Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Βαρθολομαίος... στο δρόμο προς το Άγιο Όρος!

Προσφυγή Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τα μεταλλεία χρυσού

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προσφύγει δικαστικά αυτοτελώς κατά κανονιστικών πράξεων της διοίκησης, που σχετίζονται με την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. 
Ο ΔΣΘ αναμένεται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί η προσφυγή. (ΠΗΓΗ)

Η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα θα εορτασθεί στον Πολύγυρο.

Η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα θα εορτασθεί αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στον Πολύγυρο. 
Στις 10:00 θα τελεσθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
Στο Μνημείο Μακεδονομάχων, (στον περίβολο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Χαλκιδικής) θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - Θερμαϊκός Πορταριάς


Πολύγυρος - Χωρίς Βιβλιοθήκη και Ωδείο έμεινε η Πρωτεύουσα του Νομού!


Σε δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Πολιτισμό στην Πρωτεύουσα του Νομού, τον Πολύγυρο, αναφέρεται ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου και πρώην Δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης.
Πρόκειται για τη Βιβλιοθήκη του Πολύγυρου, που έπαψε να λειτουργεί, και για το Ωδείο της Πόλης το οποίο κινδυνεύει να μη λειτουργήσει εξ αιτίας της αδιαφορίας του Δήμου, αφού μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει διασφαλιστεί για τη λειτουργία του!
Διαβάστε το σημερινό δελτίο τύπου του Θωμά Καπλάνη που αναφέρεται στα παραπάνω δύο θέματα.

Από τον «κλέφτη» των καρεκλών, στον «κλέφτη» των πανό και οι δίνοντες συγχωροχάρτια αβλαβείς δεξιοί παλαιοχριστιανοί πωλητές και συνάμα δημότες του Δήμου Αριστοτέλη...

...Ή αν προτιμάτε από τον μαθητή στο μέντορά του και οι σφουγγαροκιμωλίες του μαύρου πίνακα της δουλικής οσφυοκαμψίας μπροστά στα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που μας ήρθανε στο νου μόλις είδαμε εχθές το κατέβασμα ενός πανό στην Ουρανούπολη από το δήμαρχο Χρήστο Πάχτα, που είχε πάνω του σύνθημα ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, λίγο πριν την άφιξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Και ύστερα να το μαζεύει και να το βάζει στο αυτοκίνητο του. 
Γιατί τον ενόχλησε και ήταν αντίθετο στις επιδιώξεις του. Απρέπεια και προσβολή στα θέλω και τα πιστεύω της μέγιστης πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού. Όπως απρέπεια και προσβολή ήταν τον Ιούνιο του 2008 η αφαίρεση των καθισμάτων από το μαθητή του τέως δήμαρχο Σταγείρων Ακάνθου το προηγούμενο βράδυ από τον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η συναυλία συμπαράστασης και ενίσχυσης του αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, γνωστό και σαν σκάνδαλο Βατοπεδίου. Διότι ήταν αντίθετος ο σκοπός της συναυλίας με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κ.Βλαχόπουλου. Δίκιο είχαν λοιπόν κάποιοι που τους αποκαλούσαν «ο μέντορας» και ο μαθητής.

O Πρωθυπουργός στο Άγιο Όρος...

Ο Πολύγυρος το 1939

Δείτε τους κατοίκους της Πόλης του Πολύγυρου το 1939, ηλικία και επάγγελμα.
Το έντυπο της ανάρτησής μας προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Φίλιππα Τάσιου του Μιλτιάδη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Όπως σας υποσχεθήκαμε το έντυπο τίθεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Πολυγυρινού ή μη, μπορεί να αποθηκευτεί στο αρχείο σας ηλεκτρονικά ή να τυπωθεί.
Δείτε το, ολόκληρο, στη συνέχεια της ανάρτησης.

Συνάντηση του Πατριάρχη με τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής


Δυναμική απάντηση της τοπικής κοινωνίας στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ για την “μεγάλη συμφωνία” της Ελληνικός Χρυσός και του Εμίρη του Κατάρ, που στην πραγματι-κότητα είναι ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου στα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
 Πάνω από 1.500 συνειδητοποιημένοι κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν

Το κοινοβιακό μοναστήρι του Βατοπεδίου (Ορμύλια) στον αναπτυξιακό νόμο!!!

Έβαλαν Μοναστήρι στον αναπτυξιακό νόμο
Από την επένδυση δεν θα δημιουργηθεί καμία νέα θέση εργασίας
Ανέκαθεν ο αναπτυξιακός νόμος προσέφερε λαβές για πάσης φύσεως σχόλια. Εργοστάσια κουφάρια που δούλεψαν λίγους μήνες κι έκλεισαν, «ζεστό» χρήμα που μπήκε στη μία τσέπη κι έφυγε από την άλλη για να «αυγατίσει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, υπερτιμολογήσεις και «μαγειρέματα» και τεράστιοι χρόνοι απόκρισης του δημοσίου στις υποχρεώσεις του.
Και όλα αυτά με την αρμοδιότητα των επιδοτήσεων των επενδύσεων να είναι μέχρι πρότινος πολυδιασπασμένη σε τρεις διευθύνσεις δύο διαφορετικών υπουργείων και στις περιφέρειες, και τους λιγοστούς υπαλλήλους των αρμοδίων τμημάτων να αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστιο φόρτο εργασίας.

Ανίκανοι!!!

Στα… αζήτητα εκατομμύρια ευρώ για ανέργους
Κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των ανέργων χάνονται από το 2007 μέχρι σήμερα, επειδή οι ηγεσίες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω άγνοιας και αδιαφορίας, δεν υπέβαλαν τα σχετικά αιτήματα.