Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Έστειλαν τον Μπάτζιο κατά Ζωγράφο μεριά...

Την διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου Αστέριου Μπάτζιου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ η δημοτική Παράταξη του Κώστα Μπογδάνου.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρό του πρακτικό της διαγραφής του.
Δείτε τα: 

Μήπως είναι πάααρα πολλά;

7. Λήψη απόφασης για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Πολυγύρου και Α.Π.Θ. για την σύνταξη ειδικής μελέτης συντήρησης - αναβάθμισης Κλειστού Θεάτρου Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)
Από τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου!
-Ξέρετε πόσο υπολογίζουν το κόστος της μελέτης; 170.000 €!!! Ναι καλά διαβάζετε: Εκατόν εβδομήντα χιλιάδες Ευρώ!!!

Οι σεισμοί της Χαλκιδικής....

22. Ενημέρωση - λήψη απόφασης για την εργολαβία των 2.750.000,00 € (Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς σε 40 σχολικές μονάδες του Νομού Χαλκιδικής) (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
-Παραπάνω είναι το 22ο θέμα που συζητήθηκε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου!
Και προσπαθώ να θυμηθώ πότε έγιναν σεισμοί στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα στο Δήμο Πολυγύρου!
-Ρωμαίικο! Δε γλιτώνεις με τίποτα!

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ΓΑΠ, απόψε

ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ...


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το "κούρεμα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου:
«Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η χθεσινοβραδινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. Κι όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη;Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της αποτυχημένης πολιτικής ήλθε, δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.

Αυθαίρετο;

-Ποιος βουλευτής της Χαλκιδικής χτίζει αυθαίρετο, τώρα?
Ρωτάει αναγνώστης μας!
-Σίγουρα κάτι ξέρει αυτός.

Αργύρης Λαφαζάνης: Και τώρα; Τι θα απογίνουμε χωρίς κυάνιο;


Δεν πάμε καλά. Πάνω που μάθαμε να ζούμε με τον τρόμο του κυανίου, μας το χάλασε ο κ.Απόστολος Παπαγεωργίου δηλώνοντας ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ηγείται αλλά και του ''συντονιστικού συλλόγων και φορέων'' ότι ''το μείζον πρόβλημα δεν είναι το κυάνιο''.
Μας είχαν προϊδεάσει βέβαια ο κ.Βλαχόπουλος και ο κ.Δριβελέγκας που ενώ απορρίπτουν την μεταλλουργία χρυσού στην οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί κυάνιο, δέχονται όμως την σημερινή λειτουργία, δηλαδή το σημερινό κυάνιο. Τους είχε ενημερώσει φαίνεται νωρίτερα ο κ.Παπαγεωργίου ότι το κυάνιο δεν είναι και τόσο μεγάλο κακό.

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...


ΕΚΘΕΣΗ - FORUM ΄΄ ΓΥΝΑΙΚΑ & ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ΄΄ 19-20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αποκλειστικά για τα μέλη του ΔΙ.ΓΕ.ΧΑ δίνεται η δυνατότητα παρουσίας στην παράλληλη με το forum Έκθεση εντελώς δωρεάν.
Θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 (από το μεσημέρι και μετά) έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Καλυβών. 
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εως τις 4/11/2011στα τηλ.2373022106 & 6936754400
(γραμματέας ΔΙ.ΧΕ.ΓΑ.κα. Κόμπου Σταυρούλα)

Δριβελέγκας για το ίδρυμα Στ. Κότσιανου στον Πολύγυρο

Ο άνδρας με τη γραβάτα...

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα... 
Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
 Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.
 Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Ο Δήμος Σιθωνίας φορέας υλοποίησης του βιολογικού Συκιάς

Θετικά αξιολογήθηκε η τροποποίηση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Συκιάς Δήμου Τορώνης Νομού Χαλκιδικής» στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α με γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή επαναξιολόγησης.
Ως εκ τούτου, το μεγάλο έργο κατασκευής του βιολογικού της Δημοτικής Κοινότητας Συκιάς, προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ θα υλοποιηθεί από το Δήμο Σιθωνίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη".

-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΑΤΑ !!!


Α.Ε “Κ.Μαλαματίνα-Δουμπιά”


Για την Υλοποίηση σύμβασης με την Α.Ε “Κ.Μαλαματίνα-Δουμπιά”, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Πολυγύρου, ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Ανθεμούντα, ρωτάει η μείζονα μειοψηφία του Δήμου Πολυγύρου τον Δήμαρχο Πολυγύρου.
Το κείμενο της ερώτησης:

Είναι εντελώς ούφο οι άνθρωποι!


Την δικαιολογημένη αντίδραση των επιχειρηματιών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου οικονομικών το οποίο τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά πετρέλαιο κίνησης αντί για θέρμανσης!!!
Απλά, αν σε ένα χώρο μιας επιχείρησης υπάρχει μια θερμάστρα πετρελαίου, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης αφού πλέον κανένα τιμολόγιο δεν μπορεί να κοπεί σε ΑΦΜ των:  Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ.
Για το λόγο αυτό και το επιμελητήριο Χαλκιδικής, με επιστολή του διαμαρτύρεται, προς το υπουργείο οικονομικών: