Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Κλειστά Σχολεία Τετάρτη - Πέμπτη! Οι εκπαιδευτικοί απεργούν!

Αφίσα απεργίας πριν 2 δεκαετίες, πάντα επίκαιρη!
 (από το προσωπικό αρχείο, έμπνευσης και δημιουργίας της Σουζάνας, εκλεκτής δασκάλας)

Κινητοποίηση στον Πολύγυρο, 19 Οκτώβρη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου, ο εμπορικός σύλλογος Αρναίας, η ΟΛΜΕ Χαλκιδικής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής, η Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ κ.α. καλούν τον ελεύθερο επαγγελματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον δικηγόρο, τον ιδιωτικό υπαλληλο, τον δημόσιο υπάλληλο., όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικού φορείς του νομού μας στην συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία που έχουν κυρήξει όλα τα Σωματεία και Ενώσεις ανα την Ελλάδα την Τετάρτη 19/10/2011.
Σας περιμένουμε μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας στις 10 το πρωί για να δείξουμε σε όσους θέλουν τον αφανισμό μας, ότι δεν θα είμαστε πρόβατα επί σφαγή.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!

10 το πρωί, Κτήριο Περιφέρειας στον Πολύγυρο!
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, η σιωπή σημαίνει αποδοχή!!!

Αφορολόγητα τα έσοδα πολυώροφου πάρκινγκ... μονής

Μια φοροαποφυγή-πρόκληση, που έχει να κάνει με το μεγαλύτερο και πιο κεντρικό πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από την πλατεία Αριστοτέλους και έχει τις πιο ακριβές τιμές, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 
Πρόκειται για το πολυώροφο πάρκινγκ "Πλατεία", στα υπόγεια του ομώνυμου εμπορικού κέντρου, το οποίο από το 2005 έχει αγοραστεί από τη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Ορους, αλλά αν και τα ετήσια έσοδά του ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ, δεν πληρώνει έκτοτε ούτε ένα ευρώ στην εφορία. Με έναν πολυμήχανο τρόπο, η εταιρεία που δημιουργήθηκε έκτοτε και λειτουργεί και προς την οποία η μονή έχει εκχωρήσει

Μετράει ώρες ...το πολύ μέρες!


Γιατί να συμμετέχω σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας...

α) Η μη συμμετοχή μου σε αυτές μεταφράζεται σε σιωπηρή συναίνεση.
β) Αν δε συμμετέχω συμφωνώ με τους όρους εξαθλιωτικής διαβίωσης που πρόκειται να επιβληθούν από εδώ και στο εξής.
γ) Για να σταματήσω την εξαθλίωση της μεσαίας και εργατικής τάξης

Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Αρναίας


Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Γυμνασίου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη»,  προϋπολογισμού 102.000,00€.
Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση μίας ακόμη πρότασης χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης σχολικού κτιρίου, αυτής της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αρναίας,  προϋπολογισμού 102.000,00€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Η Δημοκρατική Αριστερά

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Χαλκιδική επισκέφθηκε σήμερα το υπό κατάληψη κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στους αγωνιστές υπαλλήλους της Π.Ε.Χαλκιδικής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2004...


Αργύρης Λαφαζάνης για την τρέχουσα κατάσταση και τοπικά ζητήματα

Το ΚΚΕ για την επιστράτευση απεργών


Η επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στους δήμους της περιφέρειας Αττικής από την κυβέρνηση είναι πράξη βαθιά αυταρχική και επίδειξη κρατικής βίας. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το αντιδραστικό – αντεργατικό αστικό νομικό οπλοστάσιο για να απαγορεύσει το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στον αγώνα κατά των βάρβαρων και εξοντωτικών μέτρων, που παίρνει μαζί με την τρόικα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Το επόμενο βήμα θα είναι οι μαζικές απολύσεις και η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Καταγγελία για ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ


Η ανακοίνωση, που αναρτήθηκε χτες στο ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ με τον τίτλο «Πρωτοβουλία για την ενωτική παρέμβαση της Αριστεράς στη Χαλκιδική», δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς ως επιπολαιότητα και αφέλεια, είναι καθαρά προβοκατόρικη με στόχο να σκιάξει ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.
Η πρωτοβουλία ενεργών και πρώην στελεχών του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος, που συνεδρίασαν χτες, αποσκοπεί σε ένα και μόνο: Να συμβάλει στην αγωνιστική ενεργοποίηση όλων των ανθρώπων του μόχθου, που δεινοπαθούν και οδηγούνται στην εξαθλίωση από την εφαρμοζόμενη καταστροφική πολιτική, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση. Αυτό επιβεβαιώνει και ο κατάλογος των ατόμων που συνυπογράφουν τη Διακήρυξη.

ΜΗ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΨΩ...


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η παγκόσμια κεφαλαιοκρατία την τελευταία 20ετία αξιοποιώντας τον ευνοϊκό γι’ αυτήν συσχετισμό δυνάμεων που δημιουργήθηκε με τις ανατροπές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες, επιδόθηκε σε μια επίμονη προσπάθεια ν’ αφαιρέσει από τους εργαζόμενους ό,τι κατάκτησαν με τους αγώνες τους τα προηγούμενα χρόνια.
Ιδιαίτερα όμως την τελευταία  3ετία με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης άρχισε μια άγρια, ανελέητη επίθεση, που ήδη οδήγησε στην εξαθλίωση ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της γης και τείνει ν’ αγκαλιάσει το σύνολο των λαών. 

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ 2011

Με τη συμμετοχή 50 αθλητών περίπου, από 5 χώρες, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και Ελλάδα, θα αρχίσει 21/10/2011 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23/10/2011, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών 2011 Ομαδικό και Ατομικό.
Το Πρωτάθλημα διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου καθώς στην πόλη του Πολυγύρου θα βρεθούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των Βαλκανίων.

Του θάνατου και του Έρωτα


Στίχοι του Πολυγυρινού και φίλου μας, Γιώργου Γκρίλη μελωποιήθηκαν από τον μουσικό Γιώργο Πάππα. 
Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και το παρουσιάζουμε και στους φίλους της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ προσμένοντας και τη συνέχεια!

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα


Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός εξαμήνου η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με την μεταλλουργία χρυσού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση πως η ανάπτυξη της Β. Χαλκιδικής δεν μπορεί να εξαρτιέται από τον μονόδρομο των μεταλλείων. Είχαμε επισημάνει ακόμα πως το ζήτημα της μεταλλουργίας χρυσού και ειδικότερα οι εξορύξεις που σχεδιάζουν στον Κάκαβο και την ευρύτερη περιοχή δεν είναι πρόβλημα μόνο της Β. Χαλκιδικής, αφορά ολόκληρη την Χαλκιδική αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα και συμπαραταχθήκαμε στον αγώνα που αναπτύσσει το κίνημα των πολιτών ενάντια σε αυτά τα σχέδια.

Πολύ καλός ο Βαξεβάνης... αν τον διώξουν από το κρατικό κανάλι θα ξέρουμε το λόγο!

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης 
 Με την εντός έδρας νίκη επί του φιλόδοξου φέτος Ηράκλειου Κρήτης με 68-63 συνέχισε τις υποχρεώσεις του η ομάδα του Στρατωνίου για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι αθλητές μας είχαν μεγάλο πάθος σε ένα κλειστό παιχνίδι που πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 33'(54-53) με εξαίρεση το 29-20 του 15'. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Δημήτρη Μύθου με τη βοήθεια των 100 φιλάθλων έκαναν ένα σερί 8-0 και παρότι το Ηράκλειο μείωσε σε 62-58 κράτησαν τη πολύ μεγάλη νίκη. 
Επόμενος αγώνας την Κυριακή (23/10) στις 17.00 στο Βόλο με τη τοπική Νίκη που έχει ξεκινήσει με 3 νίκες σε 3 αγώνες και έχει πάντα την στήριξη από πολλούς και εκδηλωτικούς οπαδούς. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: