Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Χέρι - χέρι... με τον Αστέρη!

Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα!
Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης πρέπει να τα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή!
Ο συντοπίτης μας σοσιαλιστής υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας, είναι φρόνιμο, να πάρει χέρι-χέρι τον ισότιμό του νεοφασίστα υφυπουργό Αστέριο Ροντούλη και να επισκεφθούν τη Χαλκιδική!
-Να νιώσουμε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα μας!

Ο θίασος αναβαθμίστηκε και έγινε … τσίρκο!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η νέα "δοτή" κυβέρνηση από την πλειονότητα του Ελληνικού λαού χαρακτηρίζεται “κατοχική” αφού την επέβαλαν με απροκάλυπτους εκβιασμούς οι νταβατζήδες των Βρυξελλών οι οποίοι σημειωτέων μας απαγόρεψαν να κάνουμε εκλογές!
Θεωρώ δε απίθανο να υποκύψουν ...
στους λεονταρισμούς του “ευπατρίδη” κ. Σαμαρά ο οποίος νομίζει ότι είμαστε χαχόλοι και ηλίθιοι και μας λέει το αμίμητο ότι …. δεν υπογράφει μεν ... αλλά θα ψηφίσει δε … τα νέα μέτρα που θα μας στείλουν οι ΜερκοΣαρκοζί!!!

Ποιος περιμένει τη μεγάλη στιγμή;

Περιμένει τη μεγάλη στιγμή! Τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνο να του μιλήσει ο Πρόεδρος!
Περιμένει να του ζητήσει τη βοήθειά του στις εκλογές του Φλεβάρη κάνοντάς του τη χάρη (του Προέδρου) να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές και όχι μόνο αυτό ...
...αλλά να του ζητήσει (ο Πρόεδρος) να αναλάβει, μετά τη νίκη, και χαρτοφυλάκιο!!! 
-Για Δήμαρχο της Χαλκιδικής πρόκειται, ονόματα δε λέμε, μπορείτε να τον βρείτε μόνοι σας, εύκολο είναι!

Χαρούμενα πρόσωπα για το κατόρθωμα...

Αμέσως μετά την παράδοση της πρωθυπουργίας στον Παπαδήμο τον υποδέχθηκαν με χαρές και χειροκροτήματα στην Ιπποκράτους!
Χαρούμενοι έδειχναν όλοι τους για την "σημαντικότερη" απόφαση στην ιστορία του ΠΑΣΟΚΠαρέδωσαν την κυβέρνηση στον Άδωνη,  στον Βορίδη, στον   Ροντούλη και στον ΚΥΠΑΤΖΗ Γεωργίου

«ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ 80 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ»

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τους κυρίως υπεύθυνους, το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ν.Προποντίδας», για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους 80 εργαζόμενους της Επιχείρησης, αλλά και τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους τους ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα πληρωθούν σύντομα, δυστυχώς μέχρι σήμερα, εδώ και 7 μήνες συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. 
Για τον λόγο αυτό ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο κ. Δαμιανό Ιορδανίδη

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ...


ΟΧΙ στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ


«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 στο οικογενειακό κέντρο
«Έξι Βρύσες» στον Πολύγυρο, η συνάντηση του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με επικεφαλής τον κο Γκιλή Γεώργιο, για τις Επιμελητηριακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-1

Από το αστυνομικό δελτίο στη Χαλκιδική


Ενημέρωση και Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων για τρίτες χώρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στη Διαχειριστική Επιτροπή της Κοινής Οργάνωσης Γεωργικών Αγορών, που συνεδρίασε στις 09/11/2011 στις Βρυξέλλες, εγκρίθηκαν συνολικά 20 προγράμματα «Ενημέρωσης και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για τρίτες χώρες», στο πλαίσιο των κανονισμών (ΕΚ) 3/2008 του και (ΕΚ) 501/2008, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Από τα 20 προγράμματα τριετούς διάρκειας που εγκρίθηκαν, τα 6 είναι ελληνικά και συγκεκριμένα τα εξής: 
1. Πρόγραμμα προώθησης Ευρωπαϊκού Ελαιολάδου στη Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Νορβηγία, προϋπολογισμού 5.922.130 ευρώ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου - ΣΕΒΙΤΕΛ). 

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ "ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Πολυγύρου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
 ΤΟ ΕΡΓΟ
Η «Ανδρομάχη», μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες, πολιτικές τραγωδίες του Ευριπίδη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντικρουόμενων απόψεων από τη μεριά των μελετητών, διδάχτηκε για πρώτη φορά το 420 π.Χ.

Το παιδικό μου όνειρο

Oμόφωνη απόφαση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της αδειοδότησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ την Παρασκευή 11-11-2011, συζητήθηκε το θέμα της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΕΕ για την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Αντιπροσωπείας (εδώ).
Στη συζήτηση τέθηκαν δύο προτάσεις, η κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας και η προσφυγή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση των νομικών συμβούλων του ΤΕΕ/ΤΚΜ ήταν να ακολουθηθεί η δεύτερη οδός, της προσφυγής κατά της ΑΕΠΟ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άρχισαν τα όργανα στη Ν.Δ.

Την διαγραφή του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του  Χατζηγάκη ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».
-Δεν είπε και κανένα ψέμα ο ανθρωπάκος!

ΟΧΙ στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡ-ΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», αφουγκραζόμενος την αγωνία και τους φόβους της κοινωνίας απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την είσπραξη αναγκαστικών εισφορών, συντάσσεται με τους συμπολίτες της Χαλκιδικής, που αρνούνται να καταβάλουν το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. 
Θα σταθεί αρωγός σε κάθε λαϊκή πρωτοβουλία που συνιστά «αντίσταση» σε αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις. 
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού 
Αθανάσιος Αβέρης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ:
-  Η ΣΥΓΚΥΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
-  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ
Εργαζόμενες/οι, νέοι κα νέες
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από τααπανωτά κύματα εργατικών - λαϊκών αγώνων,  με τελευταίο τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στις 18-19 Οκτώβρη και την οργισμένη 28η Οκτώβρη. Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της δεν κατάφεραν, παρά τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ιδεολογική τρομοκρατία των καναλιών, τη βία των ΜΑΤ και των χημικών, να λυγίσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Η ανάπτυξη των αγώνων και το βάθεμα της

1ο FORUM "ΓΥΝΑΙΚΑ & ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής συμμετέχει στο 1ο FORUM "ΓΥΝΑΙΚΑ & ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με την παρουσίαση επιχειρήσεων μελών του ΔΙΓΕΧΑ στον Εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καλυβών.
Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε το κοινό της Χαλκιδικής ,ωστε να παρουσιάσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας απο το Σάββατο 5μμ - 10 το βράδυ εως και την Κυριακή 10.30 π.μ- 6μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΣ ΞΕΡΞΗΣ Ν. ΡΟΔΩΝ 76-49


Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών ΕΚΑΣΧ ο ΑΟΠολυγύρου. Επικράτησε άνετα της ομάδας των Νέων Ρόδων με σκορ 76-49.

Λαός δεσμώτης επί ΔΝΤ


Πως πληρώνονται οι υπερωρίες των αποσπασμένων υπαλλήλων στους Βουλευτές και στα κόμματα.

Η πρόσληψη ενός υπαλλήλου γίνεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις αποσκοπώντας στην κάλυψη μιας θέσης με απώτερο σκοπό την σωστή λειτουργία του κράτους και στην.... εξυπηρέτηση του πολίτη . Αυτό μάλλον ισχύει για τους άλλους γιατί στην χώρα μας εκτός από αποσπάσεις υπαλλήλων στα κόμματα το κράτος δηλαδή εμείς πληρώνουμε και τις υπερωρίες.

Ανοιχτή Συγκέντρωση Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη σας καλεί σε ΑΝΟΙΧΤΗ Συγκέντρωση - Συζήτηση με θέματα:
Χαράτσι ΔΕΗ – Τρόποι αντίδρασης
Αύξηση Δημοτικών τελών
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αρναίας. 
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

ΜΕΡΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Χρειαζόμαστε ενότητα, συνεννόηση και σύνεση είπε στις πρώτες δηλώσεις του προς τον ελληνικό λαό αμέσως μετά την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος. Και ζήτησε απ’ όλους μας να συνδράμουμε στη δύσκολη διαδικασία προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας. Αφού φυσικά επιβεβαίωσε τα γνωστά, ότι δηλαδή στόχος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ της οποίας ηγείται είναι ηυλοποίηση των συμφωνιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

ΗΤΤΑ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας ήττα από την Αγία Παρασκευή Αθηνών με 62-63 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν ακόμα μια μέτρια εμφάνιση και παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς η ομάδα μας πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το 1'' με την Αγια Παρασκευή να έχει πάντα ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 27'(39-42). Σε εκείνο το σημείο οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου πέρασαν μπροστά με 47-42 αλλά δεν κράτησαν το προβάδισμα και οι φιλοξενούμενοι