Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

KKE ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


          Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προχωρεί σε παραπέρα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπάλληλων, όταν με τα μέχρι τώρα μέτρα της τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς.
          Η κυβέρνηση οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων στην εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα, κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση. Η υποτιθέμενη αύξηση στον κατώτατο βασικό μισθό κατά 69 ευρώ είναι χωρίς αντίκρισμα, στάχτη στα μάτια, αφού την ίδια στιγμή εξαγγέλλει οριζόντια μεσοσταθμιστική μείωση των μισθών από 20% - 40%, περικοπή όλων των επιδομάτων, μείωση έως και κατάργηση κάθε μισθολογικής ωρίμανσης, ενώ ταυτόχρονα περικόπτει πάνω από 1.000 ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα.

Οι μανάβηδες...

Image and video hosting by TinyPic

Πρόβλημα "διαρκείας" στην Σκάλα Φούρκας! Πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα;

Γνωστό, τουλάχιστον στους Κασσανδρινούς, είναι το πρόβλημα με τις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές στην Σκάλα Φούρκας και ιδίως με τιςπεριουσίες που πλήγηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στα παραθαλάσσια δίπλα στο κακοφτιαγμένο και άστοχο (εκ του αποτελέσματος) ρέμα.
Επίσης γνωστό είναι ότι σε κάθε κακοκαιρία το πρόβλημα λίγο πολύ είναι ίδιο. Δεν έχει πολλά χρόνια που στο σημείο έπεσε και εξαφανίσθηκε ολόκληρη οικοδομή.
Υπεύθυνοι είναι και οι της πρώην νομαρχίας Χαλκιδικής οι οποίοι οφείλουν και αυτοί μια εξήγηση για το θέμα, το οποίο είναι άκρως σοβαρό.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙΣΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


«Φαίνεται πια πως τίποτα – τίποτα δεν μας σώζει…»
ΚΑΙΣΑΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Ξέρω εγώ κάτι που μπορούσε, Καίσαρ, να σας σώσει.
Κάτι που πάντα βρίσκεται σ’ αιώνια εναλλαγή,
κάτι που σχίζει τις θολές γραμμές των οριζόντων,
και ταξιδεύει αδιάκοπα την ατέλειωτη γη.

Κάτι που θα ‘κανε γοργά να φύγει το κοράκι,
που του γραφείου σας πάντοτε σκεπάζει τα χαρτιά.
να φύγει κρώζοντας βραχνά, χτυπώντας τα φτερά του,
προς κάποιαν ακατοίκητη κοιλάδα του Νοτιά.

Κάτι που θα’ κανε τα υγρά, παράδοξά σας μάτια,
που αβρές μαθήτριες τ’ αγαπούν και σιωπηροί ποιηταί,
χαρούμενα και προσδοκία γεμάτα να γελάσουν
με κάποιο τρόπο που, ως λεν, δε γέλασαν ποτέ.

Γνωρίζω κάτι, που μπορούσε, βέβαια, να σας σώσει.
Εγώ που δε σας γνώρισα ποτέ… Σκεφτήτε… Εγώ.
Ένα καράβι… Να σας πάρει, Καίσαρ… Να μας πάρει…
Ένα καράβι, που πολύ μακριά θα τ’ οδηγώ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Φορο-αρπαχτή για τους εργαζόμενους, φοροασυλία για το κεφάλαιο


Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει άγρια τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προχωρεί σε μια ανελέητη εξοντωτική φοροεπιδρομή στους μισθωτούς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους. Μας κόβουν τα μισά και μας αρπάζουν τα διπλά! Έφτασαν μέχρι το σημείο να απαιτούν υποχρεωτική κατανάλωση από τους ευρισκόμενους σε πτώχευση εργαζόμενους, ενώ η πραγματική φορολογία του κεφαλαίου είναι στο 16%, των τραπεζών στο 17% και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ συζητούν την παραπέρα μείωση της φορολογίας στους πλούσιους!

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης αξιοποίησης γεώτρησης Στανού


Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Αξιοποίηση υδρευτικής γεωτρήσεως “Ρήγα λιβάδια” Τοπικής Κοινότητας Στανού, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού  104.000,00€.
          O Δήμος Αριστοτέλη κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης του έργου: «Αξιοποίηση υδρευτικής γεωτρήσεως “Ρήγα λιβάδια” Τοπικής Κοινότητας Στανού, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού  104.000,00€, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία - Θράκη”.

Έλλειψη Ράμπας – Γλίστρας στα Πυργαδίκια και όχι μόνο εκεί…


Με αφορμή πρόσφατο ταξίδι μου σε νησί του  Βορείου Αιγαίου αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή. Σε κάθε λιμάνι μικρό ή μεγάλο αυτού  του νησιού, οργανωμένο και μη, παρατήρησα με «θλίψη» σε σχέση με ότι υπάρχει στην περιοχή μας, την ύπαρξη της λεγόμενης ράμπας-γλίστρας στην οποία οι ερασιτέχνες αλιείς και όχι μόνο, αλλά και όλοι οι ιδιοκτήτες μικρών και μεγαλυτέρων σκαφών μπορούν με ιδιαίτερη ευκολία και δίχως κόπο ή την βοήθεια δεύτερου ατόμου ή οχημάτων αυξημένων δυνατοτήτων, να φουντάρουν και να τραβήξουν το σκάφος τους.
Η σύγκριση λοιπόν με την κατάσταση που επικρατεί  στα λιμάνια του Δήμου μας 

Παραλαβή – εκκόκκιση σύσπορου βαμβακιού περιόδου 2011

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας με έγγραφο που διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (ΟΠΕΚΕΠΕ, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), σχετικά με τις διαδικασίες παραλαβής και εκκόκκισης του σύσπορου βαμβακιού εσοδείας 2011 από τα εκκοκκιστήρια, γνωστοποιεί ότι: 
 -Ισχύουν τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ 35235/26-4-2010 «Μέτρα εφαρμογής του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης για το βαμβάκι και των διαδικασιών παραλαβής και εκκόκκισης

Αργύρης Λαφαζάνης για την πολιτική κατάσταση.

Απαλλαγή ειδικού τέλους ακινήτων με αποστολή sms! Nα το κάνουμε όλοι να τους ...τρελάνουμε εμείς κι όχι αυτοί εμάς!

"Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.
Ειδικότερα, η μειωμένη καταβολή με 0,5 ευρώ αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνων, ανάπηρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Την Κυριακή (2/10/2011) στις 17.00 στο Κλειστό Αρναίας με αντίπαλο την Μ.Ε.Ν.Τ. θα αρχίσει το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής για την περίοδο 2011-2012. Η επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου έγινε με τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στους Ίκαρους Σερρών όπου η ομάδα μας έχασε με 68-70, παρότι στα 11'' κέρδιζε με 68-67 και είχε την κατοχή αλλά και στα 2'' έχασε 2 βολές ο Πιπιλιάρης με το σκόρ στο 68-69. Στόχος της ομάδας, που κράτησε τον Δημήτρη Μύθου για 4η συνεχή περίοδο στην θέση του προπονητή, είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία με ένα καλό πλασάρισμα.