ αρχάς, επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλής του Συνδυασμού μας κ. Αθανασίου Αβέρη, επειδή ζήτησε –όπως είχε το δικαίωμα– να λάβει γνώση των εκλογικών καταλόγων του Επιμελητηρίου. Μάλλον, ο κ. Γκιλής θεωρεί ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου είναι «εξ οφίτσιο» εκλογική πελατεία του. 

ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΕΣ ......... ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Αναρωτιόμουν τόσο καιρό..... Γιατί τέτοια εκκωφαντική σιγή; Κουράστηκαν; Μας εγκατέλειψαν; Γιατί, Χριστέ μου; Τι κάναμε και τους στεναχωρέσαμε; Ποιος θα σώσει τη Χαλκιδική τώρα; Ποιος θα σώσει τη Θεσσαλονίκη; Μας αφήνουν στο έλεος της ανάπτυξης; Μας αφήνουν στο έλεος της προκοπής;
Όμως όχι! Μη φοβάστε! Οι σωτήρες μας, οι «οικολόγοι» μας ντε, προετοίμαζαν σιωπηρά τη νέα τους ηχηρή επίθεση! Από κοινού με τους άλλους προστάτες της φύσης, τους πολιτικούς μηχανικούς του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που τους συμφέρει καλύτερα το «τσιμεντάρισμα» της Χαλκιδικής, να βγάλουν κάτι κι αυτοί, είναι δύσκολοι οι καιροί!

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Αριστοτέλη


Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου:
«Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.-Σκουπιδότοποι) του Δήμου Αριστοτέλη»,
προϋπολογισμού 2.372.500,00€.
          Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.-Σκουπιδότοποι) του Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 2.372.500,00€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»


Παρουσίαση των υποψηφίων και των προτάσεων του συνδυασμού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» (για τις εκλογές του επιμελητηρίου Χαλκιδικής) θα γίνει την  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, στις 6μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
 Επικεφαλής του Συνδυασμού είναι η Στέλλα Μπαλάση.

ΤΕΕ/ΤΚΜ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ "ΕΝΩΜΕΝΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


Καλή τύχη στους "πατριώτες" ΤΕΕ/ΤΚΜ
και "Οικολόγους-πράσινους"

Τρέμε γη… τρέμε Ευρώπη… οι «πατριωτικές» δυνάμεις τουΤΕΕ/ΤΚΜ και ο «ευπατρίδης»… της οικολογίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, ενώνουν την ισχύ τους και προσφεύγουν στηνCommission και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μεγάλη δικαίωση…
Αγαπητοί συνδημότες είναι πλέον γεγονός… και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης…Η 6η δόση θα δοθεί και η 7η και η 8η και η 9η … Κανένα μνημόνιο δε θα εφαρμοστεί… Η ανεργία θα παταχθεί …Η ανάπτυξη της χώρας θα απογειωθεί… 
Εδώ και λίγα 24ωρα και έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις οι «πατριώτες» μηχανικοί του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο «υπερπατριώτης» οικολόγος έθεσαν τις βάσεις για το «ζευγάρι της χρονιάς». Ένα ζευγάρι, που αναμένεται να συναρπάσει με τις πιρουέτες του το φιλοθεάμον κοινό στο διεθνή διαγωνισμό «Dancing on Europes Ice»…

ΚΚΕ για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ για το μεγάλο λαϊκό μέτωπο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία
           Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας να μεταμφιεστεί με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της. Το δρόμο τον είχαν ανοίξει οι καταλήψεις της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Στο Πολυτεχνείο το 1973 ισχυρή και καθοριστική ήταν η συμμετοχή εργατών, με πρωτοπορία τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές. Ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κυριάρχησαν αποτελούν και σήμερα πηγή έμπνευσης για τη νεολαία και το λαό. Προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Θολή είναι η κατάσταση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την παραμονή ή όχι του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος.
Είναι γνωστό ότι η θητεία του έληξε στις 11-11-11 και διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού δεν έχουν ξεκινήσει.
Τι πρόκειται να γίνει;
-Θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Φλεβάρη με τον Γιώργο Παπανδρέου; Η συντριβή θα είναι άνευ προηγουμένου!
-Θα πάει στις  εκλογές με νέο αρχηγό; Ο χρόνος πιέζει, είναι λίγος, θα πρέπει να ξεκινήσουν το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες! Εκτός εάν...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για το σχεδιαζόμενο φράγμα Πετρένια στη Χαλκιδική 
Το θέμα του σχεδιαζόμενου φράγματος «Πετρένια» στη Χαλκιδική φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, με ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου. 
Πρόκειται για ένα περιττό έργο υδροδότησης, αφού η περιοχή για την οποία προορίζεται έχει πλήρη επάρκεια σε νερό από τις πηγές του όρους Κακάβου, όπως αποδεικνύουν μελέτες του ΙΓΜΕ. Μόνος λόγος γι’ αυτό το έργο κόστους 45 εκ. ευρώ, είναι να αντισταθμίσει την καταστροφή των πηγών του Κακάβου από τη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», που περιγράφεται και στην τοποθέτηση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα σχεδιαζόμενα έργα επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Συνέντευξη, σήμερα, του Γιάννη Δριβελέγκα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Ο φόβος φυλάει τα έρημα...

Η παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου θα δοθεί αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα και όχι στις 12 το βράδυ όπως γίνεται πάντα.
-Γιατί;
Μα ξέρουν οι άνθρωποι να φυλάνε τον εαυτό τους! 16 Νοέμβρη το βράδυ, ξημερώνοντας η 17η του Νοέμβρη, επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,  εκτιμούν, μάλλον, πως είναι "επικίνδυνο" να βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Φοβούνται τυχόν επεισόδια! Για κορόιδα τους έχετε; 
-Αν σκέφτονταν τόσο και για τους Πολίτες, για τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι βρίσκονται στη Βουλή, δε θα φτάναμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ που βρισκόμαστε τώρα! 

Ως και 60% οι μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο


Τριπλή λαιμητόμος για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο το νέο μισθολόγιο, με σαρωτική κατάργηση των επιδομάτων, μειωμένο μισθολόγιο και πάγωμα στον ίδιο βαθμό για την επόμενη διετία. Οι μειώσεις στις αποδοχές θα ξεπεράσουν κατά μέσο το 40% και θα κυμανθούν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από 5% έως και 60% σε ορισμένες περιπτώσεις (υπουργείο Οικονομικών), ενώ μικρές αυξήσεις που θα έπαιρναν ορισμένοι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι θα εξανεμιστούν με τη βαθμολογική τους υποβάθμιση, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη.

Σε επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους είναι όσοι αστυνομικοί και λειτουργοί της Δικαιοσύνης εμπλέκονται στην περιφρούρηση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου.
Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί επικρατεί συναγερμός στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αφού σήμερα και αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με το πλάνο της εισαγγελίας, βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή 11 εισαγγελείς, ένας από τους οποίους θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Κομισιόν: Δεν ζητήθηκε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων

Η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ισχυρίζεται η Κομισιόν, σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό».

Πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής 2011-12


Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’  Ανδρών (1η Αγωνιστική )
 Νότιος  Όμιλος
 Κασσάνδρα 49 Μουδανιά   37
Διαιτητές: Εδιάρογλου-Μάνιου Σ.
Δεκάλεπτα:11-8,21-22,36-33,49-37
Κασσάνδρα (Αγκόρτζας)
Κεχαγιάς 4, Μιτελούδης, Σταμπουλής, Νταλιάρης 9, Τσιάλας, Φώτης, 
Παπαστεφάνου 5, Αλεξιάδης, Παυλής 5, Παγίδας 6, Μορφούλης , 
Ζαγκαρέτος 20