Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Η αποφυλάκιση Σαραλιώτη, μήνυμα για όργιο καταστολής

Η αποφυλάκιση του Β. Σαραλιώτη, φυλακισμένου – καταδικασμένου ως συνεργού του Ε. Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008, είναι πράξη εκδίκησης ενάντια στη νεολαία, πρόκληση για την κοινωνία και τα δημοκρατικά φρονήματα του λαού. 
Η βαθύτερη σημασία αυτής της κίνησης αποκαλύφθηκε όταν την ίδια μέρα (5 Οκτώβρη) η μεγάλη απεργία αντιμετωπίστηκε –για μια ακόμα φορά- με ένα όργιο βίας από την αστυνομία. Η αποφυλάκιση ενός ένστολου συνεργού δολοφονίας, μετά από μόλις ένα χρόνο παραμονής στη φυλακή, είναι μήνυμα ατιμωρησίας για τις δυνάμεις καταστολής.

Αυτός μας τελείωσε ...

...Καιρός δε ήταν;
Δείτε ΕΔΩ

Οι νέες ρυθμίσεις για τους μισθούς και την εφεδρεία


Κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. 
Μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που φτάνουν μέχρι το 20% στα υψηλά κλιμάκια, κατάργηση ειδικών επιδομάτων και πριμ παραγωγικότητας προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται απόψε στη Βουλή για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του Δημοσίου και τη ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία.

Αναλώσιμη χώρα;


Αντικαγκελάριος, υπουργός οικονομίας της Γερμανίας και γνωστός για όσα εξοργιστικά έχει δηλώσει για το μέλλον της Ελλάδας, ο κύριος Φίλιπ Ρέσλερ έρχεται σήμερα στην Αθήνα να συζητήσει με τους δικούς μας για την τύχη μας. Και αν πιστέψουμε κάποιες έγκυρες γερμανικές εφημερίδες κουβαλάει στις αποσκευές του ένα έξοχο δώρο - νααααα με το συμπάθιο - για τους ιθαγενείς. Το οποίο δεν είναι δυστυχώς καθρεφτάκια και χάντρες – αυτά τα αφήνουν οι Γερμανοί να τα διανέμουν ο Παπανδρέου κι Βενιζέλος. Αλλά το διαβόητο και πολυσυζητημένο πλέον σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας.

Βουλευτής Χαλκιδικής δέχθηκε φραστική επίθεση από Πολίτες!

Σας το μεταφέρουμε όπως ακριβώς μας το είπαν, χωρίς όνομα και τόπο αφού δεν μπορέσαμε να το διασταυρώσουμε ακόμα:
"Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής ................... την ώρα που σταμάτησε για λίγο σε περίπτερο, στ.. ......... ,   για να αγοράσει νεράκι ή τσιγάρα ή κάτι τέτοιο. Τη "δουλειά" την κάνανε πελάτες του περιπτέρου που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή εκεί, κόσμος μαζεύτηκε στο χώρο του επεισοδίου και οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι γίνεται!"

Τρυπάμε Πάτρα – Γιάννενα και Κατάκολο για πετρέλαιο!

Στον Πατραϊκό Κόλπο, Δυτικά των Ιωαννίνων στην Ήπειρο και την περιοχή του Κατακόλου στην Ηλεία.
 Εκεί βρίσκονται τα “οικόπεδα” για τα οποία η Κυβερνητική Επιτροπή έδωσε την έγκριση για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, που ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή, η επίσημη ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος (open door), σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, θα γίνει από

Αιμοδοσία στο Ν. Μαρμαρά! Όλοι μπορούμε!


ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ...


Η μεταλλουργία χρυσού στη Θράκη και η δημόσια διοίκηση της χώρας – Η σημασία του φράγματος νερού του Ιασίου

To μεταλλείο χρυσού Kisladag στην Τουρκία.
Ανήκει στην Eldorado Gold που θέλει να “αναπτύξει”
 και τη Θράκη
Toυ Δρ Γιώργου Τριανταφυλλίδη – Θεσσαλονίκη, 5 Oκτωβρίου 2011
Oι εξελίξεις στο θέμα της μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη τρέχουν σε πολλά επίπεδα. Ο καθημερινός άνθρωπος αδυνατεί να τις παρακολουθήσει. Ανταποκρινόμενος σε παροτρύνσεις φίλων και συναγωνιστών στο θέμα προχωρώ με την επιστολή αυτή σε μία αναθέρμανση της κριτικής αυτών που πρόκειται να συμβούν. Αφορμή η πρόσφατη επιστολή της εταιρίας «Χρυσορυχεία Θράκης ΑΕ» με θέσεις έναντι της επιστολής του κ. Αρη Γιαννακίδη, Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης προς την Κυβέρνηση, με ανοικτό αίτημα για διακοπή της αδειοδότησης της διεργασίας για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Halkidiki - post. Ένα νέο blog για όλη την internetική Χαλκιδική

Με ένα "κλικ" τι γράφουν ΤΩΡΑ,  
ΟΛΑ τα blogs της Χαλκιδικής" και όχι μόνο !
Ένα νέο blog στο Νομό, που δημιουργήθηκε κυρίως, με σκοπό τη συγκέντρωση και καταγραφή όλων των blogs (και sites) της Χαλκιδικής την προβολή τους και την άμεση ενημέρωση, τόσο των ίδιων των bloggers, όσο και των αναγνωστών τους. 
Μια προσπάθεια για καταγραφή όλης της internetικής Χαλκιδικής.
Κάθε στιγμή, πληροφόρηση, για όσα δημοσιεύονται και ανακοινώνονται στο Διαδίκτυο, για το Νομό. Επισκεφτείτε το στο http://www.halkidiki-post.blogspot.com/ και κάντε το, τον καθημερινό σας ΟΔΗΓΟ στο σερφάρισμα, για ότι αφορά τη Χαλκιδική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Χαλκιδικής για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας