Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Αργύρης Λαφαζάνης απόψε στον "Κίτρινο Τύπο".

Στην εκπομπή "ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" του Τριανταφυλλόπουλου συμμετέχει απόψε ο Βουλευτής στο νομό μας Αργύρης Λαφαζάνης.
Να δούμε μήπως και προκύψει το ...οτιδήποτε καινούριο!

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» / «ΠΙΣΤΗ» ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Κάποιος «λάτρης του τόπου του» σε σχόλιό του στο κείμενο, που υπογράφει κάποιος «Σκεπτόμενος Πολίτης», «Έλληνες «οικολόγοι» προς αναζήτηση ταυτότητας», στο blog της Χαλκιδικής Respentza με κάλεσε, ναι... ναιιιι..... ειρωνικά, εννοείται, μην επαναλαμβάνω τα αυτονόητα, παιδιά, να πω την άποψή μου. Δεν με πτοεί καθόλου, όπως έχουν όλοι καταλάβει, το γεγονός πως οι οικο-πιστοί της Χαλκιδικής ειρωνεύονται τις προθέσεις και τις θέσεις μου υπέρ της μεταλλευτικής επένδυσης στην περιοχή, προτίμησα όμως, όπως κάνω συνήθως, να απαντήσω με κείμενο και όχι με απλό σχόλιο.
Θέλει, δηλαδή, ο φίλος «οικολόγος» εν ολίγοις την άποψή μου για την προέλευση των οικολογικών κινημάτων και την ενέργεια του συγκεκριμένου κινήματος της Χαλκιδικής, να ζητήσει τη συνδρομή του Πατριάρχη στον αγώνα του κατά της επέκτασης των μεταλλείων.

Η Συμφωνία!


Η διαγραφή χρέους, υπό την έννοια του haircut, παραδοσιακά είναι μια μονομερής απόφαση του δανεισμένου κράτους με το πλέον μη βιώσιμο χρέος. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση γιατί οι αγορές , οι διεθνείς τράπεζες, δεν είναι, τα επόμενα χρόνια, πρόθυμες να το δανειοδοτήσουν εκ νέου.
Όμως όπου ελήφθη αυτή η απόφαση είχε μια λογική. Αφανιζόταν το χρέος, κατέρρεαν οι εισαγωγές και μέσω του πληθωρισμού ενισχυόταν η ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών και μηδενίζονταν αναγκαστικά τα ελλείμματα. Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό, Ρωσία είναι μοντέλα διαγραφής ή αναδιάρθρωσης χρεών. Κοινός τόπος η αποχώρηση οργανισμών τύπου ΔΝΤ, πολυεθνικών – τοκογλύφων, τεχνικών επιτροπών από την... πλευρά των «πιστωτών».Εθνικοποιήσεις και κρατικοποιήσεις πολύ εκτεταμένες, η πρώτη μέρα της νέας εποχής.

Και με τον Εφραίμ φωτογραφία; Τόση Ξεφτίλα!


"Με την αποχή μου τιμώ την Επέτειο"


Ένα ταξίδι στην τοξικότητα για την κατασκευή ενός Χρυσού Δαχτυλιδιού

Καλησπέρα σε όλους.
Θα κάνουμε άλλο ένα "όμορφο" ταξίδι πάνω από ανοιχτές εξορύξεις Χρυσού στην ανεπτυγμένη Αμερική και θα δούμε ένα μικρό κρατήρα βάθους 400 μέτρων, σαν αυτό δηλαδή που θα γίνει στην περιοχή των Σκουριών.
Για τις περιοχές της Τσικάρας, της Πιάβιτσας και της Φισώκας που αναφέρει η Europian Goldfields πως θα συνεχίσει τις ανοιχτές εξορύξεις, ρωτήστε τον φωστήρα της περιοχής μας που αρθρογραφεί σαν ¨Πολίτες Αριστοτέλη¨, ¨Αναγνώστρια¨ και ¨Σκεπτόμενος Πολίτης¨. Σίγουρα κάτι καλό θα σκεφτεί για να σας καθησυχάσει.
Εμείς θα θέλαμε μόνο το εξής να τον ρωτήσουμε.

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/2011  (ΑΠΟΓΕΥΜΑ)
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΚΙΑΣ

Ωρα
Αγώνισμα
Κατηγορία
Ηλικία
Ωρα
Αγώνισμα
Κατηγορία
Ηλικία
16:00
3000μ, Βάδην
ΠΚ/Α
1996
1997
16:45
Μπαλάκι
ΠΠ/Β-ΠΚ/Β
1998-1999
1999
17:00
60μ,Εμπόδια
ΠΚ/Β
1998
1999
17:10
50μ
Μινι (Α)
Μινι(Κ)
2001 έως 2003
17:20
50μ
Σ.Μινι(Α)
Σ.Μινι(Κ)
2001έως
2003
17:30
60μ
ΠΠ/Β
ΠΚ/Β
1999έως
2000
17:45
Ακοντισμός
ΠΚ/Α
1996
1997
18:00
Μήκος
ΠΠΒ- μινι
ΠΚ/Β-μινι
1998έως
2000
18:15
Σφαιροβολία
ΠΚ/Α
1996
1997
18:30
Άλμα ύψος
ΠΚ/Β
ΠΠ/Β
1997έως
1999
18:45
600μ
ΠΠ/Β
ΠΚ/Β
1998έως
2002
19:00
Σκυταλοδρο.
4Χ60μ
ΠΠ/Β
ΠΚ/Β
1998
1999
19:15
Εθνικός ύμνος


     

Καλή αρχή!


Ο Γ.Α.Π. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ MEGA!!!

πα.ΣΟΚ...


Παπαρήγα για το "κούρεμα" του χρέους


«Αποδείχθηκε ότι ο λαός δεν πρέπει να μπει στο δίλημμα «χρεοκοπία ή μέτρα», «αν δεχθώ μέτρα δεν θα ‘χω τη χρεοκοπία», γιατί τα μέτρα προηγήθηκαν της χρεοκοπίας.
 Ο λαός ένα πράγμα πρέπει να ξέρει: Ότι το «κούρεμα» έως και 60% θα εξελιχθεί διαφορετικά για το κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες και διαφορετικά για το λαό. Επομένως, ο λαός πρέπει να βάλει πλώρη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και συνολικά αυτής της πολιτικής. Διαφορετικά και όταν το κεφάλαιο ανακάμψει ο λαός κυριολεκτικά θα ζει μέσα στα σκουπίδια».
 ΑΘΗΝΑ 10/10/2011                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ...


Τι σημαίνει το "κούρεμα" κατά 60% - Ο κουρέας αντί για ψαλίδι κρατάει δρεπάνι

- Δε θα καταβάλλονται συντάξεις, κινδυνεύουν και οι μισθοί
- Δε θα πληρώνονται νοσήλεια
- Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις αλλά δε θα χορηγούνται δάνεια από τις τράπεζες
- Δε θα γίνονται εισαγωγές καυσίμων και φαρμάκων
- "Η ελληνική οικονομία θα γυρίσει στις συνθήκες του 1960"
αποκαλύπτει ο οικονομολόγος Δ. Χιόνης.

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται τα εφιαλτικά σενάρια για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.Το γαλλογερμανικό σχέδιο που προβλέπει "κούρεμα" κατά 60% σημαίνει πρακτικά χρεοκοπία της χώρας.

Η κυβέρνηση απέθανε, ζήτω η συγκυβέρνηση;


Με την επερχόμενη ελεγχόμενη χρεωκοπία θα εκμετρήσει προφανώς το ζην της και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσει κανείς με την άποψη ότι ο Παπανδρέου ήρθε για να εκτελέσει συμβόλαιο σε βάρος της χώρας και του λαού της, αλλά όπως και να 'χει το πράγμα τη δουλειά της η κυβέρνησή του την έκανε. Φτώχυνε δραματικά τους ανθρώπους, επέβαλε καθεστώς δουλείας, διέλυσε όσα οι εργαζόμενοι χρειάστηκαν πενήντα χρόνια αγώνων για να κατακτήσουν, κατασκεύασε ένα καθεστώς Φρανκεστάιν για τα επόμενα χρόνια, ή και τις επόμενες δεκαετίες. Ε, φυσικό ήταν προκαλώντας τέτοιας έκτασης δολιοφθορά να φθαρεί και η ίδια ανεπανόρθωτα και να μην είναι σε θέση πια ούτε τις εντολές να διεκπεραιώσει.

Κοινοβουλευτικός διάλογος...

- Μ. Κεφαλογιάννης: «Φέρεστε ανοήτως, είστε η χειρότερη πρόεδρος, να είστε σοβαρή, μην είστε Βάσω Παπανδρέου».
- Β. Παπανδρέου: «Δεν υπολογίζω ότι υπάρχετε».
- Μ. Κεφαλογιάννης: «Θα σε πλακώσω».
- Β. Παπανδρέου: «Δεν πας στο διάολο ρε μαλάκα».

ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...!


Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική ξεπερνάει κατά πολύ, τα όσα διαδραματίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την πόντιση της σχεδίας σωτηρίας της Ελλάδας…
Μουγκοί «μίλησαν», τυφλοί «είδαν», ασυνάρτητοι «έγραψαν»… Αφορμή για το μεταχρονολογημένη πανήγυρη  του Αγ.Παντελεήμονα, του αγίου όλων των «αναξιοπαθούντων», η αντίστροφη μέτρηση που ξεκίνησε από το προπερασμένο Σάββατο για την έναρξη της επένδυσης της μεταλλείας χρυσού στο δήμο μας, έπειτα από την είσοδο επενδυτών του Κατάρ στο επενδυτικό σχήμα της Ελληνικός Χρυσός.

ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...


Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


Απίστευτη έρευνα!!!

Καθένας από εμάς είναι αποτέλεσμα πολλών επιρροών. Ωστόσο κάποια άτομα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωσή μας. Είναι τα πρότυπά μας, τα οποία συνειδητά ή ασυνείδητα μιμούμαστε.
-Ίσως ήδη ξέρεις ποιο είναι το πρότυπό σου σε αυτή τη ζωή.
Ή μήπως όχι;
Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Sir Trevoir Rigelsworth, Ph.D, μας έχει δείξει έναν απλό τρόπο για να βρίσκουμε ποιο είναι το πρότυπό μας.
Είναι εύκολο, διαρκεί μόνο 1 λεπτό και θα σε εκπλήξει...!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ;

«Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Ενιαίου Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη»


Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Ενιαίου Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη»,  προϋπολογισμού 311.000,00€ , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Δωρεές από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειάς του, καθώς και για την προστασία και υποστήριξη των επαγγελμάτων, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση και τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης, για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου και την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του. 
Επίσης αποφάσισε τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ...


offshore εταιρεία "φάντασμα" με ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων στον Πολύγυρο

Δεκατέσσερις offshore εταιρείες οι οποίες σφύριζαν αδιάφορα έναντι της υποχρέωσης πληρωμής φόρων ύψους 25,9 εκατ. ευρώ για τα πολυτελή ακίνητα που διαθέτουν στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Κατερίνη πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.
Οπως προκύπτει από τον κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία τους τα οποία έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», από τις 14 offshore που πιάστηκαν στα πράσα δύο δεν είχαν καν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και μέχρι σήμερα ως εταιρείες - φαντάσματα μπορούσαν χωρίς την παραμικρή ενόχληση από ελεγκτικές αρχές να επιδίδονται στο επικερδές σπορ της φοροδιαφυγής.

Βαθιά πληγή

Κύπελλο Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής (B’Φάση)

Πευκοχώρι 96 - Ορμύλια 39
Διαιτητές: Θωμόπουλος B.-Μάνιος
Δεκάλεπτα: 23-10,49-23,76-32,96-39
Πευκοχώρι (Πλατής)
 Παναγιωτόπουλος 20(2), Βέτσος 3(1), Χολογγούνης 2, Τσίκινας 7, Δεληγιάννης 13(3), Καρράς 8, Μπούιντας Γ.13, Μπούιντας Λ. 5, Αρίστος 7, Τζαντζίδης 10, Κούκουρας 4, Τριφτανίδης 4
 Ορμύλια (Χαλκιάς)