Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

"Γράμμα από το Μέτωπο"

Επιστολικό  Δελτάριο του 1941. 
Το έστειλε ο λοχίας, τότε, Διονύσης Χαρδαλούπας (μετέπειτα Μαυροδής) στο φίλο και συγχωριανό του  Νικόλαο Τάκο, από την πρώτη γραμμή του πολεμικού μετώπου της Αλβανίας. 
Και οι δυο καταγόταν από το Νεοχώρι Χαλκιδικής. 
                                                             

Μαλαπέρδε - Αναστό 2-2

Ας απολαύσουμε αυτές τις μικρές χαρές στις εποχές του μνημονίου! 

Ράϊχενμπαχ και στις επιδοτήσεις

Και γαμώ ... θα γίνουμε Βαζελοπρίγκηπες !!! Τσάκα θεέ πάρε την ΠΑΕ!!!

Ρ: Σε προδιαθέτουν να σταματήσεις να
ασχολείσαι πλέον με την ομάδα ποδοσφαίρου!
Συνάντηση με τον Σταύρο Δαϊλάκη, πρώην βουλευτή Δράμας, είχε ο Βλάσης Τσάκας.
Ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ που θα αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού, συζήτησε με τον Σταύρο Δαϊλάκη το ενδεχόμενο να μπει στο διοικητικό συμβούλιο του «τριφυλλιού».
Ο παμμέγιστος πολιτικός άντρας και επιστήθιος φίλος της Στέλλας Μπεζαντάκου, δήλωσε για την πρόταση που του έγινε:  «Είναι τιμή για μένα η πρόταση του Πρίγκιπα, δια μέσου του κ. Τσάκα, να συμμετάσχω στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, την πρόταση θα την συζητήσω μαζί του, όταν θα τον φιλοξενήσω στην Δράμα» (Ρ: Τελικά κανένας μεγάλος πολιτικός δεν πάει χαμένος, όλο και κάποιος Τσάκας θα αναγνωρίσει την αξία του! Τον έχασε η πολιτική θα τον κερδίσει το ποδόσφαιρο!)

Αποκλειστικό !!! Ανταπόκριση από την Κρήτη.


Από το «ΟΧΙ» του 1940 στο «ΟΧΙ» του 2011.


Από την ταπείνωση στην αναγέννηση της Ελλάδας!
Στις 28 Οκτώβρη 1940, οι Έλληνες είπαν το δικό τους ΟΧΙ ενάντια στον ξένο φασισμό .
Στις 28 Οκτωβρίου 2011 στις ΗΠΑ, οι αγανακτησμένοι είπαν το ΟΧΙ ενάντια στους φεουδοτραπεζίτες!
Στις 28 Οκτωβρίου 2011 στην Ελλάδα οι πολίτες είπαν το ΟΧΙ ενάντια στην νεοφασίστρια κ. Μέρκελ  ,  στο σάπιο πολιτικό σύστημα και  στους φεουδοτραπεζίτες!
Η  σύγχρονη εξέγερση των πολιτών στην Θεσσαλονίκη και σε  άλλες πόλεις, ακόμα και αν υποκινείτο μερικώς από ακροδεξιά στοιχεία, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει το όλο πολιτικό σύστημα και πρέπει να γίνει ανασχηματισμός στο Αμύνης, Προστασίας Πολίτη, Εργασίας κλπ…

Το κέλυφος της υποκρισίας τους χάθηκε τελείως!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Ξαφνικά όλος ο συρφετός των πολιτικών και των καφροδημοσιογράφων θυμήθηκε μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης την μεγάλη ανάγκη διαφύλαξης των θεσμών και της δημοκρατίας!!!
Καλά! ... δεν ντρέπεστε!... τολμάτε και μιλάτε ακόμα;
Εσείς οι βουλευτάδες που σέρνεστε πίσω από τα κομματικά σας άρματα έρποντας και γλείφοντας τις ηγεσίες σας για μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο τώρα μας παριστάνεται με "κροκοδείλια δάκρυα" τους θεματοφύλακες των θεσμών ενώ εδώ και καιρό λειτουργείτε ως άβουλο “κοπάδι” που οδηγεί το αφεντικό που όφειλε να υπηρετεί δηλ. τον ΛΑΟ στην σφαγή!!!

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ...


Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Συμφωνώντας με την δήλωση του μεγάλου αγωνιστή και συμπατριώτη μου Μανώλη Γλέζου ότι «Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940» θέλω να επισημάνω ότι σήμερα λόγω της ημέρας ο λαός σε όλη την Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα ουσίας σε όλους αυτούς που με ...δόλο (ορισμένων εξ αυτών) αλλά και την ανικανότητα, τις παραλήψεις τις συγκαλύψεις και την ανοχή (των υπολοίπων) οδήγησαν την χώρα στον εξευτελισμό και στην υποτέλεια προδιαγράφοντας ένα τρομακτικό μέλλον για όλους μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ...;


Ένα μεγάλο μπράβο


Αμέτρητες ήταν εχτές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατα τη διάρκεια των παρελάσεων σε όλη την Ελλάδα. Σε άρθρο της εφημερίδας “Το Βήμα”, διαβάζουμε χαρακτηριστικά οτι “Το Σύνταγμα προστατεύει ευτυχώς το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης κάθε γνώμης και κάθε συνάθροισης. Άλλο όμως διαδήλωση και άλλο θεσμική επετειακή παρέλαση · άλλο άποψη και άλλο ύβρις σε βάρος των θεσμών.”
Οι παρελάσεις, κύριοι, γίνονται για να τιμήσουμε τους αγώνες των Ελλήνων προκειμένου να ζούμε εμείς τώρα σε ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης, ελεύθεροι στο σώμα και στη συνείδηση.

Μαγκούφης στα Τρίκαλα...

Ο Μαγκούφης θεωρεί ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τον ΣΥΝ!!! Για την κυβερνητική πολιτική ούτε που το σκέφτεται! 
Εν γνώσει του κατηγορεί τον ΣΥΝ και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ενώ αυτός που τον γρονθοκόπησε είναι: Μέλος της Νομαρχιακής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και στέλεχος του πολιτικού του γραφείου !!! Στη φωτογραφία βλέπετε τον βουλευτή με το στέλεχός του στις εκλογές του 2009 αλλά και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και κάμποσο καιρό δηλώνει αγανακτισμένος, παραμένει όμως ακόμη μέλος της ΝΕ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της δημοτικής ομάδας καθώς και διάφορα ΔΣ οργανισμών του Δήμου. . 

Στρατώνι: Συλλήψεις γα ναρκωτικά


Έντεκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις στην Κρήτη

Χαμός γίνεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου συνεδριάζει η Ειδική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Πολλές οι συλλήψεις και οι προσαγωγές απο τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ. Διαδηλωτές πολιόρκησαν

ΧΑΡΑΤΣΙΑΑΑΑ...


17 Νοέμβρη: Το επόμενο ...τεστ

Δική σας η ευθύνη για την ομαλή εξέλιξη του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου ενημερώνει την Κυβέρνηση η Σύγκλητος του Ε.Μ.Πολυτεχνείου
Η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς , ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες και τα μέλη ή τα όργανα του ΕΜΠ δεν έχουν τη νομική ή την ουσιαστική αρμοδιότητα ή δυνατότητα , αποφάσισε , η Σύγκλητος του ΕΜΠ να ενημερώσει εγγράφως τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και την εισαγγελία Πρωτοδικών , και γι αυτό το λόγο , σημειώνει αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη , όσον αφορά:

Δριβελέγκας - Βαγιωνάς για τα επεισόδια στις παρελάσεις

Το πείραμα του Wörgl – Μια ιστορία σαν παραμύθι –πολύ διδακτική…


Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932.  
Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και...

ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;

Το βίντεο βρήκαμε  στο πολύ καλό Xαλκιδικιώτικο blog "ο αλλος" 

Ο καθένας στην καρέκλα του!

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Έτσι είναι ! Όλοι πάμε κάθε μήνα στον κουρέα μας!


Οι ακατάλληλοι


Το αυτονόητο, τιμώμενα πρόσωπα οι ήρωες και όχι ο κάθε παρακεντές της πολιτικής!

Στυλίδα, 28 Οκτωβρίου 2011
Δήμαρχος: Απόστολος Γκλέτσος

Οι διαδηλωτές "πολιόρκησαν" το ξενοδοχείο συνεδριάζουν οι σοσιαλιστές - συμπλοκές με τα ΜΑΤ !


ΒΑΘΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το ξενοδοχείο που γίνεται η Σοσιαλιστική Διεθνής-δεν άφησαν τους δημάρχους και τους βουλευτές να μπουν μέσα!
Συνεχείς συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις άλλες αστυνομικές δυνάμεις είχαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο 'Μελιά΄ όπου γίνεται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Από τη μια η Αστυνομία προσπαθούσε να τους κρατήσει μακριά και από την άλλη να ανοίξει το δρόμο που είχαν καταλάβει. Στη διάρκεια των συγκρούσεων έγιναν 15 προσαγωγές και δύο τουλάχιστον συλλήψεις (πατέρα και γιου) που...
θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα τη Δευτέρα.

Πρόθεση ψήφου: Ν.Δ. μόλις 22,2% ! ΠΑΣΟΚ ούτε 15% !


Στην δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 22,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 14,7%!!! 
Ακολουθούν το ΚΚΕ 9,1%, ΛΑΟΣ 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, Οικολόγοι 3,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Άρμα Πολιτών 1,8 %, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζαν το 4,1% των ερωτηθέντων.
Στη δημοσκόπηση η αδιευκρίνιστη ψήφος προσδιορίζεται στο 26,5%!

Ο Άραβας χτυπάει πάντα δύο φορέςΑπό πολυτελείς κατοικίες μέχρι… ιχθυοτροφείο θα περιλαμβάνει το θέρετρο – μαμούθ που σχεδιάζει στη Χαλκιδική ο Κροίσος Al Shammari, αν ενταχθεί στο Fast Track.
Παρουσιάστηκε ως ο μεσσίας με τα πετροδόλαρα που θα αγοράσει το 51% του ΠΑΟΚ, όμως, ύστερα από τουλάχιστον έξι μήνες «διαπραγματεύσεων» και γητείας των οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά, εξαφανίστηκε σαν ένας εκ των πρωταγωνιστών στα... παραμύθια της Χαλιμάς.

Χειμερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής

Χειμερινή ώρα για το 2011 θα έχουμε από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται, με κοινοτική οδηγία, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.