Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση της ΙΣΚΡΑ στην Θεσσαλονίκη


Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση πραγματοποίησε την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη η ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ
Η ιστοσελίδα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση στο διαδίκτυο. Η εκδήλωση με θέμα "Στάση πληρωμών - έξοδος από το ευρώ: Θετική διέξοδος ή καταστροφή", και με ομιλητές τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τους πανεπιστημιακούς Στάθη Κουβελάκη και Σπύρο Σακελλαρόπουλο πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, όπου παρευρέθηκαν πάνω από 500 άτομα. Ήταν εκεί πολίτες από όλο το φάσμα της Αριστεράς αλλά κυρίως ανένταχτοι που προσέδωσαν μια νέα διάσταση στην προσπάθεια της ΙΣΚΡΑ για την συμπαράταξη της Αριστεράς. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Τ. Κανταράς  μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ που έκανε και σύντομη αναφορά στο ιστορικό και την ταυτότητα της ΙΣΚΡΑ, παραβρέθηκαν δε, μεταξύ άλλων η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Θεοδωρόπουλος.

Άρχισαν οι διαδικασίες μίσθωσης δημόσιας γεωργικής γης


Την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν την μίσθωση δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου έγινε η παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ  της διαδικτυακής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ...


Δήμος Αριστοτέλη: Υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για όλους

Για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης των δημοτών, ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, προχώρησε στην υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για όλους, περιόδου 2011-2012. 
Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ ο σχεδιασμός τους έχει γίνει με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, τα Προγράμματα που θα αναπτυχθούν αφορούν στην εισαγωγή και μύηση των παιδιών και των νέων

Διαγραφή των παλιών και κούρεμα των νέων δανείων των νοικοκυριών!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΖΑΝΗ
Eίναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούν κατά 50% τουλάχιστον τα ελληνικά νοικοκυριά που έχουν δανειοδοτηθεί είτε για αγορά ακινήτου, είτε έχουν λάβει καταναλωτικά δάνεια μέσω καρτών, να παγώσουν οι δόσεις για τους ανέργους καθώς και να διαγραφούν τα παλιά δάνεια . Αυτή η θέση μας αποδεικνύεται από τα εξής:
1. Την τελευταία διετία οι περικοπές των εισοδημάτων (μισθωτών-συνταξιούχων) ανήλθαν σε 30-40% μέχρι στιγμής και αλυσιδωτά το ίδιο ποσοστό μείωσης εισοδήματος, επήλθε και στα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα.

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου για τις εθνικές επετείους

Η 28η Οκτωβρίου έρχεται. Θα τιμηθεί και πάλι ως μια επέτειος, η οποία συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον ενός εισβολέα. Είναι χαρακτηριστικό, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών.

500 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2012 ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ !


«Έρχεται το χαμόγελο…, έρχεται η ελπίδα...». Σε αυτές τις 6 λέξεις συμπυκνώνονται τα συναισθήματα, που απορρέουν από την είδηση, που βγήκε από τα χείλη του αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου, ο οποίος  μέσα από το δίαυλο του TV Χαλκιδική, ανακοίνωσε ότι  στο  πρώτο δεκαπενθήμερο  του Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι πρώτες προσλήψεις  250 εργαζομένων από την Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα!!!

Ευχαριστήρια επιστολή της ομοσπονδίας αντιπτέρισης στο Δήμο Πολυγύρου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Κούρεμα» σημαίνει σφάξιμο για τον λαό


Το «κούρεμα» που επιβάλλει η Γερμανική κυβέρνηση και οι ηγεμονικές δυνάμεις της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην πραγματικότητα σφάξιμο των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, κούρεμα με την ψιλή των Ασφαλιστικών Ταμείων, υποθήκευση του μέλλοντος ολόκληρων γενιών. Στο κενό πέφτει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης της χρεοκοπίας να παρουσιάσει τα μέτρα ως θετικά.

Δήμος Αριστοτέλη: Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Χαράτσι και από την Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής! Χαράτσια παντού!


Την αντίθεσή του στην επιβολή χρηματικού παράβολου συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής εκφράζει με επιστολή του προς αυτήν ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιοχωρίου! Παράλληλα προτείνει, στην Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής, λύσεις για την οικονομική ελάφρυνση των Σωματείων.
Δείτε την επιστολή του Αθλητικού Ομίλου Παλαιοχωρίου.  
Προς : Ε.ΚΑ.Σ.Χ.
           Σωματεία καλαθοσφαίρισης
 Θέμα : Συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Παλαιοχωρίου στις διοργανώσεις πρωταθλημάτων της Χαλκιδικής

Εορτασμός επετείου απελευθέρωσης Αρναίας


Δωρεάν Εξέταση (τεστ) Παπανικολάου, για γυναίκες 25-65 ετών, στο Δήμο Σιθωνίας


Ο Δήμος Σιθωνίας στοχεύοντας  στην πρόληψη της υγείας των γυναικών της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν  σε  δωρεάν εξέταση (τεστ Παπανικολάου) στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου.
Κατά την πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες πολλές φορές λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών ή άλλων αναστολών δεν προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις. Με την εξέταση (τεστ) Παπανικολάου ανιχνεύονται κυτταρικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σήμερα γίνεται αποτελεσματική θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων και επομένως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Διονύσης Ψωμιάδης για τα Μεταλλεία...


Σχετικά με την κυβερνητική εξαγγελία για την πώληση των μεταλλείων χρυσού στην Qatar Holdings, ο αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Είμαστε υπέρ των επενδύσεων στην περιοχή μας και στη χώρα ολόκληρη, αρκεί να μην έχουν αποικιοκρατικό χαρακτήρα, να μην συνιστούν ξεπούλημα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ‘‘επένδυση’’ που δεν αποφέρει τα έσοδα που αναλογούν στο ελληνικό κράτος, αντίθετοι σε κάθε ‘‘επένδυση’’ που δεν ωφελεί την τοπική κοινωνία. Επομένως, από τη συγκεκριμένη επένδυση πρέπει να κερδίζει το Ελληνικό Δημόσιο και, κυρίως, να ωφελείται η κοινωνία της Χαλκιδικής.

Δηλώσεις Αργύρη Λαφαζάνη για την πρωτοβουλία των 28 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟΥ «ΗΓΕΤΗ» !!!


Πολλή πάλη, πολύς αγώνας βγαίνει απ’ αυτό το κείμενο, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Respentza, υπογεγραμμένο από τον «ηγέτη», για πρώτη φορά! Φτάνει, βρε παιδί μου! Φτάνει, γιατί όταν οι «οικολόγοι» παλεύουν, ο κόσμος πονάει!  Στην απευκταία δε περίπτωση που νικήσουν, ο κόσμος δεν θα τη «βγάλει καθαρή».
Φτάνει, μήπως φάνε ψωμί και κάποιοι άλλοι, εκτός από τους παλαιστές.....
Χωμένοι μέσα στην πολιτική, κινώντας νήματα ορατά κι αόρατα, απ’ ότι φαίνεται στο κείμενο, επαίρονται, επειδή με τις δικές τους προσπάθειες και αυτών που χειραγωγούν βέβαια, έφυγε  η προηγούμενη εταιρία εξόρυξης, αφήνοντας στο δρόμο πεντακόσιους!! ανθρώπους, άνεργους, μέσα στην ανασφάλεια και την απελπισία. Και τι προσπαθούν να κάνουν τώρα; Να χάσουν πάλι τη δουλειά τους άλλοι τόσοι άνθρωποι και να μη βρουν ποτέ θέση να δουλέψουν οι τριπλάσιοι; Ο τουρισμός θα δώσει δουλειά σε τόσο κόσμο; Ο τουρισμός θα τους ταίσει για δώδεκα μήνες το χρόνο, θα ασφαλίσει αυτούς και τις οικογένειές τους; Ο τουρισμός, οι βιοκαλλιέργειες ή τα pellets; Και πότε θα γίνει αυτό, αν γίνει ποτέ; Αφού πεθάνουν από την απελπισία και την ασιτία;

Κι όμως δεν είναι ανέκδοτο!


Η δασκάλα ζητά από τα παιδιά να πουν τι δουλειά κάνουν οι πατεράδες τους:
- Πες μας Γιωργάκη!
- Ο μπαμπάς μου είναι πυροσβέστης. Σβήνει τις φωτιές και σώζει τους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν. 
- Πολύ ωραία, η σειρά σου Κωστάκη.
- Ο δικός μου ο πατέρας είναι γιατρός. Εξετάζει τους ανθρώπους και τους δίνει φάρμακα όταν είναι άρρωστοι.
- Θαυμάσια! Εσένα Δημητράκη τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου;
- Εμένα ο μπαμπάς μου -λέει χαμηλόφωνα- είναι χορευτής σε ένα gay club.